Ahdas virtsaputki/munuaisten gammakuvaus

Siinä se tulikin, meidän 3kk vauvan vaiva. Onko kohtalotovereita?

Tyttö sairasti virtsatietulehduksen 2 kuukauden iässä, jonka jälkeen määrättiin ultraääneen mahdollisten rakennepoikkeavuuksien poissulkemiseksi. Siellä kuitenkin huomattiin toisen munuaisaltaan suurentuneen ja syy siihen oli ahdas virtsaputki. Ollaan menossa 3 viikon päästä munuaisten gammakuvaukseen tämän takia. Nukutetaanko vauva tutkimuksen ajaksi? Miten tällaista ahdasta virtsaputkea hoidetaan? Tarvitaanko leikkausta vai syödäänkö estolääkkeitä siihen asti jos/kun vaiva parantuisi? Virtsan takaisinvirtauksesta löytyy paljon asiaa netistä, mutta tästä en ole vielä kunnon informaatiota lapsipotilaalle löytänyt.
 
no mulle se on tehty kun oon ollu tosi pieni ja muistan kun alakautta siis kateri laitettiin jonka kautta laitettiin vesi ja se aine.

Olin tosi pieni mut muistan et se tuntu tosi nololta. mut ne sanoi että en kasa juoda niin paljon vettä kun on tarvis. Ihan pienille siis laitetaan neste katetrin kautta.

Pitäis olla ihan kivuton toimenpide. mulla oli jotain takaisin virtausta munuaisiin tai vastaavaa ja koko ajan tulehdus.
joten söin estolääkettä pitkään. Muistaakseni 10vuotiaana se lopetettiin, saattaa olla että 9vuotiaana jo.

en osaa sanoa nukutetaanko mutta en usko.
 
Kiitos nopsasta vastauksesta! :wave:
Meillä piti tosiaan olla tuo miktiocystografiatutkimus, mutta se vaihdettiin rakennepoikkeavuuden vuoksi munuaisten gammakuvaukseen, jossa tuo radioaktiivinen aine annetaan suonensisäisesti. Äitinä pelottaa hirveästi, jos tuollaisen pienen vauvan nukuttavat. Tutkimuksen aikana tulee olla liikkumatta eikä noin pienen kanssa ole varmaan mahdollista ilman jonkinnäköistä rauhoittavaa.
Toivottavasti meilläkin riittäisi hoidoksi tuo estolääkitys. Toivottavasti ei sullekaan jäänyt traumoja pitkäksi venähtäneestä lääkekuurista! ;)
 
Heippa! LÖysin tällasen jutun:


Lapsi isotooppitutkimuksessa

Yleisimpiä lapsille tehtäviä isotooppitutkimuksia ovat virtsateiden gammakuvaukset, luuston ja adrenergisen kudoksen gammakuvaukset sekä keuhkojen ja munuaisten toiminnalliset gammakuvaukset. Lapsille tehdään myös luuston tiheysmittauksia.


Lasten kanylointi on joskus hankalaa ja aikaavievää, joten on sovittu että isotooppitutkimuksiin tuleville lapsille laitetaan laskimokanyyli jo osastolla tai poliklinikalla, ja radiolääkeinjektio annetaan isotooppilaboratoriossa. Lapselle annettava radiolääkeannos optimoidaan lapsen painon mukaan niin että säderasitus on mahdollisimman pieni tutkimuksen laadun kuitenkaan kärsimättä.



Vanhemmat voivat olla lapsen mukana koko tutkimuksen ajan ja monissa tutkimuksissa lapsi voi tutkimuksen aikana katsoa videoita. Koska tutkimuksen onnistumisen kannalta on tärkeää että lapsi pysyy kuvauksen ajan paikoillaan, voidaan lapselle tarvittaessa antaa rauhoittavaa lääkettä (Dormicum) tai tutkimus voidaan tehdä anestesiassa.
 
