**HUHTIKUISET Huhtikuussa** (86 vauvaa syntynyt!) Vielä viimeisiä vauvoja odotellaan..

Plopp Täällä myöskin yksi huumorintajuton :ashamed: En oikein tästä suomalaisesta tv-huumorista tykkää yhtään, ikinä ei naurata, nolottaa vaan. Aprillipäivänkin toivon sujuvan omalla kohdalla ilman piloja. Ja yleensä ne on saaneet niin mennäkin :)
 
Poppeliinille iso kiitos uudesta pinosta ja siitä että jaksat toimia pinon päivittäjänä :D :flower:
Viime aikoina olen käynyt vaan narisemassa omiani niin olen tyystin unohtanut onnitella uusia äitejä :ashamed: eli

Isot onnittelut kaikille jo vauvan saaneille :hug: :flower: :heart:

Piipa minullahan nuo kaksoset on syntyneet suunnitellulla sektiolla ja voin sanoa että se on hieno tapa saada vauva :D Jäähän siinä ne supistukset väliin :whistle: Ainahan kaikki radikaalit toimenpiteet kuten leikkaukset jännittävät, mutta hienosti se varmasti menee :hug: Kokemuksesta annan vain sellaisen vinkin että pyydä kipulääkettä riittävästi leikkauksen jälkeen jotta pääset jaloillesi mahdollisimman pian (edesauttaa toipumista).

Sitten tulee taas puhtaasti omaa napaa..

No se puhelu tuli sitten eilen :D ja tänä aamuna kävin äitipolilla ultrassa. No meidän vauvalla on painoarvio tällä hetkellä 4,4kg :eek: eli mikään pieni ei kyseessä ole joten voidaan sanoa että siitä huolimatta että sokerit on pysyneet kotimittauksissa ihan kohtuullisissa lukemissa on vauva kasvanut turhan reippaasti :ashamed: No koska tilanne on tämä sovittiin että aletaan käynnistellä synnytystä ja lauantaiaamuna tämä muori suuntaa synnärille jossa aletaan " kutittelemaan oksitosiinilla". Lääkäri teki sisätutkimuksen ja pyöritteli kalvoja oikein kunnolla |O eli nyt on tosiaan pyöritelty niitä. Jospa se vaikka saisi aikaiseksi jotain jo ennen lauantaita.. Nyt on tullut jopa verilimaista vuotoa joten toivossa on hyvä elää :whistle: Mutta siis viimeistään lauantaina aletaan häätää asukkia, mutta se milloin se häätäminen tuo tulosta onkin sitten toinen juttu kuten Sapfokin tietää :D

MaMa ja pullero-kutonen 38+1 :heart:
 
MaMa74 on vain isokokoinen kutonen teille tulossa :heart: onneksi kuiten teillä kätilöt ymmärtää ettei tuollaisessa tapauksessa pidäkään jäädä odottelemaan että viikkoja se 40 (tai jopa 42 |O ) Minullakin hieman hirvittää että minkälainen jätti täältä tulee kun kuopus syntyi hieman etuajassa ja painoi sen 4kg syntyessä.

-C ja T joilla tylsää tänäänä... -
 
Täällä poksuu 40+0 ja neuvolassa käyty. Tässä kuulumisia:

Paino: +90g/vk
Turvotus: +
RR: 126/78
Hb: 126
pissa puhdas
Sf: 35
Tarjonta: rt
Sykkeet: 135-140
Liikkeet: ++

Joten täällä edelleen kaikki kunnossa eikä mitään merkkiäkään, että olisi tulossa maailmaan... Ensi keskiviikkona vielä neuvola ja sitten varataan aikaa äitipolille, jos ei itekseen tuu ennen sitä. Tod.näk. poliaika tulee olemaan 12.4., ja silloin toivon mukaan sitten käynnistetään, jos sinne asti taas mennään.

Jaksamisia kaikille "kärvistelijöille"!

dublo 40+0
 
Supistusrikasta huhtikuuta kaikille!!! Jospa tänään alkaisi tapahtua useammallakin suunnalla! :D

Kyselin kätilöltä viimeksi neuvolassa, millainen miehitys pyhinä on sairaalassa, ja ihan normaalisti pitäisi lääkäreitä löytyä hänen mukaansa. Yöaika on tietysti eri juttu jo riippumatta onko pyhä vai arki. Sitten tietysti tilanteeseen vaikuttaa myös mitä muuta on samaan aikaan tapahtunut eli jos on esim joku isompi onnettomuus sattunut, ei anestesialääkäriä välttämättä ole kovin helposti saatavilla (lähinnä yötä tarkoitti käsittääkseni).

