5kk ikäisen vauvan syöminen

Eli syökö teidän vauvat maitoa vuorokaudessa kuinka paljon?
Tuntuu ettei toi meidän poitsu piittaa maidosta. Ruoa kans maitoa menee hätinä 50ml.
Entä paljonko teidän vauvat syö purkista kerralla?
Meillä hedelmäsose syödään melkein aina koko purkki, mut sit perunaruokaa puolisen purkkia (ei aina sitäkään).
Velliä meillä menee 3-4 dl vuorokaudessa.
 
Maitoihinhan lasketaan myös vellit. Oletko kokeillut että annat maidot eriaikaan kuin ruoan.. Siis esim puolikin tuntia voi auttaa..tai sit vaikka unille mennessä/heti herättyä? Meillä ei ainakaa ruoan kans mee maitoa yhtää.. tolleen saan meneen sen päivän tarpeen.

Tässä neukkulan "suositukset"

0 - 1 kk 500 - 600 ml
1 - 2 kk 600 - 800 ml
2 - 3 kk 700 - 1000 ml
3 - 5 kk 700 - 1200 ml
5 - 6 kk 700 - 1000 ml
6 - 8 kk 600 - 800 ml
8 - 10 kk 600 ml
10 - 12 kk 600 ml

Soseita meni 5kk iässä pilttipurkillisen verran ateriaa kohti.

Mut paljonhan on ihan vauvan koostakin kiinni minkä verran evästä menee :hug:
 
Meillä syötiin 5kk iässä 0,5dl puuroa aamulla hedelmä/marjasoseen kanssa, lounaaksi 1prk kasvissosetta, välipalaksi 1prk hedelmäsosetta, päivälliseksi 1prk kasvissosetta ja iltapalaksi 0,5dl puuroa tai 200ml velliä. Maitoa meni vajaa 500ml/vrk mukana nuo puurot.

Vielä ollaan melkein samoissa määrissä, puuro vain nousseet 1-2dl määriin. Maitoa menee enemmän kuin tuolloin ehkä 600ml/vrk. Ja tyttö 7,5kk.
 
Voi ei :D Meidän 8kk typy vasta edelleen opettelee syömään ja elää pääasiassa tissillä. Tosin allergiatkin toppuuttelevat tahtia. Mutta muistakaa että 1v asti maito on pääruoka joten voisiko jonkin välipalan esim. korvata maidolla? Antakaa lapsille myös sormiruokaa vaikka maidon kera ettei vatsa täyty aina mössöistä.
 
Meidän 5 kk on kans vasta maisteluasteella... pari teelusikallista aamulla puuroo (ja joskus lisänä marjasosetta) ja päivällä oon antanu ehkä 3 teelusikallista kasvissoseita. Joskus jälkkäriks marja-/hedelmäsosetta. Toisinaan syö kaiken ja joskus vaan lusikallisen. Kaikki maut kyllä tuntuu kelpaavan, jopa punaviinimarja pakkasesta meni irvistämättä... :D

Tosin nyt n. viikko ennen 6kk "synttäreitä" tapahtu joku herääminen... ruokamäärät kasvoivat silmissä, nyt saattaa vedellä kokonaisen pilttipurkillisen kasvissosetta ja puoli purkkia marjasosetta päälle... ja edelleen kuitenkin on rinnalla yhtä tiheästi kuin ennenkin. Ei vaan ilmeisesti täytä massua niin kuin ennen.
 

Yhteistyössä