G: kebab

mistä saapi täällä Suomenmaassa kebabin sellaisella vaaleammalla lihalla...onko siinä possua ja lammasta miksattuna vai mitä ?
Olin nyt Saksassa ja söin siellä ekaa kertaa elämässäni ko herkkua ja siinä se liha oli nimenomaan tuota vaaleaa. Täällä Suomessa olen jättänyt tuon aina väliin kun se tummahko lihamassa siinä tangossa on näyttänyt vastenmieliseltä.
Eli saako Suomesta tuota ns oikeaa versiota kebab-lihasta ?
 
Alkuperäinen kirjoittaja Njam:
Mä söin Saksassa kanakebabia, se oli hyvää ja vaaleaa.
No himskula vie...oiskohan se voinut olla sitten sellaista. En edes kysynyt et mitä se mahtoi olla.
Tosin mun saksalainen tuttavani täällä Suomessa sanoi jotta oikea kebab-liha on vaaleampaa kuin se mitä täällä Suomessa on myynnissä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Essi81:
Kebab on aika laaja käsite. Kebabia voi olla vaikka ja minkälaista. Esim. kanasta jne. Dönerkebab on yleisesti se mitä meillä suomessa myydään kebab paikoissa.
Heh, mä taidan olla jonkun sortin "kebabneitsyt" sillä tosiaan vasta nyt vähän aikaa sitten söin ekaa kertaa koko tuotosta.
Onko toi dönerkebab sitä tummaa mössöä mitä Suomessa myydään ?
 
Alkuperäinen kirjoittaja jeps1:
Alkuperäinen kirjoittaja Essi81:
Kebab on aika laaja käsite. Kebabia voi olla vaikka ja minkälaista. Esim. kanasta jne. Dönerkebab on yleisesti se mitä meillä suomessa myydään kebab paikoissa.
Heh, mä taidan olla jonkun sortin "kebabneitsyt" sillä tosiaan vasta nyt vähän aikaa sitten söin ekaa kertaa koko tuotosta.
Onko toi dönerkebab sitä tummaa mössöä mitä Suomessa myydään ?
No se on sitä tangosta vuollettavaa :)

Mä olen matkustellu aika paljon Turkissa :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja Essi81:
Alkuperäinen kirjoittaja jeps1:
Alkuperäinen kirjoittaja Essi81:
Kebab on aika laaja käsite. Kebabia voi olla vaikka ja minkälaista. Esim. kanasta jne. Dönerkebab on yleisesti se mitä meillä suomessa myydään kebab paikoissa.
Heh, mä taidan olla jonkun sortin "kebabneitsyt" sillä tosiaan vasta nyt vähän aikaa sitten söin ekaa kertaa koko tuotosta.
Onko toi dönerkebab sitä tummaa mössöä mitä Suomessa myydään ?
No se on sitä tangosta vuollettavaa :)

Mä olen matkustellu aika paljon Turkissa :D
Ok, no toi vaalea liha mitä mä söin niin oli kans tangossa ja se näytti kuin siinä ois ollut kahta erilaista lihaa sekaisin.
 
Alkuperäinen kirjoittaja jeps1:
Alkuperäinen kirjoittaja Essi81:
Alkuperäinen kirjoittaja jeps1:
Alkuperäinen kirjoittaja Essi81:
Kebab on aika laaja käsite. Kebabia voi olla vaikka ja minkälaista. Esim. kanasta jne. Dönerkebab on yleisesti se mitä meillä suomessa myydään kebab paikoissa.
Heh, mä taidan olla jonkun sortin "kebabneitsyt" sillä tosiaan vasta nyt vähän aikaa sitten söin ekaa kertaa koko tuotosta.
Onko toi dönerkebab sitä tummaa mössöä mitä Suomessa myydään ?
No se on sitä tangosta vuollettavaa :)

