Huhtikuun hurmurit 2016

Mäkin potkisin jos se heräis siitä heti... Saan töniä ja potkia 30min ennenku herää ja sit en ite enää välttämättä saa edes unta ennenkun mies lähtee töihin. Se ei herää vaikka pommi räjähtäis vieressä... o_O
Tullu muutenkin ton nukahtamisen kanssa ongelmia.. Väsyttää kauheasti mut uni ei meinaa millää tulla. Launtaina makasin 2h sängyssä illalla ennenkun uni tuli...:unsure:
 
Hellurei :)

ja hyvää marraskuuta! Aatella vuos sitten sitä jännäs ja ootti rakenneultraa o_O

Tänne ei kauheen ihmeitä kuulu. Kiinteitä menee nyt enemmän, mutta puuro ei maistu vieläkään :D Vaikka kaikkee aina yritän, mutta ei niin ei =D Vähän oli tuon kellojen siirron jälkeen sunnuntai ja maanantai huonosti nukutut päikkärit yms, mutta sitten onneks saatiin taas sama rytmi :)

Täällä ei ryömitä eikä istuta vieläkää :unsure: Mietin tässä, että millonkohan sitä sitten uskaltaa tuota syöttötuolia kokeilla. Se on jo ostettu, mutta ei kasattu :/ Siihen on kanssa se pehmuste tai mikä tuki onkaan :D

Hampaita on tulossa ylös kaksi :)

Paljonko muuten te joilla vauva menee korvikkeella, niin menee vielä korviketta kiinteiden lisäksi? :)
 
Pippuri: Kyllähän tämänikäisen saa laittaa jo syöttötuoliin,vaikkei osaiskaan itse istua. Kyllä tuettuna saa istuttaa, ja se pehmuste vieläpä jos on niin varmasti pysyy kyllä hyvin siinä. Ei meilläkään poika osaa istua lattialla itse kun ehkä 5 sekuntia,ja sit kellahtaa. :D tai en tiiä osaisko tuo,vaan kun on semmonen vauhtipylly niin ei todellakaan malta edes yrittää.
Meillä menee korviketta 4-5dl päivässä, ja sit lisäks semperin iltavelliä 200ml joka on ravintoarvoiltaan samaa kuin korvike. En tarjoa maitoa kun päiväunille mennessä,eli kolmesti päivässä, ja kerralla menee 130-170ml. Ja illalla syö tuon vellin ennen nukkumaanmenoa. Puuro syödään jo vajaa tuntia aiemmin. Mitä teillä pippuri syödään sit aamu&iltapalana kerta ei puuro maistu? :)
 
Pyörrän tänään pyhät puheeni ja kokeilen iltavelliä, saa nähdä miten käy ts maistuuko ja nukkuisko paremmin. Viime yönä syötiin ainakin se 4 krt, ja oli vielä kohtuullisen ns hyvä yö:eek: Välistä on niin repaleiset yöt, että aamulla on tosiaan silmät kuin hiekkaa täynnä :sleep:

Lihasosetta kokeiltiin tänään ja ilme kertoi kaiken, yök mitä sotkua. Kasvissose myös pyörii suussa ja valutetaan pois, hedelmäsoseet syödään hyvällä halulla. Kaurapuuron ja hedelmäsoseen sekoitukseen suhtautui epäilevästi, hokasi heti, että jokin on nyt pielessä :LOL:

Kapusha, meillä mies samanlainen, ihan turha ollut toivoa, että se olis joskus yöllä herännyt lasten kanssa, saavat huutaa kuin hinaajat ja yks vaan jatkaa uniaan, ei vaan herää:(