(.) Nukkuminen on hankalaa, supistuksiakin oli yöllä ja tuntuvat jonkin verran reisissä, mutta kunnon potkua ei niissä vielä ole. Tänään hoitamaan viimeisiä ostoksia vauvaa ajatellen (pientä sälää) ja muutamassa muussakin paikassa pitäisi vielä ravata. Kyllä tässä saa vielä vähän järjestellä, ennen kun tavarat ovat paikoillaan, mutta siinähän sitä sitten saa ehkä jokusen supparin aikaiseksi. Jospa muutama olisi sellaisia, jotka paikkoja pehmittelevät lisää. Kiirehän tässä ei vielä ole, nyt vasta 37+2 menossa uä-la:n mukaan, mutta olisihan se mukava kun avautuminen ei tällä kertaa kauaa kestäisi.

Nyt sapuskan laittoon ja sitten ostoksille!

Donu
 
Poppeliini kiitos pinosta

Onnea poksujille!

Ihanaa kun on huhtikuu, saa toivoa ja toivoa ja toivoa et tän kuun aikana tulis meillekkin vauva :)
Eipä kumempaa särkee vaan. Ja ilmeisesti olkapää otti eilen nokkiinsa jostain mitä tein niin sitä sit särkee, ilalla pidin kylmää niin vei sen pahimman ja nyt sitten odottelen et loppus kokonaan.
Tänään olis sitten siivouspäivä et saa nähdä paljonko jaksaa tehdä :) kämppä pitää kuitenkin siistiä kun huomenna tulee vieraita, no onneksi on toi mies tossa kaverina. kun nyt vaan heräisi...

Unico ja Toukka 35+6
 
Huoh mikä yö. Puol kahden aikaan alkoi supistella kymmenen minuutin välein ja sitä kesti parisen tuntia. Sit oli reilun tunnin väli, et ei supistellu ku pari kertaa. Vähän ennen viittä alkoi taas entistä napakammat supistelut. Seiskasta kasiin väli oli taas kymmenen minuuttia. Sit väli kasvoi taas viitentoista minuuttiin... Nyt ei oo taas pariinkymmeneen minuuttiin supistellut. Kivaa kissa ja hiiri leikkiä!!! :/

pulleroballerina ja "mössö" 39+5
 
Se olis kyllä kauhean hienoa jos vois tietää etukäteen koska vauva syntyy. Olis se sitten viikolla 37+0 tai 42+0 :x
Meillä esim iskän työmatkaan menee 3 tuntia suuntaansa jos on toimipisteessään ja jopa 4 tuntia jos oikein pitkällä kohteessa ja sais itsekin valmistautua ja sopia hoitajan esikoiselle tms. Mutta ei kun ei B)

Mulla irtos limatulppa sunnuntaina ja loppu maanantaiaamulla. Pojasta synnytys käynnistyi seuraavana päivänä, mutta tämä kakkonen antaa odottaa itseään. Tosin eihän viikotkaan ole vielä täynnä.

Supistuksia on tullut vaihtelevasti, muttei vielä oikeita synnytyssupistuksia, mutta voimakkaita ennakoivia kuitenkin. Ei säännöllisesti ja ne on lakanneet kuitenkin aina viimeistään muutaman tunnin päästä. Ärsyttävää. Samoin silti oli esikoisestakin. Tiistaina alkoi ekan kerran säännölliset supistukset pitkällä välillä, olisko ollut 20 min, ja supistelin usean tunnin ja sitten lakkas. Lopulta vasta sunnuntaina synnytys käynnistyi.

Äitipolillekin tuli aika. On ens viikon tiistaina. Viikkoja silloin 40+0.