Mä olen matkustellu aika paljon Turkissa :D
Ok, no toi vaalea liha mitä mä söin niin oli kans tangossa ja se näytti kuin siinä ois ollut kahta erilaista lihaa sekaisin.
Jospa se oli kananlihasta? :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Essi81:
Alkuperäinen kirjoittaja jeps1:
Alkuperäinen kirjoittaja Essi81:
Alkuperäinen kirjoittaja jeps1:
Alkuperäinen kirjoittaja Essi81:
Kebab on aika laaja käsite. Kebabia voi olla vaikka ja minkälaista. Esim. kanasta jne. Dönerkebab on yleisesti se mitä meillä suomessa myydään kebab paikoissa.
Heh, mä taidan olla jonkun sortin "kebabneitsyt" sillä tosiaan vasta nyt vähän aikaa sitten söin ekaa kertaa koko tuotosta.
Onko toi dönerkebab sitä tummaa mössöä mitä Suomessa myydään ?
No se on sitä tangosta vuollettavaa :)

Mä olen matkustellu aika paljon Turkissa :D
Ok, no toi vaalea liha mitä mä söin niin oli kans tangossa ja se näytti kuin siinä ois ollut kahta erilaista lihaa sekaisin.
Jospa se oli kananlihasta? :)
Niin en tiedä, jos oli niin olipa ainakin hyvää. Saako Suomessa mistään sitten tuota kananlihasta väännettyä kebabia ?
Mut mua nyt häiritsee tuttavani kommentti siitä et Saksassa on muutoinkin se kebab-liha vaaleampaa kun on tehty lampaasta ja possusta eikä sitä jauhelihamössöä mitä suomessa taas käytetään.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Essi81:
Alkuperäinen kirjoittaja jeps1:
Alkuperäinen kirjoittaja Essi81:
Alkuperäinen kirjoittaja jeps1:
Alkuperäinen kirjoittaja Essi81:
Kebab on aika laaja käsite. Kebabia voi olla vaikka ja minkälaista. Esim. kanasta jne. Dönerkebab on yleisesti se mitä meillä suomessa myydään kebab paikoissa.
Heh, mä taidan olla jonkun sortin "kebabneitsyt" sillä tosiaan vasta nyt vähän aikaa sitten söin ekaa kertaa koko tuotosta.
Onko toi dönerkebab sitä tummaa mössöä mitä Suomessa myydään ?
No se on sitä tangosta vuollettavaa :)

Mä olen matkustellu aika paljon Turkissa :D
Ok, no toi vaalea liha mitä mä söin niin oli kans tangossa ja se näytti kuin siinä ois ollut kahta erilaista lihaa sekaisin.
Jospa se oli kananlihasta? :)
Tai possu-gyrosta (Kreikassa suosittua).
 
Olen tatuoitu jätkä!
Alkuperäinen kirjoittaja jeps1:
mistä saapi täällä Suomenmaassa kebabin sellaisella vaaleammalla lihalla...onko siinä possua ja lammasta miksattuna vai mitä ?
Olin nyt Saksassa ja söin siellä ekaa kertaa elämässäni ko herkkua ja siinä se liha oli nimenomaan tuota vaaleaa. Täällä Suomessa olen jättänyt tuon aina väliin kun se tummahko lihamassa siinä tangossa on näyttänyt vastenmieliseltä.
Eli saako Suomesta tuota ns oikeaa versiota kebab-lihasta ?
Olen tatuoitu jätkä!
 
Olen tatuoitu jätkä!
koska kebap on Turkkilainen ruoka ja Turkkilaiset ovat suurelta osin muslimeja. Muslimit eivät voi syödä sikaa, eivätkä kiihkeimmät edes käsitellä ko eläimen lihaa, tai muita osia ollenkaan.

Voihan sinne sitä sikaa sotkea, mutta maista niin muistat =)

Alkuperäinen kirjoittaja Kowalski:
Kanakepsua se varmaan oli. Suomessa kebablihoissa käytetään (vastoin Tatuoidun jätkän sanoja) myös sianlihaa aika paljon.

Ihan oikeaa kunnon döneriä en ole ikinä Suomessa saanut.
Olen tatuoitu jätkä!
 
