Äitejä Joensuusta

Meille tyttö on toistaseks ollu terveenä *kops kops*! Kauhulla odotan ensimmäisiä flunssia, jos toinen kovasti tukkoinen sitten. Huomenna ois 5kk neuvola, saa nähä paljonko puntari näyttää, alkaa jo tuntua tuon muorin nostelu :D
 
Täällä kanssa yksi Äiti ja 5 kk ikäinen tytteli Onttolasta.
Meillä tulee kanssa paljon oltua kotosalla, kun neidin elämän alku ollut aika itkuista, ensin koliikin vuoksi ja nyt on hyvinkin temperamenttinen ja vaativa tapaus. Toki nyt alkaa jo jonkin verran helpottamaan, mutta kyllähän tuo neuvolankin täti tuumasi, kun juuri tultiin 5 kk neuvolasta, että kyllä tytöllä temperamenttia riittää.

Toivon, että tuo liikkeelle lähtö sitten aikanaan toisi hieman helpotusta, reilu neljä kk oppi pyörähtämään masulleen, mutta ei siinä kyllä kauan viihdytä :|

Vierastaminenkin on juuri nyt alkanut, ja alahuuli menee mutrulleen, jos vaikka mummo syliin ottaa, täytyis alkaa enemmän varmastikin liikkua ihmisten ilmoilla, että tytteli tottuisi vieraisiinkin =)

Mukavaa kevään odotusta kaikille Teille :flower:
 
Meidän poika ei ole pahemmin sairastellu (koputtaa puuta). Pientä nuhaa on muutaman kerran ollut ja yskää, mut siinäpä ne. Tosin kaikista saaduista rokotteista on noussut pari päivää kestävä kuume, että silloin poika kyllä on ollut tosi kipeä.

desa74 Meillä kanssa "vaativa" vauva eli ei viihdy hetkeäkään yksin. Edes ryömimään oppiminen ei tuonut helpotusta kun eihän tuo viitsi ryömiä, jos ei ole todella mielenkiintoista tutkittavaa. Mutta ehkäpä se liikkuminen on vielä harjoitteluasteella ja kun taito siihen löytyy niin vauhti kovenee. Poika on meillä ollut kanssa aina kovin itkuisa ja myöskin sen takia oltiin ensimmäiset puoli vuotta lähes tulkoon kotosalla. Nyt sitten tammikuussa "uskaltauduttiin" muskariin. Tosin sielläkin poika on näyttänyt temperamenttinsa, mutta pikku hiljaa sitä alkaa tottumaan oman lapsensa luonteeseen. Ja eihän kaikki lapset todellakaan ole samanlaisia. Voimiahan tämä on vaatinut, kun mitään muuta ei ole oikein kerinnyt tekemään kuin olla viihdyttäjänä. Mutta mitäpä sitä ei oman lapsen eteen tekisi. :)

pimmeepulla Käyhän kertoilemassa neuvolakuulumisia. Kiinnostaa aina tietää miten muiden lapset kasvavat.
 
mii-tu Kiva kuulla, että on kohtalotovereita. Sama täällä, pikku hiljaa alkaa tottumaan tähän neitin temperamenttiin, vaikka aluksi se on vaikeaa ollutkin.

Meillä kanssa onneksi on oltu terveinä, paria nuhaa lukuunottamatta. Samoin myös täällä tuo edellinen rokotus 3 kk iässä nosti kuumeen ja tänään tulu rokotukset, joten odotettavissa kuumeilua :( Noh, eiköhän siitäkin hyvin selvitä.

 
Meillä tosiaan kans 5kk neuvola, tyttö paino 8.510kg ja pituutta 66.5cm, pipo 45cm. Paino ja päänympärys menee yläkäyrällä, mut nyt rupee toi paino tasaantumaan ku viimeks 4kk neuvolassa 8.110kg! Rokotteita tuli taas, toivottavasti ei mitään niistä tule, tyttö ei kyllä edes huomannu kun pistettiin (ei viimeksään ollu moksiskaan), mut viimeksi vähän kärttyili sit pari päivää rokotteen jälkeen.
 
Mitäs tänne äideille kuuluu? Tuliko pimmeepulla ja desa74 lapsille rokotteista oireita?

