35+ Lapsettomat

Voi Iines :hug: , olen niin pahoillani. Nauti reissusta täysin sydämin, juo hyvää viiniä tai jotakin muuta ja unohda kaikki hoidot. Sitten kun tulet takaisin kotiin, voit suunnata katseesi tulevaisuuteen. Ja kiva, jos käyt vielä palstalla kertomassa kuulumisia, me ei haluta päästää sua pois!

Miten hienoa Electra, että ultrassa kaikki oli hyvin, kyllä sä pikkuhiljaa alat ymmärtämään itsekin, että olet raskaana kun asia ultrassa vahvistuu useamman kerran. Nauti raskaudesta ja siitä, ettei pahemmin oireita ole ja toivottavasti ei tulekaan. Ja nyt on hyvä syy syödä, en yhtään ihmettele, et housut jo puristaa, niin mullakin tuossa vaiheessa teki kesällä.

Soulmama, mulla on kans vanha urheiluvamma alaselässä, joka muistuttaa itsestään aina välillä. Käyn säännöllisesti fyssarilla ja vyöhyketerapiassa (hyvä säkä sinällään kun hyvä kaveri tekee molempia) ja sain myös jumppa- & venyttelyliikkeitä millä selkä pysyy siedettävässä kunnossa. Ennen hain aina pahimmassa vaiheessa lääkäriltä relaksantteja ja särkylääkettä kramppeihin mutta näillä konsteilla (kopp, kopp * koputtaa puuta) ei ole tarvinnut käydä näitä hakemassa tämän vuoden puolella.

Chloe punktio lähestyy ja hyvältä näyttää, peukutukset täältä suunnasta.

Tyhmäblondi miten piinailu sujuu?

Huomenna iltapäivällä soitan lääkärille ja kyselen hedelmöityskuulumisia, nyt jo jännittää ja yritän olla ajattelematta koko asiaa.
 
idaliinatäällä menee ihan hyvin..pp9 menossa ja ainoat oireet ovat välillä pieni paha olo ja väsymys..olen vaan miettinyt että kuinka hyviä ne alkoit ovat olleet kuin lääkäri sano jotain tähän suuntaan että toinen alkio oli 6 solunen ja toinen 8 solunen ja kummatkin olivat 2pv soluja;)muistankohan oikein,ripeitä ja virkeitä olivat;)
ennen kuukautisiamaha on ollut aina hiukan turvoksissa ja herkkuja on tehnyt mieli ihan hirveesti...nyt asiat on toistepäin;)en kummiskaan uskalla vielä innostua!
 
Voi ei Iines! :'( Olen todella pahoillani puolestasi, olisin niin kovin mielelläni suonut sulle sen plussan kaiken kokemasi jälkeen. Mutta meidän täytyy vaan jaksaa jatkaa tätä taistelua. Oikein hyvää matkaa sinulle ja miehellesi, koittakaa edes hetkeksi unohtaa tämä pettymys, kerätä voimia ja nauttia kaikista elämyksistä mitä uusi ympäristö tarjoaa.

Idaliinalle onnea huomiseen siirtoon.

Nyt on niin väsy, etten jaksa kirjoittaa enempää. |O Kiitos kaikille tsemppauksista, jännittää todella paljon huominen punktio. :|
 
Pikaiset kuulumiset: kaksi kyytiläistä on nyt matkassa ja piinailu alkaa. Aikamoinen kato kävi taas 15 munasolusta 7 oli oikeassa vaiheessa, näistä 5 hedelmöitty ja 3 jätti homman kesken. Vielä eilen hyvällä mallilla oli kolme mutta tämä yksi jäi vielä matkasta pois ja kaksi siis siirrettiin, eli tälläkään kerralla ei mitään pakkaseen. No, toivon mukaan sitä pakkasta ei tarvitakaan. Siirretyt alkiot ovat 8- ja 7 - soluisia lääkärin mukaan keskivertotyyppejä.

Chloe ajattelin sinua päivällä ja toivon, että punktiosi meni kivuttomasti ja saalis oli hyvä.

t. idaliina, miu:heart: & mau:heart:
 
Huomenta tänne +35 ketjuun - otatteko minut matkaan mukaan?

Olen taustaillut jo jonkin aikaa ja miettinyt, mihin näistä ketjuista itseni löisin... mutta tämä +35 tuntui sopivimmalta :wave:

Ainakin Chloe menee kanssani aivan samaa matkaa, Idaliina muutaman askeleen edelläni...mutta piinailijoita yhtä kaikki :)

Tämä hoitokierros on meille siis numero II. Viime keväänä julkisella puolella kokeiltiin (ivf ja icsi -> ivf:stä selviytyi yksi ainut siirtoon) ja nyt syksyllä lähettiin yksityiselle hakemaan plussaa. Lääkekattokin nääs täynnä... KSKK kun ei ole kesän jälkeen oviaan hoitoihin avannut :eek: ... millon lie ens keväästä sitten alottavat... huu nous.