Nyt jatkamaan iltatoimia
 
Meillä on nyt kaksi hammasta! On kyllä tosi söpöä :)
Nukkumistouhut on nyt täällä Suomessa taas ihan erit kuin Espanjassa. Nyt ollaan herätty taas kaks kertaa yössä. Eilen nukkuun 20.30. Heräs 2.30 ja uudestaan 4.00. Sit onneks 8.30 saakka. Ei varmaan saa juuri mitään tuolta tissistä enää mutta vielä näillä herätyksillä en yöpulloa tarjoa vaan koitan jaksaa vielä josko lopettais kokonaan yösyömingit....
Hieman on pikku mies hermona päivisin kun konttaaminen ja istuminen ilman tukea ei vieläkään hurjasta harjoittelusta huolimatta suju. Paljon pitää vielä kantaa sylissä niin pysyy tyytyväisenä.
Ens viikolla meillä 7kk neuvola, viimeinen rota ja Lastenklinikan käynti toisen kiveksen metsästyksen merkeissä.
Karkeampaa ruokaa ajattelin alkaa pikku hiljaa tarjoamaan...
 
Heippa pitkästä aikaa! Lukemassa olen käynyt mutta millään ei ole ehtinyt kirjoittaa, vauvakin ryöminyt jo ennen 6kk ikää vauhdilla eteenpäin ja syö kaiken eteen osuvan niin vahtia täytyy kokoajan !

Kävi sitten niin että meillä odotetaan jo nyt kolmatta. 2 kuukautiset ehti olla, neuvolan mukaan laskettuaika olisi 29.6 mutta varmaan siirtyy heinäkuulle koska imetyksen vuoksi oli pitkä kierto: 36päivää.
Hirvittää miten sitä selviää esikoisen, 1v2kk vauvan ja vastasyntyneen kanssa mutta näillä mennään kerta kolmonen nyt jo haluaa tulla !

2 viikon päästä on ensimmäinen neuvola itsellä, sitten on vauvan neuvola, neuvolalääkäri ja esikoisen 5v neuvola eli rampata saa taas!

Tämä hurmuri oli 6kk neuvolassa 7,8kg ja 68cm. hampaita ei ole, esikoisellakin puhkesi vasta 8kk ikäisenä eka. Ryömi neuvolassa jo eteenpäin vauhdilla, esikoinen ei ryöminyt ollenkaan vaan lähti suoraan konttaamaan vasta 8kk iässä.
Vierasti jo 5kk neuvolassa ja 6kk neuvolassa taas itketti kovasti (esikoinen ei ikinä vierastanut ketään)
Tämä kuopus on kyllä kaikessa niin erillainen kun esikoinen!!!

Esikoinen on sikeä nukkuja kuten minä. Nukahtamaan piti jättää yksin, jos edes seisoi vieressä niin ei puhettakaan nukahtamisesta, eikä nukahtanut IKINÄ syliin. Tämä vauva nukahtaa syliin (mutta enää ei nukuteta) ja sänkyyn helpoiten nukahtaa jos seison vieressä, pidän kättä masulla tai hän pitää kädestäni kiinni ja laulan tuu tuu tupakkarullaa. Esikoinen on aina nukkunut yön heräämättä 8viikon ikäisestä asti mutta ikävä kyllä melkein 3vuoden ajan heräsi 5 aamulla ja edelleenkin usein jopa kuudelta ja tulee herättämään minut ja vauvakin herää samalla koska on herkkä nukkuja niinkuin isänsä.
Toissayönä vauva nukkui klo 19:30 - 05:00 mutta nyt tämä yö heräilty taas tarpeeksi, tulevat hampaat vaivaa hällä, joinain päivinä annettu panadolia kun ei ole edes syönyt tai tissiä ottanut kun vaivannu hampaat. Oikealle alhaalle on tulossa ensimmäinen. Esikoisella ei koskaan ollut oireita hampaista.

Kylvyssä kastuu kaikki! Poitsu haluaa istua ammessa (vielä joutuu pitämään kiinni istuessa), hakkaa käsillä ja polskii jaloilla niin että itekkin suosiolla riisun alasti kylvettämään mennessä kun kastun likomäräksi :D:giggle:

Nyt taas on hirveä härdelli päällä vaikka kello on vasta näin vähän. Ei tosiaan tehnyt hyvää kellojen siirto kun muutenkin täällä herätään aikaisin. Palataan taas kun ehtii kirjottamaan!
 