Alkuperäinen kirjoittaja Olen tatuoitu jätkä!:
koska kebap on Turkkilainen ruoka ja Turkkilaiset ovat suurelta osin muslimeja. Muslimit eivät voi syödä sikaa, eivätkä kiihkeimmät edes käsitellä ko eläimen lihaa, tai muita osia ollenkaan.

Voihan sinne sitä sikaa sotkea, mutta maista niin muistat =)

Olen tatuoitu jätkä!
Ihan kun en tietäis....5 v Turkissa asuttuani, turkkilaisen vaimona yli 8 v oltuani, ja monen monta kebabbilan omistajaakin tunnen.

Suomessa kebablihaan laitetaan sianlihaa joukkoon aika usein. Turkissa taas ei.
 
Olen tatuoitu jätkä!
Kerran olen itsekkin sellaista maistanut, mutta se jäikin viimeiseksi kerraksi.
Hajukin on varsin epämiellyttävä.

Alkuperäinen kirjoittaja Kowalski:
Alkuperäinen kirjoittaja Olen tatuoitu jätkä!:
koska kebap on Turkkilainen ruoka ja Turkkilaiset ovat suurelta osin muslimeja. Muslimit eivät voi syödä sikaa, eivätkä kiihkeimmät edes käsitellä ko eläimen lihaa, tai muita osia ollenkaan.

Voihan sinne sitä sikaa sotkea, mutta maista niin muistat =)

Olen tatuoitu jätkä!
Ihan kun en tietäis....5 v Turkissa asuttuani, turkkilaisen vaimona yli 8 v oltuani, ja monen monta kebabbilan omistajaakin tunnen.

Suomessa kebablihaan laitetaan sianlihaa joukkoon aika usein. Turkissa taas ei.

Olen tatuoitu jätkä!

 
Alkuperäinen kirjoittaja Olen tatuoitu jätkä!:
Kerran olen itsekkin sellaista maistanut, mutta se jäikin viimeiseksi kerraksi.
Hajukin on varsin epämiellyttävä.

Olen tatuoitu jätkä!
Kotikebabiin? Ei, vaan ihan näistä suomalaisista kebab-ravintoloista ja niiden döner-vartaista puhun.
 
Olen tatuoitu jätkä!
Alkuperäinen kirjoittaja Kowalski:
Alkuperäinen kirjoittaja Olen tatuoitu jätkä!:
Kerran olen itsekkin sellaista maistanut, mutta se jäikin viimeiseksi kerraksi.
Hajukin on varsin epämiellyttävä.

Olen tatuoitu jätkä!
Kotikebabiin? Ei, vaan ihan näistä suomalaisista kebab-ravintoloista ja niiden döner-vartaista puhun.
Olen tatuoitu jätkä!
 
Okei Tatuoitu jätkä, sovitaan että se ei pidä paikkansa, vaikka oon ihan itse vierestä seurannut kun kebab-lihaa tehdään sika-naudasta, ja 9-10 eri kebab-ravintolassa aikoinaan töissä ollut siippanikin sanoo että sikaa on joukossa.

Olen tatuoimaton nainen!
 
Olen tatuoitu jätkä!
Palataanpa asiaan toisella kertaa.

Alkuperäinen kirjoittaja Kowalski:
Okei Tatuoitu jätkä, sovitaan että se ei pidä paikkansa, vaikka oon ihan itse vierestä seurannut kun kebab-lihaa tehdään sika-naudasta, ja 9-10 eri kebab-ravintolassa aikoinaan töissä ollut siippanikin sanoo että sikaa on joukossa.

Olen tatuoimaton nainen!
Olen tatuoitu jätkä!
 
Alkuperäinen kirjoittaja jeps1:
Mutta onko tämä nyt ymmärrettävä niin ettei Suomesta saa mistään tuota vaalealla lihalla varustettua herkkua :(
Riippuu siitä mitä se vaalea liha on.

Jos se on kanaa, niin sitä saa monestakin paikasta.

Ja eri kepsuloissa on erilaista lihaa, joihinkin tulee lihat suoraan Saksasta...
 

Yhteistyössä