Vanhemmuus 20.01.2021 Päivitetty 10.09.2021

Li Andersson rehellisenä 2-viikkoisen äitiydestä: ”Kukaan ei puhunut, mihin tajuttomaan tunnemyrskyyn joutuu” – uusi kuva vauvasta

Li Andersson ei osannut varautua siihen, millainen tunteiden vuoristorata saattaa vauvan syntymän jälkeen vallata äidin mielen.

Teksti
Johanna Jantunen
Kuvat
Sampo Korhonen

Li Anderssonista, 33, tuli äiti kaksi viikkoa sitten, kun hänen ja puoliso Juha Pursiaisen esikoistytär syntyi Turun yliopistollisessa sairaalassa.

Vauvan syntymän jälkeinen tunnemyrsky yllätti Lin täysin, mihin moni äiti voi samaistua. Ennen äitiysvapaalle jäämistään opetusministerinä toiminut Andersson avaa tuntemuksiaan Instagram-tilillään.

– Synnytyksen suhteen tuntuu, että valmistautumisessa ennen kaikkea painotetaan fyysiseen suoritukseen valmistautumista, hengitys- ja rentoutumisharjoitukset ynnä muu. Mutta kukaan ei juurikaan puhunut siitä minkälaiseen tajuttomaan tunnemyrskyyn sitä joutuu, ja että myös emotionaaliseen puoleen voi ja pitää valmistautua, Li kirjoittaa.

– Kun loputon onni ja huoli vuorotellen valtaa koko olemuksesi, ei ole mikään ihme, että tunteet käyvät synnäreillä suuriksi.

Li on kiitollinen siitä, että hän sai jakaa vauvan ensipäivät ja niihin liittyvät suuret tunteet yhdessä puolisonsa kanssa. He saivat synnytyssairaalasta perhehuoneen, jota monet esikoisensa saaneet vanhemmat usein toivovat.

Lisäksi Li kiittää Turun yliopistollisen keskussairaalan kätilöitä ja hoitajia suuresta ystävällisyydestä, ammattitaidosta ja kärsivällisyydestä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Li Andersson (@lindrssn) jakama julkaisu

Äidinrakkauden määrä on ollut hurjinta huomata

Kotiin pääsyn jälkeen jatkuvaa ihmetystä Lissä on herättänyt se, kuinka nopeasti vauvat kehittyvät. Pienen vauvan kanssa tilanteet ja vaiheet ehtivät muuttua jo parissa päivässä. Koko ajan tapahtuu jotain uutta, johon pitää asennoitua.

Kaikista hurjinta on kuitenkin ollut huomata, kuinka paljon pientä ihmistä voi rakastaa ja millaisiin asioihin äidit oikein pystyvät.

– Se tunne, kun huomaa ja tajuaa, että oma syli on se mikä parhaiten lohduttaa vatsavaivoista kärsivää pientä: tulen kantamaan sitä mukanani loppuelämän. Mikä etuoikeus, että voi pystyä sellaiseen.

Kahden viikon takaisessa synnytyssairaalapäivityksessään Li Andersson puhui uudesta perheenjäsenestään pronominilla ”hon”, josta voi päätellä pienen tulokkaan olevan tytär. Raskausaikana Anna-lehdelle antamassaan haastattelussa Li teroitti etukäteen kantavansa erityistä huolta pienen lapsen äidin unen tärkeydestä – usein unohdetusta asiasta, kun keskustelu keskittyy vauvan nukkumisrytmeihin.

Töihin opetusministeriöön Li Andersson aikoo palata kevään jälkeen.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X