Noh, punktio oli eilen. Masu hieman vielä hellänä, mutta ei paha ollenkaan. Itse punktio on mennyt kummallakin kerralla tosi kivuttomasti, onneksi, ja toipuminen ollut nopeaa. Mutta hyvä on ottaa pari päivää tooooosi rauhallisesti sen jälkeen.
Tällä kertaa marjasaalis (niinkuin mieheni asian ilmaisee ;) oli 9 ja tänään jännitetään soittoa klinikalta, minkämoinen kuhina on maljalla yön aikana käynyt, vai onko käynyt ollenkaan... Jännittää niin pirusti...
Meillä ongelma on siittiöissä. Mahikset piilee siis vain IVF / ICSI :ssä. Siellä biologi kuulemma punnitsee vipeltäjien pesun jälkeen, että kokeillaanko kumpaakin.
...Kunhan vain maanantaille olisi jotain siirrettävää!
Pakkasukkoja en uskalla edes toivoa... :x

Mitenkäs Cloen fiilikset eilisen jälkeen?

Aamuinen keskisuomi näyttää kovin pilviseltä, mutta kuivalta. Jospa tänään ihan käväsis ulkona. Lähikaupassa nyt ainakin... :D

Kaikille ketjulaisille tsemppiä - missä vaiheessa sitten olettekin - ja piiiiiiiiiiiiiiiiiitkää pinnaa!

terkkusin, Möhkis



 
Kiva, kun kaipailitte Idaliina ja Electra. Punktio meni oikein hyvin, ei sattunut nyt niin paljon kuin viisi vuotta sitten ja mies istui vieressä silittelemässä mun hiuksia, laittoi kotiuduttuamme ruokaa, kävi kaupassa jne. Munasoluja saatiin 16, maanantaina sitten kuulee miten on lähteneet hedelmöittymään ja jakaantumaan ja onko siirto maanantaina vai keskiviikkona. En päässyt eilen kirjoittamaan, sillä olin aivan tolkuttoman väsynyt, nukuin tuntikaupalla ja sitten menin aikaisin yöunille ja nukuin 11 tuntia putkeen. Vieläkin on heikko olo ja vatsa arkana, mutta toipuminen edennyt paljon paremmin kuin viimeksi.

Möhkö, kiva kun saan susta piinsikaverin. Tervetuloa mukaan! Oletteko yksityisellä hoidossa? Joko soitit klinikalle?

Idaliina
, ihanaa, kaksi kyytiläistä matkassa! Voinko kysyä missä ootte hoidoissa? taysissa ei siirretä kuin yksi alkio kerrallaan.

Nyt pitää lähteä kauppaan ja hakeen apteekista lisää lugeja, mun parhaita kavereita :/
 
Möhkö tottakai otetaan mukaan. Tervetuloa vaan piinailemaan meidän kanssa, meitä taitaa tällä hetkellä olla vaan kolme. Voisin päivittää meidän listan, oletan nimimerkistä, että olet 37 v, kuinka vaha miehesi on? Muut yksityiskohdat taisivat jo tulla esittelyviestissä. Ilmoittele, jos haluat vielä jotakin mukaan, meidän jutut on listalla aika lyhyesti.


Chloe kiva kun punktio sujui hyvin ja pidetään peukkuja, että mahdollisimman moni hedelmöittyis ja jatkais jakautumista. Loistavaa, että sait nukutuksia, sehän on kun rahaa laittais pankkiin :LOL:. Mä olin tällä kerralla jotenkin niin levoton etten saanut nukuttua vaikka oli väsy ja punktion jälkeen meinas mennä hermot kun toisella puolella verhoa joku mukana oleva mies puhui ihan tauotta. Olisin voinut kuristaa sen:kieh:
Kysyit meidän hoidosta, me käydään Felicitas klinikalla Helsingissä. Strategia oli tällä kerralla se, että jos siirtopäivänä on kolme alkiota, siirretään yks ja pakastetaan kaks mutta jos niitä on vaan kaks, siirretään molemmat. Lääkäri oli sitä mieltä, ettei vaan yhtä kannata pakastaa. Meitä kehotettiin jo ekan hoidon aikana miettimään haluammeko kaksi siirrettäväksi, jos niitä on. En tiedä johtuuko se meidän iästä vai mistä, en tullut kysyneeksi.
PP1 nyt takana ja pientä nippailua havaittavissa mutta sen laitan kyllä lugejen piikkiin.
 
Yjääks! noita luge-pampuloita... mutta kestetään, kestetään...

Eilen tuli mukava soitto - kahdeksasta kypsästä marjasta hedelmöittymisen aloitti 7!!!
Ja kaikkiin oli tehty IVF. Seuraavaksi panikoidaan huomiseen siirtoon... että kestäisivät ja olisivat reippaita!

Cloe - olemme yksityisellä hoidossa. Emme jaksaneet tuota kunnallisen puolen värkkäystä. Siellä siis hoidot olleet seis jo kesästä asti, eikä tämä akka enään nuorene - emme jaksaneet odottaa...
Arvokastahan tämä on... mutta minkäs teet, kun tahto on kova :heart:

Idaliinalle listaan, että mieheni on 32v. Ei sinne listaan varmaan tarvii sen enempää...
Mutta muuten vain taustasta sen verran, että vauvakuume iski kesällä 2006 ja noin vuoden yrittämisen jälkeen lähdimme selvittelemään miksei mitään kuulu... Olin aivan satavarma, että ikä tässä alkaa meikäläisen kroppaa hidastamaan, jotta jotain troppeja oviksen tueksi tarvittais... mutta suurin yllätys tuli tosiaan simppatilanteesta. Niin, ja meikäläisen ikä ei varmasti tilannetta paranna.
Olemme uusioperhe ja miehelläni ei ole aikaisemmasta lapsia. Meidän eloa ilostuttaa minun ala-asteella oleva pikkuneiti :heart: joten sen verran on lasta talossa kuitenkin. Yhteinen on haaveissa...

