35+ äidit

Heipsan!
Sopiiko tulla joukkoonne mukaan?
Tyttö syntyi 1.7 mitoin 3390g 50 cm
1kk mitat 4582g 53,6cm
Osa onkin tuttuja kuumeilijoista/odottajista.
Palaan paremmalla aikaa jatkaan.Tarvinnee saada neiti vaunuihin nukkuun ja kauppaan tarvis lähteä.

 
No enpäs muuten hoksannut tietojani laittaa.Pidin itsestään selvyytenä,että ne tiedetään :LOL:
Kiitos anjamarita tiedot on paikkaansa pitäviä.

Täällä arki kolmen pienen kanssa hieman keskeneräisessä talossamme sujuu kohtuu hyvin.
Ite alkaa vaan rikkonaisten öitten takia olla väsy.Ilta nukahtaminen takkuuaa ja kestää.Yösyötöt 2h-4h enimmäkseen 2 ja vieressä.Tää ei vaan mun unille ole hyväksi.
Kovasti pulauttelee,mutta ainakin vielä painoo tulee hyvin.

Jaahas kutsu käy :wave:
 


En ole saanut kirjoitettua pitkään aikaan. Meillä on ollut kauhea muuttohässäkkä. Muutimme siis Kirkkonummelle. Talon osto oli kyllä kauheaa vääntämistä. Myyjä hankas vastaan, tosi kauan, mutta lopulta päästiin yhteisymmärrykseen ja meidän tarjous hyväksyttiin. Kamala kilpailu oli toisen perheen kanssa tästä kohteesta, mutta meillä oli korkeampi tarjous ja saatiin sitten tämä kohde. Laitoin kuvan osasta olohuonetta.

Juliaana on reipas tyttö ja haluaa tehdä kaiken itse, toisaalta kamala jääräpää, mutta niin ihana. :D Yönsä nukkuu tosi hyvin, aamuyöstä tulee usein viereen. Juoksemist harjoitellaan kovaa tahtia ja kuhmujakin syntyy. :|

Esikoinen jää tänne asumaan, mikä on aika haikeeta, mutta kun opiskelee hyvinkäällä eikä halua lähteä mukaan.

Kertokaahan muutkin kuulumisia!
:heart:

Ps:29.8.2009 eli Lauantaina vanhenen taas vuodella. hui :eek:
 
Hei! Ihana olohuone teillä jade-julia! Paljon onnea jo etukäteen synttäreiden johdosta! :flower:

Meillä "Toivo" poitsu kasvaa ja kehittyy! On se niin ihmeellistä taas, kun aika kuluu tosi nopeasti. Pian 7kk ja yrittää kovasti mönkiä eteenpäin, masullaan pyörii lattialla ympyrää, kääntyilee koko ajan. Äidin tisumaitoa syö ja sosepöperöitä, puuroja ja hedelmiä soseena. Neuvolassa viimeksi 6kk 9890g 71,2cm ja ihan varmasti on jo 10kg mennyt rikki sekä pituutta tullut lisää! Seuraava neuvola on 8kk ikäisenä... :D

Ihana pallero ja sisko on POP! Isosisko onkin nyt kerhossa ja poitsu nukkuu aamupäivä uniaan. Pieni hetki siis tässä pyörähtää. Ei siksi, jotta aina kiire olisi, mutta enpä malta tässä koneella olla liikaa. Paljon on ulkoiltu, pyöräilty, mökillä oltu ja vietetty kesää perheen kesken. Huvipuistot tämän kesän virikettä eli kerätty voimia tulevaa talvea varten!
Kohtahan tässä saa alkaa synttäreitä juhlimaan, kun neiti täyttää 5v! :flower: =)

Syksyisiä loppukesän terveisin kaikille!!!

mantana :wave:
 
jade-julia etukäteis onnittelut :flower: kivan näköinen olkkari ja hyvä et teitin tarjous meni läpi.

