35+ äidit

Moikka,
Ja taas kiitokset Neeanäidille vastauksista :)
Huh, kotiuduttu koko viikonlopun kestäneeltä reissulta. Neiti oli taas tosi rauhallinen tapaus, hymyili ja päristeli ihmisille, ja sulatti tietenkin kaikkien sydämiä. Mutta kun päästiin kotiin, piti itkeä ja kitistä koko ilta, ja viihtyi ainoastaan sylissä. Ollaan todettu, että kun on paljon actionia ja menoa, täytyy päästää vähän höyryjä ulos, kun päästään kotiin.
 
Heippa pitkästä aikaa!


Meidän esikoisemme ja toistaiseksi ainokaisemme täytti juuri puoli vuotta on oppinut siirtymään paikasta toiseen kierimällä. Tästä se lähtee!! Ihana seurata pojan touhuja, tosin nyt joutuu myös pitämään silmällä entistä tarkemmin kuin tähän asti. Mamma ei voi enää häipyä keittiöön kokkailemaan ja jättää vauvaa lattialle leluja tutkailemaan...kuin hetkeksi..

Täällä on näemmä keskusteltu kiinteiden aloituksesta ja yökyläilyistä, joihin minäkin voisin heittää omat kommenttini.

Me aloitimme soseiden maistelun (ja edelleenkään emme anna kuin noin purkin päivässä 2-3 ateriaan jaettuna) noin 4 kk iässä ilman neuvolan suosittelua. Maitoa on aina tullut minulta hyvin ja poika on kasvanut mahdottomasti, joten neuvola ei hoputtanut kiinteisiin, mutta hain aikaisesta aloittamisesta apua yönukkumiseen. Eipä se tainnut juuri vaikuttaa, mutta sitten syömisestä muodostui mukava pikku rutiini päivään ja olemme tosi hitaasti ottaneet uusia makuja.

Ensimmäinen oli puolivahingossa banaani (tykkäsi tosi paljon, ehkä kovetti vatsaa hieman, mutta ei mitään radikaalia vaikutusta). Sitten annoimme luumusosetta. Sitten kokeilimme epäonnistuneesti äidinmaidolla jatkettua perunaa (yökkäili pois, en yrittänyt toistamiseen). Sen jälkeen muita hedelmäsoseita, vaikka joku varoitti, että sitten olisi vaikeampi totuttaa kasviksiin.

5 kk iässä kokeilin kaupan peruna-porkkasosetta johon sekoitin päärynäsosetta. Hyvin meni alas. Sitten siirryttin pelkkiin kasviksiin, peruna-porkkana ja peruna-kukkakaali ovat menneet hyvin pojallemme. Muita en ole ehtinyt maistattaa.

5 kk iässä otettiin valikoimiin myös kaurapuuro ja vauvojen riisivelli. Kumpikin on mennyt hyvin. En ole huomannut vatsaoireita. Jos kakka ei ole tullut jonain päivänä, olen antanut luumusosetta ja aina on vatsa tullut kuntoon.

Nämä ovat tietysti aina yksilökohtaisia juttuja. Mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovi toiselle. Nyt olen huomannut pojallamme hieman iho-oireita, kuivaa jaloissa ja näppyjä leuassa. En tiedä, johtuuko ruuasta, mutta jos johtuu, epäilen perunaa. Kun jätin sen pois, punoitukset hävisivät.

Me aloitimme yökyläilyn hyvin pienenä, sillä halusimme totuttaa lapsen reissaamaan kanssamme kaukana asuvien isovanhempiemme luona. Eli 2 kk iässä jo veimme kahteen eri mummolaan (toisessa nukkui samanlaisessa pinnasängyssä kuin kotona ilman mitään ongelmia, toisessa itki matkasängyssä, mutta nukkui lopulta hyvin vieressä.). Olemme olleet myös yötä hotellissa, kun poika oli 3 kk ja sielläkin yöt sujuivat ihan hyvin ilman itkuja ja normaalein yösyötöin.

Kotiin tullessa ensimmäinen yö on ehkä ollut hieman rikkonaisempi, mutta sitten on jo palattu normaaliin rytmiin. Poikamme on aina ollut melko hyvä nukkuja, syö kyllä tiuhaan, mutta ei valvo turhia, eli sen takia olemme uskaltaneet lähteä myös toisten koteihin.

Aurinkoisia päiviä kaikille!
 
