***Kesämasut 2009 VOL.3***

Tänään tulee puolivuotta yhteistä taivalta kera Onnin :heart: Neuvolan vaaka kesti juuri ja juuri eli 11225 grammaa ja 71 senttiä on suuren pienen miehen mitat =)

Yöt ja päivät valvotaan, mutta äiti on ottanut sellaisen -elämä on- asenteen niin ei pinna turhia kiristy.
 
Miryam onnea Onnille! :flower:
Ja onnea myös meidän Onnille, sillä meilläkin on tänään 6kk synttärit. Vitsi mikä sattuma! :D

Tervetuloa Talvikki! Ymmärrän hyvin, jos ekat kuukaudet on menneet ihan sumussa, sama juttu oli meilläkin - koliikki. :| Itsekin vasta muutama viikko sitten intouduin palstailemaan. Sitä ennen elämä vauvan kanssa oli yhtä stressaavaa kaaosta vain, ainaista huutoa. Vieläkin ihmettelen, mitä ne jutut oikein on, että vastasyntyneet vain syövät ja nukkuvat. Ei meillä. Meillä syötiin ja huudettiin. :( Mutta eikö ole Talvikki ihanaa, miten niistä kirkuvista kääröistäkin ennen pitkää kuoriutuu hymyileviä hurmureita... :heart: Vaikka no, kyllä meidän Onnilla kuitenkin temperamenttia on edelleen... :whistle:

Ai niin onnea kaikille hampaallisille! :) Meillä on ollut jo n. 1,5kk alaetuhampaat, ja josko pian puhkeaisi lisää, kun sitä kuolaa vaan valuu ja valuu ja hirveä järsiminen päällä koko ajan. On kivaa pureskella lusikkaa, nokkamukia, tuttipulloa, tuttia... :heart:

Ja onnea ryömijöille! Osattaisiinpa meilläkin... Pikkusen itseänikin ottaa jo päähän, kun poika jatkuvasti haluaisi mennä johonkin suuntaan, käsillä kurottelee ja jaloilla potkii, mutta kun ei pääse, niin HIRVEÄ huuto!! |O

Plussatuulia sitten vaan Tipsuttimelle ++++ Kovasti toivon vauvoja kaikille niitä haluaville, on ne niin ihania... :heart: Mutta minulle ei kiitos plussia hetkeen, suon ne mielihyvin muille B)
 
:wave: Heippa hei ja tervetuloa Talvikki!! =) :flower: Meillä oli kans melkoista huutoa ekat kuukaudet, ja vasta 5kk paikkeilla oikeastaan alko helpottaa. Kummallisia itkupotkuraivareita iltasin, ja yöt kuitenkin nukku... No, toivon mukaan ne ei palaa enää *koputtaa puuta*

Olikos se Maranookan hippu, joka huuteli jo äitiä? Meillä ei vielä huudeta, että äiti, mutta Venla karjuu ISOON ÄÄNEEN että ÄÄÄÄMMMMMMÄÄÄÄÄ ja nauraa päälle :LOL: :heart:
Kuumeilu meni ohi päivässä, ja eipä muuta oiretta sitten tullukaan. Ihan sekasin jo, että mitä kenelläkin ollu ja millon, ku on rokotettu Venlaa, ja esikoista molempia, ja molemmille sikapiikkiä, ja rokotusohjelman mukaisia rokotuksia :/ Viimeksi tänään käytiin rokotuksella, tosin esikoisen kans, mutta että melkein joka päivälle jotain menoa. Huoh.

Muuten kaikki ihan jees, niskat jumissa. Ja huomenna pääsen personal trainerin kans venyttelemään ja katsoo saliharjoituksia noihin lonkkiin :p Toivottavasti on joku komea ja nuori uros, että vähän edes silmänruokaa tälle äitille.
 
Taa
Neuvolakuulumiset tältä päivältä:
Ikää tasan 6kk :heart:
Pituus 69,2cm
paino 6800g (paino laskenut edelliskerrasta 200g!!)
pipo 45,1

Lääkäri 2 vkon päästä. Toivottavasti saadaan jotain tietoa, että miksi tuo paino ei nouse. Virkeä ja hyväntuulinen poika. Normaalisti kehittynyt ja sitä rataa..

