35+ äidit

Jännä seurata, kuinka poika oppii uusia taitoja koko ajan. Nyt antaa lelun pyydettäessä kädestään ja joskus vilkuttaakin, hytkyy sylissä, kun tahtoisi itseään pomputettavan.

Eemeli on nyt ryöminyt sunnuntaista lähtien ja aika vauhdilla kulkee. On ruvennut syömään myös melkein tuplasti enemmän, mutta juo maitoa vain noin parisataa ml päivässä. Ei suostu juomaan kuin pienen tipan kerrallaan ja senkin vain huudon jälkeen (jos ei huutoa, ei kelpaa juominen).

Eemeli herättää ihastusta kaikkialla, kun on niin nauravainen poika. Milloinkas vierastusvaihe on lapsilla pahimmillaan, kun Eemeli ei ainakaan vielä arkaile ketään? Ikää pojalla on nyt 8 ja puoli kk.
 
Eeemelinäippä, vierastaminen on yleensä pahimmillaan 6-8kuukauden iässä, toisilla se jatkuu pitkälti vuoden ikään. Jotkut lapset vierastavat vähemmän, teillä on kai sellainen sosiaalinen tapaus. :D Meidän lapset ovat aina vierastaneet aika lailla, ja olleet aika takertuvaisia minuun.

Äitienpäiväkin hurahti nopeasti! Sain nukkua pitkään yli yhteentoista ja sänkyyn tuotiin kakkua ja kahvia . Mieheltä sain keräämääni keramiikkasarjaa ja kesäkukkalahjakortin. Pojilta kortit, monenlaista suklaata ja koristekiviä pihalle. Toiseksi vanhin poika teki aterian, niin että äiti sai ottaa lunkisti. :D Mukavaa vällillä vähän rentoutua.

Meillä on Joonatan oksennustaudissa ja Juliaanakin kakoo, siksi näin myöhäinen koneella olo. Täytyy kokeilla pääsiskö vaihteeksi nukkumaan.

Onnea Netalle uudesta hampaasta. :)
 
Käytiin tänään Saran ja miehen kanssa viemässä päiväkotipaikan vastaanotto ilmoitus päiväkotiin ja samalla käytiin katselemassa paikkoja valmiiksi. varmaan kesäkuun alussa pitänee mennä keskusteluun ja harjoittelemaan, kun sitten lähetään sinne reissuun + päiväkoti on kiinni heinäkuun.

Meilläkään Sara ei ole vielä ainakaan vierastanut kummemmin, muutaman kerran on näyttänyt että itku tulee mutta ei kuitenkaan. Päiväkodissakin äsken vain naureskeli kaikille =)



Anja ja Sara 9,5+kk
 
Meillä harjoitellaan kovasti kävelemisen taitoja ja haparoivasti vielä vaaputaan eteenpäin. :D Tykkääkö teidän lapset olla autossa? Juliaana on aina inhonnut autoilua ja huutaa kurkku suorana, niin kauan kuin matka kestää. :( Nyt on alkanut pikkusen kauemmin viihtymään, kun luetaan esim kirjaa. Viime lauantaina mentiin Helsinki Runille, missä Vincent(meidän vanhin poika), juoksi puolimaratonin. Juliaana huusi mennessä koko matkan ja tullessa nukkui osan matkasta ja katseltiin sitten kirjoja, onneksi ei huutanut kuin 20 min. Meidän poika juoksi tosi hyvin aika oli 1,39. Muualla ollaan yhtä aurikoa, mutta autoilua vältän viimeseen saakka.

Meillä nukutaan muuten tosi hyvin 11-12 tuntia putkeen, kyllä on äidinkin olo tosi hyvä.

:D Tänään täytyy grillata, tulee niin ihana ilma. Hyvää päivän jatkoa. :wave:
 
Laura ei kyllä myöskään nykyään tykkää autoilusta yhtään. Sen mitä on hereillä niin joko kitisee tai huutaa kurkku suorana. Tylsää sikäli, että joskus joudutaan ajelemaan pitkiäkin matkoja, kun isoisä asuu niin kaukana.
Täällä ihmettelen, pitäisikö kiinteät jo aloitta, ja jos aloittaisin niin millä? Vellillä, puurolla, perunalla??? Neuvolasta ei oikein annettu mitään ohjetta, sanottiin vain, että voin aloitella jos haluan, ja jollakin noista kolmesta. Argh, olisi paljon helpompaa, kun joku sanoisi mitä pitäisi tehdä :LOL:
Terv. Beemer ja Laura 4,5 kk
 
