** HUHTIKUISET 2010 **

Hei kaikille pitkästä pitkästä aikaa.. oon taas paikalla.. heh en siis vaa oo jostain syystä ollut täällä amalian syntymän jälkeen.
Olis kiva päästä taas porukkaan mukaan.. toivottavasti pääsen teidän juttuihin mukaa. :)

Meillä elämä on mennyt hyvin amalian kanssa.
Annan rintaa aamulla ja illalla mutta muuten mennään korvikkeella.
Tyttö on nyt n.5kg ja käyttää viellä 56 vaatteita mutta ollaan siirtymässä 62.
Amalia on todella rauhallinen, sekä tyytyväinen tyttö..hymyilee jatkuvasti (ekan kerrann 2½viikkoisena) sekä höpötteee kauhiasti kaikkea. :)

Meillä on jonkinmoinen rytmi jo alkanut olemaan mutta saa nyt nähdä menikö se sekaisin kun oltiin tää viikko matkoilla. Öisen herää kerran syömään. :)

Mistäs olette puhelleet viime aikoina jne..onko meillä siis jokin salainen ryhmä johon pääsis mukaan?

tiitu ja amalia 2½kk
 
Hei tiitu :wave: pitkästä aikaa =) Kerho on nimeltään Huhtikuiset 2010 ja sen löytää tuolta etusivulta 'kerhot' kohdasta haulla (ja kun on liittynyt, niin sen jälkeen 'omat kerhot' kohdasta). Salasanan saa yksärillä keltä vaan kerhoon kuuluvalta (esim. multa) ja Buam, joka on kerhon perustaja hyväksyy sitten jäseneksi. Aika hiljaista tosin on kerhossa, mutta jospa se siitä jossain vaiheessa aktivoituisi.

Meillä Aapeli nukkui toissayönä koko yön putkeen ilman tankkausta, 8½ tuntia :D Yleensä mennään yhdellä tankkauksella. En kyllä odota, että tuo koko yön nukkuminen vielä kohtakaan olisi yleinen trendi, mutta eihän sitä koskaan tiedä.. :)

Nyt alan teelle ja kakulle, kun on hiljaista talossa :p

stoppis ja Aapeli 2kk + 3 isompaa
 
Tämä onkin hiljainen palsta =) No, eipä haittaa. Ei tässä itsekään ehdi ihan sellaisella intensiteetillä palstailla kuin raskausketjussa.

Meillä meni yö ähisten. Tuntikausia kädet heiluivat ja puhistiin. Vauva heräsi itkien aamulla ja epäilen kakkaa koska sen tulon jälkeen oli taas aurinkoa täynnä. Nyt nukkuu. Vauva nukkuu minun vieressä joten omat unet jäi onnettomiksi.

Osallistuuko joku muukin pneumokokki-rokotetutkimukseen? Me saimme ensimmäisen rokotteen (4 yhteensä) 2 viikkoa sitten. Mitään oireita ei tullut. Tuli heti mieleen että onkohan tyttö saanut 1/3 osalle annettavaa hepatiitti B-rokotetta sittenkin.

 
Hepsan! Me oltiin eilen päivä Joelin mummolassa. Siellä savustettiin kalaa ja syöriin ulkona muitakin ruokia. :) Joel oli melkein koko ajan mumminsa sylissä, aika tehokkaasti miehen äiti omii tuon meidän vauvan. Eipä siinä mitään, saan mä onneksi imettää sitä. Siitä en kyl tykännyt, kun mummi yritti "opettaa" Joelia vaunuihin. Työnsi häntä ympäri taloa, vaikka kuinka huusi. Nurisin asiasta miehelle, joka sitten hienovaraisesti haki vauvan pois. :ashamed: Raivarit tuli myös siitä, kun mummi yritti antaa Joelille tuttia. :kieh: Miehen äiti on kasvattanut kuusi lasta ja työskentelee lasten parissa, mutta ei mun vauvaa saa väkisin pitää vaunuissa eikä sitä tuttiakaan tarvii tyrkyttää. Reppana huusi ihan hysteerisenä. :( Joel nukkui eilen vaan muutaman 20-50 min pätkän, joten alkoi oleen tosi väsynyt iltaa kohden. Nukkumaanmeno menikin hulinaksi, mutta onneksi rauhottui lopulta! Aamuseiskalta alkoikin semmoinen ähinä, että katsoin paremmaksi nousta ylös ja imettää vaikka sitten olkkarissa. Otettiinkin molemmat reilun tunnin aamupäikkärit tässä sohvalla. Joel nukahti jälleen, toivon mukaan nukkuu nyt enemmän kuin vartin!

