Pumpulikakku
Helppo, herkullinen pumpulikakku tunnetaan myös perunajauhokakkuna. Uutta makua saat lisäämällä taikinaan joukkoon 0,5 dl silputtua minttua, sitruunamelissaa, sitruuna- tai kanelibasilikaa. Gluteenittomana kakku sopii moneen kahvipöytään; muista jauhottaa vuoka gluteenittomilla jauhoilla! Maidoton versio syntyy, kun käytät maidotonta rasiamargariinia, tosin rasvaa täytyy olla vähintään 60 %.
Kakku maistuu sellaisenaan kahvin tai teen kanssa. Oiva jälkiruoka kootaan kakusta, nopeasti kuumennetuista pakastemarjoista ja jäätelöstä.
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3,5 dl perunajauhoja
200 g margariinia
Voitele ja jauhota reilun litran vetoinen rengasvuoka hyvin. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Vatkaa tasaiseksi. Sulata ja kiehauta rasva, lisää se heti ohuena nauhana taikinaan koko ajan hyvin vatkaten. Jos käytät 60 % rasvaa sisältävää margariinia, vatkaa todella huolellisesti. Muuten taikinaan syntyy rasvan sisältämän veden vuoksi kovia klimppejä paistovaiheessa. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja kakku alkaa irrota vuoan reunoista. Jäähdytä haaleaksi, kumoa tarjoiluvadille. Kakku säilyy mehevänä muutaman päivän.
Kuorrute:100 g sulatejuustoa
60g pehmeää margariinia
250g tomusokeria
2tl vaniliinisokeria
Sekoita keskenään sähkövatkaimella sekasin,sekoittuu paremmin.
Levitä kuorrute hyvin jähtyneeseen kakun päälle.