Heips! Mamma täällä nopsaan käymässä... :wave: Ihanasti vauvelit täällä kasvaa, hampuja ja ensiaskelia; ihanaa! =)
Meillä oli tässä reilut kaks viikkoa sitten 3kk neuvola... 8225g 63cm!! Tisumaidolla edelleen ja saatiin eka rokotekin. :'( Sattui vähän. Pojalla reiteen ja äidillä sydämeen... Onneksi vaan vähän tunsi kipua, ja tisua vaati pikkumies heti! :D Hampuista muuten "Toivo" taitaa saada ekan hampaansa aika pian, kun alhaalla jo pieni valkea nypykkä ikenen alta pilkottaa! Tytöllä tuli eka hampu puolivuotiaana ja nyt pojan kanssa ihan ihmeissäni, kun ylähampaatkin paistaa sieltä ikenen alta!! :D Ihana sitten, kun jäytää tisua niillä ekoilla... AUTS :kieh: :heart:

Huomenna pitäisi lähteä Korkeansaari reissulle ja vähän sadetta luvattu, mutta onneksi ei olla sokerista! B)

Olikos täällä muuten sektio äitejä? Itse molemmat suunnitellulla sektiolla synnyttänyt. Ei ole vielä vauvakuumetta, mutta kuinkahan pian uskaltaisi edes ajatella seuraavan yritystä? Konkreettinen kysymys tämä, kun ikäni puolesta saisi harkita jo tosi vakavasti. Mutta olishan se kiva... vauvat on NIIN ihania ja heistä kasvaa suloisia lapsia! :heart: :heart:

Kesäisiä terveisiä tänne! :flower:
mantana ja pikkuinen ;) "Toivo" :heart:
 
Beemer, kiinteiden antaminen aloitetaan yleensä kasvisoseilla. Peruna tai miedompi bataatti, ovat hyviä. Itse en ole tuota bataattia antanut, koska meille on peruna sopinut hyvin, jotkut kun saavat mahavaivoja herkemmin. Meillä on aloitettu aina peruna-porkkanasoseella, on vähän maistuvampi vaihtoehto. Tietysti, jos pelkää vatsavaivoja kannattaa ottaa vain yksi vaihtoehto kerrallaan. Pari lusikkaa korkeintaan ensin ja vähitellen lisäät annostusta. Sekaan voi laittaa, äidinmaitoa tai korviketta, niin on tutumpi maku mukana. :D Siitä se lähtee, eikun kokeilemaan! :heart:

Mantana teidän Toivo onkin iso poika, meidän juliaana taitaa painaa vain kilon enemmän ja on 10kk. :whistle: Jos vauvakuume vaivaa, niin tositomiin vaan. Meilläkin on noita poikia pienellä ikäerolla. Valentinin ja Danielin ikäero on 1.1 vuotta, muilla onkin ainkin 2v. tai 3v. Joonatanin ja juliaanan ikäero on yli 6-vuotta. Nyt ulos täällä Hämeessä paistaa aurinko. :wave:
 
Beemer Onpa ihme neuvola kun ei anna ohjeita kiinteiden syömisestä. Joko kasvissose tai hedelmäsose, mä oon yleensä antanu perunaa ja porkkanaa, peruna on vaan paljon mauttomampaa kuin esim porkkana, melkein heti aloinkin antamaan peruna-porkkanaa ja se maistui hyvin. Sitten oon antanut päärynäsosetta ja banskua survottuna ja kyllä on tykätty. Meillä sanoi neuvolassa että voi antaa kasvis- tai hedelmäsosetta. Onhan äidinmaitokin tosi makeaa eli ei mun mielestä niin väliä. Toisella aloittelin peruna-porkkanavellillä mutta ei tykänny enkä oo muutenkaan vellejä antanut vaan meillä on siirrytty yleensä 6 kk iässä puuroihin. Viljat kannattaa aloitella vasta vähän myöhemmin. Ei kaikkea samalla kerralla. Riippuu koska aloittaa kiinteät.

Netta oli vähän vaille 5 kk kun aloitin kasvis- ja hedelmäsoseilla sitten lihaa ja sitten puuroa aamuisin ja nyt kun on 6 kk menee jo puuroa aamuin illoin. :D Tänään aloin antaa molemmilla pääaterioilla liha-kasvissoseita.

Kasvaa kovasti ja on iloinen ja pirteä tyttö.
 
Kiitos vastauksista jade-juulia ja Neeanäiti. Juu, asiaa pähkäiltyäni olen myös päätynyt että perunalla aloitetaan. Voisi jättää koko velli-vaiheen väliin, jos kerta puuroja syödään jo alkaen 5 kk. En kyllä ole ihan tyytyväinen tuohon meidän neuvolaan, aika "varovaisia" ovat noissa ohjeistuksissaan, ja samaa sanoi naapurini, jolla jo isommat lapset.
Lauralla oli viime viikolla 4 kk neuvola, painoa oli 5945 ja pituutta 61 cm. On alakäyrällä pituuden suhteen, mutta lyhyt tamppi on äitinsäkin =)
Aikamoisia eroja, jos 3 kk:n iässä voi jo olla painoa 8 kg!
Neeanäiti, miten Netan liikkuminen ja kiinteiden aloitus vaikutti yöuniin?
 