Vaatteista sen verran, että Joel käyttää 56-62cm vaatteita. Viiskutoset (varsinkin bodyt) alkaa käymään liian lyhyiksi, mutta housuista päälle menee helposti vielä jopa 50cm. Nuo 60-62 on vielä isoja, mutta jotkut hyviä päällä. Pituutta on pojalla varmaan 58cm, ja painoa ehkä noin 5200g, selviää torstaina neuvolassa. Mulla on samalla jälkitarkastus. Voiko siellä pyytää esim. pillerireseptiä vai? En kyl yhtään haluis mitään hormoneja, mutta ei noi kumitkaan houkuttele. Ja jotain kierukkaa varmaan turha laittaa, jos muutaman vuoden sisään/päästä yritetään mahdollisesti toista lasta.

Seksiä muuten kokeiltiin jo. Olihan se vähän säätämistä, kun tuota eppari/repeämäarpi kiristi, mutta kun oikeasta kulmasta hoiti hommat runsaan liukkarin kera niin suijuihan se jotenkin. Ei varmaan tarvii enempää kertoa. :LOL:

Nälkä! Jos tää mamma ettis jotain syötävää.

Empuuu ja nukkuva Joel 6 viikkoa ja 4 päivää
 
tervetuloa takaisin tiitu! :wave:

Meilläkin miehen äiti välillä vähän "opettaa", mutta yrittää selvästi olla tunkeilematta liikaa ja sitä arvostan. Tuttia se yrittää opettaa, eikä tämä opi :) Tosin itseäni ei haittaisi jos oppisi, olisi niin kätevää vaunuissa! Muuten annan mieluummin sitä tissiä, ettei vaikuta maidon tuotantoon. Sit sain kantoliinasta töksähdys-kommentin anopilta, kun kysyi haluttaisiinko sellainen reppu, hänen tuttavalla saattaa sellainen olla. "kun eihän sitä kauaa voi tossa liinassa pitää". Vastasin että toki voidaan reppuakin kokeilla, jos löytyy. Korjasin kuitenkin että liinassa voi kyllä pitää vanhempaakin lasta. Sit töksähti: "mie en ainakaan tollaseen kangasriepuun luottaisi". Päätin olla hiljaa, onhan meillä kuitenkin 150 km etäisyys toisistamme, voin rauhassa liinailla siis... Tykkään anopista tosi pajon ja on ihanaa saada mummilassa kädet vapaiksi, joten yritän olla noteeraamatta neuvoja, jotka ei sovi omaan tyyliin. Omalta äidiltäkin tulee ihme laukauksia välillä. Hänen tyylinsä itkevien vauvojen kanssa oli se, että pisti ne pois huutamaan yksikseen, "sinnehän ne nukahti sitten" Itseltä kun ei ole voimat lainkaan lopussa, niin en näe moiseen tarvetta ja hänen mielestään hemmottelen vauvan pilalle... eli kaikenlaista saa kuulla, mutta sehän vissiin kuuluu asiaan...

Torstaina on lääkäri vauvalla ja epäröin vielä sen rota-rokotteen kanssa, en haluaisi sitä välttisti antaa. Onko moni jättänyt antamatta? Entä onko kukaan hypännyt muiden rokotteiden yli? Hoidatteko siinä tapauksessa vastustuskykyä erityisen huolellisesti? Annan itse vauvalle probiootteja tällä hetkellä.
 
heippa! :wave: :wave:

oon jääny ihan keskusteluista ulos ku en yksinkertasesti ole jaksanu kirjotella, tuntuu et kaikki aika menee vauvaan ja kodinhoitoon, lukenu olen kyl mielenkiinnolla teän juttuja aina välillä =)

meän neiti on tänään 5 viikkoa ja 1 päivää :D niin se aika vaan menee!
eka neuvolakäynti oli viimeviikolla ja typy kasvanu hurjasti, paino 5 kiloa ja pituus 57,5cm! :p

arki on ihanaa mut välillä kyllä niin väsyttävää, mieliala saattaa vaihdella päivänmittaan laidasta laitaan, välillä oon niin onnellinen ja sit taas vit***aa kun ei jaksa ei pysty.. :|
mut enimmäkseen siis tuo eka olotila, onneks =)

alkuun oli niin opettelemista tää vauvanhoito, nyt jo sujuu mallikkaasti niin iteltä ku mieheltäkin :D meijän tyttö on aika perusrauhallinen tapaus, omaa kyllä tempperamenttia ja välillä kiukutteleekin ku isompiki lapsi :LOL: mies sillon tuppaa tuumaamaan et keltähän tämän taidon periny... :LOL:

 
Yeb
Tosiaan taitaa muillakin olla kädet täynnä vauvoja ja kodinhoitoa :) Plus niitä isompia lapsia!

Sun Rise, mäkin mietin Rota-rokotteen kanssa.. Esikoisella (täyttää pian 3) olen jättänyt välistä MPR:n, muut rokotusohjelman mukaiset on annettu ajallaan. MPR:nkin otan, ehkä kyllä vasta vuoden päästä. Tytöllä on todella hyvä vastustuskyky, on ollut kerran kipeänä :) En säännöllisesti anna mitään probiootteja.