Meiltä kanssa kysyttiin, että ollaanko mietitty yhtä tai kahta alkiota siirrettäväksi. Lääkäri suositteli (nimenomaan ikänikin vuoksi) kahta, mutta päädyttiin tekemään se päätös kun nähdään minkälainen on saldo. Siitä siis tiedämme huomenna... Jos kaamea kato käy niin sehän on tosi totta että yhtä ei pakkaseen laiteta. Cloella onkin sitten pitempi viljely, jos siirto on mahollisesti keskiviikkona. Pidän lujasti peukkuja sinullekin, että monen monta on lähtenyt hedelmöittymään!

Idaliinalle jaksuja piinapäiviin ja isoja tarroja kyytiläisille!!

Ilma on harmaa ja tosi syksyinen... kellon siirto on yhtenä merkkinä että se ihana talvi on siellä jossain... tulossa... ja toivottavasti pian. Rakastan talvea :)

sunnuntaifiiliksin, Möhkis
 
Mukava huomata, että täällä tapahtuu eli on punktioita, alkioita ja siirtoja. Rutkasti onnea matkaan kaikille kaikkiin vaiheisiin!

Minä aloitan piikittelyn noin viikon kuluttua. Tällä kertaa lääkkeenä on Menopur, joka toivottavasti tuo paremman tuloksen kuin viimeeksi.
 
Isot tsempitykset teille kaikille urheille naisille! Ihan ulkopuolisena kyselen ystäväni puolesta asiaa, toivottavasti joku jaksaisi vastata. Eli ystäväni ja naapurini on nyt 43v yhden lapsen äiti (lapsi on noin 3,5v), pariskunta (mies taitaapi olla 46/47v) on yrittänyt toista lasta esikoisen syntymästä lähtien mutta tuloksen on ollut 2 keskenmenoa :'( viimeisimmästä nyt 1,5v aikaa.

Ystäväni on nyt menossa gynelle ja kysyisinkin onko teillä tietoa millä perustutkimuksilla voisi lähteä selvittämään lapsensaantimahdollisuuksia? Ystäväni on ainakin tällähetkellä sitä mieltä että mihinkään varsinaisiin hoitoihin tuskin aletaan (kuten IVF,PAS), mutta esim hormonihoidot eivät olisi poissuljettu mahdollisuus.

Minne mielestänne kannattaisi hakeutua gynelle/hoitoihin (pk-seudulla).

Itselläni on kaksi tytärtä ja kolmonen on harkinnassa, sen jälkeen olisivat meidän lapset tehty. Olen vakavasti harkinnut kolmosen jälkeen luovuttavani munasoluja (olen 31v), tiedättekö missä niitä voi luovuttaa ja mikä mahtaa olla luovuttajan ikäräja?

Toivon teille jokaiselle tulevaisuudessa nyyttiä käsiin, jotka ovat sitä liian kauan joutuneet jo odottamaan. :hug:
 
Listamme

Tikru70 38/36. Endometrioosi taustaa. Yritys aloitettu elokuussa 2004. Yksi inssi ja kolme IVF-hoitokierrosta. Ensimmäinen plussa viimeisestä hoidosta. Vauva syntyi 22.8.09.

maaria 38(39)/37 v /yritystä 03/04 / kilpirauhasen vajaatoiminta ja miehellä vähänlaisesti normaali muotoisi siitiöitä, selittämättömiä, hoidot v. 2005, 5. hoito (ICSI) huhtikuussa (punktio 1.4.) josta plussa. Np-ultra 4.6. rv 11+2 ok.

Vaahtokarkki 36/34 v / yritystä 6/2007 /selittämätön, kilpirauhasen vajaatoiminta, 3xICSI, 1 PAS, josta +, kesken viikolla 8+2. 3. ICSI huhtikuussa 09 (punktio 20.4.) josta plussa.

sarina13: 1.IVF:n PAS kesäkuussa, josta plussa.

talvikauris: 35, 1. IVF/ICSI kesäkuussa, siirto 4.7. josta plussa.

tiki-71: 38/40, lapsitoive 2005, IUI 2008, 1.IVF ja 2x PAS 2008, 2.IVF 05/09 ja 3. IVF syksy 09. Punktio 31.8 ja siirto 2.9., josta plussa (tuplat)

Vilhelmiina72: hoidoissa 12/06 asti, kuusi ivf-icsi hoitoa takana omilla soluilla. Häikkää miehen siittiöissä, hyytymistekijöissä ja vasta-aineissa. Taustalla 5 negaa ja yksi km 6 rv. Hoito luovutetuilla munasoluilla elokuussa 09, josta plussa. Ultra 23.9., tuplat

