Lapsen pitkittyneet alavatsakivut. Onko jonkun lapsella ollut? Mitä löytyi?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ihan vaan tarkennuksena haluan luetella aineet, mistä pelkästään tulee mahakipuja jopa aikuiselle, mutta oppiihan ihminen kiertämään kaukaa sellaiset valmisteet, kun osaa lukea. Enkä kerro, mistä tämä on kopsattu:
"rasvaton maito
kerma
sokeri
kasviöljyt (kookos, rypsi)
vesi
maltodekstriini
glukoosisiirappi
vähärasvainen kaakaojauhe
maitoproteiini
emulgointiaineet (rasvahappojen mono- ja diglyseridit, soijalesitiini, auringonkukkalesitiini)
stabilointiaineet (guarkumi (googlaa: "intialaisten ihmeaine petti)) johanneksemnleipäpuunjauhe, käsitelty euchema- levä)
luontainen vanilja- aromi,
suola
dekstroosi
Pakkaustekstissä lukee vain, että olisi makumuistoja, mutta sehän onkin totta: makuaineella saadaan ihminen ostamaan myrkkyannos, kun on tottunut siihen makuun, ei huomaa, mitä kaikkea törkyä nielee rasvattoman maidon seassa. Kätevää, kun ei kukaan valita. Tuosta dekstroosista ei evirakaan pysty jäljittämään, mistä se on peräisin, mutta levää ei saa odottavat äidit syödä eikä sitä saa lapsillekaan antaa. Kaakaojauheessta jos puuttuu rasva, ei se taida enää oikeata kaakaota ollakaan, mutta muistojahan sillä vaan kääritään... Mutta jos jauheessa on sitä paakkuuntumisenestoainetta, mitä on kodin putkimies- pullossakin, on se todella vaarallista. Aikoinaan erehdyin sellaista kaakaojauhetta maistamaan, tuli kamalat mahakivut - ja ihan syystä tietysti. Miksi sellaista (pirkka oli) saa myydä kenellekään missään muodossa?
 
vierailija
Ihan vaan tarkennuksena haluan luetella aineet, mistä pelkästään tulee mahakipuja jopa aikuiselle, mutta oppiihan ihminen kiertämään kaukaa sellaiset valmisteet, kun osaa lukea. Enkä kerro, mistä tämä on kopsattu:
"rasvaton maito
kerma
sokeri
kasviöljyt (kookos, rypsi)
vesi
maltodekstriini
glukoosisiirappi
vähärasvainen kaakaojauhe
maitoproteiini
emulgointiaineet (rasvahappojen mono- ja diglyseridit, soijalesitiini, auringonkukkalesitiini)
stabilointiaineet (guarkumi (googlaa: "intialaisten ihmeaine petti)) johanneksemnleipäpuunjauhe, käsitelty euchema- levä)
luontainen vanilja- aromi,
suola
dekstroosi
Pakkaustekstissä lukee vain, että olisi makumuistoja, mutta sehän onkin totta: makuaineella saadaan ihminen ostamaan myrkkyannos, kun on tottunut siihen makuun, ei huomaa, mitä kaikkea törkyä nielee rasvattoman maidon seassa. Kätevää, kun ei kukaan valita. Tuosta dekstroosista ei evirakaan pysty jäljittämään, mistä se on peräisin, mutta levää ei saa odottavat äidit syödä eikä sitä saa lapsillekaan antaa. Kaakaojauheessta jos puuttuu rasva, ei se taida enää oikeata kaakaota ollakaan, mutta muistojahan sillä vaan kääritään... Mutta jos jauheessa on sitä paakkuuntumisenestoainetta, mitä on kodin putkimies- pullossakin, on se todella vaarallista. Aikoinaan erehdyin sellaista kaakaojauhetta maistamaan, tuli kamalat mahakivut - ja ihan syystä tietysti. Miksi sellaista (pirkka oli) saa myydä kenellekään missään muodossa?
Pingviinieskimon tuoteseloste se oli. Ei kannata ostaa, kun nyt saa permpaakin, esimerkiksi Kolmen kaverin mustikka-kardemummaäätelö on todella hyvää! Mutta mistä mustikat ens syksynä...?
http://yle.fi/uutiset/mustikka_kukkii_jo__nyt_tarvitaan_lampimia_sateita_ja_kimalaisia/8867347?origin=rss
 
