Vanhemmuus 08.03.2018 Päivitetty 02.11.2020

Onnea, äidit ja tyttäret! Tällaisia neuvoja julkkisäidit haluavat antaa tyttärilleen

Tänään juhlitaan naistenpäivää! Kysyimme neljältä julkkisäidiltä, minkä neuvon he antaisivat tyttärilleen.

Teksti
Maria Soininen

Naistenpäivän sankareita ovat kaikki naiset — myös ihanat äidit ja heidän ihanat tyttärensä! Kysyimme neljältä tunnetulta äidiltä, mikä on tärkein neuvo tai ohje, jonka he haluavat tyttärelleen opettaa. Näin he vastasivat.

”Oli tilanne mikä hyvänsä, niin itse voi päättää olla onnellinen.”

Maria Nordinilla on kaksi lasta, 8-vuotias Fidel ja 6-vuotias Luna. Lisäksi Maria odottaa kolmatta lasta, jonka on määrä syntyä loppukesästä. Kohta kolmen lapsen äiti Maria haluaakin muistuttaa tytärtään siitä, että omasta onnesta on aina lopulta itse vastuussa. Maria on ottanut Kotitalouskriisi-blogissaan vahvasti kantaa muun muassa home- ja kemikaaliyliherkkyysasioihin. Viime vuoden syyskuussa Maria kirjoitti blogissaan, kuinka hän on itse oppinut luottamaan elämään ja tuntee olonsa nykyisin vapautuneemmaksi kuin aiemmin:

Olen ainakin tullut paremmaksi äidiksi ja puolisoksi. Olen täysin lopettanut murehtimisen. Olen iloisempi, rennompi. Nautin kaikesta enemmän kuin koskaan. Olen oppinut luottamaan elämään!

”Olet ihana just tuollaisena.”

Mira Luoti muistetaan urastaan PMMP:n toisena laulaja, ja nykyisin nainen jatkaa laulamista soolouralla. Vahvana naisena tunnettu Mira on ottanut usein kantaa naisten oikeuksien puolesta. Mira on osallistunut myös Amnestyn ihmisoikeuskampanjoihin, muun muassa naisiin kohdistuvan väkivallan vastaiseen Joku raja! -kampanjaan.

– Elämänarvoihini kuuluu se, että kaikki ovat tasa-arvoisia. Pyrin lähestymään ihmisiä kuunnellen. Ikinä ei tiedä, millainen tausta kenelläkin on, Mira kertoi Anna-lehden haastattelussa vuonna 2014.

Hänellä on aikaisemmasta avioliitostaan lapset Edvin ja Hilla. Nykyisen kumppaninsa Mika ”AH” Haapasalon kanssa naisella on 3-vuotias Urho. Luoti kertoi Annan haastattelussa viime kesänä, että aviomehen runsas alkoholinkäyttö keikkojen yhteydessä ajoi perheen kriisiin ja hetkeksi myös eri osoitteisiin.

– Minulle tuli tarpeen vetää omat, aika tiukat rajani. Halusin, että Mika tekee selkeän valinnan. En olisi voinut jatkaa parisuhdettamme, jos hän olisi jatkanut keikkajuomista entiseen malliin, nainen kertoi haastattelussa.

Kriisin myötä pari haki apua terapiasta, ja kymmenen kuukauden kuluttua koko perhe oli taas saman katon alla. Tänä päivänä perheessä on selkeät säännöt ja arki sujuu.

 

saraparikka2

”Luota itseesi.”

Annassa bloggaava näyttelijä Sara Parikka kehottaa tyttäriään luottamaan itseensä ja omiin kykyihinsä. Vuoden 2015 lopulla Sara kirjoitti blogissaan siitä, mitä ajattelee salkkariroolin tuomasta kuuluisuudesta ja kuinka hänen on pitänyt opetella elämään julkisuuden tuomien haasteiden kanssa.

Oma matkani julkisuuden kanssa alkoi jo varhain, kun aloitin 16-vuotiaana Salkkareissa näyttelijänä. Opin jo nuorena hyväksymään julkisuuden osaksi elämääni ja tein varhain päätöksen siitä, että se ei saa vaikuttaa elämiseeni. En halunnut arkailla tai muuttaa käytöstäni sen vuoksi.

Salkkaritähti suhtautuukin kuuluisuuteen arvostettavalla ja maanläheisellä tavalla. Julkisuus on väistämätön osa hänen työtään, mutta lapsiperheen arkeen se ei vaikuta. Puistossa voi pysähtyä ottamaan yhteiskuvan fanin kanssa — sen jälkeen ulkoilu jatkuu normaalisti.

Nykypäivänä julkisuus ei juurikaan vaikuta elämääni ja elän ihan normaalia lapsiperhearkea. Välillä ihmiset tulevat juttelemaan ja pyytävät valokuvia. 99 % kaikista kohtaamisista ovat positiivisia ja mukavia. Ihmiset ovat kohtelian uteliaita :) Arkipäivässämme julkisuus ei näy juuri lainkaan, Sara kirjoittaa.

”Itselleen on tärkeä osata nauraa.”

Näyttelijänä, ohjaajana ja käsikirjoittajana tunnettu Niina Lahtisella on kaksi tytärtä. Kaksplus haastatteli Lahtista joulukuussa 2017 hiljattain ensi-iltansa saaneen Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset -elokuvan tiimoilta.

Nopolan siskokset ottivat minuun aikoinaan yhteyttä todeten, että olen heidän mielestään kuin ilmetty Kattilakosken perheen äiti. Olen lukenut kirjasarjaa omille lapsilleni, ja tunnistan hahmosta yhteneväisyyksiä itseeni, vaikken ehkä olekaan ihan yhtä epävakaa. Hanna Kattilakoski on kuin minä pienellä kärjistyksellä: temperamentti räiskyy ja mieliala vaihtelee.

Niina kuvailee haastattelussa itseään hauskaksi ja ehkä vähän huithapeliksikin äidiksi.
— Kutsun itseäni einesäidiksi, sillä meillä syödään hyvin harvoin itse tehtyä karjalanpaistia.

Hassuttelun taidosta hän muistuttaa myös nyt. Kaiken ei tarvitse olla aina niin vakavaa.
— Ei ole maailmanloppu, jos tekee jotain noloa. Olen kokenut tärkeäksi elämänohjeeksi sen, että osaa myös nauraa itselleen, Siskonpeti-sketsisarjastakin tuttu nainen kertoo.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X