Alaskan sulavien jäätiköiden alta paljastuu valtavien puiden kantoja - miten nämä puut selitetään?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
vierailija
Mikä selittää lämpimän kauden vuosina 600-1000?
On lämpimiä kausia ollut aiemminkin jopa täällä Suomessa.
Ilmastonmuutos aiheuttaa ilmastopakolaisuutta.
Tulevaisuuden tosiasia, joiden kanssa pitää elää.
Pieni ihminen voi tehdä elämässään asioita esim. vähentää ruokahävikkiä.
Tutkimuksen mukaan Suomen ruokahävikki vastaa 100.000 auton vuotuisia päästöjä.
Viisaampaa kurkata jääkaappiinsa kuin tuskailla Alaskan sulavia jäätiköitä.
 
vierailija
On lämpimiä kausia ollut aiemminkin jopa täällä Suomessa.
Ilmastonmuutos aiheuttaa ilmastopakolaisuutta.
Tulevaisuuden tosiasia, joiden kanssa pitää elää.
Pieni ihminen voi tehdä elämässään asioita esim. vähentää ruokahävikkiä.
Tutkimuksen mukaan Suomen ruokahävikki vastaa 100.000 auton vuotuisia päästöjä.
Viisaampaa kurkata jääkaappiinsa kuin tuskailla Alaskan sulavia jäätiköitä.
Ei se ruokahävikki tule kotiin kannetusta ruosta, vaan ruokakaupoista ja ravintoloista.
 
vierailija
"Suomessa kaikesta syömäkelpoisesta ruoasta haaskataan koko elintarvikeketjussa noin 10–15 prosenttia.[3] Kiloissa Suomessa tuotetun ruokahävikin määrä on yhteensä noin 450 miljoonaa kiloa eli noin 80 kiloa per asukas. 32 prosenttia (140 milj. kg) hävikistä syntyy kotitalouksissa, 21 prosenttia (95 milj. kg) elintarviketeollisuudessa, 18 % (81 milj. kg) ravitsemispalveluissa, 16 % (72 milj. kg) kaupoissa ja 13 % (59 milj. kg) alkutuotannossa. Kun tarkastellaan hävikin osuutta kaikesta elintarvikeketjun vaiheen käsittelemästä ruoasta, ravitsemispalveluissa hävikkiin päätyy selkeästi suurin osa, 20 prosenttia. Kotitalouksien käsittelemästä ruoasta hävikkiin joutuu 6 prosenttia, elintarviketeollisuudessa vastaava osuus on 3 prosenttia, ja alkutuotannossa ja kaupoissa 2 prosenttia. Kotitalouksissa hävikkiä syntyy siis määrällisesti eniten, mutta ravitsemispalveluissa hävikkiin joutuu suuri osa käsitellystä ruoasta."
 
vierailija

Yhteistyössä