11v tytto ja itsensa viiltely

"vieras"
[QUOTE="vieras";26381525]Se velvollisuus on ilmoitta asiasta, mutta ei hoitaa tytön ongelmia. Se on liikaa vaadittu 11-vuotiaalta.[/QUOTE]

Nyt ei puhuta siitä, että kaverin pitäisi asia hoitaa; vaan niiden aikuisten, jotka asian huomaavat!

Sen vaan sanon, että ei kannata pitkitellä asiaa..Jos mielenterveys alkaa järkkymään vielä enemmän, ei pelkkä viiltely enää riitä
 
"unnunnunnu"
Viiltelevät lapset/nuoret kokevat saavansa siitä turvallisuuden tunteen, sanottavat sitä ,että ovat kuin äidin sylissä. ja lapsen halu ryhmähaleihin mielestäni viestittää samaa asiaa eli hän kaipaa lämpöä,turvallisuutta ja läheisyyttä jota lapsen pitäisi saada kotoa mutta tässä tapauksessa taitaa olla toisin.
Selvää on että lapsi tarvitsee tukitoimia enemmän. Sinä voit ottaa yhteyttä sosiaalityöntekijään/lastensuojeluun tai koulupsykologiin tai koulukuraattoriin. Koulupsykologi ja -kuraattori useimmiten ovat töissä vielä kesäkuun alussa vaikka koulut loppuvatkin.
Heidän kanssa voit myös keskustella oman tyttösi vaikeasta tilanteesta. He osaavat auttaa asioissa tytön kaveria,tyttöäsi ja neuvoa /tukea myös sinua.

Toivotan perheellesi hyvää kesää ja paljon voimia auttamiseen!
 
KErtaan tassa viela etta en tosiaankaan tieda ovatko jo lastensuojelun alaisena, ja minkalaista muuta apua tytto / perhe saa. Muuta en tieda kuin sen etta koulussa ollessaan tapaa siella terapeuttia. En tosiaan tieda mitaan tasta perheesta enka ole sitten lahtenyt 'kylilta' urkkimaan....
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";26381538]Nyt ei puhuta siitä, että kaverin pitäisi asia hoitaa; vaan niiden aikuisten, jotka asian huomaavat!

Sen vaan sanon, että ei kannata pitkitellä asiaa..Jos mielenterveys alkaa järkkymään vielä enemmän, ei pelkkä viiltely enää riitä[/QUOTE]
Mutta se 11v. tuntee silti olevansa vastuussa asiasta, jos ei sitä vastuuta selvästi siirretä häneltä pois.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";26381573]Mutta se 11v. tuntee silti olevansa vastuussa asiasta, jos ei sitä vastuuta selvästi siirretä häneltä pois.[/QUOTE]

No hyvänen aika! Tottakai se on siirrettävä pois, ja vanhempien/aikuisten hommatava ammattiapua
 
"vieras"
tässä nyt on muutakin vaihtoehtoja kuin tuo teillä "asuminen" tai kokonaan näkemättä jättäminen.Tyttärellesi on stressaavaa, kun ahdistunut ystävä viettää noin valtavasti aikaansa teillä, eikä hän pääse levähtämään.
Voit sanoa, että ystävä on tervetullut mutta vähennätte noita vierailutunteja.
Silloin ei ketään hylätä.
Voit tietysti soittaa äidille ja kysyä mikä on tilanne, kaipaako apua mutta taitaa olla monelle korkea kynnys puuttua toisen perheen asioihin. Samoin voit yrittää jututaa tyttöä.
 
Tyttö käy terapiassa joten tilanteeseen on jo selkeästikin puututtu.
Ennen lastensuojeluilmoitusta soittaisin koulun terveydenhoitajalle, joka on jo luultavastikin tietoinen tytön ongelmista ja terapiasta, ja kertoisin hänelle noista huolenaiheista.

Hän voi sitten keskustella tytön ja äidin kanssa, olla yhteydessä terapeuttiin ja tarvittaessa tehdä lähetteen lasten psykiatriselle tai tehdä lastensuojeluilmoituksen.

Tämä neuvona äidiltä, jonka lapsi käy viiltelyn vuoksi terapiassa.
 
ettei mene ihan vaarinymmaretyksi niin en ole pistamassa 'valeja poikki' tyttojen valilla. Mutta tuota tapaamista vahan rajoittamaan. En voi ottaa tanne meille 'asumaan' yhta uutta henkiloa vaikka mika olisi - se vaan ei kay - meilla on talo jo taynna. Tuota koululle soittamista olen kanssa miettinyt ja sita etta voivatko he puhua minun kanssani kun en ole asianosainen. Ehka voisivat kautta rantain jotain vahan valottaa etta missa mennaan ja saako tytto apua - ei kuitenkaan ilmeisesti tarpeeksi.
 
koululle soittamista olen kanssa miettinyt ja sita etta voivatko he puhua minun kanssani kun en ole asianosainen. Ehka voisivat kautta rantain jotain vahan valottaa etta missa mennaan ja saako tytto apua - ei kuitenkaan ilmeisesti tarpeeksi.
Sinulle koululta ei saada kertoa mitään tytön asioista, mutta varmasti kuuntelevat sen sinun huolenaiheesi ja tarttuvat siihen jos se on jotain sellaista, joka ei ole vielä tiedossa.
 
"vieras"
Minusta kannattaa rajoittaa tytön vierailuaikoja kertomalla etukäteen, kuinka kauan hänen vierailunsa kestää... tms. Samalla voi olla aidosti läsnäoleva aikuinen ja vaikka kysyä syytä siihen, miksi tyttö ei halua lähteä pois ? Onko kotioloissa jotain rauhatonta ja siksi kotona olo häntä ahdistaa?
 

Yhteistyössä