Lokakuun -08 kullannuput

olipas kiva herätys aamulla kuuden aikaan, miehen puhelin soi niin kaikki heräsi sitten siihen :kieh: miehen siskon puhelin oli sitten soitellut omiaan. Ei herätyksessä muuten mitään mutta kerrankin näiden muutaman huonosti nukutun yön jälkeen kun oisi saanut nukuttua pidempään ja ilman yöherätyksiä, niin käy näin.
Karoliinakin meni eilen nukkumaan siinä puoli kaksitoista ja varmaan olisi nukkunut myöhempääkin ilman tuota herätystä. :kieh: :( no minkäs tekee.

Karoliinallakin on nyrkki kovassa käytössä, on aika huvittavan näköistä touhua se ja varsinkin kun välillä yritetään syödessäkin tunkea nyrkki suuhun. :D

meillä vaihtelee päiväsaikaa hereillä oleminen siinä 1-5 tuntiin.
jos neiti nukahtaa kun väsy tulee niin nukkuu myös siinä 2-4 tuntiin.

[/b]Rotarokotetta emme mekään ota kun ei oikein ole varaa, ja neuvolahoitajan kanssa keskustellessa ei hoitajan mielestä välttämättä tarvitsekkaan jos en aio laittaa tarhaan kovinkaan nopeasti. itselläni kun olisi tarkoitus olla kotona Karoliinan kanssa siihen asti että täyttää 2 vuotta voi olla että olen pidempääkin.

[/b]Lattialla olemisesta itse pidän Karoliinaa lakanan päällä lattialla köllöttelemässä ja on meillä niin sanotusti jumppa hetkiäkin, ja niistä neiti tykkää hirveästi.
kyllä meillä on Karoliinalle puuhamattojakin varmaan kolme, kun tuota tavaraa tulee lähipiiristä monilta kierrätykseen ja lahjoituksina, sama on vaatetissa kun musta tuntuu että Karoliinalla on vaatteita varmankin jo kolmeen ikävuoteen asti, ja lisää tulee, no säästyypä siinä rahat kun ei vaatteita tarvitse ostaa mutta rupeaa kohta tuntumaan että pitää hommata erillinen huone tytön vaatteille. :eek:

ainiin tuli mieleen, kenellä se nyt olikaan vanha kastepuku (n.30 vuotta vanha)
Karoliinallakin oli vanha kastepuku yli 60 vuotta vanha ollut isäni kastepukuna.



[/img]

nyt pitää lopettaa kun pitäisi siivotakkin, vaikkei huvittaisi :/

niin ja tervetuloa uusille.

ja onnittelut nimen saaneille, nättejä ja erikoisia nimiä on annettu.

Leppis&Karoliina
 
Jep. Eilinen ilta meni Jennin kanssa kun ajatus. seurusteltiin ja syötiin ja seurusteltiin lisää oli ihanaa. Laitoin se sitten 10 aikaa sänkyynsä silmät aivan auki ja jätin sinne. No puolen tunnin päästä oli pakko mennä tarkistaa onko se hengissä kun mitään ei sen jälkeen kuulunut kun sänkyyn jätin. Siellä se nukkua tuhisi ihanasti. Ihan ite oli nukahtanut, yleensä vaatii kerran pari tutin ja joskus hyssyttelyä ennen kun nukahtaa. :heart:
No mutta yö sitten. kahden aikaa heräsi syömään ja sittenpä ei nukuttukkaan taas. molemmat tissit tuli tyhjennettyä ja nukahteli vähän väliä mutta heräsi sitten kähisemään taas kauheesti. No puoli 5 asti jaksoin kuunnella ja sitten sanoin miehelle että ole hyvä ja hoida sinä tästä eteenpäin. Otin korvatulpat mukaan ja menin olohuoneen sohvalle nukkumaan kun alkoi olla jo niin väsy että itketti kun ei saanut nukuttua. Mies sitten oli hyssytelly ja lopulta typy oli nukahtanut. herännyt pari kertaa, tyytynyt vain tuttiin ja sitten 9 jälkeen heräsin itkuun ja menin syöttämään. Hyvää teki kun sai kerrankin tuon 4h nukkua ilman väliherätyksiä, sitten jaksoikin hyvin lähteä joululahjaostoksille.

