Vauva 17.09.2019 Päivitetty 29.05.2023

Maailman oudoimmat vauvaneuvot: Nukuta aina oikealle kyljelle ja kisko joka päivä nenästä

Oletko saanut vauvan? Onnea! Jotta sitä riittäisi eikä paha silmä tai muu turma hyökkäisi vauvan kimppuun, keräsimme vanhan kansan viisaudet maailmalta.

Teksti
Natalia Kisnanen
Kuvat
iStock

Outoja neuvoja voi alkaa tulla jo synnytyssairaalasta. Ensinnäkin, muista ottaa istukka mukaan! Voit nimittäin käydä eteläafrikkalaiseen tapaan hautaamassa sen maahan, itsellesi merkitykselliseen paikkaan, missä sinulla on juuret. Lapsi voi jutella edesmenneille läheisilleen tämän “haudan” päällä.

Olithan myös haukkana heti puskettuasi vauvan maailmaan, ettei kukaan vain ehtinyt mitata häntä? Turkissa vanha kansa tietää, että vastasyntynyttä ei pidä mittailla, tai hän jää aikuisena lyhyeksi.

Vauvan kynsiäkään ei leikata 40 päivään turkkilaisen perimätiedon mukaan. Muutoin hänestä kasvaa varas!

Jos haluat toipua, älä mene suihkuun

Synnytyksen jälkeen sinun on pysyttävä lapsivuoteessa kuukausi. Kiinalaiset ovat vakaasti sitä mieltä, ettet synnytettyäsi saa kävellä, itkeä, käydä suihkussa, syödä mitään kylmää tai rasittaa silmiäsi lukemisella tai televisiolla kuukauteen. Muuten vartalosi ei toivu kunnolla synnytyksestä.

Koska kiusaus rikkoa näitä hyvää tarkoittavia sääntöjä on suuri, paikalle tarvitaan lapsen isoäiti tai kaksikin huolehtimaan kaikesta puolestasi ja vahtimaan, ettet lipsu sääntörikkomuksiin!

Istukan hautaamisestakin on apua synnytyksestä toipumisessa. Ghanalaistenkin mielestä maa palauttaa silloin äidille voimat ja auttaa häntä toipumaan. Lisäksi hedelmättömyydestä kärsivät naiset voivat käydä pissalla istukan hautapaikalla ja tulla näin hedelmällisiksi.

Vauva on tosiaankin arvokas aarre, jota ei kaikille suoda. Siksipä kiinalaisten mukaan juurikaan ei kannata viedä vauvaa vaunulenkeille. On parempi pitää pikku aarre sisällä piilossa.

Kun joku haluaa ottaa vauvan syliin, kouluta hänet ensin libyalaiseen tapaan. Vauvan pitelijän on aina toivottava hyviä asioita mielessään vauvalle ja tämän perheelle!

Jos vauvasi muuten syntyi perätilassa, onnittelemme uudelleen. Perätilavauva kykenee poistamaan kurkkuun juuttuneen kalanruodon kosketuksellaan, kertovat filippiiniläiset.

Mausteilla potkua äidinmaidoneritykseen

Jos haluat, että rintasi tuottavat paljon terveellistä ja rasvaista äidinmaitoa, ahmi valkosipulia ja oikein mausteista ruokaa. Näin kehottavat intialaiset, ja lisäävät, että myös runsas maidonjuonti parantaa maidoneritystä.

Äidinmaito voi tyrehtyä, jos tapaat äidin, jolla on samanikäinen vauva kuin sinulla. Intialaiset kehottavatkin sinua välttämään heidän kohtaamistaan. Jos näin pääsee käymään neuvolassa tai vauvaharrastuksessa, niin ei hätää, pakkaat vain herkkusäkin mukaan. Voitte kohdatessanne heti kättelyssä syöttää toisillenne jotakin makeaa, niin äidinmaitomeijeri jatkaa pyörimistään!

Kuten kaikki tietävätkin, äidinmaito on terveysjuoma, todellista superruokaa. Mongolialaiset kehottavat siksi tarjoamaan sitä muillekin perheenjäsenille kuin masuvauvoille. Anna rintamaitoa vanhoille sukulaisille, joilla on terveysongelmia!

Älä tarjoa maitoasi, jos olet riidellyt. Kenialaiset ovat havainneet, ettei riidan hapattama äidinmaito tee juojalleen hyvää.

Alati vaaniva paha silmä

Paha silmä voi hyökätä vauvan kimppuun!

Älä anna pahan silmän turmella vauvaa, sanovat ikiaikaiset uskomukset.

Vauvoja vaaniva paha silmä on useiden maailmankolkkien asukkaiden ainainen huolenaihe. Erityisesti paha silmä vainoaa kauniita ja terveitä vauvoja. Kateelliset ihmiset lähettävät pahan silmän ihan huomaamattaan lapsen kimppuun.