  • Tykkää
Reactions: pumskeli
Sadeyes: Ohhohh!! Tai siis onnea! :D jospa sieltä nyt tulis se rinsessa ;) tai sitten kolmas ihana pojanvesseli! On kyllä tosiaan jännä ollut itsekin huomata miten erilaisia lapset olleet vauvana. Onneksi tää jälkimmäinen ollut se sata kertaa parempi nukkuja, ja tyytyväisempi.

Onko pippuri sinun vuoro seuraavaksi tulla kertomaan vauvauutisia, minä olisin arvannut että sulta tulee ekana se uutinen. :D :D

Täällä ajatukset aivan eri suunnassa, ensi viikolla lähtee kaikki pieneksi menneet vauvanvaatteet, leikkimatot sun muut mitä ei enää tarvita niin kirppikselle :)
 
  • Tykkää
Reactions: Sadeyes
Sadeyes; vau, onnea!!:)
Onneks toi vauva toimii niin hyvänä ehkäisynä et tähän taloon ei 10v tuu vauvoja!

Tyyppi vissiin nyt väsäilee tosissaan niitä *piiiiiiiiip* hampaita. Viime yönä tunnin välein herättiin itkemään eikä panadol auttanut mitään. Ajattelin et saan iltapäivällä levätä,kun tyyppi ruvennut nukkuu sen 2-3h ulkona. Joopa joo, 15min unet ja itkun kanssa sisälle. Yritin kyllä 20min kävellä vaunujen kanssa edestakaisin mut ei. Olo on kun ois jääny junan alle ja oon tänään kironnut mielessäni et miksi ikinä tein lapsia.
Päiväunia on tänään nukuttu sitten ehkäpä 2h ja nytkin karjuu sängyssään. Yritin nukuttaa mutta kun huutaa niin huutakoon, alkaa olee nyt niin poikki et en jaksa edes yrittää. Pitäis joo ymmärtää,et eihän se tahallaan huuda,mutta...
Koko ajan pitäis olla sylissä, huutoa, itkua, kitinää. Hiton hampaat, eikö nekin vois vaan puhjeta. Vasta näkyy valkoiset pisteet että tätä *askaa on vielä monen monta mukavaa viikkoa edessä.

Huomaa kyllä et univelkaa on liikaakin, kun meinaa hermo mennä kun tyypillä on tää repimisvaihe. Naamaa ja hiuksia on ihana repiä ja sehän ei satu yhtään. Aamulla jos en reagoi niin alkaa hiusten/naaman repiminen että saa huomiota.. Voihan vauva!! :confused:

Tällä hetkellä tuntuu et ainoa hyvä hetki päivän aikana on se,kun vauvan vaa vihdoin yöunille. Syöminen on yhtä pelleilyä, nyt tää hammasepisodi muutenkin tihentyneiden yöheräilyjen sekaan.
Eikä ees huoli enää tuttipulloa, et hoitoon ei vissiin sit oo sitäkään vähää menossa ennenkun nokkamukihommat oppii..

Kauhea avautuminen, sori! :(:unsure:
 
  • Tykkää
Reactions: Sadeyes
Oi joi, aivan ihana uutinen Sadeyes, onnee paljon! ♡ tuli ihan kylmänväreet, itekin välillä ne mietitään, josko jossain vaiheessa alettas toista yrittämään, mutta ei oo ihan vielä sen aika. Ja mä oon kans ajatellut, että joko Pippuri tai Pähkinäpuu ois ne, jotka meistä ois ensimmäisinä taas raskaana, kun ootte jossain joskus haaveillut taas vauvoista tai siitä raskaanaolo ajasta tai jotain sellasta :) kyllä vauvat ja lapset ja tää vauva-arki on ainakin itelle ollu niin ihanaa aikaa♡♡ toki välillä on väsymystä jne, mutta kaikki on ollu sen arvoista, enkä vaihtaisi tätä mihinkään. ♡♡♡
 