Yeb ja tyttönen 7vko 3pvä (jonka nimeksi mies saattaa kuin saattaakin sittenkin kelpuuttaa ehdotukseni :heart: )
 
Kylläpäs kasvoi itseluottamus äitinä, kun tehtiin Joelin kanssa tunnin Manduca-ulkoilu! :D Alkuun tuo pisti vastaan, yritti suoristaa jalkoja ja punnersi minusta pois päin, mutta kun päästiin ulos ja kävelee, niin Joel nukahti! Mentiin miestä vastaan bussipysäkille, sitten kaupan kautta kotiin. Haettiin samalla Elloksen paketti, tilasin Joelille vähän vaatteita, mm. lyhythihaisia bodyja kesäksi.

E & J
 
Rotarokote otettiin viime perjantaina neuvolassa. Musta tuntuu ettei oikein ole ollut sivuvaikutuksia juurikaan (ainakaan toistaiseksi)..

Neuvolassa tosiaan käytiin. 6 viikon mitat 5660g ja 60cm (syntymämitat 4060/53). Eli hienosti kasvaa rintamaidolla. Pituus menee 2+ käyrällä eli pitkä poika on. jälkitarkastus oli samalla, kaikki siltä osin kunnossa. Ehkäisyasiassa kehoitti ottamaan yhteyttä perhesuunnitteluneuvolaan, koska mulla vähän hankala tilanne.

Vaatteissa meillä alkaa olemaan 62cm käytössä. Housuissa tosiaan menee vielä pienemmät joistakin malleista.

Pneumokokki-tutkimukseen todennäköisesti osallistutaan. Esikoinen on siinä myös mukana, eikä oo tullut mitään reaktioita koskaan.

Oon tämän illan yksin lasten kanssa kotona. Mies lähti apuihin setänsä mökille. Kovin paljoa en ole ollut näiden kanssa yksin, mutta kai sitä pitää alkaa siihenkin tottumaan kun ei tiedä koska mies joutuu/pääsee töihin. Itse toivotaan että kesän saisi olla meidän kanssa ja sitten nappaisi jostain B)

Poppeliini ja poju 6½ vkoa :heart:
 
Käyn lueskelemassa täällä jutut päivittäin, mutta kirjoittelu aina unohtuu. Johtuu varmaankin siitä, että meillä on tähän asti ollut niin mukavan helppoa, ettei tee mieli sitä hehkuttaa täällä, kun kaikilla ei ole. Jaksamisia teille :hug:
Poika kasvaa hyvin pelkällä rintamaidolla eikä juuori turhia kitise. Yöt nukutaan hyvin, syöttövälit 2-5 tuntia.
Jutellut ja naureskellut poika on nyt 2 viikkoa. Tuntuu nämä "yksinpuhelut" vähemmän turhauttavilta, kun toinen edes toisinaan vastaa...
Tänään saatiin 2kk neuvolassa rota -josta ei ainakaan vielä ole tullut mitään reaktioita.

Kovin monilla tuntuu olevan pikkuisen ärsyttävä anoppi. Täällä on yksi lisää. Minä kun olen sellainen ihminen, ettei mua tarvi tulla neuvomaan, kysyn kyllä kun neuvoa tarvin. (ja harvemmin sitä anopilta tarvin)
Anoppi on myös ainut ihminen, jonka syliin en haluaisi poikaa antaa. Mieluummin annan vaikka 12v. serkkuni syliin. (Ja paljon poika onkin muiden syliteltävänä.)
Ongelma anopin kanssa on se, että hänellä on toinen olkapää leikkausta vaativassa kunnossa ja aina kun poika on sylissä hän ei malta vain istua ja seurustella vaan puuhailee samalla omiaan poika käsivarrellaan ja touhutessaan valittaa KOKO AJAN kuinka olkapäähän sattuu. Ei oikein herätä luottamusta vaikka onkin pph ammatiltaan. :|
Sanoinkin miehelle, että sellaista tilannetta ei saa tulla, että anoppi joutuisi pojan nostamaan esim vaunuista ennenkuinn käsi on kunnossa. Mies onneksi oli samaa miltä, toivon vain anopinkin tajuavan tämän sanomatta!
Tsemppiä muillekin ongelma-anoppien kanssa!

Nyt iltatoimille ja nukkumaan.

