Aloitteenteon epätasa-arvoisuus lisää onnettomia liittoja ja erolukuja

  • Viestiketjun aloittaja "miksu"
  • Ensimmäinen viesti
"miksu"
Nykyään Suomessa on se kulttuuri, että pääasiassa miehen tulee tehdä aloite seurustelun/parinmuodostuksen suhteen. Nainen saa keskimäärin moninkertaisen määrän aloitteita miehiltä kuin mitä mies saa naisilta.

Tämä johtaa siihen, että hiljaiset, ujot tms. miehet joiden on vaikea tehdä aloitteita joutuvat tyytymään kumppanin valitsemiseen hyvin pienestä poolista. On sanomattakin selvää, että tämä vähentää huomattavasti sen todennäköisyyttä, että mies löytäisi itselleen sellaisen kumppanin, jonka kanssa suhde on kestävällä pohjalla.

Kun mies esim. joskus 30 vuoden iässä saa elämänsä ensimmäisen aloitteen naiselta, on se hänelle käytännössä ota tai jätä -tilanne. Jos hän ei tee kaikkeansa ja yritä pitää tästä naisesta, tarkoittaa se sitä, että seuraava tilaisuus pariutumiseen saattaa tulla ehkä joskus vasta lastentekoiän jälkeen. Toisin sanoen huonommankin naisen kanssa on vain yritettävä pärjätä, ja jos ei yrityksistä huolimatta kykene pärjäämään, on tuloksena ero.
 
iklk
[QUOTE="miksu";30528033]Toisin sanoen huonommankin naisen kanssa on vain yritettävä pärjätä, ja jos ei yrityksistä huolimatta kykene pärjäämään, on tuloksena ero.[/QUOTE]

...miehen kanssa on vain yritettävä pärjätä, ja jos ei yrityksistä huolimatta kykene pärjäämään, on parempi erota.
 
"miksu"
...miehen kanssa on vain yritettävä pärjätä, ja jos ei yrityksistä huolimatta kykene pärjäämään, on parempi erota.
Naiselle tuo ei ole kovin iso ongelma, koska myös jollekin kuiskaamalla puhuvalle asperger-naiselle kumppanin löytäminen on monta kertaluokkaa helpompaa kuin vastaavalle miehelle. Ts. naisen ei yleisesti ottaen tarvitse tyytyä sellaiseen kumppaniin, josta ei kovin paljoa pidä.
 
iklk
[QUOTE="miksu";30528144]. Ts. naisen ei yleisesti ottaen tarvitse tyytyä sellaiseen kumppaniin, josta ei kovin paljoa pidä.[/QUOTE]

...ja miehen pitää? syystä että...?
 
iklk
[QUOTE="miksu";30528178]No eihän sitä pakko ole, mutta silloin jää paitsi esimerkiksi perheen perustamisesta, läheisyydestä, seksistä ym.[/QUOTE]

...ja nainen ei jää niistä paitsi koska...?

Jos seksiä haluavalle puolisolle sattuu kumppaniksi kumppani joka unohtaa tehdä aloitteen tai ei tee sitä naisen toivomala tavalla vaihtoehtona on opetella tekemään aloite itse, opettamalla sen tekeminen puolisolle tai unohtamalla koko juttu.
 
iklk
[QUOTE="miksu";30528207]Luitko ylipäänsä koko aloitusta?[/QUOTE]

Luin toki siksi ajattelinkin hakea siihen muutaman tarkennuksen, mutta olkoot.

(p.s. aloitteeseen on muuten hyvä myös opetella vastaamaan)
 
"random"
[QUOTE="miksu";30528033]Nykyään Suomessa on se kulttuuri, että pääasiassa miehen tulee tehdä aloite seurustelun/parinmuodostuksen suhteen.[/QUOTE]

Nykyään? Onko joskus sitten ollut jotenkin toisin? Kaipaatko aikaa, jolloin perhe järjesti avioliitot? Jos näin, niin miksi luulet, että silloin aina osui valinta siihen mieleiseen, kauniiseen, ihanaan ja kaikin puolin sopivaan kumppaniin? Ettei perusteena olleet enemmänkin finanssipoliittiset syyt kuitenkin?

En oikein ymmärrä, mitä haet tällä avauksella. Itse et uskalla tehdä aloitteita, ja jos nainen tekee sellaisen, hän on jotenkin huono ja mies joutuu tyytymään tällaiseen huonoon naiseen jos ei halua jäädä yksin... Vai mitä ihmettä?
 
"miksu"
[QUOTE="random";30528349]Nykyään? Onko joskus sitten ollut jotenkin toisin? Kaipaatko aikaa, jolloin perhe järjesti avioliitot? Jos näin, niin miksi luulet, että silloin aina osui valinta siihen mieleiseen, kauniiseen, ihanaan ja kaikin puolin sopivaan kumppaniin? Ettei perusteena olleet enemmänkin finanssipoliittiset syyt kuitenkin?