Jahas nyt se heräsi 5h uniltaan vaunuista. ihana kun viihtyy niin hyvin ulkona. :heart:
 
Onpas ollut taas lokoisa ilta, iski siivousinspis ja järjestelin vaatehuoneen yms.. hyvin kerkesinkin, kun Sanni kävi yöunille taas jo klo 16 jälkeen. Mutta kun luin tuosta yltä että jollain nukutaan päivisin 2 x 3-4h niin en yhtään ihmettele, että meidän neitille iltasin uni maittaa. Se kun nukkuu päivisin pisimmän pätkän ehkä 1-2h ajan, siis kerran, niin simahtaa sitten ajoissa yöunille. Eikä se mua kyllä yhtään haittaa :D Viikon aikana on tainnut yksi tai kaksi kertaa valvoa vähän myöhempään, toisena iltana väänsi kakkaa ja se kitisytti, toisena iltana vaivasi ilmavaivat vaikka oli ihan väsypuhkipoikki jo. Eli normaalisti ei meidän neiti myöhään kuku. Ihan eri maata kuin siskonsa oli!

Muistan että esikoinen viihtyi mahallaan tai selällään vasta 3kk iästä eteenpäin, Sanni viihtyy nyt selällään välillä pitkänkin tuntuisia pätkiä. Tänäänkin köllöteltiin vauvan ja esikoisen kanssa maton päällä viltillä varmaan puolisen tuntia.. Ja silti, että esikoinen ei ekoina kuukausina lattialla viihtynyt, alkoi heti kieriä kun alkoi viihtymään, ryömi 5kk iässä. Joten saa nähdä tuleeko pikkusiskosta yhtä liikkuvainen, kun kuitenkin jo lattialla hengailee. Mutta ei mahallaan tykkää meidänkään vauva olla.

E ja Sanni 2,5kk
 
Imetyksestä...Meillä ollaan oltu nyt pelkillä korvikemaidoilla kokonaan pari viikkoa, tissit on ihan tyhjät, ei siellä kyllä enää mitään olekaan... :| Poika on ollutkin jo sairaalassa pullolla kun verensokerit heitteli ja piti saada ruokaa siellä 2h välein pari päivää, oltiin sairaalassa vähn pidempään... Sitten kotona oli pelkällä rintamaidolla 2 viikkoa ja tarvitsi sitten jo taas lisäruokaa pullosta kun paino ei noussut ollenkaan tissillä pelkälleen. Lisäpunnituksissa käytiin ja saatiin käyrät nousemaan normaalisti. Aluksi söi kerran pari päivässä korviketta ja sit määrä hiljalleen lisääntyi...
Nukkumisesta... Meillä nukutaan yöt niin että kerran herää syömään , yleensä kolmen aikaan ja nukahtaa heti uudelleen kun laitan sänkyyn. =) Aamusta syö sitten n klo7 ja nukkuu vielä pari kolme tuntia. Illalla nukahtaa yleensä kymmenen yhdentoista aikaan. Nyt on kyllä mennyt pari iltaa niin että kun laitetaan sänkyyn niin onkin pirteä ja katselee silmät selällään siellä, saattaa sitten tunninkin olla hereillä ja välillä huudella, sit vaan käydään laittamassa tuttia suuhun tai pitelemässä kättä päällä, kyllä on sit nukahtanutkin. Päivällä valvoo pari kolme tuntia kerralla ja ainakin yhdet 3-4h unet ottaa. Yhdet pitemmät unet nukkuu vaunuissa ulkona ja toiset on nukutettu sisällä, ettei opi vaan vaunuissa nukkuu päikkäreitä. Tää tykkää myös välillä ottaa torkut illalla sitterissä kun harson laittaa silmille niin sanotusti. :LOL: Nukkuu vähän miten sattuu ja ottaa torkkuja sitterissä välillä. Käydään kaupoilla tai kyläilemässä ja sen mukaan sit nukkuu miten sattuu...