Kiitos! B)
Mä soitin osastolle eilen ja kyselin samalla tuosta tutkimuksesta. Hoitaja sanoi, että riittänee kun lapsen päälle laitetaan painoa (lyijytyynyjä) niin että tutkimus saadaan tehtyä. Jos yhtään tuota meidän vauvan temperamenttia tunnen, se ei noin onnistu... :| Mutta en murehdi sitä vielä, luotan että sairaalassa henkilökunta osaa asiansa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Snoopy:
Kiitos nopsasta vastauksesta! :wave:
Meillä piti tosiaan olla tuo miktiocystografiatutkimus, mutta se vaihdettiin rakennepoikkeavuuden vuoksi munuaisten gammakuvaukseen, jossa tuo radioaktiivinen aine annetaan suonensisäisesti. Äitinä pelottaa hirveästi, jos tuollaisen pienen vauvan nukuttavat. Tutkimuksen aikana tulee olla liikkumatta eikä noin pienen kanssa ole varmaan mahdollista ilman jonkinnäköistä rauhoittavaa.
Toivottavasti meilläkin riittäisi hoidoksi tuo estolääkitys. Toivottavasti ei sullekaan jäänyt traumoja pitkäksi venähtäneestä lääkekuurista! ;)
Hei!
Meillä tuo sama kuvaus tehty useamman kerran,ensimmäinen kerta taisi olla 1 kk iässä. Tietysti itse olin aivan kauhuissani kun pieni poikani joutui olemaan paikallaan pöydällä maaten. Näin jälkikäteen ajateltuna toimin aivan kuten muutkin äidit pienen lapsensa kanssa. Ensimmäisen kerran kanyyli laitettiin osastolla ja seuraavat kerrat leikkaus-osastolla,sinne pääsee toinen vanhemmista mukaan. Kanyylin laitto on aika pitkälti vanhemmasta kiinni ja tietysti hoitajista myös. Meillä kanyylin laitto sujunut yleensä hyvin,,jos hoitajia on liikaa niin lapsikin kyllä hermostuu kun tarrataan kiinni. Siitä kannattaa huomauttaa jos liikaa väkeä ympärillä.
Tutkimuksen aikana ei nukuteta,olen sitä kysynyt,,koska se vaikuttaa munuaisten ja virtsateiden toimintaan negatiivisesti.
Ja paikallaan pitää maata,kuvaus kestää n.20 min. jonka jälkeen vielä katsotaan tyhjennys eli tyhjentyikö radioaktiivinen aine virtsarakosta.
Rauhoittavaa emme ole myöskään saaneet,,ajattelin aivan samoin kun meidän poika oli aivan pieni ,,että siitä ei mitään tule,,mutta sanotaan että lapset osaavat yllättää ja näin meillä kävi =) Kuvaus nyt tehty muistaakseni viisi kertaa ja taas syksyllä mennään. Poika nyt 2.5v ja syksyllä vajaa 3v.

Meillä estolääkitys aloitettu 2vko;n iässä,joten kokemusta on,,
Pojalla on virtsateissä molemmin puolinen kaksoissysteemi ja vasen munuainen toimii vain 13% ja luultavasti leikkaus vielä edessä.

Olisi kiva kuulla miten teidän tutkimukset ovat menneet,,onnea kuitenkin ja voimia :flower:





 
Kiitos tekstistäsi yh-äiti68 :hug: Teidänkin pojalla on ollut vähän risukkoinen alkutaival... Onneksi teilläkin on seuranta toiminut hyvin ja estolääkitys on ilmeisesti toiminut.

Oli helpottavaa kuulla, että gammakuvaus tehdään ilman rauhoittavaa lääkitystä. Kanyylin laitosta vauvalla on kokemusta; ensimmäisen virtsatieinfektion aikaan antibiootti annettiin suonensisäisesti. Pääsimme osastolle vasta yöaikaan, vauva oli ihan rättiväsynyt ja itkuinen. Kaksi hoitajaa piteli kiinni ja lääkäri yritti otsa hiessä saada kanyylia laitettua. Tuloksena oli pari piikinreikää päässä (ei onnistunut yrityksestä huolimatta) ja lopulta se saatiin laitettua käteen. Vauva pisti hanttiin niin kovin kuin jaksoi, huusi aivan sinisenä ja oksenteli. Se yö saa yhä minussa aikaan puistatuksia. Kyllä minuakin silloin itketti, vaikka hyvin tiesin, että tyttö oli osaavissa käsissä... Toivottavasti nyt menisi paremmin.

Laitan tälle foorumille kuulumisia, kunhan ollaan kuvauksesta päästy. Oli kiva kuulla hyviäkin kokemuksia.

Kuvauksen jälkeen sovimme näillä näkymin ajan lastenkirurgille/munuaisspesialistille, joka päättää jatkotoimenpiteistä.
 