Whitney ja Viljami 2kk
 
Sun Rise minä vielä arvon tuon rota-rokotteen suhteen.. Toisaalta se voi olla ihan hyvä rokote, mutta onko se kuitenkaan niin tarpeellinen että otan riskin että Lotta saa siitä hirveät vatsavaivat.. Toisaalta meidän viisi vanhinta on pärjänneet ilman tätä rokotusta joten miksei tämä kuudeskin :whistle: Mutta aikaa päättä otanko vai en on heinäkuun alkuun jolloin on seuraava neuvola. Muuten kyllä otetaan kaikki rokoteohjelmaan kuuluvat rokotukset-
Pneumokokkirokote Lotta ei tähän kokeiluun osallistu. Meillä nuo kaksi (2,5v ja 1v4kk) osallistuivat eikä niistä rokotteista mitään haittaa ollut (sitähän ei kyllä tiedä kumpaako rokotetta se oli) mutta en halua kiusata tyttöä ylimääräisillä rokotuksilla. Riittäköön meidän osuudeksi tuohon tutkimukseen nuo kaksi "koekaniinia" :D
Vaatekoko käytössä on 56cm vaatteet ja hyvin mahtuu tytölle. Ei tarvitse kasvaa samaa tahtia kuin tuo meidän 2,5v jonka kasvu huitelee ihan omissa luvuissa. Sitä vastoin tuo 1v 4kk taas on varsinainen kirppu joten hyvä on jos Lotta olisi samaa kaliberia :D Niin sitä vaan samoista "rakennusaineista" tulee monen kokoista lapsukaista..

Lotta kävi tänään passikuvassa :D Etukäteen olin varma että siitä saattaa tulla hikinen savotta, mutta kolmas otos oli sellainen joka passiin kelpasi. Kieltämättä huvittavan näköisiä oli neidin passikuvat ja kuten naispuoleiset yleensä aina sanovat " ei yhtään näköinen" :LOL: Tarkoitus on lähteä käymään kesällä Virossa pyörähtämässä.
Yöunet on mitä on eli tyttö kyllä nukkuu hienosti tuonne aamuyölle (nukahtaa n.21.30-22) ja sitten alkaa ährääminen, piereminen ja tutin kanssa pelaaminen. Tuttiralli loppuu kun nostaa tytön viereen nukkumaan ja ähräämiseen auttaa mahallaan nukuttaminen (vaikka sitä ei suositella kätkytkuoleman vaaran takia..). Näillä keinoilla sitten nukutaan hyvin tuonne 9-9.30 ja tähän 12 tunnin pätkään mahtuu vaihteleva määrä imetyksiä. Yleensä tuon pidemmän unipätkän jälkeen on imetysväli 1,5-2 tuntia..

Pitäisi varmaan kömpiä nukkumaan kun aamulla on miehen sukulaisia tulossa tyttöä katsomaan..

MaMa ja Lotta (huomenna 2kk) :heart:
 
Ei ole enää todellista!

Kävin tänään kontrollissa naistentautien polilla ja eikös vain siellä kohdussa ole edelleenkin noin sentin halkaisijaltaan oleva möykky raskauskudosta! Miten ne eivät saa sitä kohtua tyhjäksi, vaikka se on ollut heidän edessään auki jo sektiossa ja ovat kaapineet sen?! Lääkäri kutsui toisen lääkärin katsomaan ultrauskuvia ja hän sanoi, ettei nyt voida lähteä enää kaapimaan, koska se olisi vaarallista, kun kohtu puhkesi siinä kaavinnassa 2vk sitten. Jäämme siis odottamaan, josko kudos poistuisi itsestään ja kontrolli jälleen kuukauden päästä. En sitten tiedä, mitä sitten tehdään, jos kudosta näkyy vielä silloinkin - uusi kaavinta kenties? Ja jos nousee sitä ennen kuumetta, tulee kipuja tai runsaampaa vuotoa niin sitten osastolle antibioottitippaan.

En jaksa enää. Tätä on jatkunut jo 9 viikkoa. Olisi kiva päästä jo elämään normaalia elämää: liikkumaan, uimaan, kylpylään, saunaan, hommailemaan miehen kanssa jne jne. :'(
 
Piipa No just, on se kumma kun ne ei ole kohtua tyhjäksi saaneet. Tyhmää, varmasti ottaa päähän. :(

Me käytiin taas Joelin kanssa manducassa ulkona. :D Kävin varaamassa hiustenleikkuuajan, viimeks käyny kampaajalla melkein vuosi sitten. :eek: :whistle:

Empuuu ja Joel 6vk5pv
 
Piipa75 :hug:
Voi harmi, ei voi olla totta että lääkärit on noin tunareita... Kannattaa tehdä ilmoitus tuost akohdunpuhkaisusta potilasvahinkokeskukseentai/ja otta yhteyttä sen sairaalan potilasasiamieheen, missä olit hoidossa...

