Vanhemmuus 27.04.2016 Päivitetty 21.11.2022

Miksi muiden lapset ovat niin ärsyttäviä – 8 selitystä

Oma lapsesi on elämäsi suurin rakkaus. Sen sijaan muiden lapset ovat aina kiusaamassa, sotkemassa ja levittämässä vatsatautejaan. Lue, miksi muiden lapset ovat ärsyttäviä ipanoita, mutta sinun jälkikasvusi on enkeleistä seuraava.

Teksti
Janica Brander
Kuvat
123RF

1. He jankuttavat ja höpöttävät tauotta

Kaikki vanhemmat tuntevat tapauksen: vieras lapsi, joka ei ole hetkeäkään hiljaa. Kyseessä on yleensä joko näsäviisas besserwisser tai jankuttaja, joka toistelee monotonisesti käsittämätöntä vokaaliyhdistelmää.

Nämä mattipikkuvanhaset huomauttelevat sinulle hotellin buffetissa, että croissanteissa on nopeita hiilihydraatteja. Jankuttajat puolestaan iskevät kimppuusi, kun haluaisit olla hetken omassa rauhassa. Lukuhetki rannalla tuhoutuu, kun tuntematon lapsi hokee vieressäsi kolme tuntia aiu-aiu-aiu.

Oma lapsesi ei onneksi viisastele, mölise tai jankuta. Hän vain iloitsee oppimistaan asioista ja haluaa kertoa niistä muille. Ja onhan se nyt selvää, että sanoessaan aiu-aiu-aiu Olivia pyytää kauramaitoon tehtyä kaakaota.

Keskustele: Onko normaalia ettei 5-vuotias ole hetkeäkään hiljaa?

2. He sotkevat ja meluavat julkisilla paikoilla

Ilman vieraita lapsia leikkipuistot ja kaupat olisivat rauhan tyyssijoja. Muiden lapset oksentavat vuoristorataan, sotkevat yleiset vessat ja saavat aina nälkäraivarit marketissa. He alkavat kuoria banaaneja hedelmäosastolla, ja lopulta vanhempien pitää vaientaa riehuva lapsi avaamalla pillimehu jo kaupassa.

Miksi ihmiset ylipäätään tuovat kitisevät lapsensa kauppaan? Onko väsynyt narisija pakko raahata kaikkialle?

Oman lapsesi iltapäiväuupumus on ymmärrettävää. Pikkuisen verensokeri on alhaalla, ja häntä väsyttää tarhapäivän jälkeen. Mutta pakko jonkun on nämä ostokset on hoitaa, vaikka sitten uuvahtaneen lapsen kanssa. Kun ei se ruoka itsekseen jääkaappiin kävele.

Keskustele: Tuttavan lapsi sotkee kakalla itsensä ja seinät

3. He kiusaavat ja tönivät sinun lastasi

Muiden lapset etuilevat liukumäessä ja heittävät sinun lastasi lumipallolla päähän. He eivät huomioi muita, ovat väkivaltaisia eivätkä jaksa odottaa omaa vuoroaan.

Oma lapsesi ei pomota. Hän vain kokeilee rajojaan ja hakee paikkaansa ryhmässä. Se on välttämätöntä, koska miten muuten hän pärjäisi huonokäytöksisten vekaroiden kanssa? Eikä oma lapsesi tönäissyt, hän vain puolustautui. Katsokaa nyt tuota meidän topakkaa pikku tättähäärää, kyllä lapsella pitää luonnetta olla!

Keskustele: Kaverini lapsi määräilee ja lyö lastani
Lue myös: Hyvät tavat: nämä 5 lapsen pitää oppia

4. He levittävät pöpöjään

Toisten lapset ovat aina sairaita. Kaikkein pahinta on, että vanhemmat antavat lastensa levittää vatsatautejaan ja köhiään päiväkodeissa. Ihmiset eivät piittaa siitä, että noro-virus elää jopa kolme viikkoa pinnoilla. Vastuulliset vanhemmat pitäisivät koko perhettä sen ajan karanteenissa.