  • Tykkää
Reactions: Sadeyes
Kiitos kaikille! Meillä oli kondomi vaihtelevasti käytössä ja yritin varmoja päiviä ovistesteilä katsoa mutta en ovista koskaan bongannut (imetys pisti päiviä sekaisin). Tarkoitus oli ehkäisyrengas laittaa ja sitä kolmatta yrittää vähän isommalla ikäerolla mutta tulee nyt koettua tämä pienempikin ikäero jos pysyy pieni matkassa! Koettujen keskenmenojen takia en vielä innostu liikaa mutta on tunne että matkassa pysyy.

Katjuska: Olen jo suunnitellut tuonne lastenhuoneeseen kolmen pojan kerrossänkyä ;) Tupu, Hupu ja Lupu. :D

Kapusha: Samanlainen olo oli minulla esikoisen kanssa kun häntä kiikutin kynnyksen yli edestakas vaunuissa että ei enää ikinä toista. Kuitenkin kun pahin vaihe oli ohi niin rupesin ajattelemaan että ei voi osua samaan perheeseen kahta yhtä vaikeaa ja sairastelevaa lasta.

Raskauden takia on maidon herumisen alkaminen hidasta ja poitsu jyystää teräviä ikeniä nänneihin niin saa nähdä missä vaiheessa jää imetys. Ostin valmiiksi lehmänmaidotonta korvikejauhetta. Yöllähän en enää imetä. illalla klo 19-20 ja aamuyöllä 5 aikaan seuraavan kerran.

Tämänkin viestin kirjoittamiseen meni tunti, poitsu haluaa sisustaa viihde-elektroniikkaa uusiksi joten josko taas lopettaisi tähän! :)
 
Kapusha voimia sinne! Ja tänne saa valittaa ja purkaa tunteitaan niin paljon, kun sielu sietää! :D

Meillähän neiti on nyt tässä parina päivänä nukkunu vaan 2 päikkärit. No eilen onneks nukku ne kolmet :D Mutta yks päivä nukku 9.30-10 ja 12-14 ja ei enää suostunut 14 jälkeen nukkumaan vaikka yritettiin ja oli ihan yliväsynyt :ROFLMAO: No illalla ei kauaa mennyt kun nukahti sitten yöunille ja nukku sitten 12h putkeen:p:LOL:

No meillähän on tän vauvajutun kanssa semmonen tilanne, että jätän nyt tässä piakkoin pillerit pois ja odotan yhdet menkat ja sitten sais ehkä se toinen vauveli tulla:whistle: Mutta kolmannen, jos joskus haluan sitten niin se saa tulla sitten vasta paljon paljon myöhemmin :D Vaikka joskus 30 jälkeen :)

Meillä ois tänään edessä syöttötuolin kasaus. Se on vajaa 2kk ollu tuolla nurkissa pyörimässä ja tänään aateltiin vihdoin kasata se:D:ROFLMAO:

Ihanaa sunnuntaita kaikille <3
 
  • Tykkää
Reactions: Sadeyes ja anscu
Meidän hurmuri on tänään 6kk!! :love: Eilen syötiin kakkua ja oli sukulaisia kylässä.