Electra 41/43 v. Hoidoissa keväästä 2007, miehellä vähän ja laiskoja siittiöitä, DFI 35, omat kilpirauhasarvot koholla. 1. ICSI 2 pv. ikäiset alkiot -> kaikki negaa (tuore + 2 PAS), 2. ICSI 3 pv. ikäiset alkiot eivät elinkelpoisia. 3. ICSI:stä yksi hyvä alkio tuoresiirtoon -> nega. 4. ICSI vko 36, punktio 1.9., siirto 4.9., josta plussa

Auringonkukka: 42/41, yritystä 6/2005, endo + miehellä huonot simpat, 2xICSI, 1 PAS, 2. ICSIn tuoresiirrosta identtiset kaksoset, keskenmenon syy fetofetaalitransfuusio viikolla 16+4 11/08. 3. ICSI alkaa 11.8., punktio 7.9., siirto 9.9., josta plussa


Jäyhis 36/35 v / yritystä 11/2006 / rakenteelliset viat ja miehen laiskat simpat. Kolmannen ICSI:n viimeinen PAS tulossa lähiviikkoina.

Hillevi 45/46v / yritystä 2003 / ikä + kipirauhasen vajaatoiminta / 3 IUI, 2 IVF omilla ja 1 IVF lahjamunasoluilla, kaikista negaa. 2 IVF lahjamunasoluilla: KM rv.9. PAS keväällä, josta nega. Uudesta hoidosta ei vielä tietoa.

Saara10 41/44 v / yritystä kevät/2007 / miehen simpat / 1 ICSI-hoito lokakuussa, haamuplussa, 2 ICSI suunnitteilla

Jannika07 38v/34v / yritystä kevät /2003/lievä PCO(kierto epäsäännöllinen) , mies kunnossa/ 3IU, 1IVF , 6PAS/KU 08/07 ja KM 02/08, 2. IVF alk 21.4. josta nega.

Sitruunapommi 37/45v / luomuilua vuodesta1992 / Hoitoihin 2002 / simpat / 4 X ICSI, pitkällä kaavalla / 1 Tyttö / 1 hyperi / 4 X PAS joista aina nega / PAS hormonihoidoilla vko:lla 37 / siirto suoritettu 9.9.2008

Sinivatukka 39/36v / yritystä 2004 / Miehellä huippulaatuiset simpat ja itselläkin kaiken pitäisi olla ok / km 2004, 2005 /hoidot 2006 7 IUI 3 tuulimunaa / eka IVF vko 41, nega, 1olki pakkaseen/pas 2.12.nega. 2. IVF vk.13, nega. 2 olkea odottaa pakkasessa, joista PAS 25.9. = nega

Snow White 38/39 v. / yritystä vuodesta 2002 / 6 ivf/icsiä pitkillä kaavoilla vuosina 2003-2007, joista yksi lapsi sekä alkuraskauden KM / miehellä heikohko sperma ja minulla huono vaste stimulaatiolle (ei koskaan mitään pakkaseen) / seuraava yritys ensi vuoden puolella?

Kris 35v. Yritystä ainakin 3 vuotta./Hoidot 2007 alk./ 3. IVF alkaa/ Lyhyt kaava jatkuu/ miehellä heikohkot simpat ja vähäinen määrä, itselläni ei selkeää syytä.

Sitronella 35/41/ 4. vuosi yritystä menossa, hoidoissa 12/06 alkaen, pco tyyppiset munasarjat, toinen tuuba tukossa, ei omaa kiertoa/mies ok/1xIUI -> nega/1. IVF: vain 1 kypsä solu + hyperi -> nega/2. IVF: ei yhtään solua + endolöydös/3. IVF: 1 siirrettiin -> nega, 8 pakkaseen/1. PAS: kaikki 8 pakkassolua menetettiin sulatuksessa, ei siirtoa.

Hiiripöllö 36 v, yritystä 2,5 vuotta. Takana on kaksi IVF:ää, molemmista plussa ja varhainen keskenmeno. Ensimmäisestä viikolla 6, toisesta heti plussan jälkeen. Kolmas suunniteltu IVF muuttui inseminaatioksi.

Chloe70: 39/42, yritystä alkaen 2002, ICSI+PAS+ERO 2004-2005, uudelleen yritystä uuden miehen kanssa alkaen 2007, miehen siittiöissä jonkun verran häikkää, 3/2009 1. IUI = nega, huhtikuussa 2. IUI = plussa, km 28.6. vk 9+4, 3. IUI elokuussa, josta nega. 4. inssi 24.9. = nega, 1.IVF punktio 23.10., siirto 26.10.

Mustaruusu : 35/mies yli 10 v. vanhempi. Takana yritystä nelisen vuotta joista pari vuotta hoidoissa. Miehellä on todella heikot siittiöt: määrä normaali, mutta huono liikkuvuus, paljon epämuotoisia ja vasta-aineita 100%. Minulla on kaikki muuten kunnossa mutta FSH-arvo on olltu välillä koholla, välillä taas ihan normaali. Takana 4 ICSIä yksityisellä. Munasoluja on aina tullut hyvin, mutta alkioita on tullut aina vain 1-2 siirtokelpoista ja pakkaseen ei ole koskaan saatu mitään. Kolmannesta hoidosta raskauduin, ja aluksi kaikki näytti menevän hyvin, mutta np-ultrassa viikolla 12 todettiin sikiön menehtyneen (keskeytynyt keskenmeno) ja jouduin kaavintaan. Tulossa ehkä yksi lahjasiittiöhoito myöhemmin, jota suunniteltu keväällä. Tällä hetkellä onnellisesti sijaisvanhempana.

