Vauvan kehitys 13.06.2016 Päivitetty 21.11.2022

Tontut veivät, oravat söivät ja keijut vaihtoivat leluun – Parhaat keinot päästä tutista eroon

Juksaaminenkin on sallittua, kun tutista pitää päästä lopultakin eroon. Kokosimme vanhempien parhaat vinkit. Lue, vaikutu – ja naura!

Teksti
Toimitus
Kuvat
123RF

Joulupukki vei tutin pikkuvauvoille

”Joulupukki vei tutit jouluaattona pienille vauvoille, jotka tarvitsevat tutteja enemmän.”

”Lähdimme lapsen kanssa kauppaan, hän heitti tutin kaupan roskikseen ja sai ostaa muumipeikko-pehmon tilalle. Hän ei itkenyt yhtään tutin perään, koska muumista tuli niin rakas.”

”Esikoisen tutti meni oikeasti rikki, kun hän puri siihen reiän. Hän sai itse laittaa tutin roskiin, ja se siitä.”

”Veimme yhdessä tutit postilaatikkoomme ja lähetimme ne hauvavauvoille. Ikävän sattuessa YouTubesta löytyi videopätkiä, joissa koiranpennut mutustelivat tuttia.”

”Leikkasimme tuttien päät rikki ja kerroimme, että orava oli puraissut niitä.”

”Veimme tutin joulun alla ulos, jotta tontut saavat viedä sen tonttuvauvoille. Aamulla tutin tilalta löytyi Mikki Hiiren joulu-dvd.”

”Kissa söi tuttien kumiosat.”

”Esikoiselta lähti tutti arestiin, kun hän herätti vauvan tahallaan, ja sinne se jäi. Kuopus heitti itse tuttinsa roskiin, kun hän sai siitä palkkioksi pehmopandan.”

”Leikkasimme tutista kärjen pois ja sanoimme pojalle, että hampaat rikkoivat tutin. Poika yritti imeä tutinnysää pari päivää, kunnes kantoi sen itse roskiin.”

Lue myös: Jääpalat, merisuola ja helposti oksennettavat murot: Äitien parhaat vinkit raskauspahoinvointiin

Tutti kastettiin sitruunamehuun

”Jätimme tutit metsänreunaan keijuvauvoille. Seuraavana päivänä keijut olivat tuoneet kartan, jolla löytyi aarre: hevosella ratsastava keiju.”

”Tytölle iski flunssa, ja hän ei voinut käyttää tuttia yöllä. Nappasin tutin sitten kokonaan pois.”

”Tyttö heitti tutit kalavauvoille järveen, kun lähdimme mökiltä. Mummo onki ne ylös, laittoi ne kalan suuhun ja lähetti meille kalasta kuvan todisteeksi.”

”Mummu nukutti neidin päiväunille ilman tuttia, koska hän luuli, ettei tutti ole käytössä ollenkaan. Niinpä jätimme tutit kokonaan pois.”

”Veimme tutit pupuvauvoille lähimetsään jokaisen lapsen kohdalla. Nuorimman kohdalla kotoa löytyikin vielä tutti, ja piti tehdä sellainen temppu, että kastoimme tutin sitruunamehuun. Lapsi maisteli tuttia, eikä se enää maistunut hyvälle.”

”Kävimme Titinalle-talossa, ja tyttö antoi itse tuttinsa Tiri-vauvalle. Tiri halasi tyttöä ja oli mielissään. Jos tuttia tuli myöhemmin ikävä, juttelimme, että Tiri vauva tarvitsee niitä, koska hän on vielä niin pieni.”

Lue myös: Silmätipat puuroon, vaipat mikroon ja tutti miehen suuhun – Väsyneiden äitien kootut mokat

Tutti meni norppavauvoille

”Luimme ihanan Heippa, tutti -kirjan ja kävimme viemässä tutin roskikseen. Kirja kertoo kissanpentu Norista, joka on jo niin iso, ettei se tarvitse tuttia. Myöhemmin kirjaa lukiessa vilkuttelimme tutille ja keskustelimme siitä, miten lapsi on niin iso poika, ettei hän enää tarvitse tuttia.”

”Koiranpentu söi kaikki kahdeksan käytössä ollutta tuttia. Hieman tyttöä kiukutti, mutta uusia ei ostettu.”

”Ehdotimme tytölle, että hän heittäisi tutin norppavauvoille ja saisi palkinnoksi jätskiä ensimmäisen kerran. Hän istui miettiväisenä veneessä yli 10 minuuttia. Sitten hän heitti tutin oma-aloitteisesti järveen norppaluodon kohdalla.”

”Tutit jäivät mummulaan, kun lähdimme kotiin. Mummu oli tehnyt niistä hienon korun, jonka poika sai antaa vauvanukelleen, kun ei enää tuttia kaivannut.”

”Kurjat varikset ovat aina rikkoneet roskapusseja pihalla, jos niitä ei vie heti roskikseen. Olemme antaneet tutit variksen vauvoille, jotta niiden ei tarvitse enää itkeä.”

”Olimme maalla, eikä siellä ollut mahdollisuutta käydä ostamassa tuttia kadonneen tilalle. Seuraavana päivänä kaupat olivat kiinni, joten tutista oli pakko luopua.”

”Leikkasin tutista joka päivä pienen palan pois, jolloin imeminen vaikeutui. Lopulta lapsi nukkui molemmissa käsissä rikkinäinen tutti, kunnes hän tajusi jättää nekin.”

Lue myös: Eroon tutista? 5 vinkkiä

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X