Joulukuun nyytit 2014 ~ toukokuussa

tuulentyttö viikkoja 9+4.. en oo käyny vielä ultrassa. Lauantaina menen yksityiselle, aika varattuna.. pelottaa että onko siellä ketään kyydissä, ja jos on niin onko se kunnossa :( juu mä ilmottelen!! neukkutäti kuitenki sano että mä en voi ite vaikuttaa tähän meneekö kesken vaiko ei, ellen rupia jotain esm.pakastearkkua nosteleen.. että pitää elää normaalia elämää eikä maata sängyssä ja pelätä pahinta.
Mutta silti pelottaa :(
 
Lurtsi Toivotaan parasta ultraan! :hug: Odottaminen on vaikeaa. Mä tunnen pari tapausta joissa raskauden aikana oli tiputtelua ja välillä ihan kunnon vuotoakin ja terveet lapset tuli. Kuten Tuulentyttö sanoikin niin kaikki voi olla ihan hyvin

Onko teille ilmaantunut hengästymistä ja/tai tykytystä ? Mulla on ihan hyvä peruskunto mutta varsinkin portaat saavat mut kuoleman porteille tällä hetkellä. Hengästyn tosi pahasti ja sydän alkaa hakkaamaan ja sit tulee kylmä hiki, huimaa ja on huono olo. Ja koko kroppa tärisee. Tää jatkuu sitten 30-60min. Kiva olla töissä kun tekisi mieli maata paikoillaan jossain viileessä tai mennä oksentamaan. Mä en yhtään muista oliko esikon kanssa tällaista.
 
Sakkura
Mua ainakin hengästyttää. Käyn lasten kans kaupassa melkein joka päivä kävelemällä, nuorin on vaunuissa. Tästä on noin kilometri kauppaan. Niin kyllä jo ennen puoli väliä hengästyttää :) Sydämen tykytystä ei ole. Mulla tuli ekan raskauden jälkeen lisälyöntejä, joiden takia kävin lääkärissä. Sano että normaaleja, niin en sen jälkeen ole käynyt. Huomasin että kofeiinista tulee enemmälti ja jaffakekseistä(?). Nyt on ihmeen vähän ollut, kylläpä niitä ehtii tässä kun maha kasvaa. Vähän meni ohi aiheen :)
 
Neuvolaan sit soittelin tänään ku näin oman kaupunkini terveys sivuiltani pankkitunnuksilla labran tulokset. nega eli ei pissatulehusta..neuvolassa sitte sovittii että mun neuvolatäti soittaa huomenna ja sovitaan jatko toimenpiteistä.. oli meleko nihkeä tämä täti jolle soitin kun seki vaa jaaritteli että kannattaako sitä ultraa varata kun sulla kuitenkin on kolomenviikonpäästä niskapoimu ultra.. tuli vaa mielee että mitä jos se on esim kuollut tuonne??? ja mun pitää toimettomana ootella kolomeviikkoa?!!! onneksi varasin ajan yksityiselle!!! :kieh: nii ja tää neukkutäti muuten vielä tokas,että sulla on jo niin paljo viikkoja 9 + 4, että tuskin se mikään keskenmeno olisi? waat..voihan se olla!!!
kyllä mua välissä ihmetyttää tää terveydenhuolto..

tosiaan, 5.6 on se niskapoimu ultra.. blaah..

toivotaan että kaikki on hyvin ja kaikki menee hyvin loppuun saakka. :heart:
 
Viimeksi muokattu:
Lurtsi Terveydenhuolto on loistavalla mallilla.. :kieh: Mun kaverille sanottiin samalla tavalla että ei tässä mitään voi ja rakenne ultra kuitenkin kohta (just 3-4 viikon päästä) kun hänellä oli kovaa verenvuotoa.:mad:
 
Lurtsille tsempit, itellä oli kuopusta odotellessa tuhruvuotoa jonku päivän raskauden alussa, tulkitsin menkoiksi, kun ne eivät olleet vielä edellisestä raskaudesta kunnolla alkaneet.. eli ei siis ollut menkkavuotoa vaan sellasta tuhruttelua paremminki ja loppuraskaus sujui hyvin :). Nämä viikot on ärsyttäviä, kun ollaan jo kohta eka kolmanneksen lopulla, mutta oikeen ei vielä osaa asennoitua, että masussa on varmuudella vauva joka voi hyvin.
Itellä olis tänään ja huomenna se yövuoro ja voi kääk että pelottaa, miten ne jaksan :(..
Oma np-ultra ois vkon päästä perjantaina ja vaikka sydänäänet jo neuvolassa kuulu niin kyllä silti jännittää mennä..
Kärsiikö muut tukkoisesta nenästä? Ite oon joutunu turvautuu jo useemman vkon nenäsumutteeseen ja vähän mietityttää että onkohan se kiitenkaan aivan ok sitä käyttää, vaikka töissä kyllä lääkerekisteristä tarkastin että pitäs olla ok, kun on vaan paikallisvaikutteinen...
 