Meidän pojalle on tulossa toinen hammas alhaalle ja se aiheuttaa ilmeisesti kipua, kun ruoka ei maistu ja koko ajan on pientä kitinää. Parina iltana on nukkumaanmeno ollut yhtä huutoa (sitähän se tietysti aina on, mutta nyt pahempaa) ja eilen illalla sitten tajuttiin antaa kipulääkettä niin johan nukkumaanmeno sujui normaaliin tapaan. Liekö pieni kärsinyt miten paljon, kun ei ymmärretty antaa aikaisemmin kipulääkettä. :( Poika kun on perusluonteeltaan vaativa niin sitä ei aina ymmärrä milloin on oikeaa kipua ja milloin vain "tylsyyttä", jota sitten naristaan.

Mutta onpas hyvä ilma ulkona pitkästä aikaa. Ihanaa nähdä taas auringon paistavan. =) Olisipa huomenna yhtä hieno keli, ajattelin suunnistaa hiihtoladulle.
 
Laitoin jo supon mennessä rokotuksille, niin nyt selvittiin vain pienellä kiukulla parista rokotuksen jälkeisestä päivästä, onneksi!

Meidän neiti oli 5 kk neuvolassa 68,3 cm pitkä ja painoi 7650g, joten pitkä tytteli, tulee siskoonsa, joka nyt 12 vuotiaana 169 cm.

Meillä kanssa täällä on ollut tuon ruuan syömisen kanssa takkuamista. Kiinteet ei meinaa maistua, tissi kyllä ;)
Paljonhan tuo käsiään pureksii ja riepuaan, mutta ei vielä ikenet ainakaan näytä turvonneilta, joten en tiedä liekö vielä hampaita tulossa...
 
Täällä myös äiti ja 3kk2vko ikäinen tyttönen Joensuusta. Itsellä ikää 24 vuotta ja asuinpaikkana ensi kuusta lähtien Vehkalahti.

Kotona meilläkin tullut alkuajat lähinnä oltua, mutta nyt alkaa jo kaivata seuraa ja muutakin harrastusta vaunulenkkien lisäksi.
 
tepastin tervetuloa mukaan.

Onko kenenkään muun lapsella atooppista ihottumaa? Meidän pojalla on kasvoissa ja lääkärin mukaan atooppista. Mitkään rasvat vaan ei tunnu auttavan ja pakkanen pahentaa asiaa. Eli oisko kellään antaa jotain rasvavinkkejä?
 
Ei tullu tytölle mitään isompia murheita rokotteesta, suppo piti illalla antaa ku kipeä oli, mut sillä sit laantui. Huomenna ois taas kerhopäivä, saa nähdä päästäänkö ku on noi aamut aina niin erillaisia, saattaa sattuu päikkärien kanssa ristiin.
Kiinteitä täällä yritelty reilun viikon verran maistella, mutta ei uppoo ei, suu tiukkana viivana olla jäpittää, pitä vissiin eri makuista mössöä kohta yrittää tarjotella. Kohta meinaan jää isäsnsä kanssa kotiin, kun mun pitää palata hetkeks opintojen pariin..
 
Meillä aloitettiin kiinteät jo tuossa kolmen kk iässä ja menivätkin hyvin tähän asti, mutta nyt reilun viikon ei ole suostunut syömään kiinteitä oikein millään. Suu on niin piukasti kiinni kuin vain voi olla ja lihaa ollaan yritelty aloitella ja puuroja jo vähän aikaa syönyt, mutta nyt ei menis mikään muu kuin banaanimössö, eikä sitä viiti paljoa antaa, kun sitten on kakka ihan pinkeellä :| Tissi vain kovasti maistuisi, tuttipulloakaan hän kun ei huoli niin eipä tartte tämän äipän paljoa menoja suunnittella =)
Onneksi nyt pääsee sellaisen tunnin lenkin tekemään, että pärjäilee isukin kanssa, mutta tuntuu, että nyt asustaa tisulla enemmän kuin aikaisemmin, en tiedä mistä lie johtuu....
 
