Käytittekö vastasyntyneellä tumppuja tms?

  • Viestiketjun aloittaja otsokki
  • Ensimmäinen viesti
otsokki
Kysymys otsikossa...

Tuntuu etten ole nähnyt kellään sukulaisvauvalla, blogien vauvoilla tai muillakaan vauvoilla sellasia sisätumppuja mitkä esim. tulee äitiyspakkauksessa. Tarviiko niitä hankkia enempää vai riittäiskö noi yhet? Tuntuis hölmöltä laittaa kesävauvalle tumput käteen, varsinkin sisällä!
 
"vieras"
Ne on ihan hyvät ulkokäyttöön. Meillä on käytetty esim vaunuissa siten, että talvella haalarin hihansuut on laitettu kiinni ja siellä alla on sitten nuo tumput. Samaten autossa niitä on käytetty paljon talvisaikaan.

Sisäkäytössä on ollut ainoastaan yhdellä, joka kynsi päänsä verille. Piti olla joko tumput kädessä tai lakki päässä sisällä yhdessä vaiheessa.
 
-
Me pidettiin meidän tammikuun vauvalla varmaan pari kuukautta tumppuja... Kädet kylmetty tosi nopeasti jos otti tumput pois. Tosin meidän asuntokaan ei ole mikään maailman lämpimin. Mutta eikai kesällä tarvitse, jos kädet pysyy lämpiminä?
 
Meidän pakkauksessa tuli semmonen body, josta sai kädet käärittyä "tumppuun". Sitä käytin. Ja ihan muutaman kerran (talvivauvalla) tumppujakin. Mutta enpä juuri, koska ei ollut tarvetta... Ihan riittävän lämpöinen oli ilmankin normaalisti.

Mut noita trikootumppuja oon käyttäny nyt kesäaikaan vaununukutuksessa, jos on vähän sillä rajalla, tarviiko hanskoja lainkaan. Eli normitumput ois liian paksut.

Yhdet on silti riittäneet meille vallan mainiosti.
 
***
Alkuperäinen kirjoittaja Meillä oli;24120664:
esikoisella tumppuja ku raapi naamansa aina :(
Nyt toinen tulossa ja jostain pitäs löytää semmosia ohuita tumppuja joita vois sisällä käyttää... Vinkkejä???
H&M:llä näkyi olevan noita (ainakin pari viikkoa sitten Helsingissä). Halpojakin vielä, alle 3 euroa / 2 paria.
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Meillä oli;24120664:
Nyt toinen tulossa ja jostain pitäs löytää semmosia ohuita tumppuja joita vois sisällä käyttää... Vinkkejä???
Pistä sukat käteen, ne pysyvät kädessä paremmin kuin jaloissa. Peukalo kantapään kohdalle.
 
..
[QUOTE="vieras";24120748]Pistä sukat käteen, ne pysyvät kädessä paremmin kuin jaloissa. Peukalo kantapään kohdalle.[/QUOTE]

näin meilläkin on tehty. ei mitään järkeä ostaa erikseen tumppuja. ekat pari viikkoa on käytetty sisälläkin kun kynsiä ei saanut vielä leikata. myöhemmin vain ulkona. pitäähän niiden saada käyttää käsiään, availla nyrkkejään, viedä suuhun, tarttua leluun jne eihän siitä mitään tule jos on tumput koko ajan käytössä. jos kädet on sisällä kylmät niin mieluummin ylvartalolle toinen kerros vaatetta kun tumput käteen.
 
[QUOTE="vieras";24120748]Pistä sukat käteen, ne pysyvät kädessä paremmin kuin jaloissa. Peukalo kantapään kohdalle.[/QUOTE]

Mä käytin aina just sukkia. :D Ne oli jotenkin parempia kuin tumput, koska ne oli just ohuita ja niissä oli pitkä varsi, niin ne pysyi paremmin paikallaan.
 
"vieras"
Tuleeko pakkauksessa tosiaan nykyään sisätumput? Wau. Ei meiän aikaan vaan. Sukkia käytettiin jonkun aikaa, ettei huitonut itseään silmään tai raapinut. Ja pysyi kädet lämpimämpänäkin, kun oli ennenaikasena syntynyt.
 
Meillä oli...
oli niin paksuja et hauto inhottavasti... Joitakin ohuita pietin mäki käsissä :D

Kiitti noista vinkeistä, pitääpä kattoa prisman ja h&m:n tarjonta ku on naapurikaupungissa käyntiä seuraavan kerran :)
 
"vieras"
Me käytettiin myös just raapimisen takia, suunnilleen ensimmäiset pari viikkoa. Hennesiltä ostin muutaman parin ja Prismasta saa myös. Tumppuja tarvittiin ja siksi ostettiin nimenomaan tumppuja, kyllähän niitä käytettiin sen jälkeen ihan ulkolapasinakin keväällä. Sukkia sen sijaan ei tarvittu yhtään mihinkään ensimmäisen vuoden aikana, eikä niitä meillä ollut kuin kahdet täysvillaiset mummon kutomat.
 
Yksvaan, neljän äiti
Onkohan mulla outoja vastasyntyneitä kun ei ne oo osannut itseään raapia?
Ja en todellakaan ole käyttänyt tumppuja. Vauvoillahan kuuluukin olla "kylmät" kädet.
 
"vieras"
Me käytettiin vauvalla melkein aina ohuita tumppuja, kun kynnet oli tajuttoman terävät ja vauva kynsi itseään pahasti, sai aina pelätä että repäisee silmäänsä. Sukkia käytettiin käsissä jos tumppuja ei ollut puhtaana. Oli ihan hyvä olla useampi pari, koska vauva imeskeli paljaita sormiaan ja niitä tumppuja ja ne alkoi haista aika nopeasti pahalta. Kätevimpiä oli bodyt joissa oli tumpuiksi käännettävät hihat, niin ei tarvinnut olla erillisiä tumppuja :)
 
"vieras"
Mihin te niitä sukkia sitten tarvitsitte niin että niitä kannattaa ennemmin ostaa kuin tumppuja? Meillä vauva imi käsiään niin, että iho meni rikki ja siksi käytettiin tumppuja muutama viikko (tutti ei jostain syystä ajanut samaa asiaa, vaan heitti sen pois). Sukkia ei meilläkään tarvittu yhtään mihinkään moneen kuukauteen, joten ihan turha niitä olisi ollut ostaa vastasyntyneelle.
 

Yhteistyössä