Viaton lapsesi saa muiden pöpöt aina, kun teidän pitäisi lähteä lomalle. Ei kai koko perheen lentoja voi perua mahataudin takia, reissustahan on puhuttu kuukausikaupalla. Ei ole teidän syynne, jos vierustoverinne saavat tartunnan. Vika on naapurin lapsessa, joka ei pese käsiään, ja nyt viattomat kärsivät.

Keskustele: Miksi joissain lapsiperheissä ollaan koko ajan kipeänä?
Lue myös: 10 kysymystä lasten käsihygieniasta ja käsien pesusta

5. He opettavat lapsellesi kirosanoja ja pahoja tapoja

Ilman vieraiden viikareiden turmelevaa vaikutusta lapsesi käyttäytyisi kuin unelma. Hän ei kiljuisi pippeliä julkisilla paikoilla eikä syljeskelisi herneitä ympäri keittiötä. Lapsesi oireilu alkoi vasta, kun hän aloitti päivähoidon.

On käsittämätöntä, miten avuttomia muut vanhemmat ovat huonokäytöksisten lastensa kanssa. Kiroilevat riiviöt pitäisi kantaa holding-otteessa autoon ja viedä kotiin miettimään käytöstään. Sinun lapsesi on sisimmässään enkeli, joten hänelle ei tarvitse ärähtää. Hänen kanssaan neuvotellaan rauhallisesti siitä, saako kirjastontätiä kutsua pyllynaamaksi.

Keskustele: 9-vuotias lapseni kiroilee ja nimittelee, mitä tehdä?

6. He tuhoavat kotinne eivätkä noudata sääntöjä

Huh huh, leikkitreffit. Kotinne on kuin pommin jäljiltä. Vieraat vekarat ovat rikkoneet lapsesi lelut ja vessa on taas vetämättä.

Sen sijaan on täysin ymmärrettävää, että oma lapsesi villiintyy kyläillessään kavereillaan. Toisten lelut ovat aina kiinnostavampia kuin omat. Lapsi hahmottaa maailmaa aistien kautta ja kokeilee kaikenlaista. Esimerkiksi irrottaa nuken pään ja kokeilee, kuinka monta maissinjyvää nenään mahtuu.

Ja se Virtasten vessanpönttö on niin mahdottoman korkea, ettei viisivuotias voi mitenkään yltää nuppiin. Eivätkö ne ajatelleet mitään tehdessään kylpyhuoneremonttia?

Keskustele: Naapurin lapsen käytösongelmat
Lue myös: Miten saada lapsi tottelemaan? Asiantuntija neuvoo

7. He vertailevat sinua omiin vanhempiinsa

Muiden naperot eivät syö kokkauksiasi, koska ne maistuvat erilaisilta kuin heidän äitinsä ruoka. Heidän kotonaan saa kuulemma valvoa keskiyöhön ja ratsastaa kultaisellanoutajalla. Teräväkielisimmät muistuttavat, että heidän vanhemmillaan on Bemari, teillä vain Toyota.

Sinun lapsesi vertailee perheenne tapoja muiden rutiineihin, koska häntä jännittää vieraissa paikoissa. Lapsesi on niin hyvätapainen, että hän huomaa herkästi muiden lepsuuden ja huomauttaa, että ”meillä saa juoda mehua vain viikonloppuna”.

Keskustele: Lapseni kaveri jankuttaa koko ajan kuinka kamala minä olen

8. Heidän vanhempansa ovat ärsyttäviä

Pahinta muiden lapsissa ovat heidän vanhempansa. Ne selittelevät lastensa sotkut ja pahat teot aina parhain päin. Muiden vanhempien mielestä heidän lapsillaan on aina joku herkkyyskausi, erityistarve tai allergia, jonka vuoksi venkoilua pitäisi sietää.

Järkyttäviä nuo nykyvanhemmat. Onneksi sinä olet toista maata.

Keskustele: Täydellistä esittävät vanhemmat ovat ärsyttäviä

Lähteet: Scary Mommy, The Motherish

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X