Heips! Retki ihanaan Korkeasaareen meni hienosti! Pilvistä oli alkuretkestä, mutta ei satanut koko meidän siellä oloaikana! B) Todella aurinkokin paistoi hienosti iltapäivästä; upea ilma! "Toivo" nukkui melkein koko ajan, paitsi tisulla oli ja kotimatkalla sitten virkistyi junassa. =) Jännää oli ja isosiskonsa tykkäsi kovasti paikasta ja talsi koko pitkän päivän. Olimme kotona vasta iltasella myöhään ja väsynyt retkiväki hinasi iltapuuhien jälkeen itsensä nukkumaan! |O Mutta uudestaan sinne haluaa neiti lähteä heti taas tänään!! :D

Meillä on ensi viikolla 4kk neuvola ja tuntuu, ettei vieläkään tarvitse aloittaa kiinteitä, koska kasvaa niin hyvin! =)

Oikein mukavaa aurinkoista loppuviikkoa kaikille!! B) :wave:
 
Neuvolaterkkuja! Kävimme keskiviikkona Netan 6 kk nlassa ja painoa oli tullu taas hyvin ja pituutta, pari viikkoa on viime punnituksesta. Painoa nyt 6010 g ja pituutta 61.5 cm. Paino menee jo 0-käyrällä ja pituuttakin tullut hyvin. :)

Beemer Velleissä ei ole ravitsemuksellisesti juuri mitään miksi niitä pitäisi antaa. Puurot paljon ravitsevampia. Netan yöunet eivät ole muuttuneet. Herää aamulla yleensä 5 aikaan ekan kerran syömään ja sitten syö muutaman tunnin päästä toisesta rinnasta tai vasta vähän myöhemmin kun on syönyt ensin puuron, yleensä heräilee hieman ennen 9 nyt ja syö puuroa ja sitten maitoa päälle. Nukkuu sitten päiväunia aamupäivällä 1-2 tuntia ja iltapäivällä toiset. Aikaisemmin nukkui yhtä jaksoa tuonne 10 asti suunnilleen kun nyt herää jo aikaisemmin.

Aloitin nyt 6 kk iässä antamaan 2 liha-ateriaa päivässä. Tänään kokeilin antaa jo heiman karkeampaa ruokaa 8-kuiselle tarkoitettua ja meni alas kun laitoin siihen lisäksi peruna-porkkanaa soseena. On jo 2 hammasta ja on pureskellut kurkkua ja porkkanaa. Porkkanaa jyystää jännästi kahdessa hampaalla. Oon aina antanut lapsille heti pureskeltavaa ruokaa kun hampaita on ollut. Yleensä 5-6 kk iässä. :)
 
Minä nautin tästä kesästä. Hienoa, kun voi taas remuta pihamaalla. Ajoin juuri kahden pihan nurmikot. Viime kesänä oli niin rankka raskausdiabetes, että ei voinu tehdä mitään fyysisesti raskasta, kun sokerit heitteli niin paljon. Töihin pitäisi mennä 12 kesäkuuta...
 
Saran neuvola terveiset

Ikä: noin 10 kk
Pituus: 72.6 cm
Paino: 8805 g
Pää: 46.5 cm

Hapanmaito tuotteita aloitellaan, Varaa hyvin jalkoihinsa, ei vielä konttaa -> pyörii ja kierii edelleen, nostelee peppua lupaavasti. 6 hammasta.
 
Aikani kuluksi kurkin pinoonne ja löysinkin heti itseäni koskettavaa keskustelua =) Kirjoittelen tuolla helmimammoissa, vaikka voisin hyvin kuulua tännekkin iän puolesta ;) Eli meillä 3,5 kk prinsessa joka on tosi helppo tapaus, nukkuu hyvin ja pelkällä Nanilla mennään vielä. Osittaisen imetyksen lopettelin 3 vko sitten. Eli kiinteiden aloittelu on pian ajankohtaista..

Pilttihyllyllä on siis tullut aikaa kulutettua ja juurikin pohtinut- velli vai sose. Nyt olen päätynyt soseeseen. Olen ostanut kotiinkin joitakin purkkeja että voin rauhassa tutkiskella.
Neeanäiti eikö banaanilla ole vatsaa kovettava vaikutus, niin miten teillä on sen kanssa kun olet antanut? Se kun olis vaan niin helppo soseuttaa pieni määrä ja syödä itse loput.

Toinen mieltä askarruttava on yökylä. Voiko siihen jotenkin treenata ja minkä ikäisenä olette uskaltaneet? Meillä tulisi kuuloon siinä puolen vuoden iässä ja anoppila. Kauhulla jo ajattelen jos neiti oppii vierastamaan ennen sitä. Onko siis jotain vinkkiä viisaammilla?? Nyt anoppi on ollut hoitamassa 3 x muutaman tunnin. Kaippa sitä pitäisi vaan sitten mahdollisimman paljon pyytää pieniksi ajoiksi. Lähinnä kait enempi huolestuttaa että miten anoppi pärjää kun mies oli vauva 35 vuotta sitten.

Kiitos ja ihanaa alkavaa kesää kaikille =)

haavemamma ja pikkuneiti > 3,5kk
 

Yhteistyössä