Espoo sit antoi päiväkotipaikan, mutta sellaisen, ettei siinä normaali työssäkäynti onnistu!

  • Viestiketjun aloittaja "espoolainen"
  • Ensimmäinen viesti
suosittelen..me haettiin paikkaa viime vuoden elokuussa, hoidon tarve oli nyt helmikuun alusta ja päätös paikasta tehtiin tammikuussa..ei oltu edes haettu ko. päiväkotiin/alueelle, mutta kun ei ollut muutakaan tarjolla, niin oli otettava vastaan..
täällä ei ainakaan ole mitään merkitystä sillä, koska hakee paikkaa vaan sillä, koska hoidontarve alkaa. Jos haet paikkaa elokuussa ja hoidontarve alkaa helmikuussa, menee edelle sellainen, joka hakee paikkaa lokakuussa, mutta hoidontarve alkaa tammikuussa, ja voi vaikka viedä sen sun toivoman paikan, vaikka sä oletkin laittanut hakemuksen ensin.
 
"vieras"
[QUOTE="Vieras";28435759]Okei Espoossa ei ole yhtä hyvin liikenneyhteyksien kuin Hesassa, mutta en jaksa uskoa, e?tä jostakin päin Espoota matka Leppävaaran kestäisi RUUHKA-AIKAAN 1,5 tuntia. Ehkä yöllä tai sunnuntaina voi kestääkin.[/QUOTE]

Ruuhka-aikaan se just kestääkin kun menijöitä on muitakin ja bussit seisoo ruuhkassa. Ei vuorovälipaljo auta jos bussi ei liiku.
 
"milla"
Mitä laitoit työajakssi hakemukseen? Entä lapsen hoidontarveajoiksi.
Jos olet laittanut vain tuohon 16.30 asti niin oma moka.

Jos et niin päiväkodin on joustettava ja oltava sinun lapsesi takia auki kuuteen.

Tosin ihan lapsen takia miettisin kuinka mukavaa on odotella ainoana lapsena puolitoista tuntia päiväkodissa hakijaa.
 
ex-espoolainen
Kannattaa myös soittaa sen päiväkodin johtajalle, johon päiväkotiin lapsen haluaisi ja kertoa teidän tilanne ap. Itse soitin noin kuukauden välein, kun hain esikoiselle hoitopaikkaa että saisin paikan siitä päiväkodista josta halua. Kun tarpeeksi kauan pommittaa, niin voi onnistua.
 
"vieras"
Oletko varmasti soittanut kaikkiin yksityisiin päiväkoteihin? Esim. meidän lasten yksityisessä päiväkodissa on paikka auki, samoin tiedän muutamassa muussakin päiväkodissa olevan.
 
lto
[QUOTE="vieras";28435487]Eipä taida olla. Laki sanoo: "lasten päivähoito on pyrittävä järjestämään siten, että se tarjoaa lapsen hoidolle ja kasvatukselle sopivan hoitopaikan ja jatkuvan hoidon sinä vuorokauden aikana, jona sitä tarvitaan."

Ap:n tapauksessa hoitoa ei ole tarjottu sellaisena aikana kun hän sitä tarvitsee eli työ+työmatka.[/QUOTE]

Asia ei ole niin yksinkertainen. Kunnalla ei ole velvoitetta ajatella, että asiakas käyttää bussia ja tarvitsee työmatkoihinsa kolme tuntia. Jos hoitoa tarvitsee sellaisena aikana, että tavalliset päiväkodit eivät ole avoinna, on oikea paikka vuorohoito. Vuorohoito voi sitten sijaita ihan missä tahansa kunnan alueella, eli lain kirjain täyttyy kun paikka on tarjottu oman kunnan alueelta.

Olen yksityisen päiväkodin johtaja, joten en ole aivan varma kunnallisten päiväkotien käytännöistä (joissa voi myös olla paikkakuntakohtaisia eroja), mutta käsittääkseni päiväkodilla ei ole velvoitetta pitää päiväkotia avoinna pidempään yhden lapsen takia aukioloaikansa ulkopuolella. Jos päiväkodin virallinen aukioloaika olisi vaikka 17.30. asti ja se sulkisi jo tuntia aiemmin, koska lapsia on vain siihen asti, olisi asia toinen. Mutta jos se on virallisesti auki 16.30. asti, en usko että kunnalla/päiväkodilla on mitään velvoitetta pidentää aukioloaikaansa yhden lapsen takia. Meillä se ainakin olisi työaikojen puitteissa aivan täysi mahdottomuus.