Taa ja poitsu 6kk
 
Jep Sisu, meillä se äiti tyttö- kuuluu usein.. En kyllä usko, että pieni ihan oikeasti tietäisi mitä jokeltelee. ;) Ei hän mikään ihmelapsi taida (toivottavasti) olla. :whistle:

Meillä mennyt taas hipun unirytmit sekaisin, aamulla herätään äidin makuun liian aikaisin ja ensimmäisillä unilla pieni on jo nyt ollut yli puoli tuntia..

Noista vauvojen mitoista tuli mieleen, että hippu oli viimeisten neuvolakäyntien välillä kasvattanut muutaman sadan gramman verran painoaan, mutta pituutta saatiin puoli senttiä vähemmän kuin edellisellä kerralla. :D

Hippu on alkanut jo aika hyvin istuskella. Neiti punkaa itseään istumaan ihan väkisin ja viihtyy lattialla/syöttötuolissa istumassa tosi mukavasti. Vielä lattialla istuessa varmistellaan siinä lähellä, koska hipulla ei ole vielä kuitenkaan hajua siitä, että ei ehkä kannattaisi antaa itsensä kellahtaa ihan suoraan sivulle :whistle: ei pieni vielä hoksaa korjata asentoaan, kun alkaa kellahtamaan..

Ollaan muuten mekin alettu päästä soseiden makuun.. Aika paljon rohkeammin olen aloitellut näitä soseita kuin aikaisemmin. Tällä viikolla on otettu jo kolme uutta makua testaukseen (olin allergioiden takia ajatellut kerta viikossa uutta ;) kaikkea ei tietysti tarvitse tehdä ihan suunnitelmien mukaan). Puolisen purkkia tarjoilen kerrallaan, aina ei ihan kaikki kyllä maistu.
 
talvikki tervetuloa

meillä on nyt laitettu päivä rytmiä uuteen uskoon ja kuulostaa seuraavalle.
n.8.00 1dl puuroa ja 150ml maitoa
n.11.00 hed.sose ja vettä
11-14 unet
15 180 ml mait5oo
n.17 peruna/porkkana sose
n20.30 1,5dl puuro ja klo 21 200m tuttelia.

nyt ollaan kaksi yötä oltu lievässä unikoulussa ja tarjottu öisin vain vettä. kun tuota painoo kuitenkin oli jo viime kuussa yli 11kg ni eiköhän herralla riitä sitä energiaa kuitenkin. ihan kivasti on menny ja noin 30 min. kestää yöllä viellä nukahtaminen uudestaan. ei silloinkaan o ihan hereillä vaan silmät lorppuu ja kitinää (ei siis varsinaisesti huuda.) no toivottavasti tuo kasvu tuosta tasaantuu... pakkailen nimittäin jo pikkuhiljaa noita 74 cm pois kun ei oikein enää istu. bodyt liian piukkia olka-peppu mitasta ja housut jää "tyngän " näköisiksi.

juups. maito aika tuli pitää mennä.

p.s konsta muuttaa ennen joulua omaan huoneeseen. nyt kun saatiin ostetuksi pienempi tietokone pöytä ja saadaan tää loota mahtumaan meitin huoneeseen.
 
Alkuperäinen kirjoittaja tinni:
no toivottavasti tuo kasvu tuosta tasaantuu... pakkailen nimittäin jo pikkuhiljaa noita 74 cm pois kun ei oikein enää istu. bodyt liian piukkia olka-peppu mitasta ja housut jää "tyngän " näköisiksi.
:whistle: Meeillä osa vielä 56cm menee päälle, ja 68 auttamattomasti liian isoja, 62 eniten käytössä.............................. Venla varmaan käyttää 74cm sit vuosikkaana :ashamed:
 
:D Venlalla eka hammas pilkottaa jo ikenestä, ja tuntuu sormelle, mutta ei ole vielä siis suoranaisesti puhjennu läpi ikenestä. Toinen oli suu isolla ammollaan ja oikein nautiskeli tänään, kun hieroin pikkurillillä varovasti ientä. Ihan selvästi kaikki kiukkuisuus johtuu hampaasta, eikä ruokakaan ole oikein maistunu.
 