Rotarokotteet hain apteekista ja maksoi 169e! Apua... :/ Pitäisi antaa eka annos nyt ensi viikolla ennenkuin täyttää 12vkoa...

Meiän poika on hymyilevä ja kiltti poika, viihtyy selällään lattialla ja sitterissä jonkun aikaa yksinään ja puuhamatolla kovasti juttelee jo elukoille.. Heh. Mahallaankin nostaa jo kroppaa kovasti ylös. Nyt on keksinyt myös näyttää kieltä. Nauraa ääneen ja käkättää ja hihkuu. :)

Lollis ja poju kohta 11 vkoa
 
Huomenta!

Meidänkin pikkuisen laitan 1-3 krt päivässä lattialle lelukaaren alle ihmettelemään. Joskus viihtyy yksinäänkin siinä puolisen tuntia, mutta useimmiten olemme yhdessä siinä. Puolisen tuntia se jaksaa siinä. Vatsallaan ei tämäkään viihdy treenaamassa niskaa, mutta yritän päivittäin kertaalleen sitä jumppauttaa...Sitterissä tämä nukkuu, istuskelee varmaan liikaakin. se alkaa olemaan jo niin painava koko ajan sylissäkään pitää.

mammatuu: Kyllä ne silmät meille neuvottiin voivan pyyhkiä ihan norm. vesijohtovedellä ja niin ollaan tehty.

Hyviä jouluja joka kotiin!!!
 
Mammatuu: Kyllä ne synnärilläkin pyyhki silmiä ihan vesijohtovedellä suoraan, ja niin on täällä myös tehty, kuten elämänperhosellakin. Meneehän sitä samaa vettä silmiin pakostikin myös kylvettäessä, ei täällä ainakaan onnistuta kylpemään niin ettei yhtään roiskuis....:)

Emilyn: pesutorni on kyllä autuus, tärkeimpiä kapistuksia talossa meilläkin, helpottaa arkea kyllä tosi paljon!:)

Meillä jouluvalmistelut tehty, lahjat ostettu ja melkein paketoitu, yksi sukkapari odottaa vielä toisen sukan neulomista loppuun. Eilen leivottiin Empun kanssa ;) piparkakkutalo, ja illalla koristeltiin kuusi. Laitettiin se jo nyt, kun koko joulu ollaan mummolassa eikä ehditä siitä muuten nauttia.. Joulu saa siis jo tulla!:)

Mahallaan ei täälläkään kauheesti viihdytä, pieniä hetkiä kerrallaan yritän pitää siinä. Kovasti kyllä masullaan yrittää jo takapuolta "heittää" sivulle, ikään kuin olisi selälleen kääntymässä. Pikku hiljaa harjotellaan.....

Nyrkki on myös löytänyt tiensä suuhun, kauheesti en ole sitä sieltä repinyt pois, en tiiä tuleeko myöhemmin oikeen ongelmapeukalonsyöjä mutta on myös olemassa käsitys että se nyrkin maistelu on tärkeetä lapsen motoriikan kehitykselle, ja kun natustelee nyrkkiä yhdistyy aivoissa tärkeitä hermoratoja. Merkityksensä siis tälläkin puuhalla ilmeisesti pienen kehityksessä...

Meillä oli tossa pari viikkoa kovastikin iltahuutoja, aina sänkyyn mennessä alkoi julmettu huuto, joka ei loppunut millään, kesti tunnin-kaksi. Toissa päivänä tehtiin periaatepäätös, ettei enää kanniskella tyttöä kun huutaa, kun ei se mitään auttanut. Jos nukahti syliin kantaessa, heräs kuitenkin heti kun laski sänkyyn. Ja sänkyyn nukahti kuitenkin itekseen sitten kun oli siihen valmis. Nyt vaan pidetään tiukasti halausotteessa sängyssä ja kädestä kiinni jos itku alkaa, ja se on auttanut. Huutoa ei kestä enää yleensä (toistaiseksi!) kuin ehkä 15-20 min. Ja kovin terä itkulta mennyt muutenkin. Sitten nukkuukin siitä n klo 23:sta tonne 4-5:een, syö, ja nukkuu klo 9-10:een. Yösyötön jälkeen saattaa olla hereillä, mutta sitten vaan kattelee itekseen pimeetä huonetta ja hieman juttelee omaa juttuaan, koittaa äitiä vierestä herätellä flirttailullaan, mutta kun tiukasti vaan ottaa pienen nyrkin oman nyrkin sisään ja pitää omat silmät kiinni, tulee uni tytöllekin nopeesti:) :heart: Ihana muru....välillä kun silmäluomien raosta yritän tihruta että onko jo tytön silmät kiinni niin tyttö onkin ihan naamassa kiinni tapittamassa mua ja heti kun avaan vähänkin silmiä leviää tytön kasvoille maailman suloisin hymy. Toinen haluis niiin leikkiä yölläkin.
 