tuulentyttö Kiitos paljon lohduttavista sanoista :heart: ja tosiaan kävin myös varhaisulrassa kuukausi sitten ja siellä oli kaikki hyvin. Eilen oli lopulta jo sen verran varma, ettei kukaan enää kasva sisälläni, että otin dopplerin takaisin käyttöön. Ajattelin, ettei se enää huonommaksi voi mieltäni saada. Lopulta löysin pienen sydämen sykkeen ja uudelleen taas tänään. Tänään tuli vielä varmempi olo, kun oma syke ja vauvan syke kuuluivat päällekkäin. Mieskin kuunteli niitä tänään vieressä ja oli yhtä hymyä :). Ei sitä uskalla vieläkään luottaa, että asiat menisi hyvin, mutta ainakin olen jälleen vähän rauhoittunut.

Lurtsi Voimia epävarmuuteen.

Tukiverkoista
Meillä on oikein hyvät tukiverkot. Kummankin perheet ovat tukena ja varmasti auttavat. Ja kummankin perheeseen on todella läheiset välit ja suurin osa perheenjäsenistämme asuu n. 20 km säteellä meistä.

).( Raskausoireet on käytännössä kokonaan poissa. Väsymystä on vielä vähän jäljellä, pahoinvointi on kokonaan pois ja rinnat ovat enää hitusen arat. Näiden takia onkin iskikin epävarmuus raskaudesta, mutta dopplerilla löytynyt sydänäänet eilen ja tänään, joten ainakin toistaiseksi, joku pieni kasvaa sisälläni :heart:. En vain mitenkään meinaa käsittää sitä. Enää viikko ja päivä ultraan. Huomenna seulontaa varten verikokeet.

rv 11+2
 
  • Tykkää
Reactions: tuulentyttö
Heips! Ja tervetuloa vielä uusille joulukuisille!:wave: Onnea myös hyviä ultrauutisia saaneille!:flower:

Tänään oli sitten eka neuvola, eipä tullut erityisiä fiiliksiä tai ihmeemmin uutta tietoa (aika hyvin olin jo ehtinyt googlailla perustiedot). Tai no, hiukan absurdi olo tuli siitä, kun neuvolatäti (ikää ehkä max 25) alkoi sepustamaan miten treenata lantiopohjalihaksia! Reps! :D No joo hyvähän niitä on jumppailla, joten ei muuta kun ottamaan ohjeista vaarin! ;) Niin ja absurdi ajatus oli myös neuvolakortti: mullako semmoinen?? No totisesti on! Tämä neuvola"täti" (joka kyllä kuulemma vaihtuu seuraavalla kerralla siihen, joka se sitten tulee olemaan) laittoi lähetteet sitten Kättärille ja sieltä sitten kutsuvat mut nt-ultraan aikaisintaan 11+0. Reilu pari viikkoa siis vielä ainakin, sitä odotellessa. Myös varattiin seuraava neuvola-aika th:lle ja neuvolalääkärille, joten nyt on ainakin ajat varattuna. Takaraivossa silti vaan jyskyttää olisipa kaikki hyvin, vaikka hyvinhän kaikki oli vielä 7+0...

Tukiverkoista: meillä on mielestäni suht hyvät, sillä vanhempani asuvat puolen tunnin ajomatkan päässä ja muutamia kertoja vuodessa hoitavat viikonloppuisin (joskus pidenpäänkin) kolmea koiraamme, joten luulisi, että lapsenlapsen kanssa apua myös löytyy (tosin saattaa koirahoito jäädä sitten vähemmälle). Miehen perhe sitten taas asuu Ruotsissa ja heitä nähdään vain muutaman kerran vuodessa, joten hoitoapua ei ole odotettavissa siltä saralta.

Lurtsille tsemii ultraan! Kaikki on varmasti hyvin. :)

Ei muuta kun viikkoa sitten reippaana eteenpäin ja hyviä vointeja meille kaikille!