Meille kuuluu muuten ihan hyvää... Meni kesäsuunnitelmat vähän uusiksi kun tuo miehen 9v ipana tuli meille hoitoon kesäksi kun exä onnistui kärventämään kämppänsa samalla viikolla juuri ennenkuin vauvamme syntyi... tuli mullekin vähän sellanen olo että miks aina minä, kun piti soitella sairaalasta kaikki tutut läpi että pääsevät vahtimaan poikia ja päästämään isän synnytykseen mukaan...(juu niitä on siis kaksi toinen täyttä heinäkuussa 4v ja toinen sen 9v) On kyllä edelleenkin vähän hyväksikäytetty olo kun tietää että mitään glooriaa tai muutakaan vastinetta en ipanan kaitsemisesta tule saamaan... Jakun se ipanakaan ei ole sieltä helpoimmasta päästä...
Mitäs se eukko olis sitten tehnyt jos olisin normaalisti 3vuorotyössäni enkä äitiyslomalla...:kieh: :kieh: Ja asia mikä ketuttaa kaikista eniten on se että voisin tehdä/jos tekisin lapsenkatsemista työkseni (lähärikoulutus) ja saisin siitä 10e tunti...
No se siita valituksesta.... asialle kun ei voi mitään...

kakkaatulee kerran 3 ssa vrkssa...Taitaa nuogephilukset sittenkin aiheuttaa mahavaivoja, varsinkin jos antaa kaikki 5 tippaa kerralla...Ja täällänukutaankun maltetaan nukahtaa eli pystyssä ollaan kevyesti 4,5h ja sitten nukuttan se 6,5 h että yöt ovat ajoittain rauhallisia mutta sitten kun vatsa valvottaa niin sitten se onkin yhtä kitinää.. Neuvola olis vielä ens to ja sit parin viikon päästä jälkitarkastus...
Vaatekokoon meillä tällä hetkellä vielä 50cm-56cm (jotkut 50 nafteja, jotkut 56 vielä aika telttoja...)
niin jaoikean rinnankanssa on täälläkin ongelmia, mukava tietää ettei ole ainut =)

Kutsukäy, täytyy mennä...
Tinka ja Rinsessa
 
Voi jehna Piipa, millä ne ton selittää :eek: ?

Täällä on nyt eilinen ja tää päivä rampattu Naistenklinikalla ja Lastenklinikalla. Mulla oli jälkitarkastus ja Paavolla tänään kehityskontrolli. Naistenklinikalla sain kuulla et iloni mahdollisesta kolmannesta lapsesta oli silti turha, kuulemma jos tahdon olla vielä äitinä lapsilleni niin ei kannattaisi raskautua :( . Se siitä sitte..
Paavolla oli kaikki oikein hyvin omassa kontrollissa :heart: . Kehittynyt oikein hienosti, muutamat taidot vastasi jo 3-4kk ikästäkin =) . Rauhaisa kaveri vieläki, ei kyllä juurikaan hötkyile!

Mittaa on herralla nyt himppasen päälle 7kg ja 62cm :D . Massakausi.. Vaatteista käytössä siis 68cm, joissaki menee 62cm vielä.

Meidän pitäis kuulemma sit alotella vellit ja soseet :whistle: . Sano lääkäri että iso kaveri ja se keskosuus (myös vielä olevat 2-3h syöttövälit) meinais et niitä pitäis alottaa. Tänään lähtee sit ekat peruna-porkkanavellit kehiin illalla. Katotaan kuin käy!

Rota tosiaan otettiin sillon kk sitte, ei tullu siitä mitään. Esikoiselle se ostettiin -08 kun ei kuulunut viel rokotusohjelmaan ja pulitettiin pitkä penni. Nyt olin ihan onnellinen et sen sai ilmatteeks =) . Myös se pneumokokkirokote meinataan ostaa.. Jos se sitä korvakierrettä yhtään ehkäsis, esikoisen kierre vielä hyvin muistissa..

Kauheest taas piti jotain sanoa, mut nyt lyö lautaset kyllä ihan tyhjää
:p

Pistetään nyt viel Dino-Paavosta kuva :D



Sonja & Paavo 2.5kk
 
Ohhon, tyttö nukkuu! :D Yleensä vain vähän torkkuu sylissä/syödessään. Tosi virkee on. Jutteleekin jo kovasti. :heart:

Huomenna neuvolalääkäriin. Jos vaikka osais sanoo, miks tytön kakka on muuttunu ihan vetiseks ja vihertäväks. :/ Saa myös tietää paljonko löytyy pituutta ja painoa. Ei oo ollu neuvolakäyntiä sitten sen 2vko neuvolan. :whistle: Vaatteista menee 50-62cm riippuen vaatteesta. :)

En vielä tiedä haluanko tytölle tuota rota-rokotetta.. Saa nähdä. Onhan tässä vielä aikaa miettiä.

