Auttakaa ompelukoneen neulojen ostossa

  • Viestiketjun aloittaja "jaffa"
  • Ensimmäinen viesti
"jaffa"
Kantapään kautta -oppitunti nro 256 on rämmitty lävitse ja opittu, että trikoon ompeleminen ei tosiaan suju ihan noin vain tavallisella neulalla :D

Olen löytänyt kahdenlaisia vinkkejä: Yhtäällä ehdotetaan pallokärkineulaa, toisaalla kehotetaan ilman muuta hankkimaan kaksoisneula. Niitäkin näkyy olevan erikseen pallokärkisenä ja vielä kahta leveyttä.

Mitä mä siis ostan?

Onko tavallinen pallokärkineula erityisen hyvä johonkin tiettyyn tarkoitukseen vai päihittääkö kaksoisneula sen aina muutenkin kuin viimeistellyn näköisen tuplaompeleen osalta? Tarvitsenko kahta erilaista kaksoisneulasorttia, pallokärjellä ja ilman? Jos noille löytyy säälliset käyttötarkoitukset, ostan vaikka kaikki kolme, mutta ihan huvikseni en viitsisi tilailla. Entä kaksoisneulan leveys? Leveämpi mynttää kangasta vähemmän vai onko kapeampi vain tarkoitettu paininjajalle, josta leveä ei mahdu läpi?
 
"vieras"
Hanki molemmat, niin pallokärkisiä tavallsia neuloja kuin pallokärkinen kaksoisneulakin trikoon ompeluun. Jos koneessasi ei ole jousto-ommelta, niin molemmat on ehdottomat.

Saumoja ei juuri kaksoisneulalla ommella, mutta se on hyvä juuri helmojen ja hihojensuiden ompeluun. Se kaksoisommel on joutavakin.
 
"jaffa"
Pallokärkineula ei riko trikookangasta, kuten tavallinen saattaa tehdä. Ompelisin muut saumat pallokärkineulalla ja helma- ja hihakäänteet kaksoisneulalla.
Kiitos. :)

Jos se tuplaneula on pallokärkinen, voiko sillä ommella muuta kuin trikoota? Otanko niitä kaksi erilaista? Mulla kyllä on koneessa ommelvaihtoehto, jolla saa tuplaompeleen näköisen jäljen tavallisella neulalla, kunhan ei siihen trikooseen yritä ommella.
 
"vieras"
Kaksoisneulaa käytetään hihojen ja helman kääntämiseen. Saa siististi päällipuolelle "kaupan ompeleen".

Pallokärkineulaa käytetään trikoon saumojen ompeluun. Tavallisella ei edes kannata yrittää. On pian reikiä täynnä.
 
"vieras"
Mene palvelevaan alan erikoisliikkeeseen ja kysy neuvoa sieltä asiantuntijalta. Täällä taas arvotaan oikeaa vastausta kuten lauantaisin lotossa. Netistä tilaaminen aiheuttaa juuri näitä ongelmia. Eläköön nettikaupat ja asiantuntemattomuus.
 
"jaffa"
[QUOTE="vieras";26762308]Mene palvelevaan alan erikoisliikkeeseen ja kysy neuvoa sieltä asiantuntijalta. Täällä taas arvotaan oikeaa vastausta kuten lauantaisin lotossa. Netistä tilaaminen aiheuttaa juuri näitä ongelmia. Eläköön nettikaupat ja asiantuntemattomuus.[/QUOTE]

Menisin mielelläni, mutta täällä takahikiällä ei ole liikettä. Se on ärsyttävää silloin, kun tarvitsisit jotain NYT eikä ole aavistustakaan, milloin täältä on kulkua paremmille apajille. Otan mielelläni riskin 14 euron edestä ja saan muutaman päivän sisällä postiluukkuuni muutaman neulan. :) Ei tämä tästä ainakaan hullummaksi tule.
 
Risto Pa
Rupesimpa opiskelemaan ompelun saloja, toiveena ommella paulat kiinni verkkoihin. (kokeilla ainaski) Ootteko kuulleet miten toi tehtäisiin. Nämät "ukot" on niin kateellista porukkaa että eivät varppina neuvo.
 

Yhteistyössä