Kysymystä: Syökö teidän kaikkien pikkuiset hyvällä ruokahalulla jo kiinteitä?

Me aloitettiin maanantaina kiinteät, kun herra täytti 6kk ja nyt ollaan maisteltu peruna/maissisosetta, kukkakaalisosetta ja peruna/parsakaalisosetta. Pikku miestä ei kiinnosta syöminen ollenkaan. Pari ensimmäistä lusikkaa ottaa suuhunsa, mutta sitten ei enää kiinnosta kuin lusikan pureminen ja pukeltaa ruuat pois suustaan. :headwall: En muista että esikoisen aikaan ois ollut samanlaista. Imetän edelleen poikaa. Imetyksen lisäksi ollaan siis annettu kiinteitä kahdesti päivässä, aamupäivällä ja iltaruuan aikoihin. Pitäisiköhän lisätä ruokailukertoja, että poitsu alkaa tottumaan kiinteisiin paremmin? Varmaan kohta pitäisi puurojakin kokeilla.
 
Halinalle meillä kesti lähemmäs pari viikkoa ennen kuin mies alkoi hyvällä halulla pistellä perunaa. Kerran päivässä yritettiin ja aina söi vain pari lusikkaa eikä enempää. Sit yhtenä päivänä poitsu oli mun äidillä hoidossa ja voila oli syönyt melkein koko peruna-annoksen! :) Siitä eteenpäin on myös kotona maistunut. Suu ammollaan on oikein odottanut seuraavaa lusikallista. Paitsi eilen taas jostain syystä tökki. Oon huomannut senkin, että kannattaa antaa olla kunnolla nälkä ennen kuin tarjoaa. Jos poika on saanut maitoa vähän ennen niin ei tunnu maistuvan. Kyllä se varmasti ajan kanssa, tsemppiä!!

Ja todellakin Vifslan ja muut on ihana seurata oman lapsen muutosta huutavasta 'hirviöstä' vauvaksi, joka kykenee hymyilemään, seurustelemaan ja olemaan vain hiljaa ;) Eilen oli kitinää kotona ja lähdettiin sit koko perheen voimalla kauppaan. Sielläpä poika vaan tyytyväisenä köllötteli kärryissä ja seuraili tapahtumia. Jos joku olis mulle kuukausi takaperin sanonut, että Aatu hymyilee ja viihtyy kaupassa, olisin nauranut pxxxxxset naurut... meidän vauvahan huutaa AINA kun poistutaan kotiovesta. Hyvä kuitenkin näin! Se on mut yllättänyt tässä vauva-arjessa, että tilanteet muuttuu ja tiuhaan!! Aluksi ajattelin, että jos joku asia rupeaa nyt menemään näin, niin se on siinä. Mutta lapset on jotain ihan muuta kuin me aikuiset. Ihania, ihmetteleviä päivänpiristäjiä :heart:

Tänään leivotaan pipareita ja joulutorttuja. Ja illemmalla katsoon ilotulitusta, kivaa :D Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! :xmas: [/b]
 
kiinteät alkoi maistumaan kunnolla 3-4vko harjoittelun jälkeen. edelleen hedelmät maistuu paremmin ja niitä syödään myös enemmän. Minja on edelleen kranttu soseen rakenteesta, kökkäreet ei oo kivoja!!
 
