Asperger ja lääkitys

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Occam on kyllä todellakin ulalla. Ensinnäkin, verenkierron muutos aivoissa vaikuttaa todella paljon ja toiseksi suoliston ja sen bakteerien tutkiminen ei ole mikään uusi linja.
 
Jos oireena on esim. jumittaminen ja siitä johtuva agressiivisuus, lapsen käyttämä lääkitys vähentää jumiutumista ja ehkäisee sitä kautta myös sitä agressiivisuutta. Jos lääkkeen tässä tapauksessa käyttää vanhempi, lapsi voi jumittaa tietokoneen edessä kuukausitolkulla, nukkuen välillä tietokoneen ääressä ja syöden silloin tällöin mikropizzan, agressiivisuus vähenee, kun äitiä ei jumittaminen haittaa ja koulunkäyntikin on yliarvostettua.

Pitäiskö minun siis syödä lapselleni tarkoitetut lääkkeet. IDIOOTIT!
Et nähnyt sitten sarkasmia viestissäni? Kannattaa opetella miten nuo lääkkeet toimivat, miten elimistö toimii ja pohtia sen lapsen tulevaisuutta muulta kuin lääkkeiden kannalta.

Concertan (ja niiden muiden kauppanimien, joista yhtä muistin väärin amfetamiinijohdannaiseksi) molkyylikaavan näet tässä http://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/methylphenidate

Metabolia ymmärtääksesi, aloita täältä http://www.genome.jp/kegg-bin/get_htext#A1

"Methylphenidate is hepatically metabolized. More specifically, it is rapidly and extensively metabolized by carboxylesterase CES1A1. Via this enzyme, methylphenidate undergoes de-esterification to ritalinic acid (a-phenyl-2-piperidine acetic acid, PPAA), which has little to no pharmacologic activity."

"After oral administration of an immediate release formulation of methylphenidate, 78%-97% of the dose is excreted in the urine and 1%-3% in the feces in the form of metabolites within 48-96 hours. Only small quantities (<1%) of unchanged methylphenidate appear in the urine. Most of the dose is excreted in the urine as ritalinic acid (60%-86%), the remainder being accounted for by minor metabolites."
 
vierailija
No siksihän sitä tuleekin välillä mietittyä. Mitä jos lääkitys tasoittaisi ja tunteiden ilmaisun sekä pettymisen sietokyvyn opettelu helpottuisi ja samalla hän saisi myönteisemmän minäkuvan itsestään vai kävisikö niin, että lääkkeet vain lamaannuttaisivat, eikä lapsi oppisi käsittelemään tunteitaan, varsinkaan ilman lääkitystä. Vaikeita kysymyksiä ilman oikeita vastauksia.
http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/kasvattiko-sinut-narsisti-kuusi-piirrettä-jotka-yhdistävät-narsistien-lapsia-1.1924213
 
vierailija
Itse asiassa PET-kuvauksilla on todennettu mm. SSRI-lääkkeiden sekä myös metyylifenidaatin teho normaalistaen tiettyjen aivoalueiden toimintaa. Tuloksia on seurattu myös lääkityksen lopetuksen ja niiden on todettu säilyvän. Samoin esim terapian on todettu normaalistavan PET-tutkimuksissa eri aivoalueiden toimintaa ja tulos säilyy terapian loppumisen jälkeen.
Siis mitä?
 

Yhteistyössä