Milja & Lahja 8+5
 
Cuud, täällä käytetään kans nenäsumutetta ja silmätippoja nyt urakalla ja yritetään olla käyttämättä allergiapillereitä vaikka ne ilmeisesti neki on ihan hyväksyttäviä. Työterveyslääkäriltä sain reseptin ja vielä neuvolassa hyväksytin lääkkeet uusiksi että pitäs olla ihan ok vaikka käyttääki :D

Meillä oliki eilen eka neuvola! Tiedot kirjattiin ylös ja ens viikon lopulla verikokeisiin mutta ultraan tulee aika sitte myöhemmin postissa. Luinki sitten niitä infolappuja joita sain ja näin yöllä unta että ultrasta saatiin lappu, jossa oli kuva pienestä nauravasta down pojasta ja meillä piti tehdä päätös halutaanko pitää se vai mennäänkö taas keskeytykseen! Toivottavasti ei ollu enne uni, mutta se sai kuitenki ajatteleen että mitä jos se tieto tuotaski suoraan parin vuoden ikäsen vauvan kuvasta ja päätös pitäs tehdä sitte sen perusteella eikä pelkän utopisen ultrakuvan mukaan.. Hulluja unia! :D Onneksi kohta verikoe, ulkomaanreissu ja sitte loman jälkeen pitäski olla ultra jo melko kohalla!! Ootan sitä jo ihan hulluna.

Oon niin pahoillani niiden puolesta joiden suhteet on nyt joutunut tosi koetukselle! Hirmusesti voimia! Onneksi on ystäviä joiden kanssa hehkuttaa raskauden eri vaiheista :) Itsestä aina tuntunut myös että olisin varmempi vanhempana yksin kun sais tehdä kaikki päätökset oman järjen mukaan ja ois ressittömämpää ku ei ois kumppania jota vois vaatia yhtälailla tekemään arkiaskareita jotka vois hyvin itsekki tehä ;D Meillä mies on se joka on hinkunu lapsen hankintaa ja leikittää kaikki lapset kavereilla ja välillä kaupassakin. :D Itse en taas ole kauheesti lasten kanssa touhunnut ja äitiys tulee olemaan mulle varmasti haastavaa mut onneks edes toinen meistä on tottunu touhuaan lasten kans!

Tukiverkosta, meillä perheissä kaksi yli-innoksasta äitiä joista toisella lähtee voimat käsistä reuman vuoksi ja toinen on vähän jäänyt kii viidenkympin villitykseen, ei isiä tai isovanhempia ja lisäksi lapsettomia sisaruksia. Joten verkosto koostuu pääasiassa parhaista ystävistä joilla onneksi jo kokemusta vanhemmuudesta ja löytyy apua aina tarvittaessa :heart: Suurinosa asuu muilla paikkakunnilla joten hoitoapua ei juuri ole meilläkään tiedossa.

Äitienpäivänä sain ruusuja ja tietty kukkien saanti oli söpöä vaikka olikin minusta ihan tyhmä ele näin aikaisin :D

Jaksamisia pahoinvoiville ja toivottavasti kohta alkaa helpottaa!

Ma&Mi 8+2
 
Tänään sain NT-ultraan ajan, olikohan 9.6 vasta.

Oireita (niiden vähyyttä) tänää kelannu, mut kyl huomaa et vaikka töis pystyy käymään ja päällisin puolin kaikki ennallaan, niin väsymys todella rankkaa, semmonen "raskas" olo koko ajan, nälkä miltei jatkuvasti, ällöttää myös jos nälkä pääsee pahaksi ja välillä ei tiedä mitä söis, kun ei tee mitään mieli, aamulla sattuu virtsarakkoon ku nii kova pissahätä, tunteet menee itkusta kiukustumiseen ja välillä naureskelen yksikseni omille ajatuksille.

Tänään hiukan kaipasin "entistä normaalia" oloa, mutta pian taas muistaa kuulostella kroppaansa entistä tarkemmin ja nauttii tästä :)

Tatuoinnin hankin tämän raskauden alussa/ oletetun ovispäivän aikaan. Luulin et sillon oksetti jännityksestä, mut saattopa se näin jälkeen päin aateltuna johtuu muustakin ;) Tatuointi parani hyvin, mut täytyy nyt malttaa oottaa, et sitä pääsee jatkaan loppuun asti.

Tukiverkko: oma perhe asuu noin 100kilsan päässä ja miehen perhe ihan nurkilla. Tukea saa varmasti halutessaan. Ystäväpiiri mulla tosi pieni ja oliskin kiva löytää mammaseuraa, tai viimestää siin kohtaa ku vauva maailmassa, niin olis ihana kun löytyis vaunuttelukaveri.