Moi

meillä tuo nyrkin syönti vaan kiihtyy, on jotenkin suloisen oloista etten mäkään sitä pois henno niitä sormia suusta ottaa, kaverin lempileikkiä nykyään =) ...

rota eilen otettiin se eka ja koko iltapäivä ja ilta oli kitinää ja selvää masun kipristelyä, annoin sit jo terkan ohjeen mukaan suponkin mut ei siitä apua ollut, yö meni onneksi hyvin...

kirppiina meille kans vois joulu jo tulla kun oon aina sit heti joulun pyhien jälkeen innokas purkamaankin kaikki koristeet :LOL: ..mut eipä vielä tiedä mistä kuusi hommataan ym...eli taitaa mennä ensi viikon alkuun kaikki, koristeita on jo esillä...paketit vielä paketoimatta ,mut eipä noiden lasten kanssa voi sitä tehdäkään ,jos viikonloppuna kun mies kotona niin sais illalla ne käärittyä paketteihin..

hyvää viikonloppua kaikille ja ihanaa joulun alusaikaa!

pw ja muru kohta 3 kk
 
Heippa!

Eipä ole ehtinyt käydä kirjoittelemassa :ashamed:
2 kk neuvolassa käytiin Miron kanssa keskiviikkona ja kasvanut on kovasti.
Painoa on kertynyt 6690g ja pituutta 61cm,ei siis ihme että on niskat jumissa kun tuota jätkää kanniskelee..

Nyrkki täälläkin maistuu.
Kivan näköstä kun ensin niin tarkkaan katselee ja tutkii,että mikäs toi on ja sit oikeen hyökkää nyrkin kimppuun.. :LOL:

Meillä kyllä Miro viihtyy todella hyvin ja pitkiä toveja masulteen ja varaakin jo suorille käsille ja kannattelee päätä jämäkästi.
Sitä neuvolan täti ihmettelikin..
Miro on tosin ollut jäntevä jo ihan syntymästään asti =)

Rytmi meillä on ollut hakusessa kun välillä iltaisin noita vatsanpuruja,mutta 1-2h menee ohitse.
Ei suoranaisesti huuda,mutta ährää ja kitisee siitä syystä yöunille meno välillä venähtää..
Eilen nukahti klo.24 ja aamulla 7 heräsi syömään.
Itekin tykätään valvoa myöhään niin klo 24 ei meille oo paha vaan ihan ok.

Olen muuten huomannut,että Mirolla on viikossa AINA yksi paha päivä jolloin on tosi kiukkuinen eikä mikään oo hyvin eikä tyydy mihinkään..

Mutta nyt rupean siivoilemaan ja tekemään jouluruoka kauppalistaa kun Miro nukkuu.
Hyvää viikonloppua kaikille!!!!! :wave:


 
FPI
Moikka!

En mäkään ole taas hetkeen ehtinyt kirjoitella!

Just laitoin Minnin nukkumaan ulos, toivottavasti uinuis pari tuntia!

rota otettiin ja kyllä aiheutti vatsan väänteitä varmaan viikon ja unirytmi meni sekaisin, typy nukahti illalla vasta 01.30 aikoihin, nyt vähän parempaan päin!

vatsallaan viihtyy kyllä jonkin verran ja lelukaaren alla oikein hyvin selällään!

Hereillä on 1-2 h tai välillä pitempääkin!