Anteeksi, luulin että tarkoititte yökyläilyllä sitä että koska on vauva ollut hoidossa yökylässä. Sekoilin, sori :ashamed: Siis yökyläilyä olen harrastanut eniten esikoisen aikana. Esikoinen oli jo 3 vkoisena mukana mummolassa ja ystäväperheessäkin aivan pienenä. Kakkosta en muista. Kolmosen kanssa ei vielä yökyläilty.
 
Noh, yökyläilyä on monenlaista. Laura oli 1,5 kk kun matkustettiin ekan kerran isoisälle, nukkui siellä heti kättelyssä täyden yön. Sen jälkeen vähän siellä sun täällä, ja hyvin on mennyt. Ilman minua ei ole ollut vielä yhtäkään yötä, eikä ihan lähiaikoina toivottavasti tarvitsekaan.
 
Iltaa ja kiitos vastauksista =) Minä tarkoitin juurikin että vauva on hoidossa, meillä tulisi kuuloon siis kolmen kuukauden kuluttua, vaavi silloin suunnilleen puoli vuotias.

Perheen kesken yökyläily sitten taas; Me oltiin viimevkl mökillä 4 yötä ja mua jännitti kovasti juuri se matkasänky, kun jotenkin se on niin iso ja syvä ja vielä synkän värinenkin..mutta tuo meitin himonukkuja posotteli unta kuin kotona konsanaan, että sinänsä en jännitä enää sitä =)
 
HEIPPA PIIIITKÄSTÄ AIKAA!! :wave:

Poitsun 10 kk neuvolamitat pari viikkoa sitten olivat:
Paino 11760g :D Kahdessa kk oli tullut vain 300g lisää.Vararavintoa löytyy omasta takaa. :LOL:
Pituus 76cm
Pipo 47,5

Atooppinen iho hieman vaivaa poikaa mutta muuten voidaan hyvin.Yöt on pikkasen rauhoittuneet viimeisen parin kuukauden aikana(edelleen yöllä heräillään tai oikeastaan huudetaan silmät kiinni).
Hampaita on 4 ylhäällä ja pari alhaalla.Kuolaamisesta päätellen lisää on tulossa.
Hiuksia on niin paljon,että kohta täytyy viedä äidin pikku takatukka parturiin!

En muista minkä ikäisenä vietiin ekaa kertaa poitsu yökylään?Ehkä 2-3kk vanhana.Muakin jännitti että miten anoppi pärjää vauvan kanssa,mutta huoli oli aivan turha.Hyvin oli menny yösyötöt ym. =) Ei ne hoitajat kuole vaikka lapsi huutaisi koko hoidossa olo ajan!
Mantana:meidän pikku herran paino&pituus olivat samat kuin teidän 3kk neuvolassa...eli hyvin syönnyt poika löytyy täältäkin.

Aurinkoista kesää kaikille! B)

T:bella&pikku rinssi 10kk+2vkoa :heart:
 
Heippa!

Meillä riehunut vatsatauti jälleen kerran. Viimeisestä onkin 3 kk vasta ja oli noron aiheuttama raju sellainen. Tämä on ollut lievempi. Lapsilla ei juuri montaa oksentelukertaa ja ripulointia ole ollut. Vointiin ei ole juurikaan vaikuttanut lapsilla. Itse olin tosi kipeä muutaman päivän ja heikotti kovasti. En oksentanut. Mies oli kans kipeänä monta päivää. :(
Tämä on tätä lapsiperheen arkea välillä ja sitten taas on paremmin. Netta ei ole ollut kipeänä. Toivottavasti säästyy. :hug:
 
Huomenna lähdetään sinne Turkin matkalle Saran kanssa kahdeksi viikoksi, Ollaan viikko anoppilassa ja vikko Alanyassa. Mies lähti jo viikko sitten sunnuntaina autolla, oli ollut keskiviikkona perillä. Toivottavasti lentomatka menee hyvin ja Saralla ei ota kovasti nousut ja laskut korviin.

Anja ja Sara n. 10,5 kk =)
 
Hiljaista täällä ollut useita päiviä. Taidatte kaikki olla kesälaitumilla. ;) Meillä alkoi torstaina nyt sitten Netalla silmän peittohoito. Lappua pidetään silmällä 1-2 tuntia päivässä 5 krt/vkossa. Kahtena päivänä ollut. Eipä tuo näyttänyt juuri häiritsevän. Leikki ja touhusi entiseen malliin. :D Meidän pieni merirosvotyttö. Näkee hyvin vasemmalla silmällään, mutta hoito turvaa silmän näön ja ainakin puoli vuotta mennään näin, ellei tule kutsua Ouluun leikkaukseen.

