Vanhemmuus 17.11.2021

Anna: Manuela Bosco, 39, koki viime keväänä kaksi keskenmenoa: ”Voin hyväksyä tapahtuneen, vaikken pysty sitä ymmärtämään”

Manuela selvisi surustaan menemällä merelle ja uskomalla hyvään.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
Liisa Valonen

Kuvataiteilija, näyttelijä ja entinen aitajuoksija Manuela Bosco, 39, on nyt neljännellä kuulla raskaana. Vaikka hän Annan haastattelussa kertoo voimakkaan pahoinvoinnin kestäneen raskauden ensimmäiset kolme kuukautta, on hän ollut siitä lähinnä helpottunut.

– Huono olo oli merkki siitä, että kaikki on hyvin. Jos sisälläni ei olisi tapahtunut mitään, en olisi voinut niin huonosti.

Lue myös: Näyttelijä ja taidemaalari Manuela Bosco: ”Tiesin heti, että Kasimir on lasteni tuleva isä”

Manuelan ja hänen muusikkomiehensä Tuure Kilpeläisen, 51, uusperheeseen kuuluu entuudestaan viisi lasta: kaikkiaan neljä kummankin edellisistä liitoista sekä yksi yhteinen. Syntyvä lapsi on siis perheen kuudes.

Matka tähän raskauteen on kuitenkin ollut kaikkea muuta kuin helppo.

”Sen jäljiltä jäi tyhjyys”

Manuela sai kaksi keskenmenoa viime kevään aikana. Hän kuvailee ensimmäisen keskenmenon tulleen ”aivan puun takaa”, koska hän ei ollut koskaan aiemmin joutunut kokemaan sellaista.

– Se oli fyysisesti rankkaa, ja sen jäljiltä jäi tyhjyys, hän kertoo Annalle.

Lue myös: Tubettaja Lakko menetti lyhyen ajan sisällä kaksi lasta samalla tavalla: ”Toivon, että raskausutelut loppuvat”

Ajatukset risteilivät itsesyytöksistä pelkoihin. Miksi raskaus ei jatkunut? Teinkö jotain väärin, Manuela kyseli itseltään.

Voimaa merestä

Vaikeina aikoina Manuelaa auttoi luonto. Manuelan isä on italialainen, joten Manuela on viettänyt ison osan lapsuudestaan Italiassa, Formia-nimisessä kalastajakylässä. Loput lapsuudestaan hän on viettänyt Mikkelissä Saimaan rannalla.

– Merelle menin heti, kun keskenmenot olivat tapahtuneet.

Rannalla kävellessään hän pystyi rauhoittumaan, ja ajatukset järjestäytyivät uudelleen.

Manuela lisää, että häntä auttoi myös usko hyvään. Manuelan ajatusmaailmaan kuuluu, että kaikkeen tapahtuvaan on olemassa jokin hyväntahtoinen ja suureen viisauteen pohjaava syy.

–Jos uskoisin, että tämä tapahtui minulle rangaistuksena, kokisin turvattomuutta.

Lue myös: Keskenmenon jälkeen toinen, ja kolmas – äiti kertoo, miltä peräkkäiset keskenmenot tuntuvat: ”Ensin sitä kysyy, miksi tämä tapahtuu minulle”

Nykyisestä raskaudesta Manuela puhui aluksi varovaisemmin kuin muista odotusajoistaan. Tässä vaiheessa hän kuitenkin uskaltaa jo iloita tulevasta perheenlisäyksestä.

– Nyt kun raskaus on alkanut näkyä ja vauvan liikkeet tuntua, syvempi rauha on päässyt laskeutumaan minuun, hän kuvailee Annassa.

Samalla Manuela kokee, että keskenmenot ovat opettaneet hänelle merkittäviä asioita liittyen vanhoista haavoista luopumiseen.

– Voin siis hyväksyä tapahtuneen, vaikken pysty sitä ymmärtämään.

Parisuhdeaikaa säännöllisesti

Manuela paljastaa, että hänen ja Tuure-puolison arjessa kissat ovat aina pöydällä. Pari riitelee italialaisen räiskyvään tyyliin, eikä riidanpoikasia jätetä muhimaan.

Pariskunta viettää säännöllisesti kahdenkeskistä parisuhdeaikaa. Joskus se on yhteinen matka, toisinaan yhteinen lounas.

Kahdenkeskinen aika on Manuelalle kullanarvoista – myös koko perheen hyvinvoinnin vuoksi.

– On tärkeää poistua vanhempien, isän ja äidin, rooleista. Tämä perhe nojaa kuitenkin meidän väliseen rakkauteen.

Lue myös Annan juttu!

Lue myös: Kotiliesi: Helena Ahti-Hallbergista tuli isoäiti nelikymppisenä: ”Sen takia olemme täällä, että viemme sukupolvien jatkumoa eteenpäin”

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X