Vauvahieronta vahvistaa vuorovaikutusta ja auttaa vatsavaivoihin – Katso ohjeet

Vauvahieronta parantaa vauvan ja vanhemman vuorovaikutusta sekä lievittää vauvan vatsanpuruja. Katso videolta ohjeet vauvan vatsahierontaan!

Teksti Kaksplus, Terhi Elo/Organic Spirit
vauvahieronta

Vauvahieronta rauhoittaa vauvaa, auttaa vatsavaivoihin ja luo läheisyyttä vauvan ja vanhempien välille.

Vauvahieronnan varusteet

Vauvahieronta on helppo toteuttaa kotona, sillä sitä varten ei tarvitse monia varusteita. Hierontaa voi tehdä lattialla hoitoalustan päällä tai sängyllä, mutta moni vanhempi kokee helpoimmaksi hoitopöydällä hieromisen.

Hierontapaikan on hyvä olla lämmin, samoin kuin hierojan käsien. Korut kannattaa poistaa ja kynsien on hyvä olla lyhyet.

Rauhoita hierontahetki

Vauvahieronta on vauvalle ja vanhemmalle ihana yhteinen hetki. Rauhoita hierontatuokio juttelemalla vauvalle rauhallisesti, katsomalla silmiin ja kertomalla, mitä on tapahtumassa.

Itkevää vauvaa ei kannata hieroa väkisin. Itkevä vauva on hälytystilassa eikä hän pysty kunnolla rentoutumaan. Jos vauva ei rauhoitu hierontapöydälle, rauhoita hänet ensin ja yrittäkää sitten uudestaan.

Hierontaan voi käyttää hajusteetonta öljyä tai perusvoidetta. Hajustetuista hierontaöljyistä kamomilla ja laventeli rauhoittavat. Ota öljyä aina reilusti käsiin, jotta ote liukuu kunnolla.

Hieronnalle riittää parikymmentä minuuttia, ja aluksi lyhyemmätkin tuokiot.

Vauvahieronta vahvistaa vuorovaikutusta

Vauvahieronnalla on myös myönteinen vaikutus lapsen ja vanhemman varhaiseen vuorovaikutukseen: vauvan turvallisuudentunne lisääntyy, ja vanhempi oppii tuntemaan, mistä hänen vauvansa pitää.

Tuntoaisti on pienen vauvan aisteista pitkälle kehittynein, ja hieronta on ihana tapa luoda suhdetta uuteen tulokkaaseen.

Katso video: Näin sujuu vauvahieronta

 

Katso myös muut vauvanhoitovideot:
Vauvan jalkahieronta
Vauvan päähieronta
Vauvan selkähieronta
Näin vaihdat vauvalle vaipan
KaksplusTV Youtubessa

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä

Pysy kartalla ja tilaa Kaksplussan uutiskirje

X