Meillä on nyt ikäänkuin neljä tilannetta samaan aikaan päällä; hampaan puhkeaminen, eroahdistus, tiheän imun kausi ja vielä sitten flunssa (TAAS!!!!). Et enemmän jo ku omiksi tarpeiksi näitä kriisejä.
Käytiin tänään lääkärissä,kun epäilin jo korvatulehdusta. Yöllä alkoi huuto heti kun pisti makuuasentoon niin aloin miettiä et oisko korvissa jotain mut toinen vain punoitti, torstaina mennään vielä varmistamaan. Nenä on aivan tukossa, vähän yskii ja sitä kuolan määrää... Olikin hetken poissa mut nyt valuu aivan solkenaan.
Nyt nukkuu vaunuissa ulkona. Onneksi saa nostettua pääpuolta niin jospa uni onnistuisi edes tunnin verran. Kahtena päivänä kun koko päivänä on nukuttu noin 1,5h ja sit yöhulinat päälle. :eek:

Mäkin elin toivossa että samaan perheeseen ei kahta yhtä haastavaa vauvaa tule. Kissanviikset, yhtä vaativa vauva on kun veljensäkin oli! Kaikki menee oikeastaan samalla kaavalla, tosin esikoinen ei ollut kipeänä tähän tahtiin. Nyt se sitten raahaakin kerhosta vissiin kaikki pöpöt mukanaan. :( Esikoisen kanssa valvottiin joka ikisen hampaan kohdalla ja lopulta haettiin resepti vahvempaan särkylääkkeeseen,kun perus panadol ei enää tehnyt mitään.. Ja kuitenkin molemmat lapset on ihan terveitä, vaativalla temperamentilla. :sneaky:
Helpompaa olisi jos olisi se toinen vanhempi yhtään kiinnostunut osallistumaan yövalvomiseen tai edes päivällä olemaan paikalla et saisin nukkua päikkärit. Oon tässä nyt monesti miettinyt,et miksen tajunnu jo vuosia sitten ettei tommosesta "minäminäminä"-tyypistä oo osallistuvaksi vanhemmaksi. No nyt ei enää auta vaan hoidan sitten lapset lähestulkoon yksin. Ärsyttää vaan et mies sit ottaa ns. "rusinat pullasta" kun ei tarvii hoitaa nukuttamisia, syömisiä tms vaan voi sillon kun lapset on iloisia ja pirteitä olla paikalla. Harmittaa eniten lasten puolesta,et niillä on aivan puhkipoikki väsynyt äiti, koska isi miettii ensin itseään ja töitään ennenkun ketään muuta. Ja kaikkihan tietää et ensin pitäisi miettiä et mikä on lapsille hyväksi. Noh, pelataan niillä korteilla mitä on annettu. (n) Välillä sit kunnostautuu noin viikoksi ja on enemmän kotona,mut sit taas ollaan koko ajan töissä ja muut unohtuu. Taas joku päivä saan raivarit sille niin ehkä se taas muistaa kaivaa sen pään hanuristaan :sneaky:o_O

On meidän pikkuherra kyllä veikeä tyyppi yleisesti ottaen. Hauskinta ikinä oli tänään kun sai juoda nokkamukista! Nauraa räkätti ihan hulluna et meinas vedenjuomiset ihan unohtua :LOL: Muutenkin on kovin hymyilevä ja saa onneksi aina Äidinkin hymyilemään olemuksellaan vaikka sadan yöheräilyn jälkeen ei paljoa naurata :rolleyes:
 
Me oltiin viikonloppuna kylpylässä koko perhe ja yksi yö hotellissa. Meni kyllä yllättävän mukavasti reissu. Onhan ne siirtymätilanteet pukuhuoneessa aina vähän säätämistä näin pienen kanssa, mutta poju nautti vedessä lillumisesta ja jaksoi molempina päivinä uida 40 minuuttia.
Täällä on yllättäen nyt kolmena aamuna putkeen nukuttu 8 asti! :O harvinaista herkkua meillä, kun normisti herätään siinä 6.30. 2 edellisenä päivänä nukuttiin silti 3 päiväunet, ja nukkumaanmeno venyi 21.30 asti. Tää aamu sit valvotiin ja oltiin kerhossa ja mentiin ekoille unille vasta lounaan jälkeen klo 11.20... nukuttiin sit kuitenkin vaan 1h20min ja nyt jo kitistään väsymystä, joten saa nähdä riittääkö ne 2 unet tänäänkään...
 
