Lapsettomuus 02.02.2024

Seura: Näyttelijät Matti Ristinen ja Sari Haapamäki kokivat lapsettomuuden tuskan: ”Kriisi lähensi”

Tätä nykyä näyttelijäpariskunnalla on 15- ja 13-vuotiaat tyttäret.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
Tommi Tuomi

Pirunpelto– ja Syke-sarjoista tuttu näyttelijä Matti Ristinen, 50, ja Helsingin kaupunginteatterin näyttelijä Sari Haapamäki, 52, ovat pitäneet yhtä 28 vuotta. Seuran tuoreessa haastattelussa pariskunta kertoo, että yhteisiin vuosiin on mahtunut myös lapsettomuuskriisi.

Matti ja Sari tunnustautuvat haastattelussa perhekeskeisiksi ihmisiksi, mutta hartaasta toiveesta huolimatta lasta ei kuulunut pitkään aikaan. Lapsettomuuden syy ei selvinnyt.

– Tuntui turhauttavalta, kun aikaa kului, mutta mitään ei tapahtunut. Samalla kriisi lähensi minua ja Mattia, Sari muistelee Seurassa.

Matti on samaa mieltä. Hän kertoo ajatelleensa myöhemmin, että vaikeuksillakin on ollut tärkeä merkitys omaksi itseksi kasvamisessa.

Lue myös: Syke-tähti Matti Ristinen: Tämä on minulle tärkeintä isänä

Lopulta haave toteutui

Esikoistytär Armin syntymän aikaan Sari Haapamäki oli 36-vuotias. Kahta vuotta myöhemmin perhe täydentyi vielä toisella tyttärellä, Elsillä. Kuopuksen ollessa vuoden ikäinen Matti jäi vuorostaan kotiin.

Vaikka molemmat näyttelijävanhemmat tekivät epäsäännöllistä työtä, lasten- ja kodinhoito sujuivat. Korvaamattomana apuna pikkulapsiarjessa oli Sarin äiti.

Tätä nykyä pariskunnan tyttäret ovat 15- ja 13-vuotiaita. Seuralle vanhemmat paljastavat, että Matti on vanhemmista lepsumpi, kun taas Sari vaatii läksyissä ja rajoissa enemmän.

– Matin mielestä teinien kuuluukin heitellä vaatteita lattialle, kun itse ajattelen, että niiden noukkimiseen ei mene kuin sekunti, Sari kuvailee.

Miten Matti Ristinen ja Sari Haapamäki tapasivat toisensa? Entä mitä he tuumaavat yhdessä työskentelemisestä? Lue koko juttu Seuran numerosta 5/24 tai verkosta seura.fi!

Lue myös: Anna: Anna-Maija Tuokko pelkäsi, ettei saisi kokea äitiyttä – Sitten hän tapasi 26 vuotta vanhemman Karin

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X