vierailija
Joko teillä on kivut loppunu?
Joo, alkaa helpottaa, mutta lapsi on ollut nyt myös yhtä kertaa lukuunottamatta maidottomalla koko ajan. Meni yksi ilta ajatuksissaan ottamaan muroja laktoosittoman maidon kera ja heti alko vatsaa taas sattua ja lisäksi ripuloimaan... Liekö sattumaa vaiko tosiaan laktoosiongelmaa. Pidän tässä nyt vielä ainakin tämän viikon ja testaan ensi viikonloppuna, että miten käy, kun juo maitoa tavallista ja laktoositonta. Eli aika yksinkertainen sitten laskea yks yhteen, jos alkaa taas vatsaoireet. Ja jos yhteyden voi "todistaa", niin olis ainakin helpoimmasta päästä selvitetty tämäkin mysteeri.
 
vierailija
Joo, alkaa helpottaa, mutta lapsi on ollut nyt myös yhtä kertaa lukuunottamatta maidottomalla koko ajan. Meni yksi ilta ajatuksissaan ottamaan muroja laktoosittoman maidon kera ja heti alko vatsaa taas sattua ja lisäksi ripuloimaan... Liekö sattumaa vaiko tosiaan laktoosiongelmaa. Pidän tässä nyt vielä ainakin tämän viikon ja testaan ensi viikonloppuna, että miten käy, kun juo maitoa tavallista ja laktoositonta. Eli aika yksinkertainen sitten laskea yks yhteen, jos alkaa taas vatsaoireet. Ja jos yhteyden voi "todistaa", niin olis ainakin helpoimmasta päästä selvitetty tämäkin mysteeri.
Häh? Ollut maidottomalla ruokavaliolla ja ottaessaan laktoositonta maitoa, mahakipu alkoi uudestaan?
Miksi testata ensi viikonloppuna miten käy tavallisen ja laktoosittoman maidon kanssa? Jos se laktoositonkin jo aiheutti oireita..
Maitoallergialtahan se sitten vaikuttaa. Eikä siihen auta kuin täysin maidoton ruokavalio.
 
Meiän 4.v tytöllä oli yli kk kestävät alavatsakivut, oli vuorokauden ajasta riippumatta kipeä. Kaikki mahdolliset testit ja kokeet otettiin, mutta mitään ei löytynyt. Kivut kuitenkin jatkuivat kaikesta huolimatta. Mut reippaan kk jälkeen kipu lähti tai unohtui? mutta sen jälkeen sitä ei oo tullut.

Nyt jälkeenpäin ajatellen se oli varmasti korvien välissä tms.. Mutta silloin se kipu oli kyllä ihan aitoa ja lapsi oli tosi kipeä...

Aina ei löydy selitystä..
 
vierailija
Joo, alkaa helpottaa, mutta lapsi on ollut nyt myös yhtä kertaa lukuunottamatta maidottomalla koko ajan. Meni yksi ilta ajatuksissaan ottamaan muroja laktoosittoman maidon kera ja heti alko vatsaa taas sattua ja lisäksi ripuloimaan... Liekö sattumaa vaiko tosiaan laktoosiongelmaa. Pidän tässä nyt vielä ainakin tämän viikon ja testaan ensi viikonloppuna, että miten käy, kun juo maitoa tavallista ja laktoositonta. Eli aika yksinkertainen sitten laskea yks yhteen, jos alkaa taas vatsaoireet. Ja jos yhteyden voi "todistaa", niin olis ainakin helpoimmasta päästä selvitetty tämäkin mysteeri.
Jos laktoositon maito on aiheuttanut oiretta, ei ole kyse laktoosista vaan maidosta. Jos asian haluat varmistaa, niin YHDENLAINEN tuote kerrallaan takaisin käyttöön. Eli joko se laktoositon tai tavallinen maito, ei molempia! Aika selkeältähän tuo nyt vaikuttaa, mutta jos haluat varmistaa asiaa, niin teinä kokeilisin sillä laktoosittomalla ensin ja jos siitä ei oireita, sitten tavallista. Jos taas laktoositonmaito selkeästi aiheuttaa oireita, on tavallista maitoa aika turha edes kokeilla, jos kivut maidottomalla ruualla pysyvät poissa.
 