Onnea Sadeyes :love: !! Vaikka kahden ihan pienen kanssa voi välillä olla rankkaakin, niin on se kyllä ihanaakin seurata kahden sisaruksen touhuja. Meillä tytöillä ikäeroa 1,5v ja leikkivät kyllä tosi pienestä lähtien jo paljon yhdessä.

Meillä oli eilen sydänkontrolli. Kaikki oli ennallaan, eli edelleen ahtauma on lievä, eikä aiheuta Niilolle oireita. Jos pysyy tuollaisena, niin ei tarvitse mitään toimenpiteitä, eikä vaikuta normaaliin elämään. Seurantaa harvennettiin, eli seuraavaksi mennään vasta toukokuussa!
Niilon mitat oli nyt reilun 7kk iässä 8380g ja 69cm. Painoa oli tullut kuukaudessa vaan 80g, mutta vastaavasti pituutta oli venähtänyt enemmän. Painonnousuun voi hyvin vaikuttaa sekin, kun nyt enemmän liikkuu.

Niilolla on 2 hammasta, joista jälkimmäisen kanssa pari yötä nukuttiin levottomammin. Mutta aika vähällä vaivalla tulivat. Vauvallehan voi antaa rinnakkain Panadolia ja Buranaa, jos tuntuu kovasti olevan kipeä. Meillä meni yhdellä Panadol-annoksella tämä ensimmäinen hampaidentulo. Muistaakseni isommilla nuo ylähampaiden puhkeamiset vaivas enemmän.

Minä palasin viimeviikolla töihin ja isukki jäi kotiin. Mulla on välillä töissä hirveä ikävä Niiloa, mutta toisaalta on ihana tunne siitä, että mies haluaa olla pojan (ja toki samalla muiden lasten) kanssa enemmän. Niilolle tämä muutos on ollut ihan simppeli homma. Kahtena eka päivänä oli nukkunut päikkäreitä huonosti, mutta nyt on jo omassa tutussa rytmissään. Teen paljon iltavuoroa, eli aamut touhuan poitsun kanssa ja lähden töihin usein sillon, kun on toisilla eli pitkillä päiväunillaan. Kotiin tulen, kun on jo yöunilla.

Täällä (taas!!) muu talo nukkuu ja minä oon kukkunut jo kohta tunnin hereillä. Voi kun joskus osais nukkua vaikka seitsemään yhtä mittaa, vaan 99% öistä herään siinä 3-5 välillä ja sittenpä uni ei enää tule. *huokaus*

T. Huhtihapsukkainen ja Niilo 7+ kk
 
Huhtihapsukkainen: Kuulostaa hyvälle!! :) Meillä kans mies haluis jäädä kotiin poikaa hoitamaan,mutta meillä se eioo mahdollista kun olen perhepäivähoitaja. Mullahan ois 2kk kun työt alkaa!

Yllättävän hyvin meni sit kuitenkin eilen tuo 2 päiväunille siirtyminen, väsymys meni ohi iltapäivällä kun isoveljen kanssa leikki, ja sit tokat unet nukkui 15.30-16.30. Yöunille 20.45. Tänä aamuna herättiin 7.45, ja ekoille päiväunille meni taas vasta 11.20 eli lounaan jälkeen. Lounasta vähän aikaistettiin kun se on aiemmin syöty 11 jälkeen niin tänään syötiin jo 10.40. Nyt kun vielä hoksais että vois sen pari tuntia ainakin nukkua... :)
 
Meillä katos hyvät yöunet! Nyt kaks yötä heräilty kahden-kolmen tunnin välein :( voi hitsi!!!! Mä en saa santtua vielä pysymään hereillä kuin max. Kolme tuntia illalla ja siitäkin viimeinen tunti on jo tuskaa. Toi kaksien päiväunien taktiikka olis varmaan hyvä mutta vielä ei onnistu. Toisaalta nopeasti muuttuvat jutut, niin ehkä ens viikolla???!?!? Jotain pitäis keksiä...
 