Henkilökohtainen mielipiteeni: Suomella ei ole näillä resursseilla varaa virikehoitoon. Joko se ennemmin tai myöhemmin joudutaan purkamaan, tai sitten päivähoitoon täytyy panostaa huomattavasti lisää rahaa.
 
"vieras"
Onko sulla oikeus hakea hoitopaikkaa Hesan puolelta? Jos ei oo tuttu asia (tätä ei hirveesti mainosteta) kannattaa tutstua ko. linkkiin. Kun muuten menee spämmiin niin lisää alkuun http://www.

helsinginseutu.fi/hki/HS/Helsingin+Seutu/Aihealueet/Opetus+ja+koulutus%2C+p_iv_hoito/P_iv_hoito
 
"vieras"
"Kunnalliset päiväkodit ovat avoinna loma-ajat pois lukien arkipäivisin tarpeen mukaan klo 6.30 ja 18.00 välisenä aikana. Vuorohoitopäiväkodit ovat avoinna myös iltaisin, öisin ja viikonloppuisin. Yksityisten päiväkotien aukioloajoista saa tietoa ko. päiväkodeista."

Suoraan espoon netti sivuilta, missään ei ole tietoa miten mikäkin päiväkoti on auki, mutta tuo tarpeen mukaan kohta kannattais varmaan kysyä mikä on heidän "tarpeen mukaan". Kannattaa yrittää kaikki keinot :)
 
"vieras"
[QUOTE="Jep";28436338]AP ei taida olla halukas kertomaan missä asuu ja mihin pk sai paikan, koska 5 bussin rumba on lähes mahdottomuus Espoossa... Epäilen suuresti tätä asian vaikeutta.[/QUOTE]

Paitsi jos pelkästään reittioppaasta on tiedot ottanut ;) olihan se 4km kävelykin reittioppaan mukaan 52 min.
 
"a.p"
[QUOTE="vieras";28436108]Ruuhka-aikaan se just kestääkin kun menijöitä on muitakin ja bussit seisoo ruuhkassa. Ei vuorovälipaljo auta jos bussi ei liiku.[/QUOTE]

Tuo aika 1h 30min on laskettu reittioppaasta kotoa lähtemisestä, päiväkotiin viemisestä ja työpaikalle sitten. Eli koko rundi 5 bussilla kestää 1h30min.

Ja sit sama rundi iltapäivällä.
 
nhr
[QUOTE="a.p";28436385]Tuo aika 1h 30min on laskettu reittioppaasta kotoa lähtemisestä, päiväkotiin viemisestä ja työpaikalle sitten. Eli koko rundi 5 bussilla kestää 1h30min.

Ja sit sama rundi iltapäivällä.[/QUOTE]

LOL

Et taida olla ihan rehellinen bussien lukumäärän suhteen. Varsinkin isompiin paikkoihin, kuten Leppävaaraan, tapiolaan ja Espoon keskukseen pääse mistä päin Espoota vain paljon vähemmällä kuin edes kolmella bussilla.
 
toinen espoolainen
Uskon kyllä aloittajan matkat. Kun on noin paljon vaihtoja, on aina riski että yksi bussi myöhässä ja sen vuoksi missaat seuraavatkin. Aina se vaihtobussi ei lähde sen pysäkin vierestä, missä joudut jäämään pois vaan kävelyä voi tulla siihenkin. Itse laskin, että pahimmiilleen olisi mennyt 1h50min nykyisessä päiväkodissa, että pääsen kotoa kouluun. Paskat vuorovälit päiväkodin/oman oppilaitoksen välillä ja vaihtoja siihen vielä päälle niin ei kyllä naurattanut.
Tosi ilkeästi kommentoitte ap:lle. Ymmärrän ketutuksen aivan täysin. Itse saimme uuden paikan (emme tosin sitä mitä toivoimme) mutta kuitenkin tulee nyt järkevästi matkan varrelle eikä tarvitse älyttömiä koukkauksia ympäri espoota suhata.
 
lto
[QUOTE="vieras";28436362]"Kunnalliset päiväkodit ovat avoinna loma-ajat pois lukien arkipäivisin tarpeen mukaan klo 6.30 ja 18.00 välisenä aikana. Vuorohoitopäiväkodit ovat avoinna myös iltaisin, öisin ja viikonloppuisin. Yksityisten päiväkotien aukioloajoista saa tietoa ko. päiväkodeista."