SnoopyIhan mielenkiinnosta kysyisin että mihin sairaalaan teillä on tuo kuvaus? Ei tietysti ole pakko kertoa. Me käymme Tyksissä Turussa,,emme silti ole turkulaisia itse ja edestakainen ajomatka aina n.300km.,rankkoja matkoja ovat.

Ja kiitos :hug: ,alkutaival on kyllä ollut aika voimia vievää kun aina mietti että mitä seuraavaksi ja jännitti niin valtavasti, Estolääkitys jouduttiin vaihtamaan noin vuoden iässä kun pojalle nousi kova kuume,kävimme antamassa pissanäytteen,alustavassa vastauksessa ei ollut mitään mutta pari päivää piti odottaa viljely vastausta niin siinä näkyi että virtsassa oli bakteeri joka oli mennyt estolääkkeen ohi (näinkin voi käydä),bakteeri kehittyy ja antibiootti joka on käytössä ei enää tehoa siihen. Saatiin uusi estolääke ja tupla-annos meni viikon ajan ja sitten jatkui normaali annoksena sen jälkeen. CRP- otettiin silloin myös mutta se näytti normaalia vaikka kova kuume ja vielä bakteeri pissassa,,se vähän yllätti,mutta onneksi se huomattiin.
Nyt meillä on kestolähete laboratorioon,,aina kun kuumetta eikä muita oireita niin vietävä taas kokeisiin ja pitää varmistaa ettei ole uutta bakteeria mennyt lääkkeen ohi. Muutaman kerran testeissä käyty mutta onneksi kaikki ollut hyvin.

Meillä ainakin ollut joka kuvauksen jälkeen samana päivänä lääkäri ja olemme kuulleet tulokset heti kuvauksesta ja myös samalla sovittu jatkosta ja seuraava kontrolli. Toivottavasti saatte heti vastaukset ettei tarvi enempää miettiä =)

Kyllä kaikki hyvin menee :hug: kuulumisia taas myöhemmin :wave:
 
kmh
Hei! Meillä tyttö oli 3v, kun ensimmäinen tulehdus tuli. Nyt tyttö on 5v ja on käynyt kummassakin tutkimuksessa. Löytyy myös rakennevika eli oikeanpuoleisessa munuaisessa on kaksoisrakenne eli kaksi poolia löytyy ja kummastakin poolista lähtee oma virtsajohtimensa. Kaikenkaikkiaan tytöllä on siis kolme johdinta. Tulehduksen jälkeen kuvauksessa todettiin munuaisen ja virtsajohtimen laajentuma. Tytön ollessa 4,5v joutui leikkaukseen vaikka minkäänlaista takaisinvirtausta ei ollut eikä tulehduksia ollut kuin tuo yksi 3 vanhana. Leikkauksessa kavennettiin virtsajohdinta. Mutta teillä neidin olessa vielä noin pieni ilmeisesti seurataan laajeneeko johdin kasvaessa. Jaksamisia koko perheelle. :hug:
 
Kiitos kovasti rohkaisevista vastauksistanne! :hug:

Me ollaan menossa tyksiin kuvattavaksi, niinkuin tekin, yh-äiti68. Mulle on tullut monta kertaa mieleen, että eikö bakteerit muka pysty muuntautumaan kun antibioottia syötetään jatkuvasti, ja nythän siihen vastauskin tuli. Eli voi. En ole muutoin neuroottista tyyppiä, mutta seuraan jatkuvasti tytön syömistä ja käyttäytymistä. Viimeksi sairastettu munuaistason virtsatieinfektiohan ei nostanut lainkaan kuumetta, vaan tyttö lakkasi syömästä vaikka nälkä oli silminnähden kova, ja huusi kovaa aina kun sai nestettä nieltyä (pissaaminen sattui niin kovasti, että vältteli sitä olemalla juomatta). Onneksi saatiin nopeasti hoitoa, vaikka oireet olivatkin noin epämääräiset.

Me emme todennäköisesti saa vastauksia suuntaan eikä toiseen heti kuvauksen jälkeen, vaan soittoaika on varattuna reilun viikon päästä kuvauksesta jolloin vasta varataan aikaa lääkärille... Tuskaista odottelua...
 
