Vauva 15.11.2023

7 syytä, miksi on ihanaa saada talvivauva

Keksitkö vielä lisää perusteluja?

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Kun perheessä aletaan haaveilla jälkikasvusta, vauva on tietysti tervetullut mihin vuodenaikaan tahansa. Tähän juttuun listasimme kuitenkin seitsemän syytä, miksi on erityisen ihanaa saada juuri talvivauva.

Lue myös: Mikä on yleisin syntymäkuukausi Suomessa? Uusi huippu on kiilannut kaikkien aikojen vilkkaimman kuukauden edelle

1. Talvivauva antaa hyvän syyn pesiä kotona

Kylmät ja pimeät päivät voivat tarjota hyvän syyn pysyä sisällä ja viettää rauhassa aikaa vauvan kanssa. Nyt on lupa olla suorittamatta yhtikäs mitään. Kaamoskin voi tuntua siedettävämmältä, kun se kuluu uutta tulokasta ihmetellessä.

2. Loppuraskaudesta voi päästä helpommalla

Talvi tarkoittaa myös lämpötilan laskua, mikä on monelle raskaana olevalle hyvä uutinen. Loppuraskautta ei tarvitse kärvistellä helteen kourissa, ja toisaalta kotikaan ei lämpene vauvalle liian kuumaksi.

Talviodottajan on tosin syytä varoa liukastelua. Lue, miten kaatumisriskiä voi vähentää.

3. Talvivauva on kesällä parhaassa iässä

Kesän koittaessa talvivauva on täyttänyt 4–8 kuukautta riippuen syntymäajankohdastaan. Toisin sanoen talvivauva on suvena jo niin iso, että hänkin voi päästä nauttimaan kesästä täysin siemauksin. Konttailu nurmikolla tai tuoreiden marjojen maistelu ovat monilla ensi kertaa edessä!

4. Perhevapaa ajoittuu hyvään saumaan

Talvella valoisa aika on rajallista, mutta perhevapaalla oleva vanhempi pääseekin nauttimaan vähäisistä valonsäteistä. Työssäkäyvälle vanhemmalle tilanne voisi olla toinen.

5. Talvella on tarjolla aktiviteetteja

Talvivauva voi päästä syntymäajankohdastaan riippuen heti mukaan harrastustoimintaan, mikäli sellainen vanhempia kiinnostaa. Vauvauinti- tai muskariryhmät ovat sen sijaan kesäisin usein tauolla. Perhevapaalla oleva vanhempikin saa harrastuksista mukavaa vaihtelua kotona olemiseen.

6. Talvivauva saa tarvikkeensa edullisemmin

Marraskuun superalennusmyynnit, jotka myös Black Fridayna tunnetaan, ajoittuvat oikein sopivasti talvivauvan odottajien kannalta. Arvokkaissa hankinnoissa voi säästää parhaimmillaan satoja euroja, kun ostaa lastenvaunut ja turvakaukalon otollisimpaan aikaan.

7. Joulusta tulee ikimuistoinen

Tavallisesti joulut tuppaavat sulautumaan muistojen virrassa yhdeksi isoksi massaksi, mutta tämä joulu on aivan ainutlaatuinen: se on joko viimeinen joulu ilman uutta perheenjäsentä tai ensimmäinen joulu hänen kanssaan. Ikimuistoisia hetkiä on siis luvassa!

+ Hauskat faktat talvella syntymisestä

Joidenkin tilastojen valossa tulevaisuus vaikuttaa lupaavalta, jos sattuu syntymään talvella. Tietyt ammatit ja kyvyt voivat olla yleisempiä talven lapsilla kuin muina aikoina syntyneillä. Lue hassuista faktoista artikkelit, joissa kerrotaan marraskuun, joulukuun, tammikuun ja helmikuun lapsista!

Lue myös: 7 syytä, miksi on ihanaa saada kevätvauva

Kotiliesi: Virkkaa suloinen unipussi vauvalle – hiiren nassulla koristeltu turvallinen pesä valmistuu nopeasti

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X