Vauva 06.05.2019 Päivitetty 29.05.2023

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan saivat pojan!

Sussexin herttuatar ja herttua ovat saaneet poikalapsen. Prinssi Harry oli vaimonsa Meghanin tukena synnytyksessä, ja äiti ja lapsi voivat hyvin.

Teksti
Kia Toivanen
Kuvat
MVPhotos

Herttuatar Meghan ja prinssi Harry ovat saaneet esikoisensa!

Meghan, 37, synnytti pojan maanantaiaamuna 6. toukokuuta kello 5.26 Lontoossa. Vauva painoi 3,3 kiloa. Prinssi Harry, 34, oli mukana synnytyksessä, kertoi hovi. Suuri yleisö oli ehtinyt jo odottaa synnytystä, koska laskettu aika ehti jo mennä ohi.

Lapsen sukupuolta ei kerrottu etukäteen julkisuuteen. Meghanin baby showereiden väritys antoi siihen kuitenkin osviittaa jo aiemmin keväällä, kun paparazzit saivat napattua otoksia kutsuille saapuvien vieraiden sinisistä lahjakasseista.

Seuraavaksi onkin aika arvuutella, mikä pienokaisen nimeksi valitaan. Valitsevatko vanhemmat perinteisen nimen, joka on suosittu brittihovissa vai jotakin modernimpaa? Koska nyt syntynyt lapsi on Britannian kruununperimysjärjestyksessä vasta seitsemäs, saavat vanhemmat todennäköisesti ottaa nimenvalinnassa melko hyvin vapauksia.

Myös lapsen titteli on vielä avoinna. Hänestä voi tulla prinssi/prinsessa, jaarli, rouva/herra. Lapsen serkut, eli prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen lapset GeorgeCharlotte ja Louis, ovat prinssejä ja prinsessa. Kuningatar Elisabet päättää, mikä titteli lapselle valitaan.

Meghanin synnytysvalmistelut erosivat perinteisistä

Lapsen syntymäpaikkaa ei ole vielä julkistettu. Ennen synnytystä spekuloitiin, synnttääkö Meghan lapsensa kotona vai sairaalassa. Meghan ilmoitti, ettei aio synnyttää vauvaansa samassa St. Maryn sairaalassa, jossa prinssi Williamin puoliso herttuatar Catherine on saanut kolme lastaan ja jossa prinssi Harry on itsekin syntynyt.

Meghan teki edustustehtäviä myös raskausaikanaan.

Meghan ja Harry alkoivat seurustella kesäkuussa 2016 ja Meghan on ollut jatkuvasti otsikoissa sen jälkeen, kun pari ilmoitti kihlauksestaan syksyllä 2017.

Pariskunta vihittiin toukokuussa 2018 Windsorin linnassa, Pyhän Yrjön kappelissa näyttävin menoin. Vaikka modernin herttuattaren uusista sukulaissuhteista ja kuninkaallisen etiketin noudattamisesta on saatu vuoden aikana jo monta huhumyllyä aikaiseksi, on tuoreiden vanhempien liitto on vaikuttanut onnelliselta ja vakaalta.

Meghan Marklen ja prinssi Harryn häät 19.5.2018 olivat kuin suoraan sadusta.

Kuninkaallisen tulokkaan horoskooppimerkki on härkä. Lue, mitä Kaksplussan lapsihoroskooppi hänelle lupaa!

Kiinalaiselta horoskoopiltaan tulokas on sika. Lue hänen kiinalainen lapsihoroskooppinsa!

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X