Kuinka monella tilillä aina "muutama tonni" pahan päivän varalle?

Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Vaimoltako työtön Timppa aikoo pyytää rahaa? :D
Ei meillä tarvitse toisilta "pyytää" rahaa. Me kun ollaan ja asutaan yhdessä niin meillä on yhteiset rahatkin. Ja kuvitteletko että osa-aikainen kuntatyö on jotenkin "kultakaivos"? No, sinun jutuista päätellen sinä et olekaan ihan terävimpiä veitsiä laatikossa...
 
kinuski
Ei me voida säästää, ollaan turhan kovia tuhlailemaan :). Meillä on sellainen tili mihin laitellaan rahaa jemmaan joka kuukausi isompia hankintoja varten, mutta ei siellä mitään isoja summia ole, nytkin sinne laitettavilla rahoilla maksetaan uusi sohva. Meillä on toisen lapsen tilillä useampi tonni, ja jos oikein hätä tulis niin sieltä lainattais, mutta jokaikinen penni kyllä maksettais takasin. Onneksi ei ole tarvinnut sieltä vielä koskaan lainata.
 
jooei
No käyttötilillä mulla ei koskaan rahat kauaa säily ja säästötilillä on 200e :p Nojuu arvopapereissa on kiinni 10 000e. Tosin sitä ei tuu päivittäin ees ajateltua, kun niitä en myy kuin ihan pakon edessä. Ja tuskin semmosta pakkoa ihan vähään aikaan on tulossa..
 
maissihiiri
No ei tosiaan ole, vasta on molemmat päästy kunnolla työelämään kiinni, joten tästä se lähtee. Tosin me ei kyllä varmaan tulla makuuttamaan rahoja tilillä, vaan laitetaan johonkin "tuottamaan". Ei oo mitään järkee pitää esim. kymppitonnia tavallisella tilillä.
 
vi
Alkuperäinen kirjoittaja tyhjä sukanvarsi:
Alkuperäinen kirjoittaja ninaTT:
Mä ihmettelen sellaisia, joilla sitä ei ole. Näitä keskusteluja on viime aikoina ollu paljonkin, lamako on saanu ihmiset ajattelemaan näitä?

Mullakin siis pari tonnia säästössä. Muutama sata helpommin saatavilla nettipankista, pari tonnia vaatii jo puhelinsoiton. Pidän kynnystä korkealla muutamaan tonniin jottei tule "vahingossa" tuhlattua sitä turhuuksiin.
Ihmettelet???? Ihan rauhassa ihmettele. Ehkä elämä opettaa että kaikilla ei kuule ole tosta vaan tonneja ylimääräisille tileille. Joillekin tuntuu olevan kaikki niin itsestäänselvää.
Joo, ei ole yleensä mitään säästössä. Tällä hetkellä 200e ja sekin menee varmasti näihin syksyn kuluihin.
Kyllä minäki ihmettelen. Me säästettiin pieniä summia jopa silloin kun sain pelkkää opintotukea ja mies työttömyyspäivärahaa. En nostanut opintolainaa eikä tullut sossusta.
 
Alkuperäinen kirjoittaja maissihiiri:
No ei tosiaan ole, vasta on molemmat päästy kunnolla työelämään kiinni, joten tästä se lähtee. Tosin me ei kyllä varmaan tulla makuuttamaan rahoja tilillä, vaan laitetaan johonkin "tuottamaan". Ei oo mitään järkee pitää esim. kymppitonnia tavallisella tilillä.
Osakkeisiinko? Entäs sit kun tarviit rahat "huomenna"? Voihan ne osakkeet myydä, mut jos kurssit sattuu olemaan alhaalla niin voi olla ettet saa omiasi pois. Rahastosalkuissakin on omat kulunsa. Tietenkin näitäkin voi olla, mut silti pitää olla aina se heti käytettävissä oleva raha sen pahan päivän varalle. Eli kyllä siinä on järkeä pitää tavallisellakin tilillä rahaa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Lentokala:
Kyllä toi raha löytyy, ei aina välttämättä käyttötililtä mutta kun niitä tilejä on meidän perheessä liiaksikin erilaisii. ( tuli mieleen yksi tili-ketju jostain menneisyydestä :D )
:D Muistan myös tuon keskustelun eli jos oli monta tiliä niin ei osannut hoitaa raha-asioitaan.
Meidän perhe ei osaa siis niitä hoitaa tilien määrän perusteella. :D

 

Yhteistyössä