Netta nukahti eilen illalla puoli 10 aikaan ja nukkunut yhtä jaksoa ja edelleen nukkuu. Kävin jo lypsämässä pari pullollista maitoa kun rinnat alkoivat liikaa täyttyä. Huomenna menemme häihin mieheni kanssa kahden ja lapset menevät hoitoon mummolaan, siellä on myös miehen sisko lapsineen Ameriikasta ja lapset ovat jo nähneetkin toisiaan ja tykkäsivät leikkiä keskenään. Kaksi lapsistamme samanvuotisia. Hänellä 4 lasta. Ovat täällä kuukauden. :D

Mukava oli nähdä kolmen vuoden tauon jälkeen.

Nyt menen tästä aamukahville. Oikein mukavaa päivää teille kaikille jos joku täällä on. ;)
 
Toivottavasti Netan hoidot auttavat. Onnea niihin!
Meillä on aloitettu yöimetyksestä luopuminen. Nelisen yötä on nyt mennyt ihan hyvin. Poika herää kerran pari vähän itkemään, mutta tyyntyy kyllä pian kun kuulee, että nyt on yö ja nukutaan. Aamulla kuudelta saa ensimmäisen kerran maitoa iltasyötön jälkeen.
Päiväunille nukahtaminen takkuaa näin helteellä. Pitää mennä keksimään jotain...
Kaunista kesäpäivää kaikille!




 
Enpä ole vähään aikaan ehtinyt koneelle! Ollaan oltu kesälaitumilla niinkuin Neeanäiti sanoi. Meillä on kuoritunut oikein neititien neiti. Kaikki on niin priiman tarkkaa ja kauhee protestointi alkaa, jos kaikki ei mene oman mallin mukaan. Pojista en tällaista koskaan muista, ovat aina tyytyneet aika vähään, mutta Juliaana osottaa mieltään aika lailla, jos ei hänen pillinsä mukaan mennä. ;)

Haikein mielin hyvästelen vauvaaikaa, vauvaa meille ei enään tule, vaikka mieli halajaisi muuta. Mies ei pane hanttiin, mutta itse en enään kykene suurempaan perheeseen, tämä kuuden kopla riittää ja mies tyytyy kyllä siihen. :)

T: Jade-julia ja juliaana 11 kk.
 
Reissut reissuttu. Sara ei ollut moksiskaan lentokoneessa. menomatkalla nousun aikaan nukkui. Mummo ja ukki turkissa oli niin ihastuneita tyttöön, niin ja tietty muut sukulaiset.

Itse sain pahan vatsataudin ja olin päivän tiputuksessa sairaalassa + antibiootti kuurilla. Nyt kaikki ok.

Turkissa oli tosi kuuma, neljääkymmentä lähenteli toisina päivinä.

Sara oli elementissään kun sai huomiota ja pussailijoita vaan riitti. Ei vierastanut ketään. Nyt täällä totutellaa hulabaloo viikkojen jälkeen taas hiljaiseloon tytön ja kissojen kanssa.

Anja ja Sara huomenna 11kk
 
Täällä palstalla on hiljaista kuin huopatossutehtaalla. Lomallako kaikki olette. Itse välttelen aurinkoa kun olimme rannalla viikko sitten pe ja kärähdin pahasti. Nyt vasta iho kesimisen jälkeen alkaa olla siedettävä. Kutisee tietty, mutta polte ja arkuus kadonneet.

Netalle tuli 1.7. neljäs hammas :D Testas sitä sitten eilen tissillä ja puri oikein tuntuvasti. :ashamed: Kurjaa, yleensä lapset eivät ole purreet montaa kertaa. Toivottavasti ei enää, sattui todella. :eek:
 
Netta on tykänny lämpimästä ja nautti rannalla olostakin täysin siemauksin, naureskeli ja heilutteli varpaitaan tyytyväisenä. Kaukalossaan siinä peitolla ei ollut edes hikinen, tykkäs vaan kun kerrankin lämmintä. :D Söi monta purkkia sosetta ja tankkas vettä ja rinnasta maitoa ja viihtyi. Meillä aikuisilla oli paimennettavana 6 lasta.
 