Mulla sit palo pinna IHAN TOTAALISESTI neuvolassa, ja seuraavaksi pyydänkin anteeksi kielenkäyttöäni. :kieh: Mutta siis, meillä piti olla Venlan 6kk neuvola klo 14.30, ja otin tuon ajan siksi, että just nipin napin ollaan sillon klo 15 päikällä esikoista hakee, ja viimeistään 15.05. Mentiin neuvolaan, ja oltiin ajoissa paikalla. Odoteltiin vuoroa, ja terkkari tulikin ajassa tk:n puolelta aulaan, mut siinä oli joku naikkonen, joka alko tältä terkkarilta kyselee jotain. Terkkari ja tää naikkonen meni lastenneuvola-huoneeseen, ja mä jäin H. Moilasena Venla sylissä ituu aulaan ja edelleen odottamaan. Odotettiin, odotettiin, odotettiin... Ja taas O-D-O-T-E-T-T-I-I-N! |O Klo 14.55 aloin pukea Venlaa, että ei me enää odotella yhtään, toinen kirku jo ihan hermona, ja TODELLA nälkäisenä (nostin sen päiväunilta suoraan autoon kotona lähtiessä ). Ja esikoista piti joutua hakemaan. Samassa terkkari tuli aulaan, ja se muija sieltä neuvola-huoneesta, terkkari snao, et Nyt olis Venlan vuoro. :kieh: Mä vaan tokasin sille, et 25min myöhässä, mun PITÄIS OLLA JO päiväkodilla, ja Venlan ruoka-aika alkaa olla käsillä, et katso meille uusi aika, ja semmonen, et ajat on aikataulussa. Terkkari pahoitteli, et se nainen oli siihen väliin päässy, ja kehtasi vielä sanoa, et sillä naisella ei ollu edes aikaa varattuna!!!!!!!!!!!!!!!!! |O Siis se helvetin muija tunki meidän ajalle sinne, ja vei meidän koko v*tun ajan! Että osaa olla röyhkee akka! Pikkusen alko pinnaa kiristää, minä odotan vauvan kans, ja tää yks tunkee väliin väkisin.
R-A-I-V-O-S-T-U-T-T-A-V-A-A-!!!

PUHHH! :whistle: Helpotti!

Anteeksi purkaus :ashamed:

Uusi neuvola-aika on siis keskiviikkona iltapäivällä. Toivottavasti paremmalla tuurilla sillon...
 
Kiitos kaikille Tamperetta tunteville vinkeistä =) Reissu on takana ja väsyneet matkustajat saapuneet kotiin...Paljon jäi näkemättä,yksi päivä enemmän ois jo auttanut asiaa:)
Jalkasin päästiin jopa sinne tamperetalolle :LOL: ja nyt on varpaat rakoilla,kiitos korkkareilla hipsuttelun...Reissun huipennus oli tytölle(sekä äidille) tytön pääsy Alexander Rybakin kainaloon,kuva räpsästiin ja nimmari saatiin(onneksi äiti on elänyt dingo ajan niin osaa käyttää kyynärpää taktiikkaa...)
Ensi kesänä uudelleen täytyy tulla katsastaan tampere ja muutama ihana pikkuinen lelukauppakin sieltä bongattiin...Ihana oli tulla Alisan luokse kotiin,hyvin olivat pärjänneet isi ja mummu...Kyllä teki terää olla reissussa isomman muksun kans kaksin,niin hän sai äidin jakamattoman huomion itselleen...
perjantaina pitäs sitten raskia jättää molemmat muksut kotiin yhdeksi yöksi,kun on ukon kans se hotelliyö...tuntuu olo ihan "huonolta äidiltä",mut nyt vaan kaikki sattui viikon sisään...seli seli... :kieh:
Nyt unten maille...huomenna neidit menee valokuvaukseen...
 
:wave: täällä se maailman huonoin äiti...

konsta muutti la illalla omaan huoneeseen. ekana yönä heäsi kahdesti (äiti kun meni laskemaan pinniksen pohjaa samassa rytinässä), ja se herätti yöllä. toisen herätyksen teki nuorempi isoveljistä jolle tuottaa hankaluuksia ajatella että entisen tietsikan paikalla onkin pikkuveikan sänky....



juu siis viime yö nukuttiin läpeensä eli eiköhän tämä tästä... (konsta oli meitin pojista vanhin kun siirtyi omaan huoneeseen...) onkohan mulla jotenkin vauvasta luopumisen prosessi menossa kun nyt on kuitenkin meitin vauvat tässä.

ryhis ihanalta kuulosti reissu

sisulle iso voima hali. tuntuu varmasti kurjalle tuollainen aikojen varastaminen.

tinni ja (jo pian) konsta 6kk
 
Voi Sisu :hug: olisin itsekin polttanut tuollaisesta päreet pahemman kerran, ei ole niin yksinkertaista sovitella menoja ja aikatauluja näiden pienten kanssa varsinkaan jos heitä on enemmän. Parempaa onnea ensi kerralle.