Bassets 39+2
 
Ajatella, että se on jo huhtikuu! :whistle: Rupee aika oleen kaikilla niiiin lähellä! Tuntuu silti jotenkin epätodelliselta toi synnytys vaikka viikot ja päivät rupee käymään vähiin. :kieh:

Mullakin polttelee alaselkää välillä, vatsa on ollut löysällä ja verenpianeet kohonnu. Hmm.. ;)

Eilen kävin äitiyspolilla ja neidin painoarvio oli 2600g. Ihan hyvän kokoinen. :) Varsinkin jos menee kovin yliaikaiseks niin saavuttaa 3kg:n ihan kevyesti. Lääkärinä oli leppoisa mies jonka mukaan vauva voi oikein hyvin eikä sitä ole syytä häätää pesästää. Seuraava aika päivää ennen laskettua. :whistle:

Kauhee siivo täällä. Ei vaan saa mitään aikaiseks. :ashamed:

Ulkona lumet sulaa ja pihan lapsilla näyttäis olevan jännää noissa lätäköissä ja puroissa. =)

Feles 38+5 <3
 
Kertokaas kokemuksia:

Mulla tulee noita harjotus suppareita 2min-10min välein nyt koko ajan,vajaan 2 tuntia tullu.Ei siis missään nimessä ole kipeitä,vatsa pingottuu ja ihan minimaalisesti ottaa tuonne alavatsaan välillä supistuksen aikana.

Vatsa pingottuu todella kovaksi ja aika napakoita on.Mietin vaan kun mulla on aina kaikki synnyytykset alkanu kovilla suppareilla tai että aina on heti ollu supistuksissa kipu mukana että voiko nämä enteillä kenties että olis synnytys alkamassa?

Tyhmänä kyselee 7 x synnyttäny äiree joka ettii toivon kipinää. :LOL: 40+1
 
torrestiina Onnittelut sinnekin pojasta! :heart:

Neuvolareissu heitetty. Painoa tullut +200g viikossa, jes! Tuosta voin syyttää aivan täysin vauvan painonnousua ja eilistä pizzaa, joka on edelleen ruoansulatuksessa. B) Verenpainekin oli ihan ok 137/87 ja pissa puhdas. Sf-mitta ei ollut kasvanut, kenties pienentynyt hieman, merkattiin korttiin 33cm niin kuin kahdella edellisellä kerralla. Hb laskenut taas hieman, 127, voin napsia rautaa silloin tällöin...Vauvan sykkeet ok ja liikkeet ++. Taitaa olla pää melkolailla kiinnittynyt. Aika kauan terkka yritti sitä liikutella, ei juuri liikkunut, sattui. :kieh: Veikkaili meille noin 3,5-kiloista vauvaa, ei ainakaan pitäisi kasvaa yli 4-kiloiseksi. :)

rv37+1
 
AnnaBuu Onko alaselkä kipeenä? Et jos olis synnytyssuppareita jotka tuntuu selässä..
Mulla on pari viikkoa ollut harkkasuppareita lähes koko ajan.. masu kovana koko päivän..

Onnea torrestiina :flower: :heart:

 
Heipähei naiset!Kiitos onnitteluista,on tuo pieni vain niin kultainen :heart: tämä tuore äiti on aivan myyty =)
Joo,elikkäs mullahan ei ollut mitään merkkejä mistään lähestyvästä synnytyksestä.Silloin torstaina 25.päivä kävin vielä neuvolassa ja sielläkin kerroin ettei mitään merkkejä ole ilmassa.No,illalla klo 19 aikaan istuskelin sohvalla ja kattelin telkkaria ja sirt vain ilman mitään ennakko varoitusta tunsin että miten alushousut alkoi kastumaan.Minä paniikissa hyppäsin pystyyn ja juoksin suihkukoppiin ja nappasin housut pois,sinne hulahti kunnolla verensekaista lapsivettä.Pyyhe jalkovälissä sitten rupesin paniikissa pakkaamaan loppuun sitä sairaalakassia ja soitin neuvolatätille kotiin(ketään muuta ei tullut siinä tilanteessa mieleen,vaikka tiesin että terveyskeskukseen piti soittaa... :) ) No,neuvolatäti meinasi soittaa tk:seen että olen sinne tulossa ja itse soitin anopille josko se vois mut sine nakata kun mies oli TIETENKIN(!)merellä.No,soitin sitten ennen lähtöä miehelle,että missäkähän kaukana mahtaa olla,ja onneksi oli n.puolen tunnin matkan päässä maista.Terveyskeskuksessa lääkäri otti vastaan,mutta ei tulehdusriskin takia alkanut tekemään mitään tutkimuksia,vaan suorilta tilasi sen ambulanssilentokoneen ja ambulanssi kuljetuksen lentokentälle.Lieviä suppareita alkoi tuntua sitten siellä terveyskeskuksessa.Lentomatka meni hyvin,lentoaika vain n.20min.(tietä pitkin matkaan menisi n.3,5h).Lentokentältä sitten toiseen ambulanssiin siirtyminen ja n.10min.matka sairaalaan.Siellä laitettiin käyrille ja supistuksia piirtyi kyllä,mutta ei edelleenkään kovin kivuliaita.Sain sitten unilääkkeen ja käskyn levätä ja mies meni potilashotelliin(samassa rakennuksessa) nukkumaan.Sain siinä pari tuntia torkuttua ja aamuyöstä supistukset koveni jo sen verran että en sai jo alkaa vähän puuskuttelemaan...soitto miehelle n.7 aikaan että ois kiva jos vois herätä ja tulla kaveriksi.Kivut koveni nopeasti ja n.11 aikaan sain epiduraalin ja aaaah,sitä autuutta!!!No,supistukset ei olleet kätilön mielestä lopulta tarpeeksi kovia,joten eikun epiduraali pois ja pelkän ilokaasun voimin otin ne vastaan.TUSKAA!!!Lopulta olin sen 10cm auki ja sain alkaa ponnistaa,ja klo.16.03 syntyi ihana pieni poika solmu napanuorassa :heart: tikkejä tuli ehkä 6kpl,mutta enköhän noista selviä =) Tiistaina kotiuduttiin ja totutellaan vauvaperheen arkeen...
Paljon onnea muillekkin vauvan jo saaneille ja onnea loppumetreille odotusta vielä jatkaville :flower: :heart:

Hemmi ja vauva 6vrk

Mukavaa pääsiäistä kaikille!!!!!
 
neuvolassa tänään kävin tosiaan, kaikki oli kunnossa ja sf mitta kasvanut 33->34 vaikka masu laskeutunut. paino vähän pudonnut. mutta vauva ei ole vielä kiinnittynyt kun sano et vähän liikkuu vielä ja uskoo et pian kiinnittyy et ei pitäis olla vaaraa et napanuora luiskahtaisi sieltä välistä. Todellaki huomenna ollaa täysikasia et sit saa antaa vapaasti vauvan tulla. seuraava neukku onkin ensviikon torstaina.

Mut toivotaan et kiinnittyis täysin ja synnytys menis hyvin. Olen saanut jotain aikaan, pyykkiä pessy muutaman koneellisen, tiskikone päällä, varastoon vienyt talvikamppeita tms ylimäärästä nyt pitää imuroimaan ryhtyy ja lopuks moppaus. Mietin et pitäisköhän täs viikonlopun aikana pestä nuo ikkunat.

eli kevät siivousta kait tekemää :)

mut oikein mukavaa pääsiäistä kaikille!

arska äippä+ typy 36+6
 
Poppeliinille jälleen kerran suurkiitokset uudesta pinosta!

Hemmi kiva oli lukea sinun hiukan erilaisesta synnärimatkasta. Onnea vielä kovasti!

Tämäkin siis täällä edelleen yhtenä kappaleena. Melko ikävän tuntuisia suppareita tulee päivittäin ja varsinkin öisin, mutta edelleen jää se viimeinen tuska uupumaan, joten ei vielä hötkyillä. Öisin supparit tulee alle 10 minsan välein, luulisi noiden jo jotain enteilevän. Tänään oli taas neuvolapäivä rv 39+0, suluissa rv 38+0:
HB 117 (ei mitattu)
Pr 122/73 (125/77)
Paino +100g (+300g)
Sf 30 (30,5) nyt tipahti jo alakäyrän alapuolelle, mutta terkka sanoi että ihan ok, kun on vauva jo niin alhaalla
Turvotus - (-)
Syke 140 (140)
Tarjonta rt (rt)

Ihanaa aurinkoista huhtikuuta kaikille. Nyt kaikkki joukolla puskemaan niitä pienokaisia maailmaan!