Yhtenä riesana muuten tullu ummetus, mitä mulla ei oo ikinä ollu. Inhottava vaiva. Mut tänää tekasin luumurahkaa, nams, et jospa tää tästä. Pitäis muistaa juoda vettäkin enempi..
 
iisibeibi, sama juttu, kävelin tänään sellasen tunnin lenkin ja puolen välin jälkeen alkoi tuntumaan ku ois suossa rämpiny 100 kg painosen repun kanssa, niin tahmeaa ja raskasta oli kulku. Oottelin vaa et pääsis kotii ja sit illalla nukkumaan. Ja mitäs nyt? EI VÄSYTÄ!!!!
Ja duphalacia kävin eilen apteekista ostamassa varoiksi jääkaappiin että jos vähän alkaa tuntumaan että ummettaa niin alan käyttämään. Maha oli edellisessä ihan tukossa mitä pitemmälle raskaus meni.

Ma&Mi jotenkin tosi ihana uni tuosta down-pojasta :)

Voi kun minun ultra-aika tulisi tällä viikolla niin pääsisi laskemaan päiviä...! :popcorn:
 
tukiverkostoista Mä asun erillä paikkakunnalla kuin mun sukulaiset.. miehenki sukulaiset asuu ylhäällä pohjosessa 500km päässä.. mun sukulaiset 300km päässä..
mutta onneksi mulla on sellanen tilanne että 3 ystävää tältä paikkakunnalta kaikki odottaa lasta :D niin ollaan sitte samassa veneessä.

hitsi mä mietin ku esikoinen on vinkunut uimahalliin jo useamman viikon..että uskallanko mä lähteä jos täältä vuotaa jotain tuhrua..nyt on kyllä ollu hiljasta,ei oo tullu mitään..
himputti!! :headwall:

onko kellää tietoa mistä sais hyviä raskaus uimapukuja?

mulla esikoisen aikaan oli h&m ostettu, mut se oli virhe..se oli niin pornahtava että etuosassa oli nii iso v-aukko että sen rajat myötäily justiin ja justiin nännipihat piiloon!!!
järkyttävä uimapuku!!! :kieh:

oireet mä olin viikon influenssassa. Tuntu että mä kuolen siihen tautiin.. esikoinen oli onneksi isänsä luona sen aikaa kun mä sairastin. Makasin kakspäivää puolikuolleena sängyssä. Mä pystyin justiinsa olemaan jalkeilla sen verran että kävin wc:ssä, pesulla ja kaivamassa jotain syötävää jääkaapista!!! kun kävin lääkärissä, niin siellä sanottiin että kaikki on valittanu samaa,että ei oo koskaan ollut näin hirveä tää tauti!!!
kuumetta oli aluksi melkee 40. sitte oli kauhee röhä yskä, ja tuntu että keuhkot putuaa syliin kun yskii.. ja kauhea nuha. Kurkkukipu ja lopuksi multa meni puoleksi viikkoa ääni pois.. en tuntenut vissii tän lentsun aikana mitään raskausoireita muutako jotain repäsykipuja ainako yskin tai aivastin.. säikähdinki jo sillo että minne ne oireet on kadonnu.

Nytku lentsu o helpottanu niin oireet is back.. oksettaa,etoo, aaltoilemalla. tissit /nännit kipeet. nään painajaisia murhamiehistä lähes jokayö.. nukun levottomasti ja huonosti. janottaa ja voisin syyä vaikka hevosen!! :LOL:

miten muilla noi oireet??

kiitos kaikille tuesta <3 :flower:
 
Viimeksi muokattu:
Vihdoin saatiin uusi kone, niin ei tarvi aina tuolla puhelimella kirjoittaa :D

Huomasin eilen, että oli tullu sellasta kellertävää/oranssia valkkaria vähäsen. Googlettelin ja luin, että olis normaalia, mutta onko sitten? Ainahan se huolettaa tuollaiset, mut toivon että kaikki olis kunnossa. Ainakin syke kuulu eilen vielä ja selvästi kuuluivatkin vaikka eilen vasta 8+6.
On se ihana, kun voipi tuolla dopplerilla tarkistaa aina tilanteen. On kyllä ihan rahansa arvoinen kapistus. Toisaalta tottahan sitä sitten pelkää, että rakenteissa on jotain kovasti poikkeavaa, eli voin sanoa, kyllä se ultra pelottaa kovasti. Ehkä tuosta edellisestä raskaudesta on jäänyt se pelko.. silloinhan kaikki ei ollut ihan kunnossa, tokikin vasta myöhemmässä vaiheessa alettiin kontrolloimaan.

