Kuvien käytöstä kysymyksiä?

Eli meillä lisäillään nyt kuvien käyttämistä,tähän mennessä ollut käytössä vain muutamia.Kysymys onkin että kuinkas te säilytätte niitä,onko ne aina näkyvästi esillä,esim.nukkumaan meno kuva sängyn yläpuolella vai sitten jossain kotelossa?Vinkit olisi todella mieluisia kyllä.
 
eli ollaan tehty viikkoaikataulu(lukujärjestys) jossa on tietyille päiville(ma-su) tietty väri.. sitten siihen tauluun läntätään kuvat..eli aamusta jos aloitetaan... aamupala-kuva eskari-kuva koti kuva ruoka-kuva.... .... .... yöuni-kuva....jne tämä tehdään niin että kun kuvan kertoma juttu on ohi kuva otetaan pois... tästä "taulusta" voi myös hyvin muistutela mitä seuraavaksi tapahtuu..(käytetään 6v pojan, adhd apuna meillä)
 
MSN
Meillä on esim siirtymät vaikeita niin esim aamulla on kuvat ko päivän kohdalla seuraavasti: heräämiskuva - vessakuva- aamupalakuva-hampaanpesukuva/ mahd vessa-asia hoituu samalla jos tarv tässä kohtaa - pukeutumiskuva-reppukuva (= päiväkotiin lähtö)

käytössä on ollut sellaisessa pienemmässä taulussa vaatekuvat myös välillä eli alushousut-sukkahousut-sukat-paita jne ulkovaatteisiin saakka

kuvien käyttö on sellaista kausittaista kun viittomat on enemmän käytössä nyt mutta olen parhaillaan tekemässä sellaista kommunikaatiokansiota jossa on laminoidut kuvat tarralla kiinni A5-kokoisen kansion laminoiduilla sivuilla. Esim siten, että yhdellä aukeamalla on ruokakuvia ja tällä aukeamalla on muovitaskussa ko ruokien viittomat siinä välissä. Tämä auttaa kun 4v 7 kk ikäisellä tytöllä on jonkin verran viittomia ja kuvia osaa käyttää, ja kaikki ihmiset ympärillämme eivät tietenkään osaa viittomia.

Tälläisiä meillä :)
 
MSN
Kun vielä luin tuon ap:n tekstin niin meillä on kuvia sellaisessa laatikossa jossa äiti vähän yrittää aina järjestellä niitä aihepiirin mukaan..mutta olen nähnyt monessakin paikassa niitä just siellä missä ko asia on, esim. vaatteiden kuva vaatekaapin ovessa tms.
 
MSN
Kun vielä luin tuon ap:n tekstin niin meillä on kuvia sellaisessa laatikossa jossa äiti vähän yrittää aina järjestellä niitä aihepiirin mukaan..mutta olen nähnyt monessakin paikassa niitä just siellä missä ko asia on, esim. vaatteiden kuva vaatekaapin ovessa tms.
 
Ap:n kysymyksestä on vähän aikaa, mutta varmaan hyödyllistä infoa muillekin. Meillä kuvat ovat myös tuollaisessa päiväväivyrissä, siihen kuvat pidetään laatikossa, josta laitetaan aina seuraavan päivän eteneminen esille. Sitten esim. ruokapöydällä on läpinäkyvä kirjoitusalusta, jonka alla on ruokailuun liittyviä kuvia (ei varsinaisesti ruoka-aineita, vaan esim. kuuma, kylmä, lisää, kiitos, en halua, jne). Käytössä on myös em. laminoitu kansio, nyt on sellainen esikansio, jossa on A4-kokoisena erilaisia kuvia, mutta tulossa on tuo A5-kokinen kansio, jonka voi ottaa esim. mukaan kerhoon. Me koitettiin sellaista lokerikkoa, jossa oli kaikenlaisia lapsen toimintoihin liittyviä juttuja (että hakisi sieltä näytille, mitä haluaa sanoa), mutta ne ei oikein lähtenyt toimimaan, poika haki aina vaan lemppariruokia ja muumien kuvia ja oikeat tarpeet näytti viittomilla / osoittelemalla. Ja suuttui kun ei saanut mitä toivoi... Ehkä tuo kansio tulee toimimaan seuraavaksi paremmin.
 

Yhteistyössä