En oikein ymmärrä, mitä haet tällä avauksella. Itse et uskalla tehdä aloitteita, ja jos nainen tekee sellaisen, hän on jotenkin huono ja mies joutuu tyytymään tällaiseen huonoon naiseen jos ei halua jäädä yksin... Vai mitä ihmettä?[/QUOTE]

Ennen asiat olivat toki vielä kehnommin, mutta ehkä tulevaisuudessa näemme parannuksen?

Tällä aloituksella yritin vain alleviivata ongelman olemassaoloa ja saada ihmiset tajuamaan, miten haitallista aloitteiden tietoinen pihtaaminen on.

Toki en väitä, että kyseessä olisi automaattisesti huono (eli miehelle sopimaton) nainen, vaan vain sitä, että todennäköisyys tällaiseen on suurempi kuin muuten.
 
"random"
" Nainen saa keskimäärin moninkertaisen määrän aloitteita miehiltä kuin mitä mies saa naisilta" vain, jos nainen on edes keskiverrosti puoleensavetävä. Kun katselee, millaiset miehet tuolla menee vaimojen kanssa, sama näyttäisi toimivan toisinkinpäin: eivät ne parin löytänet miehet ole pelkästään komeita menestyjiä, vaan hyvin monenlaiset vakat siellä ovat kantensa löytäneet.

"Tämä johtaa siihen, että hiljaiset, ujot tms. miehet joiden on vaikea tehdä aloitteita joutuvat tyytymään kumppanin valitsemiseen hyvin pienestä poolista" ja vastaavasti hiljaiset, ujot, vähemmän viehättävät tms. naiset jäävät vaille niitä miesten aloitteita, joten he joutuvat tyytymään kumppanin valitsemiseen hyvin pienestä poolista.

Missä tässä näkyy se kuuluttamasi epätasa-arvo? Se nyt vain on niin, että tavalla tai toisella vähemmän puoleensavetävillä henkilöillä on vähemmän valinnanvaraa kuin viehättävillä. Ei se ole sukupuolesta kiinni.
 
"miksu"
[QUOTE="random";30528420]" Nainen saa keskimäärin moninkertaisen määrän aloitteita miehiltä kuin mitä mies saa naisilta" vain, jos nainen on edes keskiverrosti puoleensavetävä. Kun katselee, millaiset miehet tuolla menee vaimojen kanssa, sama näyttäisi toimivan toisinkinpäin: eivät ne parin löytänet miehet ole pelkästään komeita menestyjiä, vaan hyvin monenlaiset vakat siellä ovat kantensa löytäneet.

"Tämä johtaa siihen, että hiljaiset, ujot tms. miehet joiden on vaikea tehdä aloitteita joutuvat tyytymään kumppanin valitsemiseen hyvin pienestä poolista" ja vastaavasti hiljaiset, ujot, vähemmän viehättävät tms. naiset jäävät vaille niitä miesten aloitteita, joten he joutuvat tyytymään kumppanin valitsemiseen hyvin pienestä poolista.

Missä tässä näkyy se kuuluttamasi epätasa-arvo? Se nyt vain on niin, että tavalla tai toisella vähemmän puoleensavetävillä henkilöillä on vähemmän valinnanvaraa kuin viehättävillä. Ei se ole sukupuolesta kiinni.[/QUOTE]

Ne ei-komeat ei-menestyjät ovat kuitenkin myös usein sellaisia, joilla on psyykkiset mahdollisuudet lähestyä itse naisia (ts. tehdä aloitteita).

Epätasa-arvo liittyy siihen, että kulttuurin vuoksi hiljaisilla ja ujoilla naisilla on paljon paremmat menestymismahdollisuudet parisuhdemarkkinoilla kuin hiljaisilla ja ujoilla miehillä.
 
"random"
[QUOTE="miksu";30528433]Ne ei-komeat ei-menestyjät ovat kuitenkin myös usein sellaisia, joilla on psyykkiset mahdollisuudet lähestyä itse naisia (ts. tehdä aloitteita).

Epätasa-arvo liittyy siihen, että kulttuurin vuoksi hiljaisilla ja ujoilla naisilla on paljon paremmat menestymismahdollisuudet parisuhdemarkkinoilla kuin hiljaisilla ja ujoilla miehillä.[/QUOTE]

Eli koko tämä mittava ongelma koskikin vain ja ainoastaan sosiaalisesti hyvin rajoittuneita miehiä (=sinua?) Mikä saa sinut luulemaan, että tätä ongelmaa ei ole vastaavilla, säikyillä ja sosiaalisesti estyneillä ja kömpelöillä naisilla? Voin vakuuttaa, että aivan varmasti on, joten mitään epätasa-arvoa ei tässä(kään) nyt ole, joten voit mennä siltä osin hyvillä mielin nukkumaan. Öitä.
 