Terve vaan kaikille pitkästä aikaan. Meille ei kuuku mitään kummempaa lapsirintamalla, mutta mies sai hyvän työtarjouksen kirkkonummelta ja otti sen vastaan. Nyt täytyisi kuumeisesti löytää talo kirkkonummen lähistöltä. Olisko Anjamaritalla mitään vinkkejä, hyvistä asuinalueista, etkös sielläpäin asustellut?

Ikävää Neeanäiti, että paloit, meillä ollaan niin ruskeaverikköjä, ettei hevillä paleta. Käytiin puuhamaassa keskiviikkona, muttei onneksi palettu, vaikka oltiin aika auringossa koko päivä.

Juliaana kasvaa tasaisesti. Täytti vuoden 28.6.2009 ja oli 9.5 kg ja 75 cm pitkä. Meidän poikiin verrattuna pieni, mutta kuulemma aivan normaali. :)

Nyt täytyy mennä grillaamaan vielä parit makkarat miehen kanssa, yötä. :wave:
 
Hei pitkästä aikaa meidänkin puolesta!

Ei ole tullut kovasti kirjoitettua tänne pinoon, eikä kamalasti muihinkaan pinoihin. Tää poika vie aikaa sen verran, että jostakin on luovuttava...

Meidän poju on siis jo 8 kk ja kova menijä. Konttaa jo 6,5 kk ikäisestä. Samaan aikaan ryhtyi nousemaan tukea vasten ja pian sen jälkeen kävelemään tukea vasten. Kovasti tulee uusia asioita viikottain, viime viikolla ryhdyttiin viittoilemaan tavaroita ja sanomaan kädellä "moi".

Nyt on vaihe, että roikkuisi koko ajan mun jalassa kiinni seisaalleen. Rasittavaa :x

Hampaita on 2 alhaalla ja kovasti tulossa 2 ylös. Muuten on poika varsinainen ilopilleri. Nukkuminen sujuu yleensä 2 herätyksellä, kerran vielä syötän pullosta pojan, mutta eiköhän sekin lopeteta pikkuhiljaa. Meillä on tarhaan meno ja minulle työt syyskuun alusta, niin jos ennen sitä saisi sen pois.

Jade-Juulia; me asutaan Kirkkonummella, mutta pohjoisessa, eli Veikkolassa ja ollaan tykätty kovasti. Vuosi on nyt asuttu. Täältä on hyvät yhdeydet Helsinkiin julkisilla. Mutta ristikkäisliikenne on vähäistä, eli Kirkkonummen keskustaan pääsee harvemmin busseilla. Mutta autoilijalle tämä on hyvä sijainti, meidän mielestä.

No, nyt pitää mennä, kun ei tuo poika osaa olla yhtään yksin ja kiukkuilee koko ajan, jos mamma ei ole pitämässä seuraa.

Sarppa ja pikku-ukkeli 8 kk ja risat
 
Kiitos vinkistä! Ollaan mietitty Veikkolaa kanssa, ja se vaikuttaa ihan mukavalta asuinalueelta. Taloja on vaan tosi vähän myynnissä, eikä mieleistä ole vielä löytynyt. Masalassa olisi ainut meitä miellyttävä kohde tällä hetkellä ja sitäkin pitäisi rempata hieman mieleisekseen. =) Meidän Juliaana alkaa vähitellen viihtymään itsekseenkiin, eikä koko ajan roiki minussa. Pystyy vähän paremmin tehdä jo kotihommia. :D
 
heipä hei! pitkästä aikaa. On jääny tänne kirjoittelu kun työt alkoi 2 viikkoa sitten.

Sara täyttää tänään 1 v :heart: :heart:

Kaksi viikkoa sitten neuvolassa pituutta 74 cm ja painoa 9265 g. Sara ei pidä kiirettä, hän vasta alkoi ryömimään kuukausi, nyt muutaman kottaus askeleen välillä ottaa ennenkuin taas alkaa ryömimään. Joka paikassa on ja kerkee joka paikkaan hetkessä.

Neuvolan täti laittoi kyllä lähetteen fysioterapeutille kun ei halua istua muualla kuin tuolissa ja rattaissa, siis kun laittaa lattialle istumaan heti heittäytyy selälleen, niin ja ei itse nouse istuma-asentoon.

Parisuhteessa kanssa vähän ongelmaa, mies asustellut viimeisen kuukauden muualla. Käy kyllä Saraa katsomassa monta kertaa viikossa ja vapaapäivinä on Saran kanssa. Katsellaan.

