Kakku hukassa

  • Viestiketjun aloittaja Kakuton
  • Ensimmäinen viesti
Kakuton
Ala-asteella opettaja tarjosi meille kerran kakkua, kuukakuksi sitä sanoi, mutta jos sillä googlettaa niin tulokset ei ole sinne päinkään.

Kakku oli tehty rengasvuokaan ja aikalailla perus kuivakakku (en muista oliko siinä jotain suklaahippusia tms.), mutta päällä oli IHANA pehmeä kuorrute, joka oli kellertävää. Se oli varmaankin jokin tomusokerikuorrutus.

Osaisko kukaan antaa vinkkiä mikä kakku vois olla kyseessä?
 
Pumpulikakku
Helppo, herkullinen pumpulikakku tunnetaan myös perunajauhokakkuna. Uutta makua saat lisäämällä taikinaan joukkoon 0,5 dl silputtua minttua, sitruunamelissaa, sitruuna- tai kanelibasilikaa. Gluteenittomana kakku sopii moneen kahvipöytään; muista jauhottaa vuoka gluteenittomilla jauhoilla! Maidoton versio syntyy, kun käytät maidotonta rasiamargariinia, tosin rasvaa täytyy olla vähintään 60 %.
Kakku maistuu sellaisenaan kahvin tai teen kanssa. Oiva jälkiruoka kootaan kakusta, nopeasti kuumennetuista pakastemarjoista ja jäätelöstä.
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3,5 dl perunajauhoja
200 g margariinia

Voitele ja jauhota reilun litran vetoinen rengasvuoka hyvin. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Vatkaa tasaiseksi. Sulata ja kiehauta rasva, lisää se heti ohuena nauhana taikinaan koko ajan hyvin vatkaten. Jos käytät 60 % rasvaa sisältävää margariinia, vatkaa todella huolellisesti. Muuten taikinaan syntyy rasvan sisältämän veden vuoksi kovia klimppejä paistovaiheessa. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja kakku alkaa irrota vuoan reunoista. Jäähdytä haaleaksi, kumoa tarjoiluvadille. Kakku säilyy mehevänä muutaman päivän.


Kuorrute:100 g sulatejuustoa
60g pehmeää margariinia
250g tomusokeria
2tl vaniliinisokeria
Sekoita keskenään sähkövatkaimella sekasin,sekoittuu paremmin.
Levitä kuorrute hyvin jähtyneeseen kakun päälle.
 

Yhteistyössä