Vanhemmuus 31.05.2021 Päivitetty 02.09.2021

Pipsa Hurmerinta sai toisen lapsensa – herkkä kuva paljastaa vauvan sukupuolen

Pipsa kertoi vauvan syntymästä sunnuntaina Instagram-tilillään.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
Jonne Räsänen

Julkkiskokki ja entinen malli Pipsa Hurmerinta, 42, on tullut äidiksi toistamiseen. Hän paljasti ilouutisen Instagramissa sunnuntaina iltapäivällä.

Ennestään Pipsalla on kouluikäinen poika puolisonsa muusikko Markus Nordenstrengin, 46, kanssa. Perhe täydentyi pikkusiskolla, paljastaa lyhyt ja ytimekäs kuvateksti.

– She is here, Pipsa kirjoittaa sydämen kera.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Pipsa Hurmerinta (@pipsahurmerinta) jakama julkaisu

Suomalaisen tähtitaivaan kärkinimet ovat ennättäneet kommentoimaan kuvaa alle vuorokaudessa. Muun muassa laulaja Vesala, toimittaja ja tv-kasvo Maria Veitola sekä juontajat Anni Hautala ja Vappu Pimiä ovat kirjoittaneet lämpimät onnittelunsa runsaiden sydänten höystämänä.

Aikanaan myös raskausuutinen paljastettiin somessa. Pipsa kertoi raskaudestaan julkisuuteen joulun alla mustavalkoisella kuvalla, jossa kauniisti pyöristyneen vatsan päällä lepäävät hänen ja perheen esikoisen kädet.

– 2020, ei niin huono sitten kuitenkaan, hän kirjoitti tuolloin.

”Uskon, että on tärkeää opettaa lasta pärjäämään yksin”

Kaksplussalle vuonna 2016 antamassaan haastattelussa Pipsa avasi perheen arkea ja kasvatusfilosofiaa. Haastattelun aikoihin pariskunnan esikoispoika oli parin vuoden ikäinen.

Pipsa kertoi, että päiväkodin kellottama arki luo toivottuja rutiineja arkeen, jossa kummatkin vanhemmat tekevät rutiinitonta työtä. Perhe noudattaa tarkkoja nukkumaanmeno- ja ruokailuaikoja.

– Rutiinit ovat laiskan vanhemman pelastus – ja tässä suhteessa me olemme laiskoja.

Pipsa paljasti, että esikoinen on hyvin nirso ruokailija.

– Poikamme herkuttelisi mielellään jatkuvasti Rölli-muroilla ja Puffet-jäätelöillä, mutta ruoka-asioissa vanhemman täytyy pysyä tiukkana.

Lisäksi Pipsa puhui rajojen ja itsenäistymistä tukevan kasvatuksen puolesta. Pipsa kertoi pyrkivänsä siihen, että kotiin vierailulle tulevat eivät arvaisi, että talossa asuu lapsi. Lelut ja leikit pysyvät pääasiassa lapsen omassa huoneessa, ja samoin lastentarvikkeet ovat poissa näköetäisyydeltä.

Perheen esikoinen oppi nukkumaan omassa huoneessa jo kolmen kuukauden ikäisenä.

– Vanhemman tehtävä ei ole tehdä lasta onnelliseksi, vaan opettaa, kuinka elämässä selvitään olemalla itsenäinen ja rohkea. Ei ole mitään järkeä istua sängyn vieressä pitämässä lasta kädestä kiinni ja totuttaa häntä siihen, että yksin nukkuminen pelottaa, Pipsa kertoi tuolloin.

Poikansa kasvatuksessa Pipsa kertoi tähtäävänsä siihen, että lapsesta kasvaisi empattinen ja kohtelias yksilö, joka uskaltaa olla rohkeasti oma itsensä.

Lue myös: Juontaja ja kokki Pipsa Hurmerinta: ”En häpeä pyytää lastenhoitoapua”

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X