Jaksaako teidän 4-vuotiaat kävellä kilometrin matkan ja takaisin osin mäkistä maastoa kitisemättä?

  • Viestiketjun aloittaja "nii"
  • Ensimmäinen viesti
"nii"
Huoh. Pitäis lähtä käymään kaupungilla ja en viiti ottaa autoa tuon matkan takia sekä turvaistuin on toisessa autossa. Rattailla en viitsi noin isoa lasta enää kuskata. Jalatkin raapivat maata :) Pulkka olis jees, mutta en tiedä kuinka tehokkaasti on suolattu/hiekotettu pyörätiet että tulisko siinä vaan hiki ja vitutus. Vaihtoehtona on siis napakka kävely neljävuotiaan kanssa kilsa kaupunkiin, siellä vähän, ja sitten takasi. Onko meillä vaan patalaiska nelivuotias, kun olen lähes satavarma, että pistää juntturat päälle viimeistään tulomatkalla ja ei suostu liikkumaan. Tiedän tämän siitä, että pelkästään kaupoissa pyöriminen saa hänet turhautumaan ja alkaa valittamaan ettei jaksa kävellä.
 
"plop"
Jos voidaan kävellä lapsen vauhtia jaksaa. Kunhan on muuten terve ja pirteä. Huonosti nukutun yön jälkeen tai nälkäisenä menisi tappeluksi koko matka.

Mutta sitten kun lähdetään koiralenkille ulkoiluttamaan koiraa ei jaksa. No, ei kaikki aikuisetkaan jaksa kävellä tunniin yhtämenoon reippaasti, joten en sitä lapseltakaan vaadi. Mie kannan hyvällä omallatunnolla 4v poikaa välillä kantorepussa selässä tai laitan kaksosten rattaisiin ja toisen kaksosista selkään.( Pyöräilemään poika ei ole vielä suostunut, jos joku sitä seuraavaksi ehdottaa)
 
grsdfcx
Meillä tyttö käveli jo alle 2 vuoden iässä helpostikkin 2-3km matkoja. Rattaisiin ei enää silloin suostunut ja mikäs siinä kun reippaasti käveli ja piti kädestä kiinni.
 
Meillä
poika oli tosi hyvä jo 4v kävelijä,käveli helposti vaikka 5km,mutta välillä just jossain kaupungilla tai ostoskeskuksessa ei olis yhtään jaksanut kävellä.
Kyllä meidän laiskempikin kävelijä tyttö,viime kesänä alle 3veenä käveli koorkeasaaressa kilometritolkulla pari tuntia.
 
nbxn
Meillä tyttö käveli jo alle 2 vuoden iässä helpostikkin 2-3km matkoja. Rattaisiin ei enää silloin suostunut ja mikäs siinä kun reippaasti käveli ja piti kädestä kiinni.
Näin meilläkin juuri 2v täyttänyt.. :) Jaksaa todella hyvin kävellä parikin kilometriä. Meillä sitten taas suostuis istumaan rattaissa, mutta toinen tulossa ja ikää kuitenkin lapsella jo tuon, joten haluan, että oppii kävelemään matkoja, ettei sitten tarvitse lapsen oltua isompi kuunnella kitinöitä, kun ei jakseta kävellä, kun ei ole opetettu kävelemään muutakuin parkkipaikalle autoon ja takaisin sisälle...
 
  • Tykkää
Reactions: Pee83
Tietenkin jaksaa. Kun lapset on tottuneet kävelemään mäkisessä maastossa pienestä pitäen, niin ongelmia ei ole ilmennyt.
Oma tuolloin 3 vuotiaani , käveli viime kesänä Korkeasaaressa 5 tuntia putkeen ja oli senkin jälkeen virtaa täynnä.
Lapset kyllä jaksaa, jos niiden vaan antaa liikkua.
 
"vieras"
no jaksaa. ja jaksaa meidän pian 2v täyttäväkin. 4v jaksaa paljon pidemmänkin matkan. useamman kilometrin. ei oo rattaissa istunu enää kahteen vuoteen. paljon kävellään eikä ikinä oo sanonu että ei jaksaisi.
 
Jaksaa, jopa meidän laiska vajaa nelivuotias on pitkälle toista vuotta selvinnyt tuosta matkasta. Nuriseeko? Taatusti viimeistään kotimatkalla! Mutta armoa ei tunneta tai jotain ;) Nelivuotiaan kanssa kävelyvauhtikin alkaa vihdoin olla aikuiselle muuta kuin löntystelyä. Älä anna periksi, vaikka nuriseekin. Älä kanna, pidä vain kädestä kiinni ja ylläpidä etenemisnopeus. Ja nurinan alettua kannattaa ottaa välitavoitteita (ojalle, pellon reunaan, metsän reunaan, postilaatikolle...) ja niissä kohdin sitten aina hiukan katsella maisemia. Kun tyttö meillä nurkuaa jalkojen väsymistä, totean vain, että nyt mennään kotiin, ei tähän tienposkeenkaan voi asumaan jäädä.
 
"mä"
3v oli mukana Alpeilla vaelluksilla käveli päivittäin 2-4km, 4vuotiaana 4-6km ja nyt 10vuotiaana jaksaa sen minkä aikuinenkin . On aika mäkistä (vuoristoista ) seutua .
2,5vuotiaana jäi rattaat pois olivat käytössä ainoastaan jos piti kipeänä lähteä lääkäriin
 
Jaksaa kävellä - nurisee kun on sellainen fiilis. Se ei riipu siitä jaksaako vai ei.

6-7 kilsan reissu taisi olla pisin tuossa iässä. Ja juu - kyllä silläkin reissulla valitettiin pahimmassa hyttysnotkossa. Ja juostiin viimeinen kilsa...

Rattaita käytettiin 4-vuotiaaksi asti, kun tilanne sitä vaati. Ei aina lapsi jaksa kävellä kokonaan pitkiä reissuja (esim pitkän hoitopäivän päätteeksi vanhemmat päättävät mennä vaikka pitkälle kävelyreissulle...)
 
Viimeksi muokattu:
"vieras"
Riippuu paikasta. Niin kuin toinen vieras sanoi, Muumimaailman tyyppisessä paikassa kävelee vaikka kuinka paljon. Lisäksi leikkipuistoon kävellään mennen tullen reilu kilometri, mutta jos tavoitteena ei ole "kuin" kotiintulo, marina ja nurina "ei jaksa" alkaa.
 

Yhteistyössä