LadyGray: kohta 44, kolmisen vuotta yritystä. Mulle tehty 2 inseminaatiota, joista toisesta plussasin - sitten tuli kohtutulehdus, ja ilmeisesti siksi raskaus keskeytyi. Takana on myös yksi ICSI, ja siitä PAS. Passista plussasin jälleen, mutta se meni kesken heti alkuunsa. 2. ICSI toukokuussa 09, josta nega.

Iines-74: 35/40, yritystä takana kohta 5 v, hoidossa 8/08 lähtien, lapsettomuuden syy selittämätön. Takana 2 inssiä, 1. IVF tuoresiirto nega, 1. IVF:n 1.PAS nega.

Mullu: 41/40, yritystä (tjot) alkuvuodesta 2000, tutkimuksiin 2005. Miehellä vähänlaisesti ja hitaasti liikkuvia siittiöitä, minulla epäillään oikean munatorven tukkoisuutta ja lievää PCO:ta. Yrityksessä ja hoidoissa välillä taukoa sairastelujen takia. 3xIUI 2006, kaikista negaa. 1. IVF/ICSI 1/2007 keskeytyi sairastumisen takia, uusi yritys 11/2007, negaa. 2. IVF/ICSI 2/2008 plussa, mutta km ja kaavinta 9+1. 3. ICSI 6/2009 negaa. PAS 8.9.09.
, josta nega

Marjaana71: 37/34 (33), yritystä takana 2 vuotta, tutkimuksiin keväällä 2009, lievä PCO, mies ok. Hoitona Clomit pari kiertoa. Yllätysplussa varsinaisia hoitoja odotellessa, josta km.

idaliina: 40/48, yritystä (tjot) yli 10 v, simpat huonolaatuista ja laiskaa, 1. ICSI josta plussa, kehitys pysähtyi ja kohtu tyhjennettiin kaavinalla rv 9. Pakkanen tyhjä. 2. ICSI lokakuussa, punktio 20.10., kahden alkion siirto 23.10., ei tälläkään kerralla pakastettavaa.

Toivoja: Simpat hitaasti liikkuvia, takana 1 IVF, josta nega. Uusi IVF edessä.

Wäinö: 35 v, yritystä takana reilu vuosi. Tutkimukset aloitettu.

pottu70: 39/41 v, takana kaksi inssiä, joista nega. 1. IVF syyskuu, ei siirtoa (yksi epäkypsä solu), 2. IVF marraskuussa

Nipsu72: 37 v, yritystä luomuna useampi vuosi. Hoidossa -08 alk. Takana iui, ivf, pas, kaikista negaa. Seuraava ivf viimeistään alkuvuodesta.

Rosmariini -74:35/36, yritystä alkuvuodesta -08, tutkimuksiin keväällä -09, miehellä oligoastenoteratozoospermia, hypospermia eli huonolaatuiset simpat, 3 X IUI, seuraava aika Naistenklinikalle joulukuun puolivälissä, johon mennessä kevennyttävä BMI 35:een ennen kuin päästään IVF/ICSI-jonoon

ellu74: 35/37, yritystä 2002 alkaen, anovulaatio ja endo, 1.IVF km, 2.IVF tuoresiirto tyttö 3/06, 3xpas nega, 3.IVF tuoresiirto nega, pas 6.10.

Soulmama: 36/39, yritystä -03 alkaen, IVF -04 nega, ero, luomuyritystä kahden eri miehen kanssa, ei tärppiä. Aika ensikäynnille tammikuu 2010.

tyhmäblondi73: 36/27, pas 13.10. (siirretty 2), testi 27.10.


Möhkö -72 37/32. Uusioperhe, Möhköllä lapsi ennestään. Yritystä 2006 lähtien, ongelma on siittiöissä. IVF / ICSI punktio 23.10, siirto 26.10.


Plussanneet :heart:

Tikru70 (tyttö syntyi 22.8.09)
Maaria (LA 23.12.09)
Vaahtokarkki (LA 11.1.10)
sarina13
talvikauris
tiki-71
vilhelmiina72
Electra
Auringonkukka



[/quote]

 
Moi kaikille, täällä olo alkaa olla aika hyvä ja ajattelin mennä huomenna töihin, vaikka se onkin vielä sairauslomapäivä. Jos siirto tehdään huomenna, niin lähden sitten töistä klinikalle. Yhdentoista aikaan pitäisi soittaa, kyllä jännittää! Jaksoin tänään jo puuhastella kaikenlaista, kuten pyykinpesua, siivousta, ruoanlaittoa, haravointia ja kukkasipuleiden istutusta! En voinut olla ajattelematta, että toivottavasti olen jo melkein viimeisimmilläni raskaana, kun nuo kukat maasta esiin nousevat keväällä.