Täällä ristiäiset ja Tytön 4v juhlat juhlittu kuun puolessa välissä.Pääsin yhdellä laittamisella,kun yhdistin tyttöjen juhlat.
Pikku neiti kasvaa hyvin.Hymyt ja juttelut luonnistuu jo.
Nyt osaa nauttia tästä vauva-ajasta ihan eri tavalla kuin aikaisemmin.
Jälkitarkastuksenkin selvitin puhtain paperein viime viikolla.
Lievää mustasukkaisuutta tuolta 2v 7kk ikäseltä löytynee.No se nyt oli odotettavissa,kun on aina ollut äitinpoika.
Yöt menee 2-4 h välillä ja vieressä.
Olisko kellään antaa tähän vinkkiä?
Ei ole uusi asia,mutta jos jollain olis uutta konstia mitä ei ole tullut kokeiltua.
Itee en saa vaan kunnolla nukutuksi jos on vieressä.

Mantanan tytölle onnittelut :flower:

ä-kengu
 
Kiitos onnitteluista. =) Mantanan tytölle täältä myös suuret onnittelut. :heart:

Äiti-Kengu, meillä on ollut paljon vieressä nukkujia. Onneksi Juliaana viihtyy omassa sängyssään. Itse vedin pinniksen aina sängyn viereen ja pidin kättä pinniksessä ja välillä vähän paijasin kädellä. Vanhimpaan poikaan se ainakin tepsi ja sain paremmin nukuttua. :D

Neeanäiti, meillä on aina ollut vaaleita kalusteita, eikä niitten sotkemista olla ainakaan kovin pahasti harrastettu. Meillä on myös tässä, että entisessä talossa arkisempi olohuone, jossa lapset voivat vapaasti temmeltää. Värikyniä ei olla kannettu tähän huoneeseen. Pojat eivät ole koskaan olleet kovin innokkaita värittäjiä ja siksi ollaan säästytty seiniin sotkemiselta. Meillä on tykätty aina muovailuvahasta, mutta aina ollaan taiteiltu lastenhuoneessa.Vanhemmat pojat ovatkin sanoneet mua aina pikkutarkaksi ja siivoushulluksi, mutta nyt vanhempana ovat itsekkin aika tarkkoja järjestyksetä. Meillä on tietyt huoneet joissa saa vapaasti temmeltää ja tehdä. Keittiössä on arkisempi pöytä ja tuolit, jotka on helppo pyyhkiä. ;)
Anoppikin sanoi ettei mua tartte auttaa missään ja katseli ympärilleen. Eipä tuo ole koskaan auttanutkaan. :headwall:

Nyt nukkumaan......
 
jade-julia juu pinnis on vieressä ja jos sen sinne saa tissiltä siirrettyä herää tunnin päästä jos ei sit aikaisemmin.
No onpas sulla anoppi.Saako udella autteleeko ylipäätänsä lastenhoidossa tms?

Pikkusen päiväunetkin alkaa olla suoritus,jos saa nukahtaan.Parhaiten vaunuissa,jotka on liikkeessä.Taikka sitten niitä saa olla heijaamassa uudestaan tietyn väliajoin.Eli tuo nukahtamis ongelma on koko ajan.Aamupäivällä yleensä vetelee pitemmät unet 2-3h ja toiset parin tunnin hieman oltuaan hereillä.
Muutoin tyttö on aivan ihana :heart: Kovasti sillä tuntuu olevan asiaa ja hymyllä hurmaa joka kerta äitiään.
Jaahas päivän rauhallisin hetki vielä tarvii hyödyntää ja nauttia kiireettömästä aamupalasta.

 
Äiti-Kengu, anoppi on aina ollut asenteellinen ja auttanut kyllä muitten lastenlasten hoidossa. Kerrankin meidän piti mennä miehen kanssa hääpäivää viettämään, ja anoppi oli lupautunut lapsenvahdiksi. Anoppia ei sitten kuulunut sovittuna aikana ja äkkäsin soittaa miehen veljen vaimolle ja siellähän se oli niitten lapsia kaitsemassa. :headwall: Tällaisia ohareita on ollut tosi paljon, paljon..... No mieheni on tottunut tuohon kohteluun. Pienenä heitä kohdeltin samanlailla. Toiset sai harrastuksiin rahaa, hän ei kuulemma koskaan. Miehellä oli pienenä sydänvika (vsd) ja häntä jouduttiin paljon käyttämään yliopistollisessa sairaalassa. Hän tuli kai liian kalliiksi kustannusten vuoksi ja harrastuksiin ei sitten herunut rahaa. Vanhinta poikaa hän on hoitanut kaksi kertaa ja silloinkin hän kysyi, millon poika menee nukkumaan, kun olimme miehen kanssa lähdössä syömään. :kieh: Litanjaa voisi jatkaa loputtomiin....