Merkki pahan silmän myrkyllisestä katseesta voi olla ihan jo se, että pienokainen kitisee ilman syytä. Mutta ei hätää, Intiassa tiedetään, mitä tällöin tulee tehdä! Ota vasempaan käteesi suolaa ja piirrä ilmaan seitsemän ympyrää vastapäivään vauvan edessä. Tällöin pahuus tarttuu suolaan, ja voit huuhdella sen kädestäsi suolan mukana viemäriin.

Kreikassa puolestaan tiedetään, että paha voi livahtaa vauvan suuhun kun hän haukottelee. Siksi lapsen suun eteen ilmaan on piirrettävä risti pahan torjumiseksi joka kerta, kun niin käy.

Lasta voi intialaisten ja monien muidenkin maiden ihmisten mielestä varjella pahalta piirtämällä iholle mustan pilkun. Tällöin hän ei enää näytä niin täydelliseltä, että paha viitsisi häntä yrittää turmella. Jos lapsella on jo tumma syntymämerkki, hän on luonnostaan suojassa!

Vieläkin tehokkaampi pahantorjuntakonsti on antaa lapselle epämiellyttävä nimi, että pahakin pakenee. Niin kuin vaikkapa Pahanmakuinen, tai Vampyyri. Tähän on turvauduttu Amazonilla, ja Intiassakin, jos lapsen isosisaruksia on menehtynyt.

Kauneutta ja terveyttä pikku maailmankansalaiselle

Kun vauvalle alkaa antaa jo vastasyntyneestä asti oliiviöljytippoja, hänen vatsansa toimii hyvin, opettavat libyalaiset. Jos hän kumminkin vaikeroi vatsavaivojaan, armenialainen kikka päästä niistä eroon on anisviinaan kastettu liina. Se asetetaan vauvan mahan päälle vaatteitten alle.

Libyassa luotetaan myös siihen, että alle kahden kuukauden ikäinen vauva tulee kapaloida. Tällä varmistetaan, että hänestä kasvaa suoraselkäinen ja ryhdikäs ihminen. Sitä paitsi kapaloitua lasta on helppo kantaa.

Jos et halua pilata pituuskasvua, älä koskaan harppaa lapsen yli. Sekä Libyassa että Filippiineillä uskotaan, että lapsi, jonka yli on tällä tavalla loikittu, jää lyhytkasvuiseksi.

Filippiiniläiset neuvovat myös, että lapsi saa kasvaessaan hienon, jalon muotoisen nenän, jos muistat vetää häntä nenästä vauvaiässä joka päivä.

Vauvan henkisen hyvinvoinnin edistämiseksi hänet tulee aina nukuttaa oikealle kyljelleen. Pakistanilaiset tietävät kertoa, että silloin vauvaa ei ala pelottaa. Toinen pakistanilainen vinkki on vauvan päivittäinen hieronta. Se kuulemma paitsi rentouttaa, myös edistää pituuskasvua.

Musta kajal vauvan silmäkulmissa kasvattaa pakistanilaisen kansanviisauden mukaan silmät isommiksi.

Imen varvastani, koska haluan pikkuveljen!

Jos vauvalla on hikka, joku ajattelee häntä, uskovat libyalaiset. Haluatko tietää kuka? Luettele tuttavien nimiä ääneen. Se, kenen kohdalla hikka loppuu, on henkilö, joka vauvaa ajatteli.

Jos oikeaa henkilöä ei löydy, vaan hikka jatkuu vaikka kuinka käyt nimiä läpi, voi pyörittää punaisesta langasta pallon vauvan otsaan, niin johan hikka lähtee. Filippiineillä suositellaan hikankarkoitustarkoitukseen otsalle märkää pumpulipalloa.

Varvasta imeskelevä kerjää pikkusisarusta. Näin ajatellaan Filippiineillä, missä onkin korkeasta syntyvyydestä päätellen usein vastattu vauvan pyyntöön myöntävästi.

Filippiiniläisen ajattelutavan mukaan on syytä valita tarkkaan henkilö, joka leikkaa ensimmäisen kerran lapsesi tukan. Katsokin, että hän on älykäs! Älykkyys nimittäin tarttuu tuossa tilanteessa, kun taas pöljä parturi tartuttaa typeryytensä lapseen.

Vauvatukka on parasta ajaa pois ihan kokonaan, jos pakistanilaisia on uskominen. Jos et näin tee, syytä itseäsi, kun lapselle kasvaa ohut, hapsottava tukka myöhemmin.

Pakistanilaisten mukaan äiti saa varautua hiustenlähtöön, kun lapsi alkaa puhua tai hän saa hampaita.

Lue myös: 

12 outoa asiaa, joihin raskaana olevat helposti syyllistyvät

Seura: Suomalainen luonne on perintöä esikristillisestä taikauskosta

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X