Kokkikolmoset,pasta/jauhelihakastike,miten tulee paras?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja IhanaValo, 12.03.2010.

  1. IhanaValo

    IhanaValo Vieras

    Joskus oon kokeillut laittaa tomaattimurskaa kastikkeeseen mutta ei ollu hyvä,maistui pahalle. Teinköhän jotain väärin?
    Laittakaa pliis hyviä ohjeita,miten tollokin onnistuu..? :snotty: :xmas:

    Ostin kokeiltavaksi valmispastaa,tais olla tomaattia jo siinä.
     
    #1
  2. vieras

    vieras Vieras

    Parasta tulee, kun antaa kastikkeen hautua mahd. kauan ( väh. 2 tuntia ).
     
    #2
  3. hip

    hip Vieras

    Meillä tehdään spagettikastike näin: JAuheliha ruskistetaan sipulin ja valkosipulin kanssa, sekaan heitetään tomaattimurskaa ja sulatejuustoa, niin ja tietenkin mausteita... Helppoa ja hyvää!
     
    #3
  4. mamma

    mamma Vieras

    Mä laitan jauhelihan joukkoon paljon sipulia, valkosipulia porkkana- ja joskus myös kesäkurpitsaraastetta tai pussillisen maissia. Sitten tosiaan sitä tomaattimurskaa. Maustetaan suolalla, mustapippurilla ja oreganolla, ja lopuksi joukkoon hiukan tuorejuustoa pyöristämään makua.
     
    #4
  5. vicy

    vicy Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    11.06.2005
    Viestejä:
    17 705
    Saadut tykkäykset:
    0
    paista jauheliha,sipuli ja valkosipuli. Lisää 2prk maustettua tomaattimurskaa (esim.yrttinen). Mausta mustapippurilla, valkopippurilla, suolalla,oreganolla,basilicalla ja chilillä. Anna kastikkeen kiehua n.puoli tuntia. Tarjoa spagetin, ketsupin ja juustoraasteen kanssa. Nam :p
     
    #5
  6. vakiovieras

    vakiovieras Jäsen

    Rekisteröitynyt:
    29.11.2009
    Viestejä:
    963
    Saadut tykkäykset:
    0
    ripaus sokeria tomaattikastikkeeseen, pehmittää makua :) ja kunnon haudutus niinkun joku jo sanoikin :)
     
    #6
  7. Coffee Break

    Coffee Break Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    7 937
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä on ihan idioottivarma tehdä ja vielä kaiken lisäksi hyvääkin.

    http://esteri.iki.fi/~minna/reseptit/jauhelihakastike.html
     
    #7
  8. Hp

    Hp Vieras

    Mä käytän yrteillä maustettua tomaattimurskaa, johon lisään pannulla paahdetun jauhelihan ja sipulin kera vehnäjauhon.
     
    #8
  9. illuusia

    illuusia Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    08.08.2004
    Viestejä:
    15 591
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensin kuullotan sipulin ja herkkusieniä, sitten jauheliha pannulle, mausteita perään (paljon valkosipulia, mustapippuria, paprikajauhetta, oreganoa) sitten tomaattimurskaa (tykkään Pirkan maustetuista), suolaa ja noin teelusikallinen sokeria, vie sen kitkeryyden pois. :p Lorautan kyllä usein vielä kermaa ja annan hautua n.30min tai yli, riippuu miten kova nälkä on. :D
     
    #9
  10. IhanaValo

    IhanaValo Vieras

    Kiitos vinkeistä! Jospa siitä sais kuitenkin syötävää =)
     
    #10
  11. Estu

    Estu Aktiivinen jäsen

    Rekisteröitynyt:
    05.02.2007
    Viestejä:
    8 702
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä teen kahta sorttia, toinen tomaattista, toinen ei.

    Tomaattiseen laitan jauhelihaa, sipulia, valkosipulia, porkkanaa (raasteena tai pienenä kuutiona), varsiselleriä (sanoin, kuin porkkana), tomaattimurskaa (maustettua tai ei), mustapippuria, yrttejä (oreganoa, basilikaa), paprikajauhetta, ripaus chilijauhetta ja pikkiriikkisen sokeria. Annan hautua vähintään 30 min.

    Tavalliseen kastikkeeseen laitan jauhelihaa, sipulia, valkosipulia, soijakastiketta, fondia, paprikajauhetta, chiliä, hippunen suolaa, vettä ja kastikkeen saostan vesi-jauhosuuruksella + tilkka kermaa.

    Muksut tykkää enempi ehkä alimmaisesta ketsupin kera.
     
    #11
  12. vierailija

    vierailija Vieras

    Laittakaa niihin tomaattipohjaisiin kastikkeisiin sokeria, se vie pois tomaatin kitkeryyttä. Ja tilkka kermaa tekee kaikista kastikkeista hyvää :)
     
    #12

Jaa tämä sivu