Vanhemmuus 13.07.2022

Kruununprinsessa Victoria ei koskaan unohda erästä vanhemmuuden tähtihetkeä – lue Annasta, miten kuninkaallinen perhe kasvattaa lapsiaan

Ruotsin kruununprinsessa Victoria haluaa tarjota lapsilleen mahdollisimman tavallisen lapsuuden. Luonto ja liikunta ovat koko perheen yhteisiä harrastuksia.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
OM-arkisto

Ruotsin rakastettu kruununprinsessa Victoria juhlii 45-vuotissyntymäpäiväänsä 14. heinäkuuta 2022. Merkkipäivän kunniaksi Anna julkaisi laajan jutun, jossa kerrotaan prinsessan elämästä ja tämänhetkisistä kuulumisista.

Victoria on todellinen kansansuosikki, jonka tekemisiä seurataan mediassa tarkasti. Victoria itse on kertonut iloitsevansa saamastaan arvostuksesta, mutta toisaalta se luo hänelle myös paineita.

– Olen ihminen, joka haluaa tehdä asiat oikein, ja asetan itselleni kovat vaatimukset. Yritän kaikessa tehdä parhaani, ja toivon, että se huomataan, hänen tiedetään sanoneen.

Näin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel kasvattavat lapsiaan

Victoria on naimisissa Daniel Westlingin kanssa. Westling oli parin tavatessa kuntosaliyrittäjä, mutta hän sai avioitumisen myötä prinssin tittelin.

Pariskunta on ollut yhdessä 20 vuotta, josta naimisissa on vierähtänyt 12 vuotta. Heillä on kaksi lasta: 10-vuotias Estelle ja 6-vuotias Oscar. Äitinsä tavoin Estelle on tuleva Ruotsin hallitsija.

Vaikka Estellen ja Oscarin lapsuus on kaukana tavanomaisesta, vanhemmat haluavat taata heille mahdollisimman tavallisen lapsuuden.

kruununprinsessa victoria

Victoria ja Daniel kuvattuina prinssi Carl Philipin ja Sofia Hellqvistin häissä vuonna 2015. Kuva: Mirva Kakko / OM-arkisto

Victoria pyrkii siihen, että lapset kasvaisivat kuninkaalliseen asemaansa hiljalleen ja luonnollisesti. Victorian toiveesta Estellelle on tosin jo alettu opettaa maan ja kuningaskunnan historiaa, Annassa kerrotaan.

Lue myös: Prinsessa Madeleine: ”Lapseni ovat autuaan tietämättömiä kuninkaallisuudestaan” ja 4 muuta paljastusta äitiydestä

Luonto ja kaikenlainen liikunta ovat kuninkaallisen perheen yhteisiä harrastuksia. Victorian mukaan lapset syventävät entisestään vanhempiensa luontokokemuksia.

– En koskaan unohda sitä, kun Estelle ensimmäistä kertaa huomasi oman varjonsa. Tai sitä, kun hän ensimmäistä kertaa maistoi lunta.

Paitsi luonto sinänsä, myös ympäristöasiat ovat Victorian sydäntä lähellä.

kruununprinsessa victoria

Kruununprinsessa Victoria tapaamassa maarianhaminalaisia lapsia vuonna 2008. Kuva: Pekka Nieminen / SKOY

Kohti kruunua

Victorian elämä ei kuitenkaan ole ollut pelkkää prinsessasatua. Ollessaan 20-vuotias opiskelija hän sairastui anoreksiaan, josta toipuminen vei useita vuosia.

Lisäksi Victoria on paljastanut kärsivänsä lukihäiriöstä sekä kasvosokeudesta. Etenkin jälkimmäinen on kuninkaallisen työssä todellinen rasite, sillä se tarkoittaa, ettei Victoria muista tapaamiensa ihmisten nimiä tai kasvoja.

Lue kruununprinsessan vaiherikas elämäntarina Annan numerosta 28/2022 tai verkosta anna.fi!

Lue myös: Sanna Marin Annassa: ”Haaveilen kesälomasta lapseni kanssa ilman, että joku salakuvaa meitä”

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X