Eilen oli taas tosi huono olo.. jospa tänään pääsisi kuitenkin zumbaan.

Neuvolaan on enää 5 vuorokautta. Sitten varmaan saan sen np-ultra ajan. Menee siihen kesäkuun alkuun se aika.

*Unis* ja masunen 9+0
 
Voisin pikkuhiljaa uskaltautua liittyä teidän joukkoonne. Vähän hissukseen näin aluksi, ultran jälkeen sitten täysillä mukaan =) Lasketuksi ajaksi saa laittaa ainakin tässä vaiheessa 27.12., varmistuu sitten ultrassa..

Rivi olis

Johanna1984 / 30v / 3. lapsi / KAKS

Taustoja sen verran tähän alkuun, että minulla on siis kaksi lasta (8v ja 4v) edellisestä liitosta, joka päättyi eroon noin vuosi sitten. Viime kesänä löysin sen elämäni miehen, ja melkeinpä heti alusta asti oli selvää että yhteisiä lapsia halutaan. 8. kierrosta sitten tärppäsi ja plussa tuli tikkuun pitkänä perjantaina. Ens viikolla on eka neuvola ja ultra sitten 28.5. Jännittää vähän, että kukas se siellä masussa köllii :heart: Ja laskettu aika varmaankin varmistuu sitten ultrassa, mutta veikkaan ettei kovin kaukana olla tuosta 27.12.
 
Johanna1984: Tervetuloa! :) Sulla tullu plussa melkeen samana päivänä... Mulla tuli pääsiäislauantaina! ;) LA 26.12. näillä näkymin... Neuvola kans ens viikolla tarkalleen tasan viikon päästä, ei jaksa oottaa! :D

Joku täällä kyseli, onko muita jotka ei tiedä np- ultra aikaa... Täällä yksi! :) Ens viikolla sitten saa laput, niin pääsee varailemaan ajan... Tuntuu niin kaukaiselta vielä, kunhan edes eka neuvola olis!

Juliet83 + Nuppu 7+6
 
Tervetuloa uusille :wave:

Tsemppiä Lurtsille ultraan! Toivotaan, että tuhruttelu on ihan vaaratonta ja kaikki hyvin :flower: Äkkiseltään olisin itse varmasti aika varovainen menemään uimahalliin, jos tuhrua tulisi... Mutta tämä ei nyt perustu mihinkään tietämykseen, oli vain nopea, spontaani ajatus :) Kuulosti muuten ihan hirveälle tuo sun influenssa :( Onneksi nyt jo voit paremmin!

Raskausuimapuku vinkkejä ottaisin itsekin mielelläni vastaan! Tykkään tosi paljon uinnista ja ajattelin sitä harrastusta jatkaa ihan raskauden loppuun asti, jos kaikki ok.

Valkovuodosta, se taitaa olla ihan normaalia, että sitä tulee ja joskus aika runsaastikin. Varmaan se värikin voi vaihdella ja silti olla ihan normaalia. Sitten varmaan, jos on kokkareista, tulee hajuja tms. niin voi kieliä tulehduksesta. Itselläni on tullut aika kirkasta valkovuotoa aika runsaastikin ja välillä on tunne, että apua, nytkö lorahtaa jotain vuotoa, mutta vessareissu paljastaa sen vain valkovuodoksi :)

).( tänään oli neuvola! Voi miten jännää olikaan, ihan kuin olisi ekaa kertaa ollut taas! Minulla oli onneksi tuttu neuvolantäti, muisti aiempia raskauksia ja kaikkia juttuja mitä niissä on ollut. Ihan järkyttävä määrä tuli paperia, kaikenmaailman kyselyjä ja muita! Kyllä siellä vierähti varmaan ainakin 1½ tuntia ellei enemmänkin. Hemoglobiini oli tosi hyvä, painoa oli tullut lähtöön 1,8kg, mikä oli tädin mielestä ihan ok, enemminkin vähän. Tuo ero selittyy kyllä sillä, että punnitsen itseni aina aamuisin, alusvaatteisillaan ja nyt oli farkut ym. ja keskellä päivää. Lähtöpainoa on kyllä liikaa ja se ärsyttää :kieh: No, täytyy koettaa himoita hedelmiä, vettä ja muuta terveellistä :D