Onko tytöllä mitään masuvaivoja, mitkä rajoittuisi johonkin tiettyyn aikaan. Meillä tuo vanhin poika oli samanlainen, että liikkeessä nukkui, mutta annas olla jos pysähdyit, niin parin minuutin päästä alkoi kamala huuto. Hänellä oli selvästi vatsanväänteitä. Muistelisin että 3-4 kuukauden kieppeillä poika nukkui jo paremmin. Nyt kun ilmat viilenee ja saat vauvan vähän tiiviimmin vaunuihin nukkumaan, voi sekin auttaa, olo on jotenkin turvallisempi. Toivottavasti vähitellen helpottaa, ja sinäkin saat nukkua pisempiä pätkiä.

 
No voi ei onpas sulle sattunut ikävä anoppi.Tuo on tosi ärsyttävää,kun kohdellaan eriarvoisena.

Niin kyllähän tuo iltaisin yleensä kovin piereskelee ja kipristää selvästi masua.
tänään ei ole tähän mennessä nukkunut kuin ihan pikku pätkiä.Ei olla kyllä vielä ulkoileen menty.Kaupassa käyty ja hieman yrittänyt siivoilla.
Väsymys painaa kyllä päivä päivältä enemmän.Toisaalta tän pitäis olla jo kestettävissä.Niin ja edelliseen verrattuna tyttö nukkuu hyvin.Poika kun huusi päivät ja yöt.Eli tuo 3 syöttökin on todella mahtavaa.
Kunhan nyt sais vaan tuolla omassaan nukkumaan syöttövälit.
Jaahas nyt käy kutsu :wave:
 
Hyvää päivää!

Ei mene enää montaa päivää kun pääsen siirtymään tuolta odottajista tänne vauvautuneiden puolelle... Hermostuttaa jo tuo torstainen käynnistys mutta kun vauveli on jo 4.2kg niin hyvä vaan että saan sen tuolta syliini.


Olkkis ja Pikku-A
 
2kk neuvola takana:5740g 56.4cm ja 41cm
Hyvin tuo rintamaidolla siis kasvaa =) rotavirusrokotteeseen oli oikeutettu ja sen sai.
Yöt menee vaihtelevasti ja oon pyrkinyt lisään tuota omassaan nukkumista.
Viime yönä vaan tuo 4v jostain syystä oli levoton ja halus 5 jälkeen viereen.(ei ole tapana ollut tulla)

Olkkis ei kauaa mene,kun tuutte tälle puolelle =)

Jaahas nyt kun sain neidin nukahtaan kotipuhiin,isommat katselee filmiä.

ä-kengu ja tyttö-kengu 2kk+
 
Äiti-Kengu: No ei mennyt ei... Pikku-A näki päivänvalon 10.9.2009 klo 22.56. Pituutta 52cm ja painoa tasan 4300g. Synnytys oli rajuudestaan huolimatta mahtava ja erittäin positiivinen kokemus mutta kirjoittelen sitten siitä myöhemmin kunhan saan taas oman koneen käyttööni.

Olkkis ja Pikku-A kohta 3vrk :heart: :heart: :heart:
 
Onnea tälläkin puolella Olkkis :flower: Miten on vauva-arki alkanut luistaan?

Mun tuli hommattua pikkuiselle vauvakeinu ja on hieman helpottanut kotitöitten tekoa.Saattaa pienet unet siinä ottaa.
Viime yö meni omassa sängyssä kantokopassa.Nyt kyllä 7 syötön jälkeen jäi meitin sänkyyn.Muutenkin yö meni hyvin 21.30 nukahti 1.30 , 4 ja 7 oli imetykset.
Nyt nautin rauhallisesta aamusta muiden vielä nukkuessa.Pyykkikone käynnissä ja aamupalaa koneella.

Syksy tekee tuloaan,mutta onneksi on ollut silti hienoja ilmoja.

Mukavaa viikkoa kaikille :wave:
 
Mulla käynyt niin päin että vauva nukkunu puolivuotiaasta läpi yön eikä sitä ihanaa vauvatuhinaa kainalossa enää useinkaan yöllä ole. Ei syö yöllä ja alusta asti söi n. 1-2 kertaa yössä ja silloin aika usein nukkui vieressä, voi sitä ihanaa tuhinaa.