Jahas, se tytön unista.. :kieh: Vaipanvaihtoon.
Palaillaan.. :D

Feles & neiti 7vko
 
Heippa kaikille pitkästä aikaa! :)

Jospa minäkin nyt sitten kirjoittelisin oikein kunnolla, tai ainakin niin kauan kuin poika sen sallii :D

Ihan hyvin menee tosiaan tämä vauva-arki :) Tai olihan tossa tosi raskasta kun poika ei nukkunut kuin sylissä tai torkahteli päivisin mutta nyt on ihan viime päivien aikana tapahtunut muutos ja poika nukkuu päivisin myös sängyssään..Jutteleekin jo kovasti <3 :)
Eilis ilta oli ihana kun ei itkuakaan juuri ollut.. Syöttövälit alkaa olemaan aika lähellä kolmea tuntia, varsinkin öisin! :) Hyvä niin.. aiemmin oli siis lähes aina kahden tunnin välein.
Imetys sujuu ihan ok, suihkutissi vaivaa :mad: Ja oikealta puolelta imetän n.kaks kertaa päivässä ja silti lisäksi syö vielä ihan reippaasti vasemmalta puolelta että ehkä se ei sitten saa tuosta oikeasta tissistä sitä maitoa niin..
Onko muilla niin että hormoninäpyt huomaisi parhaiten kun vauva on herännyt?? Mä en tiedä oikein mitä näppyjä nyt tänään pojalla tossa naamassa on mutta heräsi joku aika sitten ja naama on ihan punasen kirjava ja pientä näppyä varsinkin posket täynnä.. Mahtaakohan olla ihan vain hormoninäppyjä vai pitäisikö neuvolaan soitella ja kysästä?
Ristiäiset meillä on 20.6 :)
Pojan mitat 1kk neuvolassa oli 5170g ja 57,5cm (syntymämitat 4250g 52cm)
24.6 on sitten seuraava neuvola ja lääkärikin samassa.
Nyt tuntuu että pojalla on viime päivinä ollut kakka tosi tiukassa ja ilmaakin masussa aikalailla :( Sitten kun kakkaa niin monesti ollut lähes aivan vetistä.. Mietin että mahtaakohan olla vaikutusta jollain mitä itse syön.. mutta en tiedä :/
Eipä tänne kai muuten ihmeitä :)


jastu ja vilperi hiukan vajaa 6viikkoa :)
 
Voi että miten ihanaa oli lukea Jastun vilperin oppineen nukkumaan päivisinkin sängyssä, meilläkin on siis toivoa :) Meillä tyttö 6vko ei ole vielä kertaakaan nukkunut päivällä muualla kuin sylissä, vaunuissa tai kaukalossa. Kaukalossa ja vaunuissakin vain liikkeessä eikä aina silloinkaan. Miten Jastu yritittekö sinnikkäästi opettaa sänkyyn nukahtamaan , laitoitteko nukkuvana vai kuinka saitte onnistumaan? Meidän tyttö herää aina heti kun sinne laittaa eikä osaa sinne nukahtaa. Illalla/öisin saadaan sinne puolinukkuvana hyvin jäämään. silloinkin eka joutuu tosin sylissä nukuttelemaan. En oikein tiedä kannattaako vaan sinnikkäästi joka unilla yrittää vai oppiiko ajan myötä joka tapauksessa. Mites muilla sängyssä nukkuminen ja nukahtaminen yleensä?
 
Feles meille sano lääkäri esikoisen aikaan et vihree kakka on usein merkki maitoallergiasta, tai ainakin ilmavaivoista :p . Esikoisen kohdalla ei kyllä ollu kyse muusta kun et NAN jostain syystä aiheutti vihreetä kakkaa, kuulin/luin sit muiltakin vastaavia kokemuksia. Toivotaan et teillä olis sit mielummin vaikka "vaan" paukkuvaiva :D :heart: .

Sillon kun Paavolla oli hormoninäppyjä niin parhaiten näky just aina aamusin herättyään. Ja yleensä sillä poskella enempi jolla oli nukkunu.

Nukkuminen täällä menee samaan muottiin ku esikoisellakin. Sängyssään nukkuu päivisin ja öisin, laittaa vaan kyljelteen, pyyherullan selän taakse ja peiton tiukasti ympärille ettei pääse keikahtaan selälteen (sillon nukkuu jostain syystä levottomammin). Pari kertaa pitää käydä laittaa tutti suuhun ja sit nukahtaa, tutti tippuu pois suusta ja on jo sikeessä unessa.
Päivällä torkkuu myös sitterissä, nukahtaa siihen itekseen. Vaunuihin/kaukaloon nukahtaa aina heti, eteisessä jo kun pukee ja laittaa kypärämyssyn päähän (joka on sit herran mielestä NIIIIIIIn ärsyttävää :p ) ja sen jälkeen tutin suuhun ni se on taju veks :LOL: . Liinassa nukkuu kans ihan mielellään mut sillon mun pitää olla liikkeessä. Ja jos on vähänkään virkumpana ni ei malta silmiänsä ummistaa ku pakko saada nostella päätä!
 