Varattiin ar-ultra ja se on jo maanantaina, jee!! Ihan superonnellinen, että niin nopsasti onnistui! Täti sanoi, että ilman muuta ultrataan täällä, kun on se rypäleraskaushistoria. Np-ultraan tulee kutsu ja hän lupasi infota sairaalalle meidän matkasta, niin pääsisin sinne ennen sitä. Verikokeissa käyn kesäkuun alussa ja sitten sokerirasituskokeeseen pitää varata aika viikolle 12-16. Ikäni puolesta olisin saanut valita lähetteen suoraan lapsivesipunktioon, mutta en osannut sitä heti siinä hetkessä päättää. Tuota np-ultraa ei siinä tapauksessa tehdä, jos päädymme suoraan punktioon... Siinä se keskenmenoriski arveluttaa kyllä. Täytyy vielä jutella miehen kanssa, seulontoihin aiotaan kyllä osallistua, ehkä mennään nyt aluksi verikokeella ja np-ultralla ja jos sieltä hälyyttää, niin mietitään jatkoa sen jälkeen. Mies ei nyt neuvolaan päässyt ja saattaa olla, että ei sinne tule jatkossakaan. Ultrissa on kyllä aina ollut ja äitipolilla, kun on jouduttu käymään, niin siellä ollut mukana. Seuraava neuvola-aika tuleekin sitten vasta tuon np-ultran jälkeen.

Nyt on vähän jotain konkreettista ja odotan ihan hulluna sitä maanantain ultraa... voi kun kaikki olisi hyvin :heart:
Oireet ainakin on ihan ikävät, oli niin vaikeaa olla neuvolassa, kun oksetti koko ajan. Väsyttää ihan hirmuisesti ja palelee. Repäisykipuja tulee aina aivastaessa ja jos sängyllä nopeasti vaihtaa kylkeä.

Voikaa hyvin ja tsemppiä odotuksiin :wave:

Karhunvatukka ja tahvo 7+1 :xmas:
 
Heipsis taas!

Pahoinvointi ja oksentelu jatkunee, ja painoa tippunu puolikiloa ja ei sitten kilon kiloa ole noussut ensimmäisen neuvolakäynnin jälkeen, joka oli 29.4. !! Lueskelin postafenin tuoteselostetta ja siinä on laktoosia ja kaikki laktoosia sisältävät tuotteet pistää pakin sekaisin, joten jos en oksentais niin housuista löytyis sitte... Ei kiva! Kaipa tässä joutaa kohta nesteytykseen sairaalaan ku nei oiken jumat pysy sisällä, ne varsinkin lentää kaaressa pihalle. Vatsakaan ei toimi oikeestaan kunnolla nyt.

Olen niin loppu!! Kaksi ekaa raskauttakin oksentelin huolella, mutta ei se ollut koko päivää kestävää!!


Nyt poksuu 10+6
 
Viimeksi muokattu:
Neuvolassa käyty. Paino noussut +600g :ashamed: ( sitä se kahden tunnin välein syöminen teettää). Pitivät kiinni la;sta 12.12, ultran mukaan 14.12 ( mä oon enemmän ton 14.pv kannalla). Muuten ihan ok käynti, harmittaan jäi ehkä se, että otin puheeksi synnytyksen ajankohdan ja sen tuomat vaikeudet. Kun tällain yh;na on äärettömän vaikeeta saada yhtäkkiä ( välillä ei edes kuukausia aikasemmin sovittua) lastenhoitajaa, saati joulun aikaan tai keskellä yötä. Poikakin on mulla koko koulun joululoman ... Kun tota tukiverkostoa ei ole niin mihin mä ne lapset laitan? Täti tuumas että kun nämä 2 nuorinta on syntynyt aimmin laskettua niin varmaan myös tämäkin tapaus joten tuskin vietän jouluaattoa laitoksella! ÖÖÖÖ???what? Nämä nuorimmaiset on käynnistetty istukan toimimattomuuden vuoksi, ei ne sieltä itsekseenole tulleet..
Joka tapauksessa mun täytyy miettiä mihin mä nuo lapset laitan, vai joutuuko ne sinne saliinkin mukaan ottamaan :mad:. Heitin mä sitten vitsinä että voihan sitä jouluaattona antaa lapsille kasan lahjoja eteen ja sanoa että äiti käy hakemassa äkkiä yhden joulupaketin kättäriltä, palaan muutaman tunnin kuluttua nyytti kainalossa, koittakaahan pärjätä sen aikaa, syökää vaikka kinkkua :D.
Siis voihan se olla että vauva tulee jo alkukuusta, mutta täysin mahd että menee yli. Mun on vaan pakko miettiä tällaisia juttuja etukäteen, eikä ajatella että syntyy kuin syntyy.. murr, ärsyttää....( ärsyttää sen takia että tiedän kuinka tällaisissatapauksissa on mahd saada suunniteltu käynnistys tietylle pvlle. Mutta kysyn asiaa kättäriltä suoraan, jos asenne olisi vähän eri..)