Paranemisia kaikille flunssasille!

Ihanalta kyllä on kuulostanu Katjuska sinun reissu! Oon ehkä vähän kateellinen :whistle::ROFLMAO:

Huhtihapsukkainen hyvä, että kaikki oli hyvin :)

Mäkin haaveilen töihin paluusta, mutta kun ei ole paikkaa mihin palata :( Kovasti soittelen kaikkialle ja laittelen hakemuksia, noh ehkä ens vuonna toivottavasti pääsee töihin :)

Meillä nukuttiin eilen 3h päikkärit pitkästä aikaa! Ja tietenkin oltiin just sillon menossa, että äiti ei tietenkään päässyt nukkumaan ite:D:ROFLMAO: Meillä neiti jaksaa olla sen 3h hereillä max ja sitten pitää päästä nukkumaan ne 30min unet :)

Koottiin se syöttötuoli ja neiti tykkää kovasti istua siinä :) ei kyllä istu, kun sen 10min siinä tai sen aikaa mitä soseen syöttää. En uskalla kauemmin istuttaa, kun ei ite vielä istu kuitenkaan :/
 
Oon tässä miettiny, että pitäskö mun olla huolissaan, kun meidän neiti on reilu 7kk ja ei vieläkään itsestään istu. (n) Tietenkin tiiä, että jokainen vauva kehittyy yksilönä ja näin, mutta oon vaan miettiny tätä :D Kun tuntuu, että monien vauvat on itsestään noussut istumaan joskus 6-7kk ja meidän neiti ei vieläkään :ROFLMAO: Ja ei vieläkään ryömi eikä konttaa. Pyörimällä liikkuu ja kovastikkin:LOL:
 
Pippuri: Ei tartte olla huolissaan! Ei monikaan tän ikäinen vielä nouse ite istumaan, ei meilläkään osaa vielä!! :)

Meillä jäbä ei tosiaan istumisesta oo niin kiinnostunut vielä, mutta perjantaina oppi nousemaan seisomaan. Ja täällä ollaan puolestaan huolestuneita siitä kun tuolla on niin vauhti päällä ja seisomaan nousee, mut mitään holttia ei sit oo alaslasketumisessa..

Viikon verran nyt on oltu kaksilla päiväunilla joka päivä. Päivärytmi menee nyt niin, että aamulla herätään 7-8, ja aamupalaa syödään 8 jälkeen sit. Lounas syödään jo 10.30, ja 11 mennään sit maitopullon kans parvekkeelle päiväunille ja nukkuu noin 2½h. Klo 14.30 välipalaa ja sit tokat päiväunet & maito noin 16-17. Päivällinen 17.30 ja puuro 19.30/20. Sit kylpy ja vellipullo noin 20.45 ja siitä sit unessa on klo 21 ja nukkuu aamuun asti. Perjantai-lauantai yönä tosin harjoiteltiin pari tuntia seisomista. :D

Hampaita ei oo näkynyt vielä.
 
Meillä ei itse nouse istumaan (lähimainkaan..) vaan jos laittaa istumaan niin tököttää siinä hetken kunnes on päästävä mahalleen et pääsee "ryömimään". Ei siis voi ihan ryömimiseksi sanoa,mutta etenee pyörien ja hyörien aika pitkiäkin matkoja. Meillä esikoinen oli 6kk kun ryömi, 7kk kun konttasi, 8kk nousi tukea vasten seisomaan kunnolla ja 9kk1pv kun käveli. Kuopuksella ei näyttäisi onneksi olevan niin kiire, kerkeis tulemaa vähän järkeä päähän! Ei kannata Pippuri olla huolissaan, kyllä ne oppii kun sen aika on! Mulla on joku etäinen muistikuva,et useimmiten opitaan itse menemään istumaan kun konttaa. Et siitä on helpompi sitten kammeta istumaan itsensä (y) Ja toiset vauvat oppii konttamaan siellä 8-10kk ikäisinä jolloin meillä esikoinen jo käveli :LOL: Yksilöitä nää on ja se kehitys saattaa tapahtua päivässä tai kahdessa et yhtäkkiä hokaa ryömimisen/konttaamisen jne ja sitten mennään eikä meinata :rolleyes:

