Vauva 13.12.2023

7 syytä, miksi on ihanaa saada jouluvauva

Listasimme seitsemän syytä, miksi on erityisen ihanaa saada jouluvauva. Lue ja katso, keksitkö lisää perusteluja!

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Harva vanhempi toivoo, että lapsen syntymä osuisi joulupyhiin tai edes niiden välittömään läheisyyteen. Huolena voi olla, että jouluvauva joutuu tulevaisuudessa viettämään syntymäpäiväänsä joulun varjossa. Kouluiässä kaveritkin, eli synttärijuhlien potentiaaliset vieraat, lomailevat jouluna tahoillaan.

Lue myös: 5 kliseetä, jotka joulun lapsi on kuullut liian monta kertaa

Jouluna tai joulun alla syntyminen ei kuitenkaan ole kamalaa, päinvastoin. Listasimme seitsemän perustelua.

1. Jouluvalmistelut käyvät kuin itsestään

Joulusiivous ja -leivonta tulevat valmiiksi kuin huomaamatta, kun odottaja yrittää saada synnytystä käynnistymään olon käydessä raskaaksi. Toisaalta jos loppuraskaus vie kaikki mehut, pystyy käymään pitkälleen ja antaa muiden hoitaa jouluvalmistelut. Kätevää yhtä kaikki!

2. Joulusta tulee ikimuistoinen

Ajan saatossa joulut sulautuvat yhdeksi suureksi muistojen massaksi. Pienen perheenjäsenen syntymä jättää kuitenkin lähtemättömän muistijäljen, joka kattaa kaikki juhlapyhät – ja samalla uuden tulokkaan ensihetket valokuvan tarkkuudella.

3. Jouluvauva hurmaa kuvissa

Valokuvista puheen ollen… Jos vauva syntyy joulupyhinä tai niiden välittömässä läheisyydessä, yksi asia on taattu: upeat ensikuvat! Mikään ei ole somempaa kuin vauva pienessä tonttulakissa tai tunnelmavalojen ympäröimänä.

4. Jouluvauva voi saada tarvikkeensa halvemmalla

Marraskuun lopun Black Friday -alennusmyynnit osuvat juuri sopivaan saumaan jouluvauvan odottajien kannalta. Parhaimmillaan viime hetken hankinnoissa voi säästää useita satoja euroja. Vaarana tosin ovat heräteostokset, kun yhtäkkiä jokainen pieni nuttu ja body alkaa näyttää hirvittävän houkuttelevalta…

Lue myös: 7 syytä, miksi on ihanaa saada talvivauva

5. Monille joulu on loma-aikaa

Jos onnekkaasti käy, puolisolla tai muilla läheisillä on lomaa joulun alla. Se tarkoittaa, että läheiset voivat tarvittaessa ottaa kokonaan vastuulleen kotityöt tai vaikkapa isomman sisaruksen viihdyttämisessä sillä aikaa, kun vastasyntynyt kaipaa huomiota.

6. Jouluvauva tuo suvun yhteen – tai tarvittaessa hajauttaa sen

Joulu on monille suvuille yhteen kokoontumisen aikaa, jolloin suvun nuorin pääsee kaikkien ihasteltavaksi ja vanhempi saa lukuisia apukäsiä vauvan hoitoon. Toisaalta vauva on erinomainen syy myös vetäytyä sukujoulun vietosta, jos ajatus sukulaisista rasittaa. Voi harmi, ehkä ensi vuonna sitten!

7. Jouluvauva pääsee nauttimaan kesän riemuista

Jouluvauva on jaloimmassa iässä kesän koittaessa. Hän pääsee nauttimaan kesästä kaikin aistein ja ehkä jo uimaankin luonnonvesiin. Unohtumattomia kesäseikkailuja on siis luvassa.

Lue myös: Pitääkö alle 1-vuotiaalle hankkia joululahja? Äänestä lahjahankintojen pelisäännöistä ja katso, mitä toiset ovat vastanneet

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X