Ummetus, voi ärsytys... enpäs muistanutkaan miten inhottavaa voi olla.. on kuin ois neloset vatsassa ja synnytys käynistyisi hetkenä minä hyvänsä :mad:.
Väsymys alkaa ehkä ihan aavistuksen hellittää, eikä enää ole krapula 24h, joten ehkä tässä voiton puolella ollaan :).
Ärsytyskynnys potenssiin tuhat, hermot palaa joka asiasta, itku tulee vähän väliä ties mistä...

Ai niin tuosta tukiverkosto jutusta vielä josta on ollut puhetta;
kun muistelin menneitä, tuli mieleen kuinka olen kertonut raskauksista isälleni. Koskaan en ole saanut mitään "onnea"- toivotusta, pitkä hiljaisuus ja "ai jaa". Tuossa muutama kk sitten jotain vitsiä väännettiin lapsenlapsista niin isä siinä totesi sitten vakavana että " kyllä noi kolme nyt saa sulle riittää, älä nyt enää tee neljättä". No, nyt kun tilanne on tämä, niin ei tee kauheesti mieli kertoa kun tunnelmatei mitenkään korkealla muutenkaan ole... Ja kuinkas ollakkaan, juuri kun mietin että voin heinäkuulle asti asiaa venyttää kun isä tulee tänne, niin tämä soittaa tänä aamuna että tulevat reissusta nyt la ja ajattelivat tulla mun luo yöksi! hups... jooo, terveutuloa vaan...Kyseli että mitä viiniä tai likööriä haluan tuliaisiksi... Vaikeena mutisin etten mitään, suklaalevy riittää, nyt on ryyppäämiset ryypätty. Mähän paljastan itseni ja tilani heti kun en heidän tuliaiskaljoihin tms koske! Ja toinen ongelma oli se että isä kysyi voiko tää mun ukko ( siis taitaa olla entinen sellainen) hakea heidät satamasta meidän autolla... Ja kai se sitten on meillä ja terveisiä ja lässyn lässyn... Voi perse... Mä en nyt viittinyt alkaa puhelimessa selittään koko tilannetta, ehkä mä keksin vielä jonkun selityksen..
Näin jo sieluni silmin tilanteen kuinka me oltais kaikki täällä meillä ja isä ihmetteli miksi en juo ja siinä sitten joutuisin selittää olevani raskaana mutta vieressä seisova lapsen isä ei sitä lasta halua... Voin hyvin kuvitella ne ilmeet ja hiljaisuuden ja sen sodan mikä siitä sen jälkeen tulisi... juu, ehkä mä keksin jonkun keinon millä moisen tilanteen voisi välttää! En kaipaa tähän nyt yhtään lisäongelmia ja stressiä enempää..
 
Kirppa Voi kun tilanteeseesi olisi yksinkertainen ja kaikkia tyydyttävä ratkaisu, jonka vaan voisi "ottaa kaapista käyttöön". En osaa varmastikaan käydä läpi niitä ajatuksia, joita sinun päässäsi pyörii, itse kun olen elämässäni aivan toisenlaisessa tilanteessa. Yhden "neuvon" sinulle kuitenkin antaisin. Ole rehellinen, niin itsellesi kuin muillekin. Kerro isällesi avoimesti missä mennään, sillä salailu ei asiaa helpota. Mikäli tilanne pysyy ennallaan, olet kuitenkin asian edessä jonain päivänä. Pääset vähemmällä "stressillä". En myöskään tunne isääsi, mutta voisin uskoa, että hän on puolellasi tulipa eteen mitä tahansa.

Voimia sinulle ja kaikille muillekin huoliensa kanssa puurtaessa. Toivon todella, että asiat selviytyisivät ja pääsisitte nauttimaan odotusajasta!
 
KIRPPA - musta kättärillä ton käynnistyksen pitäisi onnistua ainakin jos menee pelkopolin kautta. Pitää vaan olla tarpeeksi tiukka ja neuvolan kautta saa sen lähetteen niin sinne päin pitää kanssa vaatia tiukasti.