Ryhis nauti olostasi ja elostasi kera miehen ilman huonoa omaatuntoa, kyllä sitä ehtii kotona olemaan ihan liiankin kanssa.

tinnikös se kirjoitteli ettei 74-senttiset enää mene? Sama vika täällä, ollaan jo suosiolla siirrytty 80-86 senttisiin :kieh: Minkähän kokoinen tuosta pojasta oikein tulee????

Onnistuin itse saamaan todella kivuliaan korvatulehduksen, odottelin sinnikkäästi pari viikkoa, että tulehdus olisi poistunut itsestään, mutta eilen piti antaa periksi kivulle. Soitin paikalliseen terveyskeskukseen aikaa niin hoitsu alkoi suoraan sanottuna vittuilemaan, että onkos se korva nyt varmasti tulehtunut? Eikä meillä ole sinulle antaa mitään aikaa vaan täytyy mennä päivystykseen. Sinne on sitten vähintään parin tunnin jonot?? Sanoin ystävällisesti etten voi tulla useaksi tunniksi pienen vauvan kanssa sinne tönöttämään johon hän tokaisi, että onko se korva kipeä vai ei??? WTF? Suutuin ja tilasin ajan yksityiselle. Siellä lääkäri totesi korvan olevan pahasti tulehtunut ja kehoitti seuraavan kerran tulemaan nopeammin lääkäriin ettei pääse tulehdus aivoihin :ashamed: Kyllä ketutti, toinen epäilee järkeäni ja toinen sanoo, että täytyy tulla aikaisemmin lääkäriin, mutta jos ei ole laittaa satasta likoon niin milläs menet?? No, asia on nyt kunnossa, mutta ei ole mitään positiivista sanottavaa paikkakuntamme terveydenhuollosta.....
 
Venlan 6kk neuvolakuulumiset:
Pituutta 65.7 cm
Painoa 6920 g
Pää 42.7 cm
Neuvolakortissa lukee seuraavaa: "Siirtää esineen kädestä toiseen ja suuhun. Suojaheijasteet eteen ja sivuille tukevat. Kasvu ok. Tyytyväinen lapsi."

Painoa on nyt tullu sen verran, että ainakin toistaiseksi vältytään painonseurannalta, ja seuraava neuvola on tammikuun lopussa, 8kk iässä.

Tää yks kiemurtelee sylissä siihen malliin, että :wave:
 
Heips. Vieläkö mahtuu mukaan? Ihan niinkuin Talvikilla, ensimmäiset kuukaudet meni kyllä sellaisessa sumussa, että nyt vasta on arkeen alkanut tulla oikeasti mielekkyyttä. Ei meillä suurempi ongelmia ollut, siis mitään järjetöntä itkuisuutta ym., mutta uuden opettelu ja se että meidän tyttö ei nukkunut kuin noin 12h siitä lähtien kun laitokselta kotiin tultiin, saattoi valvoa seitsemänkin tuntia putkeen, joten oli siinä viihdyttämistä.

Meillä siis kotona ensi viikolla 6kk täyttävä tyttö, Nella. Syntymäpainoltaan 4202g, nyt 6kk neuvolassa 7025g eli syntymäpainostaan huolimatta painoa kertynyt niukalti, välillä menttin jo -2 käyrällä, mutta nyt kuulemma ok =)

Liikkuminen rajoittuu vielä selältä mahalleen kääntymiseen ja navan ympäri mahallaan pyörimiseen. Kovasti olisi haluja eteenpäin ja hermostus tulee kun ei leluihin yllä. (sen jälkeen kun ne kaikki on pitänyt itse viskellä ympäri huonetta :LOL: )