Joulua vietetään kotosalla ja uudesta vuodesta ei oo vielä hajuakaan ja suurin osa lahjoista on ostamatta...huh!

Vauvauintiin ilmoittauduttiin ja päästiin, jee! Alkaa 11.1.2009!

Minipillereistä, ehdin tänne jo kehua, että ei aiheuta vuotoa, väärin, lauantaina alko ja vuotaa edelleen... :/

Ootteko muuten käyttäneet vauvojanne saunassa? Onko siihen joku ikäraja? Tekis mieli Minni ottaa hetkeks saunaan!

Joo, pitänee jatkaa, kaikille mukavaa joulun odotusta!!

Milla ja Minni 10 vkoa ja 3 pvää :heart:

 
FPI suositus on et ihan saunomista (löylyn heittämistä) ei alle 1 v iässä, mutta kyllähän siellä saunassa voi käydä alalauteilla istumassa hetken ..ohje perustuu vauvan lämmönsäätelyyn muistaakseni...meillä ei ole saunassa pyörähdetty, ammeessa kylvetellään niin että sauna ovi on silloin auki (kylvetetään yleensä saunapäivänä ) että kylppäri on mukavan lämmin..saunaan viedään vasta myöhemmin ...
 
Saunaan ei suositella vietäväksi alle 1v lasta on mulle sanottu.

FPI - Ihanan lutuinen sun likkas,oi että... ihan samantyyppinen ilme Minnillä tuossa kuin meidän Emmaltakin tulee hih.

Tässä meidän Emmaa hymyillyttää kun mamma höpöttää ja lirkuttelee pikkuselle..



 
FPI
Pöppiäinen ;)

Sellaista piti vielä kysellä, että on teidän vauvoilla ollut vihertävää kakkaa? Jos on, niin mistä on johtunut? Pitäisikö tehdä olla huolissaan? Pittäkö tehdä jotain vai seurailenko tilannetta? Minnillä vihertävää kakkaa on ollut eilen ja tänään, tosin välillä oli jo, ettei ollut vihreyttä...muuten tyttö tuntuu tyytyväiseltä.
 
Ehtoota :wave:

Ah, ylhäisyys, lapset nukkuu ja isäntäki on yksis varpajaisissa. Vitsi et nautin välil täst hiljasuudesta :heart: Keittelin ittelleni glögin ja otin läppärin kainaloon sohvalle :whistle:
On tää kyllä luksusta ku saa hetken aikaa itselleen ennen nukkumaan menoa!

Miimu oli se juu mein Vilja ku nukkuu kans rätin kanssa. Se on tutin kans ku taikakalu, rättiä neiti hypistelee kasvojensa edessä ja uni tulee :heart: Se nukkuu sen rättinsä kans koko yön, kiltisti aamuun asti.

FBI meidän neidillä on usein tota vihreetä kakkaa vaik ei oo mitää vatsavaivoja. On ihan tyytyväinen sillonki ku tulee tota vihreetä. Ja ruokavaliostakaa ei oikee voi olla meillä kiinni, ku nannia syö. Ei tarvi mun mielestä ollaa huolissaa jos vauva kerran on tyytyväinen :)

Niin se mun mielestäki on, et alle 1 vuotiasta ei sais viedä nimenomaan löylyyn. Vauvan lämmön säätely ei vielä vissiin oikee kestä niitä löylyjä... Jälkilämpöön tms voi toki mennä istuskelemaan, mut ei siis mitää kauheita hiki lämpöjä eikä niitä löylyjä =)

Aamulla tarvis lähtee lasten kuusijuhliin... Tokaluokkalaisen on kasilta ja ekaluokkalaisen ysiltä, siinä taiteilua kerrakseen. Isäntä saa jäädä kyllä viljan kans kotii, en ala sitä herättelee turhaan niin aikasin.

Nyt ykkösen leffan pariin, jos sitä hetken kattelis. Hyvät viikonloput :wave:
Liina ja Vilja 2,5kk
 
FPI - Ei ole vihertävää.