vierailija
vierailija
:) hyvä jos "näin helpolla" selviää syy.
Kaikki kalajauho sisältää myrkkyjä. Jos eläin on sitä syönyt, on niitä tuotteessakin, kuten kanamunissa. Tämä on osoitus siitä, kuinka vähän edes päättäjät asioista mitään ymmärtävät. Raision kalanrehuissa ainakin käytetään soijaa ja maissia. En tiedä, mitä ruotsalaiset kanat syövät, mutta katsokaapa - Maaseudun tulevaisuus- lehdessä oleva kommentti:

"Ruotsalainen Sydsvenskan kertoo, että Ruotsin elintarvikeviraston raportin mukaan luomumunien myrkyllisten dioksiinien ja PCB-yhdisteiden taso on tavallisia munia korkeampi.

Pitoisuudet ovat jopa kolme kertaa korkeampia kuin tavallisissa munissa. Ne ovat kuitenkin hyväksyttyjen pitoisuuksien rajoissa. Kukaan ei tiedä, miksi luomumunien pitoisuudet ovat korkeammat, lehti kertoo." KUKAAN EI TIEDÄ?????????????????

Aineiden lähteenä voi olla rehussa käytetty kalajauho. Myös kanojen elintilojen materiaaleja pidetään mahdollisina lähteinä.
"
 
vierailija
Kanan lluontaista ruokaa olisi tietysti MADOT, eikä kalajauho!

Lokakuussa 2016 on ihmetelty:
"Suomessa elintarvike- ja terveysviranomaisten viimeisimmät raportit kananmunien dioksiinipitoisuudesta ovat vuosilta 2008 ja 2013, kerrotaan Pro Luomun tiedotteessa. …

Näissä tutkimuksissa ei havaittu, että suomalaisten luomumunien dioksiinipitoisuus olisi nousussa. Pitoisuudet olivat myös selvästi matalammat kuin Ruotsissa nyt todetut.

Kalajauhoa epäillään
Svenska Ägg ja luomujärjestö Krav ovat alkaneet selvittää luomumunien dioksiinipitoisuuden nousun syitä. Alustavasti epäillään, että sen taustalla voisi olla luomukanojen rehustuksessa käytetty kalajauho, joka on peräisin Itämeren kaloista. Kalajauhon osuus luomukanojen rehusta on 2–3 %.

Kalajauhoa käytetään luomukanojen valkuaisrehussa, koska se sisältää tiettyjä kanoille välttämättömiä aminohappoja.

Tavanomaisten kanojen rehustuksessa kalajauhoa ei käytetä, vaan niiden valkuaisrehuun lisätään synteettisiä aminohappoja. Niiden käyttö on luomussa kielletty, koska luomueläimet ruokitaan kunkin eläinlajin luontaisella rehulla.

Dioksiinit ovat ympäristömyrkkyjä, joita syntyy esimerkiksi palamisen epäpuhtauksina. Niitä on pieniä määriä lähes kaikkialla maapallolla. Itämeren kalat sisältävät runsaasti dioksiinia, minkä takia Suomessakin suositellaan rajoittamaan Itämerestä pyydetyn kalan syöntiä."

Eipä tuota kielletty syömästä kaus sitten, kun Holkeri (poistettiinko suoli häneltäkin?) käski kansaa syömään silakkaa:-(
 
N-77
kun se laktoosi maidossa hajotetaan homeella(!), niin ei tarvitse ihmetellä mistä oireet laktoosittomassa maidossa...mikään maito ei hyvä, sillä kaseiini proteiini sairastuttaa nyky lehmäroduissa. ranskassa alkuperäisrotuja, ihmiset terveempiä.
 
vierailija
kun se laktoosi maidossa hajotetaan homeella(!), niin ei tarvitse ihmetellä mistä oireet laktoosittomassa maidossa...mikään maito ei hyvä, sillä kaseiini proteiini sairastuttaa nyky lehmäroduissa. ranskassa alkuperäisrotuja, ihmiset terveempiä.
https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/vuodenvaihteessa-aloittavan-jattiviraston-johtajaa-ei-ole-viela-valittu-ministerio-lupaa-mahdollisimman-pikaista-paatosta/803291/
Se on vaan politiikkaa, jolla terveistä saadaan tuottavia asiakkaita:cool:
 

Yhteistyössä