B) Kuvaus takana! Hienosti meni, kyllä nuo lapset osaavat yllättää! Kesto oli ensimmäisellä kuvalla 22 min ja meidät haluttiin vielä tunnin päästä takaisin, ja otettiin toinen lyhyempi kuva. Neiti vähän torkkuikin kuvauksen aikana. Kanyylin laitto oli tuskaisin vaihe, niinkuin ennen jo arvelinkin. Tällä kertaa sekin meni ohi nopeasti, eikä huutokaan kestänyt kovin kauaa ;) Mitään tietoa suuntaan eikä toiseen vielä saatu :| Jännäillään täällä vielä viikon verran. Sen ymmärsin, että toinen munuainen ei tyhjentynyt yhtä rivakasti kuin toinen, mutta sen takiahan tuolla kuvauksessa oltiin...
 
Hei! Hienoa että kuvaus onnistui =) ja se kanyylin laitto on kyllä aina vähän ikävä juttu :ashamed: . Teillä se uusinta kuvaus varmaan siksi että katsoivat onko aine tyhjentynyt, meillä jouduttiin joskus uusinta ottamaan sentähden. Meillä on aina sama ongelma että toinen munuainen tyhjenee huonosti, vasenhan toimii vain 13%. Saatte sitten varmaan vastauksen myös miten toimii ja luulisin että käytte kontrolleissa.
Laitoit aikaisemmin että seuraat käytöstä ja syömistä. Meidän on pitänyt tarkkailla pissan määrää,hajua ja väriä ja myös lämpöä, ja kyllä sen nyt tuntee jos kuumeilee. Meillä kyllä vissiin sen takia kun siellä virtsateissä se kaksoissysteemi ja no,vaikuttaa se kyllä munuaiseenkin.

Toivotaan että saatte hyviä vastauksia =)
 
Ottaa pissanäyteen ja vie labraan! Mulla on kotona "pissapusseja", mihin otetaan vauvoilta näytteet. Niitä saa labrasta. Jos ei itse onnistu/halua askarrella pussin kanssa, olen vienyt koko muksun laboratorioon ja hoitsut ovat laittaneet pussin paikoilleen. Se tyttölapsella teipataan takamukseen ja pissi menee pussiin. Nykyisin annan olla ilman vaippaa ja yritän kalastella pissaa purkkiin lennosta....

Meillä on kolme tukehdusta ollut. Meillä oireina oli syömisen/juomisen huonontuminen, kyyristely ja unissaan itseskely sekä refluksin paheneminen. Meillä lapsella on refluksia allergia oireena, mutta se ärtyy myös kun on kipeänä. Pissatulehduksen oireet voivat olla tosi epämääräisiä, meillä ei ole kahdessa tulehduksessa ollut kuumetta.
 
Mä just tänän vein pissanäytteen labraan ja neuvola täti soitti et arvot koholla ja kehoitti mennä päivystykseen.Siel uus pissanäyte ja cpr oli 20.Lastenlääkäri sanoi että odotetaan viljelytulokset ja päätetään jatkosta..ne siis tulee pe.

Meilläkin oireet tosi epämääräiset ja ajattelin että ottaa varulta pissanäytteen...mut toivotaan.
 
Kuulumisia taasen :wave:
Meillä taas tilanne, että pojalla kuume nousu viime yönä.Heräsin puoli kahden aikaan pojan itkusteluun ja kovin kuumalta tuntui ja mittasin niin mitari näytti 39.Muita oireita ei taas olekkaan,jos ei ilmaannukkaan niin sitten viedään pissanäyte ja tulehdusarvotkin täytyisi tarkistaa..Jotenkin sitä oikeen odottaa ja toivoo että tulisi muitakin oireita ettei tarvisi miettiä että onko taas bakteerit kehittyneet estolääkkeen ohi. :headwall:
Rauhassa meni illalla nukkumaan,kuume oli 38 eli nousussa jälleen,laski jo välillä lääkkeen kanssa.

Kuulumisia taas myöhemmin
:wave:
 
Niin on meillä pojalla joka kohta 4 kuukautta. Huomattiin jo raskausaikana ja ollaan ens viikolla menossa oys:aan gammakuvauksiin. Todennäkösesti vasenmunuainen huonosti kehittynyt voi olla ettei toimi ollenkaan mutta oikea ultrassa näytti olevan ok, silti huolestuttaa koska altaat laajentuneet molemmin puolin. Kuvauksissa selviää pitääkö leikkausta suorittaa ja jos pitää tehdään se jo syksyllä. Meilläkin estolääkitys ollut heti päällä kun kotiuduttiin synnäriltä, nyt oli pari viikkoa ripulia niin testattiin johtuuko lääkkeestä ja jätettiin se viikoksi pois samalla myös ripuli loppui. Saas nyt nähä tuleeko takas kun lääkitystä jatketaan. Pelottaa kyllä väliin asia kun ei ole oikein perillä kuitenkaan tästä sairaudesta.....
Luin tuossa nuista pissatulehduksen oireista ku meille sanottu vaan että jos kuume nousee niin heti pissa koe, mutta pojalla kans ollu tuota että alkaa tissille syö vähän aikaa ja yht´äkkiä alkaa huutamaan. Olen ite ajatellu että johtuu ilmavaivoista ei ole tullu tuollanen mieleenkään.
 