Hyvää kesää kaikille :flower: =)
 
Todellakin pitkästä aikaa tänne pääsen kirjoittamaan ku oli tunnarit hukassa :headwall:

Onnea Saralle :flower: :)

Meillä mennyt kesä ihan mukavasti. Mies oli tos kaks viikkoa lomalla joista toinen vietettiin maalla ja poika pääs olemaan paljon ulkona nurmikolla leikkimäs. Siinä temmellyksesä oppi sit konttamaan 10kk päivän kunniaks =) no sisällä viel toi konttaaminen ei ihan kunnolla suju mut ku pääsee ulos nurtsille ni johan on menoa. 10kk neuvola oli pariviikko sitten ja mitat oli paino 9700g ja pituutta 74,7cm ihan kuulema menee omalla käyrällä.

Istumaan opitiin noin kuukaus sitten ja ny noustaan istumaan jo, pottailua ollaan kans vähän harjoiteltu ja parit pissit sinne ollaan jo saatu :) Seisomaan nousua harjoitellaan kovasti ja kiipemään pitäisi päästä sohvalle mut ku ei taidot ihan viel riitä poijalla ja sehän häntä ottaa päähän :headwall:

Hampusia on jo 2 alhaalla, ylös on puhjennut 2 ja toiset 2 puhkee ihan just niin ja on siel viel seuraavatkin tulossa eli meillä alettiin ylös tekemään kerralla 6 hammasta ja voi sitä itkun määrää :headwall:

Eipäs täs muuta, miehen toista lomaa odotellessa hyvää kesän jatkoa kaikille tasapuolisesti B)
 
HELLO!

Terkkuja Bulgariasta!
Oltiin viikon reissulla ja poitsu oli innoissaan kaikesta.Ui päivät ja iltasin jaksoi shoppailla puoleen yöhön asti! :D Koneessa ei sattunut korviin ja onneksi lentokin oli niin lyhyt(vajaa 3h),ettei poika ees ehtinyt kyllästymään! B)

1v synttäreitä vietettiin pari viikkoa sitten.Neuvolamitat olivat 12280g ja 78cm.Tukea vasten on kävellyt jo kuukausia ja nyt ottaa jo askeleita ilman tukea!

Mukavaa kesän jatkoa kaikille!
 
Lääkärineuvolassa käytiin ja kaikki ok! Silmänpeittohoitoa jatketaan ja nyt onkin vaikeampaa kun tyttö repimässä jatkuvasti lappua silmästä. Hoh, aika urakka on keksiä tekemistä ettei muistaisi lappua koko ajan. Lääkäri sanoi että silmän näkö turvataan vain näin, joten harjoituksia jatkettava.

Laitoin Netasta eilen ottamani kesäisen kuvan profiiliin. Siinä neiti on 8 kk ja 2 vkoa. :)
 
anjamarita Meidän 3-vuotias prinsessa täytti 27.7. 3 vuotta. Mulla oli laskettu aika silloin 25.7. kun syntyi. Myöhästyneet onnittelut Saralle! Meillä oli 19.7. synttärijuhlat, siellä oli 14 alle kouluikäistä lasta ja 13 aikuista. Prinsessajuhlat oikein. Mukavaa oli :D ja kova vilske.
 
Netan mitat 8 kk neuvolassa olivat nyt 6830 g (2070 g) ja pituus 66.8 cm (45 cm) Hyvin kasvaa ja kova tyttö syömään ja nukkuu läpi yön 9-10 tuntia heräämättä lähes joka yö. Ei tarvi yöllä imettää kuin satunnaisesti, yleensä nukkuu. :)
 
Terveisiä lomalta! B)
Neuvolassa kävimme 6kk ja "Toivo" kasvaa reippaasti... 9890g 71,2cm!! :D
Täysimetystä 6kk ikäiseksi ja soseita aloiteltu hissukseen, kun maitoa tulee hyvin! Juttelee paljon ja seurallinen kaveri, hieman alkanut vierastamaan. Kääntyilee ja peppua nostaa masullaan! Ihanaa aikaa ja sisko venähtänyt pituutta myös! Isosisko on poitsulle tosi tärkeä ja aamulla yhteiset ilokonsertit, kun heräävät uuteen päivään! =)

Ihanaa elokuuta kaikille!! :wave:
 

Yhteistyössä