Soseet aloitettiin 4 kuukauden iässä, kun tuota painoa ei oikein kertynyt. Ja enpä tiedä nälässäkö pikkuista pidin ensimmäiset neljä kuukautta, kun ensimmäisestä soselusikallisesta lähtien niitä uppoaa tyttöön niin paljon kuin uskaltaa antaa. Suu on auki odottamassa seuraavaa lusikallista nopeammin kuin äiti ehtii suuhun tavaraa työntämään :LOL:

Tätä ketjua olen aina silloin tällöin lukenut, ja nyt palaan noihin vanhempiin viesteihin, että pääsen kärryille, ketä pikkuisia äiteineen täällä on langoilla... :wave:
 
6 kk neuvola takana...tuomiona oli ,että Alisa alkanu "laihtumaan"mutta ei huolestuttavaa...vielä...ens kuussa 7kk neuvolassa katotaan kasvua uudemman kerran,oisko jo lähteny nousuun paino...ja maitoa alkaa tuputtaan puuroihin jauheena,kun Alisa ei juo maitoa muutaku iltapullon ja yöllä pullon,muuten ei suutansa aukase maidolle...

mitat oli 6685g ja 66,6cm,pää 43...syntymämitathan oli 4210g ja 53cm.kuten näytää muillakin ,ni ei tuo syntymäpaino merkkaa jättivauvaa/lasta...vaikka mäkin ni oletin...

Alisa alkanu ymmärtään mitä sanotaan...makaa sängyssä ja kun kysyy missä poppa,niin siirtää katseen lamppuun:) sitten jos mä sanon et anna tutti äidin suuhun,niin neiti niin hienosti koettaa tuttia ährätä mun suuhun vaikka ennemmin se taitaa osua mun poskeen,silmälaseihin ym...mut suunta on oikea:)

Onneksi tuo neuvola on taas kuukaudeksi ohi...mä niin inhoan sitä naista siellä...ei hei heitä sano vaan istuu vaan selkä meihin päin tietokoneella nostamatta persettään siitä penkistään...siellä on niin vaivaantunutta...jos jossain ni siellä tunnet sanovas kaiken väärin ja olevasi niiiiin paska äiti...

nyt siivoileen ja laitteleen lisää jouluvaloja:)
 
Tervetuloa Nellukka! :flower: Ryhis missä päin Suomea asustelette? Kuulostaa aivan järkyttävältä teidän neuvolantäti!! Muutenkin neuvolat on välillä? vähän hankalia paikkoja, kun siellä aina niin tuijotetaan kaikkia käyriä ja vauvoihin ei suhtauduta niin ainutkertaisina yksilöinä. Tsemppiä sulle ja voimahali :hug:

Mitäpä tänne... mulla meni eilen selkä ja sepä hankaloittaa aikatavalla poitsun nostelua. Oon pumpannut itseni täyteen lihasrelaksantteja ja toivon, et pian menee ohi ja pystyy taas oleen normaalisti. Aatu on nyt useana päivänä kääntynyt omatoimisesti selältä masulleen, että kyllä sen osaa, vaikkei niin kiinnostunut puuhasta olekaan. Toissapäivänä kokeiltiin ekan kerran syöttötuolia ja hienosti istuskelee siinä :D Meijän iso poika :heart:

Täällä satelee lunta, hiphei :xmas:
 
Heipä hei!
Täällä sataa lunta ja tiedossa pakkasia, jippii, jospa se talvi sieltä tulee :xmas:

Meillä oli poitsun 6kk:n neuvola maanantaina, silloin ikää oli siis tasan 6kk ja 1viikko.
Herralla oli painoa 9230g ja pituutta 68,5cm. Nyt on jo painokin tasoittunut, oli tullut vain reilu 300g kuukaudessa kuin ennen tuli kilo/ kuukausi. Edelleen imetystä jatketaan ja kiinteet aloitettiin viime viikolla. Kasvissoseita ja ruusunmarjaa sosetta ollaan annettu, pikku hiljaa alkaa kiinteät sapuskat maistumaan paremmin. Eilen yritin ensimmäistä kertaa antaa tuttipulloa poitsulle, mutta ei ollenkaan kelvannut, tykkäsi vain purra sitä. Huomenna mulla ois pikkujouluihin meno ja poitsu jää koko illaksi isin ja veikan kanssa kotiin, joten tissiä ei ole tarjolla. No jos ei pulloa huoli niin syököön sitten soseita. Ajattelin kyllä tulla hyvissä ajoin kotiin ja imettämään ennen yöunia.
Poitsulla on kaksi pikkuista hammasta puhjennut alas.
Kovasti menee ryömimällä eteenpäin ja menee konttausasentoon ja siinä heiluttelee itseään, välillä nousee varpaiden ja käsien varaan, nousee isolle kaarelle ja siinä itseään heiluttelee. Välillä pelottaa että kädet pettää alta ja poitsu tipahtaa naamalleen lattiaan, mutta hyvinhän tuo hallitsee kehonsa. :)
 
Moi taas pitkästä aikaa!

Melkein joka päivä tulee käytyä lukemassa, mitä toiset kirjoittelee, mutta itse en tahdo saada aikaiseksi kirjoitella. :ashamed:

Meillä on neiti oppinut konttaamaa ja kiertääkin nyt sitten ympäri taloa. Vielä täytyy hieman kuitenkin harkita, miten ne kädet ja jalat toimivatkaan yhdessä ja joskus ryömitään eteen päin. Lelut vaihtaa kättä ja suuhunhan ne lopuksi aina menevät. Iloinen ja sosiaalinen neiti on. Vierasta ei vielä onneksi. Töissä neiti on ihan mielissään mukana kun saa niin monen ihmisen jakamattoman huomion. Ja mikä tärkeintä, isä tuntuu olevan ykkönen! Sitä ei esikoisen aikana tapahtunut koskaan. Isä kun tulee viikon työreissulta, neidin naama on kuin naantalin aurinko. :D

6kk neuvola piti olla eilen, vaan eipä sitten ollutkaan. Pöjötettiin tytön kanssa odotusaulassa kun joku toinen terveydenhoitaja siihen tuli ja kysyi, kenelle on aika. Sen kun kerroin, niin eipä ollutkaan meidän neuvolantäti töissä eikä sieltä oltu soitettu ajan peruuntuneen. No, tämä toinen täti sanoi ottavansa meidät vastaan, kun on eka pistänyt rokotteen toiselle. Odotettiin vielä 20 min eikä ketään näkynyt, niin lähdettiin sitten kotiin. Kyllä keljutti ja paljon tyhjä reissu. 40km tyhjää ajoa. En tiä mihin numeroon olivat soittaneet, kun mulla on annettuna kaks numeroa sinne, eikä kyllä miehenkään luuriin oltu soitettu. Itse en aio varata neuvolaa, soittakoot sitten sieltä uutta aikaa. Eli meillä jäi 6kk neuvola nyt sitten väliin. Itse olis kyllä kiinostanut neidin kasvu. Paino kun on alhainen ollut, että oisko sitä tullut nyt lisää.

Meillä nukutaan puoli yötä omassa sängyssä ja sitten tullaan äidin viereen nukkumaan, kun herätään eka kerran. Meillä vaan aikaistuu ja aikuistuu se herääminen. Viime yönnä herättiin jo klo 00.30 eikä meinattu asettua millään. Ruokaa pitäis nassuun saada, vaikka on juuri illalla hyvin syönyt. ELi varmaan edessä on vieroittaminen yöruokailuista. Yhdessä vaiheessahan neiti saattoi nukkua aamu 4-8, nyt sitä ei ole tapahtunut kertaakaan pariin kuukauteen. Vai liekö sitten kasvuspurtti tullut, että tarvitsee enemmän ravintoa.

Mutta nyt täytyy kiirehtiä hakeen esikko hoidosta. Yritän ryhdistäytyä ja kommentoida myös toisten kirjoituksia. Nyt oli melko omanapainen teksti. :ashamed:
 

Yhteistyössä