Kasvatus 06.06.2019 Päivitetty 13.08.2019

Satuprinsessa Madeleine! Kuninkaallisen odotettu lastenkirja viipyi pitkään – syynä tunteikas aihe ja kolmen lapsen arki

Prinsessa Madeleinen pitkäaikainen haave on toteutunut: hän julkaisi lastenkirjan. Kirjan tarina on täysin Madeleinen itsensä ideoima.

Teksti
Elina Hovinen
Kuvat
OM-arkisto

Ruotsin prinsessa Madeleine on julkaissut lastenkirjan Stella och hemligheten. Kirja on tullut Ruotsissa kauppoihin tällä viikolla.

– Olemme todella innoissamme, kun saamme viimein julkistaa tämän kirjan. Toivomme, että kirja kannustaa lapsia ja aikuisia puhumaan keskenään vaikeista asioista ja rohkaisee lapsia pitämään puoliaan, Madeleine kirjoittaa Instagram-julkaisussaan.

Prinsessa on tehnyt kirjan yhteistyössä Karini Gustafson-Teixeiran ja Marie Oskarssonin kanssa. Prinsessa on ollut mukana kaikissa kirjan työvaiheissa.

Kirjaa on työstetty vuosia muun elämän ohessa. Madeleinella on kolme lasta miehensä Chris O’Neillin kanssa: prinsessa Leonore, 4, ja prinssi Nicolas, 3, ja vuoden ikäinen prinsessa Adrienne.

Ruotsin hovin tiedottaja Margareta Thorgren kertoi vuoden alussa Expressenille, että kirjoittaminen on kestänyt pitkään myös sen vuoksi, että se on ollut prinsessalle tunteikasta.

– On vaikeaa kirjoittaa lapsille aiheesta, joka on kirjoittajalle tunteikasta, sanoo hovin tiedottaja Margareta Thorgren.

Kirjan tarina on täysin prinsessan itsensä ideoima.

– Kirjassa puhutaan itsetunnosta, luottamuksesta ja rehellisyydestä, hovin tiedottaja kertoo.

Hauska yksityiskohta kirjan kannesta: kuninkaallisista harvoin käytetään sukunimeä, mutta kirjan kannessa lukee poikkeuksellisesti prinsessan koko nimi.

Onnea! Prinsessa Madeleine on saanut tyttövauvan

Victorian ja Sofian vauvamahat, suloinen Estelle ja muut ihanat kuninkaalliset äidit ja lapset – katso kuvat!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X