Onpas kiva kuulla, että teidän pienet on pysyneet suht terveinä. =) mii-tu, meidän pojalla on myöskin atooppista ihottumaa. Sitä on jaloissa ja käsissä taipeissa ja se pahenee heti kun on enemmän pakkasta. Välillä on parempana kun paljon rasvaillaan.
Meidän poitsu taitaa olla aika pienikokoinen, kun 6 kk mitat oli 7660g ja 68,3 cm. No me ollaan molemmat lyhkäsiä isukin kanssa, ni johtunee siitä.. =)
Muillakin on takkuamista kiinteiden syönnin kanssa, meillä on ihan sama homma ja syynkin luulen tietäväni, aamulla huomasin että toinen hammas on puhjennut.
Imettääkö teistä moni? Meillä ei mikään muu kelpaa kuin tissi, oon yrittänyt nokkamukia ja tuttipulloa vaikka minkälaista, mutta juominen menee ihan leikkimiseksi.. Onko jollain antaa neuvoo, miten sais juomisen sujumaan, olis ihana päästä jo käymään yksin jossain kun tähän asti oon ollu niin kiinni pojassa..
 
mertsu Meillä sama homma, ei kelpaa mikään muu kuin tissi; ei tuttipullo, ei tutti. Nokkamukista ollaan nyt opeteltu pikku hiljaa, mutta ei sekään mikään hitti todellakaan ole.
Kyllä mustakin tuntuu, että ois ihan kiva jos neiti ottaisi tuota pulloa, että pääsis tuntia pidemmäks aikaa johonkin, ja ihan hyväähän se tekisi isukillekin olla välillä kaksistaan tyttelin kanssa... Noh, kaikki sitten aikanaan ;)
Toivon vain, että nuo kiinteet alkaisi taas sujumaan paremmin, kun ne aiemmin jo menikin.
 
koivunkäpy Kiitos rasva vinkeistä, täytyy kokeilla. Tähän asti ollaan käytetty lääkärin määräämää caralania, mutta ei tunnu auttavan. Hydrocortison auttaa, mutta kun sitäkään ei voi käyttää kuin kuuriluontoisesti. Taas kun pakkaset alkoivat niin posket ovat aivan karhean kuivat. Nyt kuivuutta on alkanut esiintymään myös jaloissa ja käsissä.

Heti kun pääsin kehumasta, että meillä ollaan oltu terveitä niin johan poikaan iski kunnon räkätauti. Nyt pienellä on nenä aivan tukossa ja öisin nukkuminen hankalaa. Pinnasängyn päätyä nostettiin, että olisi helpompi hengittää pystymmässä, mutta eihän tuo siellä suostu nukkumaan. Vieressä nukkuu edes jotenkin niin näin mennään toistaiseksi. Pääasia, että saadaan edes hieman yöllä nukuttua.
 
mii-tu, silppua sipuli yöksi sängyn viereen, auttaa kummasti tukkoiseen oloon. ja aamulla on hehkeät tuoksut makkarissa :LOL: ja tuo lansinoh on siitä kiva jotta on luonnontuote, kivempi käyttää pienelle. ja meillä tosiaan ainut milä saatiin iho paremmaksi, kortisonit vain pahensi ihoa. kannattaa ensin sitten vähän lämmittää sitä lansinohia sormien välissä, on meinaan tönkköä tavaraa..
 
voi äiti. meille tuli sitte vattatauti kyläilemää. eka oli mius ja nyt iski tuohon meijä naperoon. :( ei yhtää kiva. valvottii sit viime yö ku uskaltanu nukkuu ettei tukehu oksennuksee, ku toisel ikää vast 2kk. ei oo kyl yhtää kiva homma. :'(
 
Hei, missäs kaikki Joensuun äipät on? Hiljaista on ollut keskustelu.

Jannu90 Toivottavasti siellä ollaan jo parannuttu vatsataudista. Ei ole yhtään kiva katsella, kun lapsi sairastaa.

No mutta nyt kutsu kuuluu vaunuista, poika alkaa heräillä päiväuniltaan. Täytyy rientää hakemaan sisälle.

 
Olipa mukavaa, kun löysin tämän keskustelun!

Olemme muuttamassa Joensuuhun Siihtalaan vapulta ja olo on orpo, kun en sieltä päin tunne muita kuin appivanhemmat ja muuta mieheni sukua. Olisi ihanaa saada omia tuttuja. Järjetetäänkö kesän alussa vaikka torikahvitapaaminen halukkaiden kesken??
 
Täällä vain päivä kerrallaan, neidin hampaiden puhkeamiskiukkujen kanssa :|
Yksi alahammas puhkesikin pari viikkoa sitten ja nyt varmaan toista pukkaa, kun kitinää riittää ja ruoka ei taasen maistu oikein ollenkaan, onko teidän muiden tenavien kohdalla ollut hampaiden puhkeamisen yhteydessä ruokahaluttomuutta, nimenomaan kiinteiden kanssa, tisua nimittäin syödään kyllä kovasti, mutta soseet eikä puurot uppoa ?????
 

Yhteistyössä