Meillä on munuaisaltaan laajentuma ja laajentunu tiehyt. Meillä tämä todettiin kun poika oli reilu 1v diagnoosin saatiin 9/2003. meillä tätä hoidetaan nykyään estolääkkeellä minkä poika muistaa ja muistuttaa mua. Ja perjantaina me menään ultraan. Meillä on tähän asti tehty kontorollit isotooppi labrassa....kysellä saa jos haluaa lisää yv:llä..
 
Alkuperäinen kirjoittaja riksu:
Niin on meillä pojalla joka kohta 4 kuukautta. Huomattiin jo raskausaikana ja ollaan ens viikolla menossa oys:aan gammakuvauksiin. Todennäkösesti vasenmunuainen huonosti kehittynyt voi olla ettei toimi ollenkaan mutta oikea ultrassa näytti olevan ok, silti huolestuttaa koska altaat laajentuneet molemmin puolin. Kuvauksissa selviää pitääkö leikkausta suorittaa ja jos pitää tehdään se jo syksyllä. Meilläkin estolääkitys ollut heti päällä kun kotiuduttiin synnäriltä, nyt oli pari viikkoa ripulia niin testattiin johtuuko lääkkeestä ja jätettiin se viikoksi pois samalla myös ripuli loppui. Saas nyt nähä tuleeko takas kun lääkitystä jatketaan. Pelottaa kyllä väliin asia kun ei ole oikein perillä kuitenkaan tästä sairaudesta.....
Luin tuossa nuista pissatulehduksen oireista ku meille sanottu vaan että jos kuume nousee niin heti pissa koe, mutta pojalla kans ollu tuota että alkaa tissille syö vähän aikaa ja yht´äkkiä alkaa huutamaan. Olen ite ajatellu että johtuu ilmavaivoista ei ole tullu tuollanen mieleenkään.

Hei!

Ajattelin kysyä, että onko teillä käytössä estolääkkeen kanssa maitohappobakteeri tuotteita? Tuosta ripulista tuli vain mieleen ja oliko lääkärin ehdotus jättää lääke pois viikon ajaksi?

 
Alkuperäinen kirjoittaja yh-äiti68:
Alkuperäinen kirjoittaja riksu:
Niin on meillä pojalla joka kohta 4 kuukautta. Huomattiin jo raskausaikana ja ollaan ens viikolla menossa oys:aan gammakuvauksiin. Todennäkösesti vasenmunuainen huonosti kehittynyt voi olla ettei toimi ollenkaan mutta oikea ultrassa näytti olevan ok, silti huolestuttaa koska altaat laajentuneet molemmin puolin. Kuvauksissa selviää pitääkö leikkausta suorittaa ja jos pitää tehdään se jo syksyllä. Meilläkin estolääkitys ollut heti päällä kun kotiuduttiin synnäriltä, nyt oli pari viikkoa ripulia niin testattiin johtuuko lääkkeestä ja jätettiin se viikoksi pois samalla myös ripuli loppui. Saas nyt nähä tuleeko takas kun lääkitystä jatketaan. Pelottaa kyllä väliin asia kun ei ole oikein perillä kuitenkaan tästä sairaudesta.....
Luin tuossa nuista pissatulehduksen oireista ku meille sanottu vaan että jos kuume nousee niin heti pissa koe, mutta pojalla kans ollu tuota että alkaa tissille syö vähän aikaa ja yht´äkkiä alkaa huutamaan. Olen ite ajatellu että johtuu ilmavaivoista ei ole tullu tuollanen mieleenkään.

Hei!

