auttakaa avutonta, raparperin poiminnasta kysyttävää.

  • Viestiketjun aloittaja "maria"
  • Ensimmäinen viesti
"maria"
Kävin poimimassa raparpereja ja sinne jäi jonkun verran niitä varsia viel..ihan sellasia 30 cm pitkiä.En uskaltanu kerätä kaikkia, täytyykö kaikki 30cm tai yli kerätä pois ja jättää vaan sellaset pienet alut kasvamaan.varmaan tosi tyhmä kysymys, mut en halua tehdä mitään virhettä
 
ei tietenkää kerätä kaikkia vaan otetaan parhaimmat päältä ja jätetään loput kasvamaan. Raparperi kasvaa nopsaa ja voi vaikka joka päivä harventaa ja laittaa pakkaseen myöhempää käyttöä varten. Muista kastella kuitenki hyvin raparperia koko kesä!
 
  • Tykkää
Reactions: jenttu
[QUOTE="vieras";28532108]Nythän ne ovat parhaimmillaan, aivan hentoina ja maukkaina. Mutta ei tarvi kerätä kaikkia, sen minkä tarvii vaan. Myöhemmin isommiksi kasvaneista varsista lähtee se paras maku, mutta kuorittuina niitäkin voi käyttää.[/QUOTE]

Ai...mä mitään mistään katos tiedä :D

Sain naapurilta raparperin, jossa taitaa olla kolme sellaista raparperinvartta, vai miksi niitä sitten ikinä sanotaankaan. Pisin on ehkä sen 30 cm, ne kaksi muuta on 10 cm...ei siitä yhdestä varresta juuri syötävää irtoa, joten mä ehkä kasvattelen tuota vielä vähän lisää ennen kuin ne safkaksi laitan.

Pitää varmaan tuolta naapurilta kysellä vähän sen pararperin hoito-ohjeita...
 
"vieras"
VAnhan kansan ohje on, että istutusta seuraavana kesänä rapareria ei pitäisi harventaa ollenkaan ja antaa sen asettua aloilleen. Sitä seuraavana kesänä sen pitäisi tuuheutua ja tuottaa kunnon satoa, joten varsia voi käyttää siinä tahdissa kuin tykkää ja haluaa.

Raparperi on ns. paskakasvi, koska se tykkää väkevästä maasta. Joten sen takia sitä on perinteisesti kasvatettu hyyskän nurkilla, tunkion reunoilla jne. Nykypäivän oloissa sille pitäisi lappaa vaan uutta multaa juurille joka kevät. Kun se sitten alkaa viihtymään se pärjää ihan omissa oloissaan. Sitä ei tarvitse kastella saati muutenkaan hoidella. Jos se tykkää kasvupaikastaan se leviää kusallisen paljon.
 
"keh"
[QUOTE="vieras";28532188]VAnhan kansan ohje on, että istutusta seuraavana kesänä rapareria ei pitäisi harventaa ollenkaan ja antaa sen asettua aloilleen. Sitä seuraavana kesänä sen pitäisi tuuheutua ja tuottaa kunnon satoa, joten varsia voi käyttää siinä tahdissa kuin tykkää ja haluaa.

Raparperi on ns. paskakasvi, koska se tykkää väkevästä maasta. Joten sen takia sitä on perinteisesti kasvatettu hyyskän nurkilla, tunkion reunoilla jne. Nykypäivän oloissa sille pitäisi lappaa vaan uutta multaa juurille joka kevät. Kun se sitten alkaa viihtymään se pärjää ihan omissa oloissaan. Sitä ei tarvitse kastella saati muutenkaan hoidella. Jos se tykkää kasvupaikastaan se leviää kusallisen paljon.[/QUOTE]

Ne raparperin lehdet kannattaa sitten nakata siihen raparperin juurelle. Maatuvat siihen ja antavat ravinteita.
 
"keh"
[QUOTE="maria";28532247]Kiitos vastauksista.annanpa sitten kasvaa ihan rauhassa :)[/QUOTE]

Ai niin vielä sen verran, että jos se raparperi pukkaa jossain vaiheessa semmosen ison kukan, niin se kannattaa napata heti pois.
 

Yhteistyössä