Imetyskori helpottaa imetysmaratoneja sohvan pohjalla – erinomainen lahjaidea myös baby shower -juhliin

Imetyskori helpottaa vauva-arkea, kun kaikki tarpeellinen on imetyshetkinä käden ulottuvilla.

Teksti
Johanna Jantunen
Kuvat
iStock ja Johanna Jantunen

Pienen vauvan kanssa päivät voivat välillä kulua lähinnä sohvan tai sängyn pohjalla imetyksen merkeissä. Kun vauvalla on käynnissä tiheän imun kausi tai kun hän jostain syystä haluaa vain asua rinnalla, imetyskori helpottaa äidin elämää.–

Imetyskori voi olla mikä tahansa kori, laatikko tai pussukka, joka on täytetty sellaisilla asioilla, joita äiti tai vauva saattavat imetyshetkinä tarvita. Elo helpottuu, kun kaikki tarpeellinen on samassa paikassa eikä erilaisia asioita joudu hakemaan ympäri kotia.

Listasimme 11 asiaa, jotka voi pakata imetyskoriin. Kokemuksen kautta opit, mitkä jutut ovat sinulle oikeasti tarpeellisia ja mitkä turhakkeita.

Vinkki! Imetyskori on myös mainio baby shower -lahja odottajalle!

Kokoa imetyskori näillä tuotteilla: 11 ehdotusta

Juomapullo

Imettäessä jano pääsee helposti yllättämään. Imettävän äidin on tärkeää juoda tarpeeksi vettä, sillä hän menettää kehosta nestettä imettäessään vauvaa.

Harsoja

Imetyskorissa on hyvä olla aina harso tai pari. Harsolla pyyhit vauvan pulautukset ja suojaat vaatteitasi. Jos rinnat ovat hyvin täydet ja vauva tuntuu hukkuvan maitoon, harsoihin voi myös puristella pahimmat maitosuihkut pois.

Naposteltavaa äidille

Imetys kuluttaa energiaa. Säännöllisten ja kunnollisten aterioiden lisäksi välipalat voivat olla paikallaan. Pähkinät, myslipatukat ja smoothiepussit ovat käteviä välipaloja. Joskus suklaapatukka voi pelastaa päivän.

Viihdykettä: kirja, lehti, kaukosäädin…

Jos vauva viettää koko päivän sylissä, viihde ei ole pahitteeksi. Jos pelkäät, että tissille nukahtanut vauva herää heti, kun nouset ylös, säilytä imetyskorissa kirjaa tai sujauta sinne kaukosäädin. Imetysmaratonin aikana toimivat hyvin esimerkiksi nämä tv-sarjat.

Ponnareita

Imetyslaatikko voi olla hyvä täydentää hiusdonitsilla tai ponnarilla, jos äidillä on pitkät hiukset. Jossain vaiheessa vauvan sormet alkavat todennäköisesti haroa äidin hiuksia, ja tällöin ponnarikampaukset ovat valttia.

Ponnarin voi myös laittaa ranteeseen merkiksi siitä, kummasta rinnasta on viimeksi tullut imetettyä.

Yksinkertainen imetyskori voi näyttää tältä.

Imetyskorin vakiovarusteita ovat ainakin juomapullo ja harso.

Kauratyyny

Kun maito nousee, lämmin kauratyyny voi helpottaa rintojen pakotusta. Lisäksi lämpö voi auttaa maitoa herumaan.

Nännivoide

Haavautuneille ja kipeille nänneille tarkoitettu lanoliinivoide voi tulla tarpeeseen. Lanoliinivoidetta ei tarvitse pyyhkiä pois ennen imetystä.

Maidonkerääjät

Toisesta rinnasta voi alkaa tihkua maitoa, kun vauva ruokailee toisella. Maidonkerääjä nappaa tihkuvan maidon talteen ja estää vaatteita kastumasta.

Liivinsuojat

Jos maitoa tihkuu toisesta rinnasta vain vähän, voi maidonkerääjän sijaan olla järkevämpää käyttää liivinsuojia. Sujauta imetyslaatikkoon joko kesto- tai kertakäyttöliivinsuojia.

Rintakumeja

Rintakumi voi pelastaa imetyksen, jos vauvalla on vaikeuksia löytää imuotetta tai jos imetys aiheuttaa voimakasta kipua. Rintakumit on kuitenkin tarkoitettu vain väliaikaiseksi avuksi.

Joskus rintakumi saa vauvan kaventamaan imuotetta entisestään, jolloin kipu voi pahentua. Pyydä neuvolasta imetysohjausta, jos imetys aina vain sattuu.

Imetyskoru

Äidin nipistelyn sijaan vauva voi hypistellä imetyskorua. Koru on helppo tehdä itse.

Kokoa myös imetyslaatikko taaperolle

Mikäli perheeseen kuuluu taapero, joka kaipaa mielekästä puuhaa äidin imettäessä vauvaa, myös hänelle voi koota oman imetyslaatikkonsa.

Taaperon laatikkoon voi sujauttaa esimerkiksi värityskirjan ja värit, uuden kirjan tai kiinnostavia mutta turvallisia tavaroita, joilla lapsi ei yleensä saa leikkiä (rakennusmitta, laskin, tiimalasi, vanha lompakko täynnä kortteja…).

Lue lisää vinkkejä lapsen imetyslaatikkoon Leikillistä- ja Nyytin matka -blogeista.

Lue myös: Kun imetys on tuskaa! Nämä 10 vastausta voivat pelastaa pieleen lähteneen imetyksen

Kommentit (1)

Vauva koko päivän sylissä?!
No ei todellakaan vaan kyllähän sitä päivän kuluessa on muutakin tekemistä. Ihme juttuja.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X