Alkuperäinen kirjoittaja Eepekka:
Mites muilla sängyssä nukkuminen ja nukahtaminen yleensä?
Ei nuku omassa sängyssä ollenkaan. Nukahtaa viereen ja syliin tai sitteriin. Sitterissä tosin vain 10min unia. Illalla menen minä vauvan kanssa vieri vieren omaan sänkyyni johon me molemmat nukahdamme. Ja klo on siinä 20-21. Eli omaa aikaa ei ole ollenkaan mulla. :'(

Joskus iskä menee nukkumaan noin aikaisin. Jos jostain syystä haluamme olla miehen kanssa ylhäällä kahdestaan vanhempien lasten mentyä nukkumaan, vauva on sylissä ja nukahtaa sitten siihen. Mutta jos yrittää laittaa siitä sänkyyn, niin herää ellei joku ole vierellä. Hoh hoijakkaa. En jaksa lähteä nukutusoperaatioihin ollenkaan, riittää kun saa keskimmäistä joka ilta nukutella tunnin.

Hormoninäppyjä on aamuisin ja kun alan imettää niin punertuvat silmissä :eek: Karstaa on alkanut näkyä päänahassa myös, tosin ihan pikkasen. Olen öljynnyt hoitoöljyllä ja rapsutellut pois.

Sonjasusannan vauva on kyllä hyvä nukkumaan! =) Minulta on mennyt ohi tuo ettet voisi enää raskautua.. miksi? Itse en saa kahteen vuoteen raskautua enkä koskaan enää alakautta synnyttää mutta eipä tässä lapsia enää haluta.

Ristiäiset on 19.6.

Huomaa kyllä että vauva kasvaa. Katselee kiinnostuneena jo leluja ja kirjoja, yrittää kosketellakin ehkä jotenkin. Muutos on suuri kun vielä 2 viikkoa sitten katseli ihan muualle vaikka tunki lelua siihen nenän eteen.

 
eepekka No sehän tässä niin hassua onkin kun yhtäkkiä tää kaikki on vaan muuttunut! :D Kyllä me sillon aiemmin sitkeesti yritettiin vain saada poikaa omaan sänkyyn nukkumaan, ei laitettu ihan unessa kun jostain luettiin että se sitten vielä lisäisi sitä että alkaa itkeä kun pelästyy että missä on. Tosin kyllä edelleen välillä poika herää yhtäkkiä kovasti itkien, en tiedä näkeekö unta vai mitä..
Mutta yhtäkkiä tää kaikki tosiaan vaan muuttu, kyllä edelleen joutuu laittamaan tuttia suuhun tai siis meillä sitä joutuu pitämään jonkun aikaa kun ei ilmeisesti poika ymmärrä oikein heti että mitä pitäisi tehdä :D ja sitä tuttia sitten käydään laittamassa uudestaan suuhun jos tarve vaatii mutta kyllä sitten itsestään sinne sänkyyn nukahtaa.
Meillä ei toi edes nuku sitterissä, se alkaa itkeä sitä väsymystään siinä ja sit on tyytyväinen kun pääsee sänkyyn :D
Miten muut olette mieltä tuosta käsien syönnistä, luin jostain että imemisentarve olisi suurin 5-6 viikon ikäsenä ja joo sen kyllä huomaa :D Ihan järjetöntä maiskuttelua poika pitää välillä ja tosiaan syö noita käsiään ja sormiaan. Onko se ihan ok? Vai pitäisikö sitä tuttia sitten antaa? Kyllä useammin nyt on sitä tuttia tarjottu.
Ja juu kyllä nuo hormoninäpyt ovat tässä nyt vaaalenneet päivän aikana mutta silloin päivällä kun oli herännyt niin säikähdin kyllä kun tolla oli oikeesti koko naama ihan kirjavan punanen!
 
Sapfo mulla repes kohtu synnytyksessä koko mitaltaan ja vauva synty kokonaan vatsaonteloon. Saatiin kursittua hädin tuskin kasaan, kertomuksen mukaan "ympäröivä kudos täysin höttöä" :'( . Mut joo, ei tässä sais kai itkeskellä kun kaks murua on, aivan järisyttävä vauvakuume vaan vaivaa.. Onko muuten kenelläkään muulla näin pian vauvan synnyttyä?? Mietin et johtuuko tää tosta tapahtuneesta. Siitä ja varmaan senki syytä ku toi Paavo on itse enkeli. Jos olis vaikeempi niin tuskin tässä kuumeilisin kahden alle 2v. kanssa :LOL: .

Hei meillä on kans muuten aivan järisyttävä karstaongelma tol poitsulla :p . Koko pää ja jopa otsa ja kulmakarvatkin jatkuvasti paksussa karstassa. Saa hyvin öljyllä ja kammalla poies, mut annas olla 2 päivää ni tilanne taas sama.
 