Minnamamma, en ole pääkaupunkiseudulta, mutta eikö siellä ole monia yksityisiä klinikoita, Fertinova yms. Julkiselle puolelle ei oteta hoitoon yli 40-vuotiaita. Näin ihan maallikkona ajattelisin, että jos ystävälläsi jo on noinkin pieni lapsi, lienee todennäköistä ettei hänellä ole sen kummempaa syytä raskaaksi tulemisen hankaluuteen kuin ikä ja sen myötä munasolujen laadun huononeminen. Keskenmenojen riskikin kasvaa iän myötä. Ovulaatiota ei enää välttämättä tapahdu joka kierrossa. Uskoisin, että gynekologi suosittelee hoitojen aloittamista, kuten meillekin, vaikka ikää on hieman vähemmän. Paras siis varata aika asiantuntijalle ja käydä keskustelemassa.

Pottu, hyvä että sinullakin piikitykset taas lähestyvät ja pääset tositoimiin.

Möhkö
, hienosti lähteneet teidän solut hedelmöitymään. Peukutan huomiselle siirrolle! Mua muuten vähän harmittaa, että mulle ei suostuta siirtämään kuin yksi alkio. Ikää on mullakin jo niin paljon, ettei ehkä tule enää tilaisuutta tulla raskaaksi, jos tää nyt onnistuisikin. Meinaan vielä kysyä asiasta.

Mites Idaliinan piinailut menee?
 
Minnamamma, Helsingistä löytyvät yksityisellä puolella ainakin Väestöliiton ja Felicitaksen klinikat, muista en tiedä. Julkisella puolella taitaa ystävälläsi ikä tulla vastaan. Jotain perustutkimuksia varmaan voi tehdä ihan terveyskeskuslääkärin lähetteellä, mutta yksityisellä puolelle on tarjolla koko hoito. Klinikoiden sivuilta löytyy tietoa, miten hoidot lähtevät liikkeelle. Meillä tutkimukset lähtivät gynekologisen perustutkimuksen jälkeen kuukautiskierron kartoituksella ja miehen siittiöiden tutkimuksella. Koska kohdun ja munajohtimien rakenne vaikutti olevan ok, ei minua sen kummemmin tutkittu. Verikokeita tietysti on otettu. Hormonilääkitystä on säädetty hoitojen onnistumisien ja epäonnistumisien opastamana. Koska miehen simpoissa oli vikaa, selvitettiin myös siittiöiden kromosomeja ja DNA:n pilkkoutumista.

Lehdessä olen nähnyt mainoksen, että mm. Felicitas etsii munasolujen luovuttajia, jotka olisivat max. 35-vuotiaita.

Möhkölle tervetuloa!

Chloelle ja idaliinalle paljon onnea tämän kierroksen koitoksiin. :flower:

Upeeta, tyhmäblondi!!
 
Chloe ja idaliina Onnea ja plussapuhureita :whistle:

Möhkölle tervetuloa :wave:

Aivan mahtavaa tyhmäblondi :heart:

Mitkäs olotilat Electralla? Itselläni huomenna lääkäriaika ja hermojenliennytysultra.

-tiki & :heart: :heart: rv 9 +6
 
Upeeta tyhmäblondi, toivottavasti sinä aloitat nyt uuden plussaaallon ja me muut tullaan perässä.

Kiitoksia Electra ja tiki peukutuksista, niitä taatusti tarvitaan.

Chloe, toivotaan huomenna mahdollisimman hyvä uutisia. Mun mielestä on kans hyvä idea kysyä, jos eivät voisi siirtää 2 alkiota jos niitä on. Ajatellen kesän keskenmenoa, onnistumismahdollisuus on kuitenkin silloin suurempi.
Kiitos vaan kysymästä, olo on aika normaali. Edelleen pientä nipistelyä mutta ei muuta. Tänään olen ollut aivan sairaan väsynyt, enkä ole tehnyt yhtään mitään. Nukuin huonosti viime yön ja se varmaan vaatii veronsa. Nyt aikaisin nukkumaan, et jaksaa huomenna töihin. Lomaviikkko oli kyllä luksusta, voisin olla toisenkin viikon lomalla =)
 
Heippa taas :wave:

Kotiuduttu on aamulla, ja oli tietysti tultava tarkistaan viimeisimmät kuulumiset. Täällähän on ollut kaikenlaista jännää.

Ekaks tyhmäblondille onnittelut! Möhkö tervetuloa mukaan!

idaliinalle edelleen tsemppiä!

Chloe mullakin tuoresiirrossa siirrettiin se yksi, ja pas:issa sitten kaksi. En tiedä olisko se sitten niin että ekassa tuoresiirrossa ne siirtää vaan sen yhden, jatkossa kahta jos molemmat selviää sulatuksesta. Ne oli samassa oljessa, eikä ne oikein edes kysellyt montako siirretään, ilmotti vaan että molemmat selvisi ja molemmat siirretään. Eikä mulla tietty mitään ollut sitä vastaan.