manteli ja Sulo 39+0 eli *POKS POKS*
 
Onnea torrestiina!
Ja kiitti Hemmille synnytyskertomuksesta. Jännää tuollainen lentokoneella synnyttämään matkustaminen.
MaMa74, kiitti sektiosta kertomisesta. Ei mua tosin ne supistuskivut pelota, niistä on jo kerran selvitty. Alatiesynnytyksessä oli lähinnä se mahtumisen ongelma. Hurjaa jotenkin, että maha viilletään auki (ja minä kun menin katsomaan tänään Vatsasta maailmaan-ohjelman, jossa tehtiin sektio), mutta onhan siitä muutkin selvinneet.
On teillä joillakin ihanan pieniä sf-mittoja! Itselläni tosiaan oli silloin vajaa pari viikkoa sitten sen 39cm, eli kaikkien käyrien yläpuolella reilusti. :whistle:

Hyvää pääisäisen aikaa kaikille!

Piipa rv 38+3
 
Neuvolassa käyty aamulla antamassa uusi pissanäyte ja puhdas oli.. :)
Paino noussut kahdessa päivässä 700g! :O Turvotuksia on todella.. :( Olo on niin kömpelö ym. muutenkin ja sit vielä kun on aivan turvonnu olo niin pahentaa vain.. :/
Mutta eipä tänne muuten mitään ihmeitä, muuta kuin supistuksia todellakin odotellessa!!


jastu ja vilperi 37+5
 
Merkkailen uutta pinoa...

Kiitos taas Poppeliini! :flower:

Onnittelut Torrestiinalle pojasta! :flower:

Täällä on tänään supistellut enenevässä määrin, ja kipeääkin tekee, muttei vielä tarpeeksi tiheään, eikä ihan tarpeeksi kauan kestä kerrallaankaan. Alavatsalla, selässä ja reisissä kuitenkin tuntuu ihan kunnolla, että joskohan sitä tästä... Tosin lauantaille saisi ainakin odotella, ennen sitä emme saa tänne ketään lapsia vahtimaan. Sen verran on tuntuneet kuitenkin nuo supparit, että sairaalakassin pakkaaminen on viimein aloitettu! :D Edelleen kuitenkin vaiheessa, josko sen kohta loppuun laittelisi. ;)

Bliss ja pikkuinen 37+2
 
Jaahas, huhtikuisten huhtikuun pino :D Aika huisia!!! :wave:
Tekaisin ihanan omenapiirakan pääsiäisen kunniaksi, tuli ihanan paksu ja koko pellillinen :p :p
Lasten kanssa maalattiin munat kanssa. Esikoinen 7v on ihan tolkuton syömään keitettyjä munia, pitää koko ajan rajoittaa. Kerrankin kun keitin munia niin likka vetäisi vuorokauden sisään 7 munaa :eek: :LOL: Pikkusisko valitteli vähän hajuhaitoista.... :whistle:

Pienoista masun kovottelua välillä havaittavissa, ja teräviä vihlaisuja ihan alhaalla vatsassa, kaitpa se vaavi vähän jo asettuu sinne asemiin ( toivotaan, toivotaan...).
Ihana 4 päivän loma miehellä ja koululaisella, saan itsekkin nukkua aamuisin pitkään kun ei tarvi nousta viemään koululaista kouluun =) Täytyy ottaa vielä kaikki ilo irti näistä pitkään nukutuista aamuista, ja kiireettömistä sellaisista. Tytöt on kuitenki jo niin omatoimisia että heräävät omia aikojaan lastenohjelmia aamulla katsomaan ja itse voin nukkua vielä.

:heart: Lanfear 38+1 :heart:
 
Olipa hauskaa lukea Hemmin vähän erilaisesta matkasta sairaalaan, ilman että se johtui mistään ikävästä. :flower: :heart:

Poppeliinille kiitos uudesta pinosta! :flower:

Torrestiinalle isot onnittelut pojasta! :flower: :flower: :heart:

Nyt se on sitten kauan odotettu huhtikuu! Viimesen vartin sisään on tullut kaksi tekstaria, tosi kryptistä - kuinka jakselet/voit. :D

Hyvää pääsiäistä kaikille!

Filuuri 40+4
 

Yhteistyössä