Esikoinen syntyi hätäsektiolla, miten toisen lapsen kanssa?

Kokemuksia haluaisin kuulla teiltä joilla ensimmäinen lapsi on syntynyt joko suunnitellulla- tai hätäsektiolla, miten on käynyt seuraavan lapsen kanssa? Esikoisen kanssa päädyttiin hätäsektioon koska aloin vuotaa rajusti verta kun synnytys oli jonkin verran edennyt. Pieni pelko tietysti elää että tämän toisen kohdalla käy samallalailla. Haluaisin synnyttää normaalisti, mutta olisiko kuitenkin suunniteltu sektio "turvallisempi" vaihtoehto. Mitään rakenteellista vikaa minussa ei ole, joten normaalin alatiesynnytyksen pitäisi olla mahdollinen. Mutta kuinka suuri riski on esimerkiksi kohdun repeäminen?

Pelkopolille olen kyllä menossa juttelemaan jossain vaiheessa tätä raskautta ja neuvolassa suositeltiin ylimääräistä neuvolalääkärin vastaanotolla käyntiä.
 
"Sini"
Itsellä myös ensimmäinen oli hätäsektio. Toista käynnisteltiin aikansa. Voimakkaita supistuksia saatiin aikaan ja kalvotkin puhkaistiin, mutta synnytys ei edennyt. Päädyttiin sektioon.

Kolmas ja neljäs olikin sitten suunniteltuja sektioita..
 
"Abc"
Ei sektion jälkeen yleensä käynnistetäkään. Käynnistetyssä synnytyksessä voivat supistukset olla voimakkaampia ja kohdun sektioarpi voi pahimillaan repeytyä. Jos ei luonnollisesti käynnisty-> sektio, ei käynnistystä. Veikkaisin, että alatiesynnytys olisi se mihin ensisijaisesti pyritään.
 
"turvallisempi" siinä mielessä että jos sattuu käymään niin että synnytyksessä alan vuotamaan taas runsaasti verta ja joudutaankin kiireellä lähtemään hätäsektioon, minut nukuttamaan ja niin pois päin. Jossitteluhan ei tietenkään tässäkään tilanteessa auta, mutta jos suunnitellulla sektiolla voidaan taata se etten ala vuotamaan kuiviin kesken synnytyksen.
 
mt
Muakin kiinnostaisi. Eka tuli kiireellisellä sektiolla ja nyt toisen laskettu aika on 28.päivä.
Ensi viikolla menen synnytyksen suunnitteluun, saa nähdä mitä ovat synnytystavasta mieltä.
 
"Abc"
Miksi vuosit ekassa synnytyksessä? Jos syynä oli esim. istukan osittainen irtoaminen-> sama riski jatkossa kuin kaikilla muillakin synnyttäjillä, eli tod.näk. ei tule uusiutumaan.
 
Ensimmäinen syntyi hätäsektiolla istukan irtoamisen takia. Toisen piti syntyä suunnitellulla sektiolla mutta päivystyssektiohan siitä tuli kun lapsivedet tulivat ennen suunniteltua sektiopäivää.
Ei näitä etukäteen oikein voi tietää.
 
[QUOTE="Abc";25175349]Miksi vuosit ekassa synnytyksessä? Jos syynä oli esim. istukan osittainen irtoaminen-> sama riski jatkossa kuin kaikilla muillakin synnyttäjillä, eli tod.näk. ei tule uusiutumaan.[/QUOTE]


Verenvuodon syytä en vielä tänäkään päivänä tiedä, leikkaava lääkärikään ei osannut syytä sanoa. Istukassa ei ollut mitään vikaa.
 
"tres"
"turvallisempi" siinä mielessä että jos sattuu käymään niin että synnytyksessä alan vuotamaan taas runsaasti verta ja joudutaankin kiireellä lähtemään hätäsektioon, minut nukuttamaan ja niin pois päin. Jossitteluhan ei tietenkään tässäkään tilanteessa auta, mutta jos suunnitellulla sektiolla voidaan taata se etten ala vuotamaan kuiviin kesken synnytyksen.
No, mä meinasin vuotaa kuiviin sektiossa (kohtu ei meinannu millään lähteä supistelemaan), mut mulla 2 alatiesynnytystä joissa ihan normaalit vuotomäärät. Et eipä sitä voi ennustaa miten milloinkin käy!
 
[QUOTE="tres";25175385]No, mä meinasin vuotaa kuiviin sektiossa (kohtu ei meinannu millään lähteä supistelemaan), mut mulla 2 alatiesynnytystä joissa ihan normaalit vuotomäärät. Et eipä sitä voi ennustaa miten milloinkin käy![/QUOTE]

Sepä se kun ei voi yhtään tietää :/ no mutta onneksi nyt ollaan asiasta tietoisia ja ehkä tilaani ja raskauden etenemistä seurataan vielä tarkemmin ja huomataan ajoissa jos jokin ei olekaan kuin pitäisi. Kyllähän sitä haluaisi heti saada vastasyntyneen syliinsä, kokea ja tuntea syntymän..toisinkuin tokkuraisena odotella tuntikaupalla heräämössä ennenkuin saa vauvan ensimmäistä kertaa rinnalle.
 