Ajattelin kysyä, että onko teillä käytössä estolääkkeen kanssa maitohappobakteeri tuotteita? Tuosta ripulista tuli vain mieleen ja oliko lääkärin ehdotus jättää lääke pois viikon ajaksi?
Joop! Niin lääkäri ehdotti jotta nähdään auttaako lääkkeen pois jättäminen mitään jos ei niin silloin ripulin aiheuttajaa syytä etsiä muualta. Viikon lääke oli poissa ja vatsakin rauhottu nyt aloitettu uudestaan ja hieman vatsaoireet palanneet mutta just eilen käytiin kuvauksissa ja lääkärin kanssa päätettiin että kokeillaan jos kestäisi syödä tätä lääkettä kun aloitetaan pikkuhiljaa kiinteämmän evään syönti ja jos ei toivottua lopputulosta vaihdetaan lääkitystä. Joo kyllä meillä on ollu kokoajan Rela-tipatkin käytössä, yksi lääkäri epäili jo että ripuli johtuisi niistä???? Nekin oli sitten tauolla mutta ei vaikutusta asiaan.
Eilen siis tosiaan käytiin munuaisten gamma kuvauksissa eikä tulokset olleet kovin mieltä ylentäviä. Vasen munuainen on täysin toimimaton ja oikealla puolella on ahtaumia. Syksyllä on edessä sitten leikkaukseen meno jossa ahtaumat korjataan ja oman päätökseni mukaan sitten katsotaan poistetaanko viallinen munuainen vai ei. Lääkäri suositteli poistoa koska siitä ei lapselle ole mitään hyötyä ennemminkin voi haittaa olla.
 
Riksulle :hug: ja jaksamisia.
Toivottavasti saatte lääkkeen sopimaan ja vatsa rauhoittuisi. Meillä nyt Ditrim käytössä ja myös Rela-tipat ja onneksi ovat hyvin sopineet. Toimiiko oikea munuainen kuitenkin hyvin vaikka oli ahtaumia vai heikentävätkö ne munuaisen toimintaa?
Meillä pojalla vasen toimii vain 12-13% ja vielä ei ole leikkauspäätöstä tehty ja syksyllä taas uudet testit ja kuvaukset joiden perusteella päätetään jatkosta taas. Jos huononee niin sitten vasen munuainen ilmeisesti poistetaan. Mutta sen näkee sitten syksyllä.

Oli kiva kuulla miten teillä menee =) kirjoitellaan taas kuulumisia ja terveisiä muillekin :wave:
 
Hei taasen :wave:

Taas tyksin käynti takana. Tällä kertaa oli ultrakuvaus ja pissatesti ja hyvin kuvaukset menivät. Kreatiini verikoe piti myös ottaa ja arvo oli 25. Muistaako kukaan että mitä ne viitearvot on? Kuvauksen tulos oli että vasen munuainen huomattavasti pienempi mutta sen toimivuutta ei ultran perusteella voinut varmaksi sanoa. Ainoaseaan että ilmeisesti osittain toimii ja nyt odotellaan uutta aikaa renografiaan marras- joulukuussa. Mitäs teille muille kuuluu ja miten on käynnit sujuneet.

Syysterveisin :wave:
 
moikka!meillä myös 1v muksulla tätä samaa vaivaa,eli vasen munuaisallas laajentunut.takana kaksi ultraa,varjoainekuvaus ja isotooppikuvaus.nyt kontrolliultrassa tilanne oli entisestään huonontunut,jotenka isotooppikuvaus nyt marraskuussa ja sen jälkeen tekevät leikkauspäätöksen...huolettaa kyllä.löytysköhän täältä ketään keillä toi leikkaus olis jo tehtynä?olisin todella kiitollinen jos kokemuksia saisin kuulla!

miten te muut,huolettaako kuinka paljon nää kaikki sädetykset mitä tässä ollaan jouduttu läpikäymään?entäs toi estolääkitys,miten teidän muksujen vastustuskyky on siitä kärsiny?meillä kun näyttää ettei oo vastustuskykyä enää ollenkaan ja ite pitäisin kyllä osasyyllisenä tota trimopania...

niin ja meillä kans relatipat käytössä,mutta en oikein usko että ne auttas kovasti paljon.meilläkin vatsan kans ollu ongelmia koko vuoden.huomenna ollaan menossa antioksidanttiklinikalle,josko sieltä sais jotain apua.pitäähän lapsi saada hyvään kuntoon ennen noin isoa leikkausta ja nyt ku me ollaan tässä loputtomassa flunssa(astma?)kierteessä niin ei hyvältä näytä tulevaisuus...
 

Yhteistyössä