Nyt nukkuu omassa sängyssään ja melkein tekisi mieli joskus nostaa viereen syömään. ;) Parhaiten nukkuu omassa sängyssään ja aamutissikin jäämässä pois kun herää n. 7-8 aikaan ja herää suoraan puurolle.

Sisarukset söivät 2-3 krt yössä ja nukkuivat syötön välin vieressä tai omassa sängyssä. Paljon helpommalla öistä selvisin kun annoin nukkua vieressä ja vauva nauttii olla äidin lähellä. Jostain luinkin että äiti ja vauva lähes hengittävätkin samaan tahtiin, kun vauva nukkuu vieressä. On niin lyhyt tuo vauva-aika. Meidänkin pikkuneiti pian 10 kk. :) Pian ei enää vauvaa meillä. :ashamed: Itse olen aina suosinut tuota vauvantahtista imetystä yötä päivää. Vauvat niin erilaisia siinä, toinen syö yölläkin, toinen ei. Nyt tämä kolmas ei syö öisin. Päivällä sitäkin enemmän ja isoja määriä ruokaa ja maitoa päälle.

Kova tyttö touhuamaan, ryömii, kierii ja istuskelee ja välillä pomppii hyppykiikussa, nauttii sisaruksistaan ja he hänestä. Lapset viihtyvät toistensa seurassa. Sanoja on jo monta. Seurustelee vieraidenkin ihmisten kanssa kaikkialla missä liikumme. :) Hyväntuulisena heräilee aamulla ja syö hyvin ja kasvaa kovaa vauhtia.

Tuo Äiti-Kengun imetys öisin on aika tavallinen noin pienelle vauvalle. Syö kun haluaa ruokaa, vatsalaukku vielä ei vedä isoja määriä että jaksaisi, tai jostain luin että pieni vauva haluaa syödä myös öisin että saisi tehtyä tarpeensa paremmin.

Kaikille teille mukavaa syksyn jatkoa! :heart:

:heart: Neeanäiti ja Netta pe 10 kk! :heart: :wave:
 
Olet Neeanäiti oikeessa vauva-aika on tosi nopeasti menevä.
Senpä vuoksi nautin "täysillä" nyt vauva-ajasta.Tytön ihanista hymyistä ja jutteluista saa todella hyvän mielen.Tyttö on heti aamusta täyttä hymyä ja juttelua.
No lapsen tahtisesti täällä mennään.Katson sitten tuossa 6kk jälkeen,että lopettelenko yösyötöt.Kiinteiden aloitusta en ole vielä miettinyt ja katotaan sitä lähempänä 4kk mikä on silloin tilanne.
Nyt tarvinee lukea isommille kirjaa :wave: :wave:
 
Äiti-Kengu: Meidän pikku-ukko on vielä niin pieni (tätä kirjoittaessani 6vrk vanha) ettei tää nyt mitään hirmuvaikeeta tää arki ole. Kun herää niin vaihdetaan vaippa ja syödään sekä seurustellaan hetki jos jaksetaan. Muuten pikkuinen vaan nukkuu. Meillä pari ensimmäistä yötä pikku-ukko nukkui meidän välissä ja olihan se tosi stressaavaa kun koko ajan alitajuisesti varoi ettei käänny toisen päälle. Viime yö meni sitten ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan omassa sängyssä ja niinhän oli sekä isä, äiti että vauveli aamulla pirteämpiä kuin koskaan. Katsotaan nyt miten tämä arki tästä muotoutuu kunhan tuota rytmiä alkaa löytymään.

Oma vointi on kyllä olosuhteisiin nähden jopa loistava vaikka yöt on itsellä mennyt pääsääntöisesti pojan syötöistä huolehtien. Onneksi nyt meidän iskäkin on opetellut tuon pulloruokinnan niin ehkä joskus sitten helpottaa. Ehkä jo ensi viikonloppuna kun esikoinen on poissa niin voi haaveilla sen huoneessa nukkumisesta ilman yöherätyksiä. Tosin hieman epäilen että herään joka tapauksessa vaikka olisin 1000km päässä pojasta.

Olkkis ja Pikku-A
 
Täällä kärsin rintatulehduksesta kuumeemmotmasta,mutta jäsenet on kuin jyrän alle jääneet.Toivottavasti saan laukeen hautomisella ja tiheellä imetyksellä.
Joutuu vaan yksin pärjään lasten kanssa miehen ollessa töissä.