Nää unihommat on täällä edelleen ihan :poop:. Hammas ei vieläkään ole tullut läpi,mut särkyä ei enää vissiin oo vaivana. Nuhastakin selvittiin melkein järjissään, mutta... Viime yönäkin ois pitänyt tissiä saada ihan koko ajan! Eroahdistuksissaan vissiin tarkastelee et se äiti on todella siinä vaikka nukkuu ihan kainalossa kiinni jo muutenkin. Enkä tiedä et annanko vaan tissiä 2h välein vai kuuntelenko huutoa monta tuntia. Ei nimittäin tutti kelpaa.. :( Nyt on menny yöt niin huonoiksi et mulla alkaa jaksaminen olla aivan tapissaan. En uskalla pitkiä matkoja ajaa kun alkaa silmät lumpsaa kiinni..:confused:

Päivärytmi ollaan kyl ihanasti saatu kohdilleen. 7 ylös, aamusosetta, pienet tehotorkut 20min sylissä, leikkiä lattialla/kävelytuolissa tms ja 11:30 sosetta + jälkkäriä. Yleensä klo 12 on vaunuissa ulkona unilla ja nukkuu sitten sen 2-3h jonka jälkeen taas jälkkäriä. 17 aikaan ottaa tehotorkut taas ja 17:30 iltaruokaa. Sit alkaa taistelu et saan pysymään hereillä, 19:30 iltapuuroa ja suihku. klo 20 sit ollaan sängyssä jossa kyl tohottaa omiaan pahimmassa tapauksessa 40min. Nukahtamisen jälkeen menee about 30min niin säpsähtää hereille ja itkee säikähtäneenä ... o_O Mä olisin niin onnellinen kun nukkuis edes muutaman tunnin putkeen.Mun on pakko jäädä joka ilta nukkuu vauvan kanssa et jaksan yöheräilyt ja sit aamulla aikaisin ylös. Et ei paljon parisuhdetta hoideta.. :unsure:
Tissiä otetaan aina kun siltä tuntuu :LOL:
 
Täällä on kans yösyönnit menneet mahdottomiksi! 2h välein pahimmillaan syö, enkä tiedä että mikä juttu tää taas on.. :unsure: ei nukahda kyl jos antaa huutaa vaan herää sit vaan kokonaan. Nukahtaa kyl iltaisin itse kymmeneen minuuttiin (Mehän pidettiin se pistäytymisunikoulu vajaa kuukausi sitten).

Tytöllä on ollut maha aika kovalla heti kun kiinteiden määrä on kasvanut, vaikka oon antanut luumua ja päärynää ja vettä.. tykkää selvästi tehdä ennenkin potalle kuin vaippaa kakat, en tiedä osaako tämän ikäinen pantata, tuskin.:poop:

Lisäksi tällä on kynsivallin tulehdus sormessa että vauvuinnit jäi välistä ja antibiootit sai suun kautta otettavaksi, en oikein haluaisi niitä niin helposti viljellä joka vaivaan mut en tiedä mitä muutakaan tuolle tekisi. Ja päiväunet kun nukutaan × 3 vaunuissa niin toki mä rikoin eilen vaunuista aisan..:(:confused:

Miten teillä meni Isänpäivä? Meillä mies oli ikionnellinen kun ei tehty korttia :ROFLMAO: tehtiin salaa kakku ja mä kokkasin vähän parempaa.
 

Yhteistyössä