Minun tarinani 29.02.2020 Päivitetty 22.05.2023

Paras naapuri, joka pikkulapsen äidillä voi olla – toinen pikkulapsen äiti

Pienten lasten äidit Petra ja Jenna ovat naapureita ja parhaita ystäviä. He ovat tukeneet toisiaan monessa kiperässä paikassa. Nyt he heittäytyivät malleiksi yhden päivän ajaksi.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
Kristiina Kurronen

Kolme vuotta sitten tuusulalaiset naapurukset Petra, 29, ja Jenna, 34, odottivat esikoisiaan, mutta eivät vielä tunteneet toisiaan. Keskustelun avasi Petra vauvojen ollessa kolme kuukautta. Naapuriin tutustuminen johti elämän tärkeimpään ystävyyssuhteeseen.

– Näin Jennan tulevan vaunujen kanssa postilaatikoille ja totesin, että vauvamme taitavat olla samanikäisiä. Jenna ei reagoinut heti puheeseeni, mistä vähän hämmennyin. Myöhemmin ymmärsin sen selittyvän väsymyksellä; vauvalla oli ollut vaikeaa koliikkia, Petra kertoo.

Jenna ja Petra iloitsivat yhteisestä ajasta, sillä harvoin tulee tehtyä mitään ilman lapsia. Kaksikko voitti Äidin oma päivä -lukijakilpailun.

Naapuriin tutustuminen alkoi kahvittelulla toistensa luona, ja pian naiset näkivät toisiaan jo päivittäin, kävivät yhdessä ruokakaupassa ja vauvauinnissa.

Sittemmin molempiin perheisiin on tullut yksi vauva lisää. Petran ja Mikon kuopus on 1-vuotias, Jennan ja Harrin 3 kuukautta.

– Vierekkäin asumisessa parasta on se, että vertaistukea on heti saatavilla. Voi mennä valittamaan, jos yö on ollut hirveä, Petra toteaa.

naapuriin tutustuminen

Petra sai Idalta vinkkejä silmä­meikkiin ensi kesän häitä varten.

– Käymme myös lainaamassa toisiltamme kananmunia kylpytakki päällä tai pyydämme toisen hämmentämään keittoa, jos omien lasten kanssa on tilanne päällä.

Kun Petra sai puolisoltaan äitienpäivälahjaksi hotelliyön, hän pyysi Jennan mukaansa. Ravintolaillallisen jälkeen ystävykset päätyivät hotellille katsomaan telkkaria ja syömään karkkia.

– Sitten me nukuttiin kunnon yöunet! Jenna muistelee.

naapuriin tutustuminen

Molempien hiukset kiharrettiin ke­vyesti, jotta tukkaan saatiin bed head -fiilistä.

Naapurukset muodonmuutoksessa

Petra kertoo, että ennen raskautta hän käytti mielellään farkkuja ja tennareita, mutta nyt farkkukaupoille meno ahdistaa. Jenna sanoo ennen lasten saamista ihmetelleensä, miten joku voi jämähtää verkkarimuotiin. Nyt hän pukeutuu itsekin mieluiten joustaviin vaatteisiin.

Studiolla stylisti Ida Jokikunnas valitsee Jennalle nahkapintaiset housut, joissa on vyön tilalla solmittava nauha. Samantyyppiset löytyvät Jennan omasta vaatekaapista. Ida kannustaa Jennaa käyttämään housuja vastedes ja neuvoo, miten paidan saa aseteltua tyylikkäästi housujen sisään.

Petralle Ida valitsee mekon ja neuvoo luopumaan farkuista, jos ne eivät tunnu omalta jutulta.

naapuriin tutustuminen

Yleensä Jenna käyttää ystävänsä ompelemia trikoovaatteita. Nyt hän pääsi kokeilemaan nahkahousuja.

– Neulemekko on tänä syksynä trendikäs, ja lisäksi se on joustava ja mukava päällä.

Jenna kertoo leikanneensa hiuk­siaan jokin aika sitten vajaan metrin. Hiukset hän lahjoitti syöpäsairaiden lasten peruukkien valmistukseen.

– Jenna ajattelee aina muita ennen itseään, Petra toteaa.

– Petra taas on sellainen, että hän tarjoaa aina apua pyytämättäkin, Jenna kertoo.

Naapurukset päättävät kuitenkin, että kehut saavat jäädä tähän; muuten ystävysten uusi meikki leviää pitkin poskia.

Naapuriin tutustuminen kolme vuotta aiemmin toi naiset tähän pisteeseen ja yllättävään paikkaan. Petralla on Second Femalen neulemekko ja Kappahlin takki. Jennalle valikoituivat Danten nahkahousut ja Gustavin neule. – Miten meistä saikaan näin upeita? Jenna nauroi.

Lisää muodonmuutoksia Äidin oma päivä -lukijakisassa:

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X