Jaahas huuto kutsuu :wave:
 
Alkuperäinen kirjoittaja Äiti-Kengu:
Täällä kärsin rintatulehduksesta kuumeemmotmasta,mutta jäsenet on kuin jyrän alle jääneet.Toivottavasti saan laukeen hautomisella ja tiheellä imetyksellä.
Joutuu vaan yksin pärjään lasten kanssa miehen ollessa töissä.

Jaahas huuto kutsuu :wave:
Täällä kohtalotoveri, rintatulehduksen kourissa. Mulle nousi melkein 39asteen kuume joten oli pakko käydä hakemassa antibiootit. Onneksi lekuri kirjoitti sellaiset lääkkeet että Pikku-A saa maidot kunhan saan vain lypsettyä. Meillä ei Pikku-A viihdy rinnalla yhtään joten kaikki on annettava pullosta.

Olkkis ja Pikku-A 9vrk

 
Olkkis mikäs on vointis?

Mulla tuo rinta on jo parempi.
Viime yön eka syöttövälissä tuli ennätys 6h putkeen ja omassaan.Olotila onkin äidillä virkee =)
Tänään olis tarkoitus mennä vaunulenkille ilman isompia lapsia.Sais tätä rapakuntoo nouseen hieman ja vaikuttaahan tuo mielialaankin.
Kotityöt ei tekemällä lopu,mutta niiden pariin :wave:
 
Olo on jo normaali mutta maidon tulo loppui... :( Toisaalta harmittaa mutta sitten kuitenkaan ei kun sälli syö niin paljon ettei rintamaito olis mitenkään riittänyt. Neuvolassakin juttelin asiasta niin ei haittaa kun kerran pullosta ruokkimalla tiedän varmasti että poika saa tarpeeksi ruokaa...

Mun piti lähteä tänään meidän paikallisten äitien tapaamiseen klo 17 mutta näinpä vaan istun täällä kotona. Jotenkin olo on ihan puhkinainen aamuisen neuvola- ja ruokakauppareissun jälkeen ettei jaksanut. No otetaan ensi viikolla sitten uusi yritys, niitä kun on ihan viikoittain. :D

Olkkis ja Pikku-A 12vrk
 
Netan 10 kk neuvolassa kaikki hyvin. =)

Painoa 7675 g ja pituutta 69 cm (2070 g ja 45 cm lähtö)

Hyvin kasvaa ja kehittyy, sanoo jo yksittäisiä sanoja monta ja ryömii paikasta toiseen, istuu tukevasti jos malttaa. Yleensä siitä kääntyy vatsalleen ja lähtee ryömimään keittiössä kohti laatikkoja ja muuta kivaa. Perässä saa mennä jatkuvasti. Tiskikone kiinnostaa. Kaikki mahdollinen menee suuhun. Isojen sisarusten lelut, varsinkin ne pienet on kiinnostavia ja isommatkin vahtii jo vauvaa ettei syö sellaista mitä ei saisi.

Yöt nukkuu heräilemättä juurikaan n. klo 20.30 - 7 tai jopa 8 saakka, herää sitten puurolle ja maitoa tissistä päälle. Hyväntuulinen touhuaja, kaikkien kanssa haluaa seurustella kaupassa ja missä tahansa olemmekin, ei vierasta.

Nyt nukkuu tyytyväisenä. Nukkuu n. 2 krt 2 h unet, joskus vain yhdet pidemmät ja toiset lyhyemmät. Laitoin karjalanpaistin uuniin ja se saakin olla siellä aika kauan.

Kokeilin pitkästä aikaa lypsää kun nukkui pitkän yön niin aamulla ja olen totuttanut Nettaa vain nokkamukiin, pulloa en ole enää tarjonnut, kun alussa annoin lypsetyn maidon pullosta kun ei heti jaksanut imeä rinnasta. Lypsin n. 120 ml ja hyvin maitoa tuntuu vielä tulevan.

Maitotuotteita on alettu antamaan ja hyvin maistuvat, muutenkin syö hyvin kaikkea mitä tarjotaan. Maitoon keitettyä puuroa syö aamuisin ja illallakin vaihtelevasti, välillä annan viiliä, jugurttia tms. jäätelöäkin maisteltu vähän.

Oikein hyvää syksyn jatkoa teille!



 

Yhteistyössä