Mihin perustat tämän kommenttisi? Omaan mutu-tuntumaan? Leikkaus on aina isompi riski, jos alatiesynnytys mahdollinen, se on fakta.
No ihan siks että käynnistetyssä synnytyksessä sektion jälkeen kohdun repeämisriski on tutkimusten mukaan jopa 15-kertainen, kun luonnollisesti käyntiin lähteneessä synnytyksessä se on vaan 3-kertainen (Lydon-Rochelle M, Holt VL, Easterling TR, Martin DP. Risk of uterine rupture during labor among women with a prior cesarean delivery. N Engl J Med 2001(b);345:3–8.).
 
Viimeksi muokattu:
Ekan kohalla päädyttiin kiireelliseen sektioon.
Alkoi ihan normisti mutta paikat ei sitten auennut ja vauvan sydän äänet hävis aina kun tuli supistus, joten kiireellä sektioon.

Toista sitten alettiin käynnistämään miun rankkojen liitos- ym. kipujen takia. Käynnistyikin mutta eteni tai oli etenemättä samalla tavalla ja taas sydänäänet hävis ja sektioon vauhilla.

Kolmas sit suunitellulla.

Että ainakii minul toista käynisteltiin.
 
Hepsatus
Mihin perustat tämän kommenttisi? Omaan mutu-tuntumaan? Leikkaus on aina isompi riski, jos alatiesynnytys mahdollinen, se on fakta.
Omaan kokemukseeni. Kohdunrepeämisriksi on paljon suurempi jos käynnistetään sektion jälkeen kuin,että synnytys lähtisi itsekseen käyntiin. Käynnistystä ei suositella. Yksiikin vauvakuolema ja äidin hengen vaarantaminen tuon takia on liikaa.
 
Hepsatus
[QUOTE="Abc";25175312]Ei sektion jälkeen yleensä käynnistetäkään. Käynnistetyssä synnytyksessä voivat supistukset olla voimakkaampia ja kohdun sektioarpi voi pahimillaan repeytyä. Jos ei luonnollisesti käynnisty-> sektio, ei käynnistystä. Veikkaisin, että alatiesynnytys olisi se mihin ensisijaisesti pyritään.[/QUOTE]

Valitettavan usin niin vaan tehdään riskeistä huolimatta. Tällaisessa tilanteessa sektio on turvallisempi vaihtoehto.
 
Mulla piti olla suunniteltu sektio koska pelkäsin mitä tapahtuu. Sektiopäivä sovittiin, oli haastattelu ja kaikki...

Sit kuitenkin synnytys alkoi spontaanisti pari viikkoa etukäteen sovittua päivää, hakeuduin sairaalaan jossa kätilö suostutteli mut alatiesynnytykseen ... 12h myöhemmin olin taas leikkauspöydällä, kiireinen sektio tällä kertaa.

Ensimmäisellä kerralla ongelmat aiheutti revennyt istukka, mun paniikkikohtaus, kivut joihin ei mikään tehonnut ja lopulta lapsen sydänäänien romahdus.

Toisella kerralla lapsi ei päässyt etenemään jostain kohtaa, ei mahtunut.
Ponnistin ja ponnistin tuntikausia, eikä mitään tapahtunut. Aina palas takas siihen mistä lähti. Sit sen hetkisen kätilön työvuoro loppui, tuli lääkäri paikalle, antoi lääkettä jonka turvin nukuin tunnin ja sit teki sektiopäätöksen.
 
Viimeksi muokattu:
Hepastus
Itseasiassa käynnistellä voidaan (hyyyvin lempeästi ja maltilla) jos paikat on pehmeät ja jo hieman auenneet, mutta jos täysin epäkypsät ja kiinni niin silloin pitäisi käynnistyksestä pidättäytyä.
Varmasti on osittain näinkin,mutta itselläni sellainen kokemus takana,että ikinä en antaisi käynistää enään ( ei tosin käynnstettäisikään)
En uskaltaisi missään tilanteessa antaa käynnistää millään tavoin. Sanovat lääkäritä mitä sanoisivat.
Jos olisi ollut aikoinani viisas ja tietoisempi asioista( olin naiivi) niin ei olisi tätä ikävää kokemusta takana.
 
Alkuperäinen kirjoittaja SyysYö;25175758:
miule oli sovittu sektio vauvan perätilan takia, mutta vakava raskausmyrkytys vei hätäsektioon. tämän toisen haluaisin synnyttää alateitse, mutta katsotaan nyt miten käy..
Millanen tilanne oli että hätäsektioon päädyttiin raskausmyrkytyksen takia? :O

*muoks* tai lähinnä miten tilanne päästettiin niin pahaksi että hätäsektioon päädyttiin?
 
Viimeksi muokattu:
.....
Sektio on LAPSELLE monesti turvallisempi, mutta äidille riskialttiimpi. Esikoiseni syntyi sektiolla ison koon ja perätilan vuoksi, tämä toinen tulee alakautta mikäli synnytys käynnistyy itsekseen. Käynnistykseen en todellakaan lähde. Kaverini lapsi kuoli kohdun repeämään kun sektion jälkeen lähdettiin seuraavaa synnytystä käynnistelemään.
 

Yhteistyössä