Tässä tästä sauna jutusta

http://74.125.77.132/search?q=cache:-oBcZ-w1ZC8J:www.pshp.fi/download.aspx%3FID%3D90%26GUID%3D%257BA5C17821-E691-4260-81DF-DF44E7DA043D%257D+Vauvan+saunaan+vieminen&hl=fi&ct=clnk&cd=4&gl=fi

Minä en koskaan ole viennyt alle 1v saunaan ja kyllä myöskään suosittelis sitä.

 
liina:meillä kans tyttö hieroo harsoa naamansa ku rupea nukkumaan :heart:

tuosta vihreästä kakasta,kysyin lääkäriltä siitä ku teslalla on aina vihreä kakka. kuulemma osalla korviketta syövillä on aina tuo vihreä kakka.

 
moi.

pakko kehua: meillä on jo kaksi yötä mennyt ihanasti. ollaan saatu unohtaa ihan nukuttaminen, ja menty vaan nukkumaan yhdessä. eli oon syöttänyt ja sitten vaan tyttö on siirretty meidän väliin perhepetiin ja aikansa hissukseen on tuhissut ja heilutellut raajojaan ssinä ja nukahtanut kuten mekin. ilman kanniskeluja ja itkuja. ihanaa. se ilmeisesti vaan ei tosiaan tykkää nukkua yksin, ja siksi on pannut aiemmin koko nukkumista vastaan.
no nyt kun kehun voi ensi yö olla kaamee.
 
Kiitti vastauksista!

Piti kysyä: viihtyykö teillä vauvat enemmän toisella puolella?
Meidän poju haluis kokoajan olla oikealla puolella...(siis on selällään, mutta pää kääntyneenä oikealle..) Nyt on sit ihan tarkotuksella nukutettu vasemmalla kyljellä, ettei tulis ihan vino pää...
Onko kellään samaa "ongelmaa"?

Joulukuusi (muovinen) laitettiin eilen ja koristeltiin ja aamulla kävin jouluruoka ostoksilla. Kaikki alkaa olla joulua varten valmista. Kotona siis vietämme ihan oman perheen kesken, ihanaa!
:heart:

Joku kommentoi meidän päikkäreitä. Vaikka leevi nukkuu yleensä 2x pitkät päikkärit, niin silti se nukahtaa yöunille jo viim. klo 20.30. Eli ei vaikuta ainakaan yöunille menoon.. ;)

kakasta, ei oo tullu leevillä viiteen päivään... Joten sitä odotellessa...

mammatuu ja leevi
 
Mammatuu: Meillä oli sama ongelma. Pää oli aina vasemmalle päin. Huomasivat tän myös neuvolassa. Maanantaina olikin sit antamassa lähetettä fysioterapeutille, mutta en ite vielä halunnut. Nyt olenkin ahkerasti tunkenut harsoa pään alle, kun istuu sitterissä, niin et ei pääse kääntää päätä vasemmalle. Ja selällään makoillut niin et telkkari on oikeella, jotenka Sisi tuijotteleee sitten sitä :) Nyt ei tartte sitteris pitää enää harsoa, kun katselee molemmille puolille. Ja nukkuu myös niin et pää on molemmil puolilla!
 
FPI meillä on tuota vihreetä just ollut ja selvinnyt et voi johtua näistä; ilmavaivat, rintaruokitulla liika etumaito, hampaat, allergia, vatsapöpö, äidin syömä esim. pinaatti, =) ja just korviketta saavat ..eli noista voi alkaa valkata, meillä suurin epäilys tuosta etumaidosta ja ilmavaivoista..

meillä nyt tuo rota taas vaikuttaa vielä selvästi mahaan mut ei onneksi enää itketä vaan on jo tyytyväinen ,naurava poju..

syöttöpuuhiin :wave:

pw ja nooa
 
FPI
Kiitos taas vastauksista!

Nyt on ollut kakka taas ihan normaalia, luulen et ilmavaivat ja liika etumaito meillä syynä, kun mulla ns. suihkutissit eli Minni joutuu usein syömään kuin paloletkusta...nyt oon koittanu pumpata etumaitoa pois ja ettei tulis niin suihkuten!

Mukavaa lauantaita!

Milla ja Minni :heart:
 

Yhteistyössä