Jouluaaton "ohjelmanne"?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
Foortti harmaana
Herätään kun on pakko, sitte syyään aamupalasta, lapset kattoo töllöö.

Seuraavaksi puuro uuniin ja lahjakierrokselle.
Kotiin puurolle.

Sitte ootetaan jännityksessä jokuaika.

Porukoille jouluruualle varmaan kello 3, sitte pukki tulee meille kello 5. (olisin halunnu 6, mut 5 ok)

Sitte kahvit meillä ja lapset repii lahjapapereita ja tutkii lahjoja. =)
 
Me mennään mun porukoille. Aattona kun heräämme, syömme ekaks riisipuuron. Sen jälkeen lähdemme mieheni kanssa viereiseen kaupunkiin haudoille ja samalla matkalla tuomme isovanhemmat mukanamme joulun viettoon. Puolen päivän aikaan on joulusaunan aika, siinä menee jonkun aikaa koska meitä on iso porukka. Sen jälkeen juhlatamineet päälle ja joskus kahden kolmen aikaan on jouluruoka. Ruoan jälkeen odottelemme pukkia, joka tulee joskus viiden kuuden aikaan ja sitten jaetaan lahjat =). Illalla joko jäämme istumaan iltaa ja pelailemaan seurapelejä tai lähdemme ajamaan kotiin n. 200 km. Ei olla vielä päätetty.
 
mummolassa
Aamiaisen jälkeen katselen lasten kanssa teeveen lastenohjelmia, ehkä käymme vähän laskemassa mäkeä ja ajamassa apen moottorikelkalla. Puolenpäivän aikaan katsotaan joulurauhan julistus, appivanhemmat ja vaimo käyvät haudoilla, itse laitan lapset päikkäreille.

Päikkärien jälkeen sauna, sitten tulee pukki. Lapset saavat avata pari-kolme lahjaa ennen jouluruokaa. Loput lahjat avataan ruuan jälkeen, appiukon kanssa otamma parit näkäräiset ja leikitään lasten kanssa.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
Herätys kello 5.00, kahvin keittoa ja lehden lukua. Lasten herätys noin kello 5.30, aamupala ja pukeminen ja kiireellä ulos, ja kiikutus iskän luo, jossa on määrä olla noin 6.30.
Kello 7.00 tehokkaana töissä. Että semmosta :) Illalla lasten ja miehen kanssa hiljaista, rauhallista ja tunnelmallista yhdessäoloa.
 
Blue
Aamulla 8-9 aamupala
Sitten muksut pihalle, me valmistellaan ruokaa.
Klo 12 joulurauhan julistus ja sen jälkeen puuro.
Sitten saunaan ja juhlavaatteet päälle.
Isovanhemmat tulee, ruoan valmistusta ja pukin odotusta.
Joulupukki tulee 15-16.
Sitten lahjakohnotuksen jälkeen rauhassa syömään.
Ruoan jälkeen vietetään leppoisaa iltaa ja tutustutaan lahjoihin.
 
reetu
Me herätään aamusta, sillon kun lapset herää. Mä keitän riisipuuron ja puuron jälkeen mennään yleensä joulusaunaan. Lapset nukkuu päikkärit klo 12-14 ja sen jälkeen varmaan syödään. En oikein vielä tiedä. Pukki tulee klo 16.

Toi ruoka-aikataulu on vähän auki, siihen voisinkin ottaa ideoita. Eli syödäänkö ennen pukkia vai sen jälkeen? Jaksaako lapset keskittyä syömiseen sen jälkeen kun niillä on lelut ja kaikki?

Me siis vietetään joulu oman perheen kesken, ihanaa. Illalla lapset tai ainakin pienempi menee nukkumaan n. 19.30 ja sit me ollaan miehen kaa, syödään suklaata ja katotaan tv:tä ja rauhotutaan.

Joulukirkko olis ihana, mut ei taideta ehtiä. Lasten joulukirkko on aina siihen aikaan että lapset nukkuu päiväunia....Se on musta aika outoo. Hautausmaallaakaan ei välttämättä ehditä käydä.
 
vierailija
5.15 soittaa kello. Koira ulos, omat aamutoimet ja klo 7.00 töihin. Klo 15.00 kotiin, napa täyteen kinkkua ja loppuillan voikin sitten lojua sohvalla suklaarasia kourassa.... Teini touhuilee omiaan. Ai niin, käy ne isänsä kanssa kuulemma mummolassa syömässä.
 
Herätään joskus, otan äkkiä paahtopaistin lämpimään ja uuni päälle. Kahvit ja aamutoimet lapsien kanssa. Aamupalaa. Salaatti valmiiksi, paisti valmiiksi. Jouluruokaa vihdoin. Pukki käy ovella, lahjat! Loppupäivä leikkimistä ja syömistä. Juustoja ja punkkua.
 

Yhteistyössä