Reissu teki todella hyvää, muutaman kerran tunsin pieniä lapsia nähdessäni puukon iskun selässäni, mutta se tunne poistui onneksi nopeasti. Aika vähän kuitenkin nämä asiat siellä pyöri mielessä. Tosin melko pian kotiin tultua ajatukset karkasi tähän, eli paluu arkeen vaan heti. En saanut vielä ketään kiinni, että olisin saanut ilmoitettua negasta, mutta jos yhtään oikein arvaan, tämä kierto on välikierto ja seuraavasta pääsee taas yrittään. Siinä tulee sitten kivasti se joulu, että mahtaako onnistua silloinkaan. Tuntuu taas aika toivottomalta tää touhu. Kilpajuoksua kelloa vastaan.

En silti aio mihinkään kadota vaikkei mitään tapahdukaan. Tänne on pakko tulla purkaan sitä p***aa oloa mikä aina väistämättä tulee kun mitään ei tapahdu. Jaksatteko vielä ottaa vastaan ne purkaukset? Tietty jännään täysilllä teidän piinailijoiden mukana, ja pidän peukut ja varpaat pystyssä.
 
Niinhän se todennäköisimmin tässä tapauksessa on että ikä alkaa tulla vastaan, sehän on jo hienoa kun kuitenkin 40-kymppisenä on saanut yhden ihmeen aikaiseksi. Toisaalta monet tuntuvat saavan lapsia helpostikkin yli 40 vuotiaina (vaikka teoriassa kait yli nelikymppisistä noin 30% tulee raskaaksi vuoden yrittämisen jälkeen, alle nelikymppisillä prosentti taitaa olla 80% luokkaa).

Yksi lapsettomuushoidot läpikäynyt tuttuni vain kertoi että häneltä oli(yksityisellä) otettu yksi verikoe (jonkun hormonin määrän mittaus), joka kertoi kannattaako hoitoja edes aloittaa, tuttava ei vain muistanut mikä hormoni oli kyseessä (oli jotain vaihdevuosiin liittyvää, vaikka hoidoissa käynyt tuttuni olikin silloin vain 32v).

Kiitokset kaikille vastanneille, pitänee mennä googlaamaan Felicitasin ja Väestöliiton sivuja! Paljon onnea ja tarrasukkia mukaan kaikille ketjulaisille :flower: :flower:

Minnamammma ja tytöt 5v ja 2v
 
Chloe - ai kauhea, miten paljon sä jo eilen oot jaksanu puuhailla. Huh huh... mulla oli jotenkin kauhean helppo perjantai-ilta ja lauantai meni ilman yhtään särkylääkettä... mut sitten eilen alkoi turvottamaan ja on ollut sellasta pöhköä oloa... Oli pakko vähän rauhottaa menoa.

Jokos Cloelle ilmoitettiin jotain ??
Ja älyttömästi onnitteluja tyhmäblondille!

Kyllä siellä kuitenkin oli sisuksissa toipuminen hyvin vauhdissa, sanoi lekuri. Minähän kävin tänään ottamassa "Pojat" kyytiin =) =) Eli kaksi siirrettiin. Olipas aika ihanaa, kun nämä alkiot näytettiin ennen siirtoa minulle näytöltä! Semmosia mollukoita että :)

Tästä se piinailu lähtee.... sanoin "pojille", jotta pitäkäähän turvavyöt kiinni ;)
Testipäiväksi annettiin 11.11. Eli onko peräti 16vp siirrosta... mutta en ehkä jaksa oottaa ihan niin kauan... tosin, ekalla kierroksella täti tuli jo niin ajoissa, etten kerennyt edes ajatella testaamista. Toivon todella, että ne per*leet tajuaa pysyä nyt poissa...
Yhdestä hyvästä tuli sitten pakkasukko.

Iidaliinalle kiitos kun lisäsit minut listalle :flower:
Kun seuraavaksi sitä päivittelet niin ota samalla siitä minun tietojen ylpuolelta, siis minun ja tyhmäblondin välistä, ne kirjoittamani taustatiedot pois. Ja esittelyssäni pieni korjaus että uusioperhe, jossa minulla on lapsi ennestään.
Olisinhan mä toki saattanut nuo muutokset tehdä itsekkin.. mutta en vielä tiennyt onko tässä pinossa tapana itse muokata listaa... ?
Kiitos jo etukäteen Iidaliina, jos viitsit jossainvaiheessa nuo muutokset tehdä :wave:

.......ääh...... tästä tulee maailman pisin kaksi viikkoa...
Mukavaa alkuviikkoa kaikille, pimeästä vesisateesta huolimatta.

Möhkis

 
Maanantaista marraskuun iltaa tytöt! Täällä ollaan vähän hämmentynein, mutta hyvin ja odottavin mielin. Siirtopäivä on huomenna. Oli kuulemma niin monta hyvin kehittynyttä alkiota, että siirto tehdään huomenna, ei tänään. Sitä hoitaja ei osannut sanoa, miksi huomenna eikä keskiviikkona, kuten kaavailtiin. Ei myöskään tiennyt paljonko hedelmöittyneitä soluja oli tai alkioita, höh, no kai se huomenna selviää. :|

Möhkö, no joo eilen olin aikaansaava ja tänään menin töihin saikusta huolimatta. Illalla tänään oonkin sitten vaan istunut vällyjen alla, katsellut telkkaa ja sytytellyt kynttilöitä sekä lyhtyjä pihalla. Juotiin miehen kanssa kaksi lasia skumppaa huomisen kunniaksi. Toivottavasti nyt tulee hyvä syy olla pitkään aikaan olla ottamatta mitään! Ai, ihanaa kun olet saanut nähdä ne alkiot. Toivottavasti "rasavillit" tarraa nyt todellakin lujaa kiinni.