Suoraan espoon netti sivuilta, missään ei ole tietoa miten mikäkin päiväkoti on auki, mutta tuo tarpeen mukaan kohta kannattais varmaan kysyä mikä on heidän "tarpeen mukaan". Kannattaa yrittää kaikki keinot :)[/QUOTE]

Lisään vielä aiemmin kirjoittamaani, että siis kunta voi ymmärtääkseni pitää esimerkiksi yhden päiväkodin auki 18 asti (tai toki useankin, jos on paljon tarvitsijoita), mutta en usko että tuo tarkoittaa sitä että jokaisen päiväkodin on oltava auki klo 18.00. asti, jos yksi päiväkodin lapsista tarvii hoitoa siihen asti.

Esimerkiksi täällä meillä suht. isossa kaupungissa yhdellä päivähoitoalueella on yksi päiväkoti auki klo 18.00 asti, yksi klo 22.00 asti, ja muut auki klo 17.00 asti. Tuo klo 18.00 asti auki oleva päiväkoti on kyllä usean kilometrin päässä alueen toisilta lähiöiltä, ja varmasti bussilla aikaa menee. Silti se on se sijoituspaikka niille, jotka tarvitsevat hoitoa klo 17.00 jälkeen.

Ap:lle silti sanoisin, että ota yhteyttä kuntasi päivähoitoviranomaisiin (niin kuin toivottavasti olet jo tehnytkin, etkä vain päiväkotien johtajiin). Kerro tilanteesi ja kysy ratkaisuvaihtoehtoja, jos niitä on. Onko esimerkiksi mahdollista hakea ostopalveluna paikka Helsingin puolelta? Yksityisen hoitajan palkkaaminen kotiin, miten tuetaan jne?
 
"a.p"
[QUOTE="elmiina";28436168]Oletko laittanut hakemukseen, että tarvitsette hoitoa vain 16.30 asti. Sitten olet vinut saada paikan sellaisetsa pk:sta, jonka ei ole mahdollista joustaa hoitoajoissa.[/QUOTE]

En kai mä valittaisi, jos olisin laittanut hakemukseen 16.30?
Silloin kun hain, en edes tiennyt missä olen töissä. En voinut laittaa mitään työaikoja. Kerroin,et työt alkaa ja tarvitse kokopäiväpaikan lapselle.
 
....
taas vie kotona makaavien äitien lapset hoitopaikat sitä tarvitsevilta.. näin kävi myös meille, jouduin kuskaamaan lasta bussilla 40min. hoitoon ennen kuin muutettiin hoitopaikan lähelle. ja samalla naapurin lapsi oli lähipäiväkodissa ja äiti makasi kotona ja lapsen isä myös...
 
myös espoosta
höh, tosi kurjaa kun tollanen tilanne! Laitoitko siihen hakemukseen ettei sul oo ajokorttia eikä autoa? Kun luulis et se otetaan jotenkin huomioon.

Meillä lapsi yksityises pk:ssa sai paikan heti, mutta tunsin pk:n johtajan, joten sillä lienee jokin vaikutus asiaan...
 
"a.p"
[QUOTE="Jep";28436338]AP ei taida olla halukas kertomaan missä asuu ja mihin pk sai paikan, koska 5 bussin rumba on lähes mahdottomuus Espoossa... Epäilen suuresti tätä asian vaikeutta.[/QUOTE]

En aio kertoa, missä asun ja mihin sain paikan. Mut tämä kuvaa hyvin mun työmatkaa eli asun ihan työpaikan vieressa, pääsisin sinne kävelemällä. Alueella on monia päiväkoteja, mutta yhdessäkään ei ole tilaa.

Asun aika lähellä näitä matkoja.

Reittiopas

Espoossa on aika monta paikkaa, minne ei pääse helposti, vaikka matka kilometreissä ei ole kovin pitkä.

Esimerkiksi ennen asuin Tuomarilan/Kuurinniityn rajalla. Sieltä piti päästä Henttaalle, jonne oli maktaa 4km. Sinne kesti sit kävellen lähes 1h, koska mitään bussia ei mene järkevästi.
 
ohis
ei liity aiheeseen oikeastaan mitenkään, mutta vasta kuulin espoolais perheestä jossa kolme lasta jotka kaikki joutui eri päiväkoteihin... syksyllä aukeaa paikka kaikille samaan..

Eli aika villiä on...
 
"vieras"
Espoossa on kyllä kököt bussiyhteydet jos vaikka Helsinkiin vertaa.
Etkö vois viedä lasta pyörällä? Pääsisit varmaan suorempaakin reittiä jos ei tarvis noita bussireittejä noudattaa. Lapselle turhan pitkä ja aikaavievä matka polkea mutta ottaisit hänet kyytiin? Ei sulla siinä ainakaan kauempaa kestäis kuin bussilla. Tai jos isä voisi edes joskus viedä/hakea.

Ja laita heti uusi hakemus menemään elokuulle lähipäiväkotiin.
 

Yhteistyössä