Sonjasusanna - mullakin kohtu repesi kahdesta eri kohtaa. Toinen repeämä tuli supistuksista, toinen kun sektioviilto repesi hallitsettomasti sivuille. Ja mullakin on vauvakuume mitä ihmettelen todella paljon kun ei ole oikein ennen kuumotellut näin. Mutta lapsilukumme on siis täynnä. 5 vuotta ja kolme alle neljävuotiasta, huoh.
 
Käytiin heti aamusta neuvolassa, Joel on nyt siis tasan 7 viikkoa ja mitat on 58cm ja 5360g! Hyvin siis kasvaa maidolla. =) Äipällä kans kaikki ok, en tosin muistanut näistä mun ranteista valittaa enkä hypätä vaa'alle enkä varmaan paljon muutakaan. :LOL:

Karstaa on jonkin verran päässä ja kulmakarvoissa. Pyrin hoitamaan pois ennen kuin menee pahaksi. Oon pessyt päätä ja harjaillut ahkeraan, eilen laitoin myös öljyä ja annoin sen vaikuttaa ennen kylpyä.

Vauvakuume Ei todellakaan ole! :x Meille riittää nyt jonkin aikaa tämä yksi vauva. Nyt tuntuu, että mietitään toista lasta vasta useamman vuoden (2-3) päästä, vaikka voihan se mieli muuttua. Tosi pienellä ikäerolla en todellakaan enää lapsia halua, kyllä nyt ainakin semmoiset kolme vuotta ikäeroa muksuille.

Nukkuminen Ei nukahda omaan sänkyyn. Oppi jo synnärillä nukkuun mun vieressä, niin miksipä tuo sänky enää kelpaisi. Joskus saan siirrettyä omaan sänkyynsä, joka on meidän sängyssä sivuvaununa, mutta Joel saattaa herätä siihen, ja vaatii taas rintaa nukahtaakseen. Mä siis imertän aina nukkumaan mentäessä ½h-3h, onneksi tainnut vain kerran mennä tuo kolme tuntia. :kieh: Yleensä tunnin verran menee, että poika on imenyt tarpeeksi ja nukahtanut suht. sikeesti. Päiväunia nukkuu sohvalla, imetän päivällä siinä, ja joskus sitten vaunuissa jos ollaan reissussa, tai tuossa manducassa.

Empuuu ja Joel 7 viikkoa!
 
Jee tänään oli neuvola ja tytsy on kasvanut taas hurjasti...
Mitat olivat siis 3660g ja53cm ja ikää melkein 5vkoa

Kommentointia siis edellisiin vielä Nukkuminen onnistuu oikeastaan missä vain( liina, omat sängyt,turvakaukalo,vaunut), kunhan vain malttaa nukahtaa, mutta jos ei väsytä niin sitten ei nukuta ollenkaan, ei missään...

Seksiä kokeiltiin jo viime viikolla, onnistui yllättävän hyvin, todennäköisesti olisi onnistunut varmaan jo aiemminkin kun en onneksi saanut haavoja synnytyksessä (ei siis repeämää tai epparia), mutta se yhteinen aika... se ei tunnu riittävän...
Karstaa on meilläkin jonkun verran kulmakarvoissa, ei paljoa, muttaKorvantauksetovat kyllä karstaiset/rohtuneet, hoitelen niitä bepathenilla ja septidiinillä vuorotellen... kaipa se on nämä hiostavat säät jotka sen aiheuttaa...

:hug: teille joiden synnytyksissä tuli hankaluuksia!

Vauvakuumeesta en osaa sanoa...ehkä paremminkin raskauskuumetta on... katselen niin kateelllisena ja haikeena isoja vauvamasuja muilla, joilla on synnytys vielä edessäpäin... Täytyy kyllä tunnustaa ettei siitä raskaana olemisesta tullut nautittua tarpeeksi, olisi pitänyt nauttia vielä enemmän... Niin ja varmaan koska synnytykseni oli niin helppo (kiitos pienikokoinen lapsi) ajattelen haikeana myös synnytystäkin...
Hassua tai hullua, melkein heti synnytyksen ja sairaalasta kotiinpääsyn jälkeen ajattelin että jos synnyttäminen on noin helppoa, voisin synnyttää vaikka kuinka monta kertaa, mutta en mä niitä kaikkia lapsia varmaan jaksaisi hoitaa... Harmi että sijaissynnyttäminen/sijaisäitiys ei Suomessa käy päinsä...Voi että mä oon sekaisin...
Sormien syömisestä sanoi meille lääkäri jo sairaalassa että kyllä sitä tuttia kannattaa tarjota, senkin takia että siitä tutista on helpompaa vieroittaa kuin sormien syömisestä, niin ja mahtaakohan tuo ohkanen lapsen ihokaan kestää sitä nassutusta ja imeskelyä...Ainakin meillä nyrkkien nassutus äityy ilman tuttia ihan mahdottomaksi...

Tinka ja Prinsessa
 

Yhteistyössä