"miksu"
[QUOTE="random";30528442]Eli koko tämä mittava ongelma koskikin vain ja ainoastaan sosiaalisesti hyvin rajoittuneita miehiä (=sinua?) Mikä saa sinut luulemaan, että tätä ongelmaa ei ole vastaavilla, säikyillä ja sosiaalisesti estyneillä ja kömpelöillä naisilla? Voin vakuuttaa, että aivan varmasti on, joten mitään epätasa-arvoa ei tässä(kään) nyt ole, joten voit mennä siltä osin hyvillä mielin nukkumaan. Öitä.[/QUOTE]

Siis sinun mielestäsi naiset kuitenkin tekevät kuin tekevätkin yhtä paljon aloitteita kuin miehet?

Sinällään tämä ongelma koskee myös ns. tavallisia miehiä, koska myös heiltä vaaditaan merkittävästi enemmän panostusta parinmuodostuksessa kuin vastaavilta naisilta. Kaikki eivät jaksa/ehdi tähän panostukseen ryhtyä, jolloin heillä menee parisuhdemarkkinoilla huonommin.
 
n33
No mä olen nainen ja teen yleensä ihan reippaasti aloitteen jos olen kiinnostunut. Varmasti teen keskivertoa enemmän aloitteita. Olen treffaillut myös niitä ujompia poikia.

Rupesi vaan tympimään, kun moni hiljainen ja ujo mies tarttui siihen mun aloitteeseen kuin hukkuva oljenkorteen. Jos nyt ei sattumalta jutusta tullutkaan mitään, niin kuin nyt monesti käy, niin katkeria tekstareita vaan ropisee.

Nykyään pyrin antamaan miehen tehdä aloitteen, koska silloin on itse helpompi vetäytyä, jos ei ole kiinnostunut.
 
"Joopajoo"
Olen vissiin sitten huono nainen kun tein aloitteen, kun ihastuin mieheeni. Kumma kyllä se pirulainen sitten kosi ja naimisissa ollaan oltu vuosia.

Kaipa se sitten on odotellut kokoajan sitä parempaa. Pitänee mennä kovistelemaan totuus hänestä ulos.

Mene oikeasti takaisin sinne reddittiin itkemään.
 
"miksu"
[QUOTE="Joopajoo";30528498]Olen vissiin sitten huono nainen kun tein aloitteen, kun ihastuin mieheeni. Kumma kyllä se pirulainen sitten kosi ja naimisissa ollaan oltu vuosia.

Kaipa se sitten on odotellut kokoajan sitä parempaa. Pitänee mennä kovistelemaan totuus hänestä ulos.

Mene oikeasti takaisin sinne reddittiin itkemään.[/QUOTE]

En ole missään vaiheessa väittänyt, että olisi huono asia, jos naiset tekevät aloitteen. Päin vastoin, asiat olisivat parhaalla mahdollisella tavalla jos naiset tekisivät aloitteita yhtä usein kuin miehet.

Mistään Redditistä ei ole koskaan kuullutkaan.
 
ughoug
AP:n tulisi vaan hyväksyä, että olet ihmisenä epäonnistunut, etkä ikinä tule saamaan naista.

Jos et nyt sitten maksullista (vaatii uskallusta, ja siksi on epätodennäköistä) tai sitten jos työkkäritäti (ainoa irl-kontaktisi naissukupuoleen) sattuisi antamaan sääliseksiä syrjäytymisen torjunta mielessä.
 
"Joopajoo"
[QUOTE="miksu";30528520]En ole missään vaiheessa väittänyt, että olisi huono asia, jos naiset tekevät aloitteen. Päin vastoin, asiat olisivat parhaalla mahdollisella tavalla jos naiset tekisivät aloitteita yhtä usein kuin miehet.

Mistään Redditistä ei ole koskaan kuullutkaan.[/QUOTE]

Reddit, Ylilauta... mistä teitä aspergerille nauravia nyt sikiääkään.

Ja mielestäni aloitusviestisi ensimmäisessä kappaleessa annoit ymmärtää, että aloitteen tehnyt nainen on huono ja miehen on vaan kiduttava suhteessa jos haluaa naista.
 
"Joopajoo"
[QUOTE="Joopajoo";30528557]Reddit, Ylilauta... mistä teitä aspergerille nauravia nyt sikiääkään.

Ja mielestäni aloitusviestisi ensimmäisessä kappaleessa annoit ymmärtää, että aloitteen tehnyt nainen on huono ja miehen on vaan kiduttava suhteessa jos haluaa naista.[/QUOTE]

VIIMEISESSÄ kappaleessa siis.
 

Yhteistyössä