Ymmärrän kyllä jos et halua raskaudesta sanoa. Rehellisyys on aina tietysti hyvä asia mut välillä ei ehkä se vastaanotto miellytä. Mä varmaan heittäisin pokkana sun tulanteessa jonkun "luin just sellaisesta paastosta missä 2 viikon ajan ei sitä eikä tätä ja koitan sitä nyt". Jos huono olo yllättää voisi hyvin pistää paaston piikkiin.

Jos tämä raskaus synnytykseen asti menee niin mä olen vähän suunnitellut jättäväni miehen kotiin lapsen kanssa. En yhtään tykkää ajatuksesta että pyydän mun vanhemmat vahtimaan vaikka tosi läheisiä ollaankin (en tiedä miksi mut koko ajatus on vastenmielinen). Ja miestä en koe tarvitsevani synnärillä. Olisi voinut viimeeksikin pysyä pois.

UIKKARISTA - mulla oli kanssa hm porno puku viimeeksi :-D
sellaisia normaalimpia malleja oon nähnyt ihan lindexillä ja bobossa
 
Voi Kirppa! :/
Et kaipais kyllä yhtään nyt enempää ressiä! :( Voimia!!!

Käväsin ostamassa piigeeliä ja jos siitä olis apua oksenteluun. Mitään haittavaikutiksia siitä ei voi ainakaan olla. Huomenna soittelen neuvolaan ja kysyn mitä teen! Olen aivan loppu! Päivisin noin 2h on hyvä olla kunnes on pakko mennä vaakatasoon. Kaupassa pidättelin taas oksennusta ja kun kotiin pääsin ni kaaressa lensi! Ruokaakin koitin syödä ni ulos tuli kaikki! Olen kokoajan koittanut syödä jotain. Ulkonakin tänään olen ollut, koiraa on pakko käyttää ja ihanan raikas ilma siellä on, mutta kun oksettaa niin oksettaa!

Aaaaargh!
 
Kirpalle voimia tulevaan... mutta niin rehellisyys maan perii ja epärehellisyys irtaimiston ;)

Tänään vain yks pöntön halaus ja pari yökkiä kun keräsin koirankakat pihasta :D Viikonloppuna olis lapsemme synttärikekkerit ja mä olen nyt jo ihan loppu... ja sitä valehtelun määrää kun kysymystulvaa varmaan tulee mun pyöreydestä. Jep rehellinen en ole omasta navasta koska jos joku meneekin pieleen olisi suvun mielipiteet todennäköisesti "parempi näin teillä on jo niin monta"

Ensi maanantaina olis eka neuvola... hiukan jännittää miten mahdan pysyä kasassa ilman oksuja ja pillitystä. Noh sen näkee ja kuulee sitten.

Sit ällöjuttuja... hypätkää yli ketkä ei halua kuulla mun yövaivoista :D

elikkä mä en tajua... ok ummetus mutta ei edes paha... peräpukamat... hmm ehkä yksi pieni tuli ja jäi esikoisen odotuksesta.... mutta nyt mun lähtee järki mä olen heränny nyt kahtena viime yönä aivan jäätävään peräreiän kutinaan ja oikeesti se on jotain ihan järkyttävää kun se ei ole ulkoista kutinaa! Ah kiitos sain avautua. Ja mikä hemmetti siihen auttaa ja saako tässä odottaessa käyttää niitä kaikkia juttuja mitä apteekit mainostaa... jep hermot meni jo nyt vaikka viikkoja ei ole edes paljoa.

PoksPoksPoks rv 8+0 <3
 
iisibeibi ja sarasofia, ihan niinku omaa tekstiä lukis noiden olojen kans. :D Toinen koira päätti vielä vetästä semmosen 4 päivän vatsataudin oksennellen ja ripuloiden just ku mies tekee koko viikon iltaa niin että minä saan aina kotiin tullessa siivota ja juoksuttaa koiria ulkona. :D Ihan hulluna kun muutenki löytyy ylimäärästä energiaa, kauhee nälkä kokoajan ja saa juosta vessassa itekki nii hermo on kyllä palanu ihan urakalla.

Karhunvatukka, meillä kans lupa mennä suoraan istukkabiopsiaan mutta aateltiin että mennään vaan jos veriarvoissa ja ultrassa jotakin tulee vastaan. Se keskenmenoriski meitäki arveluttaa ja sain siitä viimeksi melkoset krampit niin en mene siihen jos ei ole tarvis.

Täällä ollut kans noita valkovuoto lorahduksia että kaippa ne on ihan normaaleja kun kerta muillakin :D

Nii ja Tervetuloa uusille!! :)

Ma & Mi 8+3
 

Yhteistyössä