Iines, tottakai voit tulla tänne purkamaan sydäntäsi koska vaan siltä tuntuu. Siksihän me täällä ollaan, toistemme tukena hyvässä ja pahassa. Kenellekäs muulle sitä voisi purkaa tuntojaan, kuten kanssasiskoille. Tuo matka tuli varmaankin nyt juuri oikeaan aikaan, sait muuta ajattelemista. Taysista on muuten välillä rasittavan vaikeaa saada ketään langan päähän. Töistä kun yrittää soittaa, niin on aina varattua tai sitten siellä on nauha päällä,että hoitsu paikalla joskus 2 tunnin päästä. Ja sitten onkin taas varattua. :/

idaliina,koitin soittaa klinikalle kahden siirrosta, mutta en tietenkään saanut ketään kiinni. :( (ks. vastaus Iinekselle) Taidan jo uskoa, ettei taysissa siirretä kuin yksi kun Iineksellekin oli niin sanottu. Oletko vielä oireillut? Nipistelyä? Mulle aiheuttaa luget niitä, nipistelee nytkin. Koska muuten ajattelit testata? Maltatko odottaa testipäivää vai ennen jo?

Kiitos tsempeistä Tiki. Mitäs ultrassa näkyi?

Electralle kanssa kiitos ja halaus :hug: Vaikkei toi hymiö sulle sovikaan, kun ei ole mikään lohtuhali vaan ilohali hyvin menneen raskauden vuoksi!
 
Chloe kuulostaapa lupaavalta =) Teillähän on sitten suorastaan valinnan varaa. Olisiko se tällä hoitokierroksella teillä liimaa ja sisualkioita matkassa ;) Yritä siirron jälkeen ottaa rauhalisesti turhia hötkyilemättä vaikkei mitään erikoisempaa nipistelyä olisikaan.

Ultrassa kaksi erittäin hyvinvoivaa ja vilkasta sydänkäpystä, joista tänään virallisesti tuli sikiöitä! Rv 10+0

-tiki & :heart: :heart:-
 
Hellou girls!

Täällä väsyttää ihan sairaasti vieläkin, eikä ihme kun ulkona vaan tihuttaa vettä. Tämän lisäksi on pientä nipistelyä mutta ei yhtiskään mitään muuta. Yritän olla ajattelematta koko asiaa ja jos jotakin tuntuu, keksin sille kyllä jonkin muun hyvän syyn. Tämä on varmasti sitä itsesuojeluvaistoa. Mulla testipäivä on jo 4.11 eli PP 12. Lääkäri laski 14 päivää hedelmöitymisestä (punktiosta) mutta olen ensi viikon ma-ti työmatkalla, joten käyn verikokeessa vasta keskiviikkona aamulla. Vastauksen saa onneksi samana päivänä klo 15.30 jälkeen. Näillä näkymin en ole ajatellut testata ennen verikoetta mutta saa nähä muutanko mieleni. Tiedän vaan, etten pysty talousseminaarissa keskittymään työasioihin, jos tiedän tuloksen suuntaan tai toiseen mutta toisaalta en kyllä myöskään pysty keskittymään kun en sitä tiedä.... Toivotaan nyt vaan, että pikkuiset nyt vaan saavat hyvästä kohdasta kiinni ja jaksavat tarrautua siihen lujasti, eipä tässä muuta tällä hetkellä voi tehdäkään.

Möhkö, anna anteeksi tuo kömpelö :ashamed: listan päivittäminen, jotenkin mulle käy aina näin kun en ihan pikkudetaljeihin aina jaksa keskittyä... Tein korjaukset listaan, en usko, että tässä pinossa ollaan kovinkaan tarkkoja listan päivityksestä, joten voit vapaasti muutella sitä jos haluat.
Onnea kyytiläisistä, toivotaan että turvavyöt pysyvät visusti paikoillaan ja että jaksavat tarrautua kovasti kiinni. Plussapuhureita pojille :whistle:

Chloe, kiva kun pääset huomenna siirtoon. Ovat luultavasti tosi hyviä yksilöitä kun siirtävät ne jo huomenna, eikä keskiviikkona. Ja toivottavasti saat pakkasen pullolleen hyviä alkioita =) . Muista tulla kertomaan meille miten meni, määriä, testipävää jne. heti kun olet käynyt lääkärissä. Milloin ajattelit itse testata ekan kerran, eikö sinulla ollutkin himo tähän testaamiseen?

Iines tervetuloa takaisin reissulta, pura vaan sydämesi ja kiukkusi meille me kuunnellaan ja yritetään parhaamme mukaan auttaa.

Tiki me odotetaan malttamattomana ultrakuulumisia, miten meni?
 

Yhteistyössä