"Lokakuun lutuset 2014"

Koiruuz: kiitos pakastepussivinkistä, kätevää. Nyt on myös kanaa ja jauhelihaa annettu ja hyvin maistuu. Aamu ja iltapuurot on myös otettu käyttöön eri hedelmäsoseiden kera ja kyllä uppoaa.

Tässä surffailin noita matkarattaita. Jotenkin tuntuu että kovin isojakin rattaita myydään matkarattaat nimellä, vaikka kasattuna täyttäisikin miltei auton takakontin. Nämä kuumottaisi kun saa jopa lentokoneeseen mukaan:BABYZEN Strollers - Official website
Huono puoli on että ei saa ihan makuuasentoon. Ei kyllä ole halvimmasta päästä.
 
Viimeksi muokattu:
Meillä on gracon matkarattaat joihin on saanut naksautettua turvakaukalon kiinni. Toivottavasti toimivat myös sitten virallisessa rataskäytössä. Ainakin saisivat mennä pienempään tilaan, ison tilan vievät nimittäin takakontissa.

Meidän öihin on nyt lopultakin tullut jotain järkeä kun rupesin siirtämään pojan syönnin jälkeen omaan petiin! Pakko vaan imettää istuma-asennossa niin en itse nukahda :) Kaksi syöttöä on ollut nyt viime öinä, paljonhan sekin vielä on, mutta ei haittaa! Jos eivät ala itsestään syötöt vähenemään ja loppumaan niin tehdään asialle jotain sitten kesemmällä.
 
Bosch en osaa sanoa kauanko hampaan puhkeaminen häiritsi vauvaa kun ekaa hammasta edeltävällä viikolla oli myös flunssaa. Kaksi syöttöä kuulostaa mun korvaan ihan hyvältä :) Täällä syödään keskimäärin 4 kertaa yössä (vaihtelee 3-5 kerran välillä).

Maha vaivaa vauvaa edelleen päivittäin. Aina sama kaava, että iltaa kohti alkaa pulaututtamaan, mutta onneksi kakka on nyt tullut melkein päivittäin.

En oikein tiedä miten vatsatauti voisi elää näin pitkään, mutta mä itse oksensin muutaman kerran viime yönä. Toivottavasti ei tule vauvalle kun esikoinen oksenteli jo viime viikonloppuna. Olo on aika nuutunut kun vauvalle ei kelpaa maito tuttipullosta enää ollenkaan ja imettäminen on raskasta puuhaa kun oma vatsa on tyhjä.

Cubula noi rattaat vaikuttaa tosi käteviltä. Noistakin kyllä puuttuu säädettävä jalkatuki niin mietityttää minkälainen nukkuma asento oikein on.
 
Meillä on myös graconin matkarattaat. Ovat olleet mielestäni ihan näppärät. Turvakaukalon saa siihen kivasti kiinni ja olen vielä esikoistakin yli 3 vee niillä kuskaillut. Esikoisella on käytössä myös nyt graconin turvaistuin. Poika on nyt 3 v 3 kk ja edelleen matkustaa selkä menosuuntaan päin.

Olen lapsien kanssa ihan karmeessa flunssassa. Kuumetta ei ole, mutta nuhaa ja yskää senkin edestä. Harmittaa, kun pääsiäinen menee vähän hukkaan, mutta minkäs teet.

Bosch: kaksi syöttöä yössä kuulostaa jo todella hyvältä! Meillä syödään edelleen useita, useita kertoja. Viime yönä piti nukkua ihan vauvan vieressä. Heti alkoi itku, kun yritin hivuttautua kauemmas. Flunssanen reppana.
 
Jaksamista flunssakoteihin!

Hampaita ei näy eikä kuulu. Nyrkkiä kyllä kaluaa ja välillä muljuttelee huuliaan, mitä ikinä se tarkoittaakaan. Kerran tuli mieleen että voikohan olla jokin allergiareaktio, jos siis pistelee huulia? Mistäpä noista tietää.

Uusi uniennätys tuli viime yönä, kuusi tuntia yhteen putkeen ennen ekaa syöttöä! Kunpa olisi jatkuva noususuhdanne nyt :) Olin taas luonut itselleni kamalan kynnyksen tuosta omaan sänkyyn laittamisesta syötön jälkeen, mutta poika tuntuu suorastaan nauttivan päästessään takaisin nukkumaan. Ja niin nauttii kyllä mammakin!

Aikaiseksi on mennyt aamuherääminen nyt mutta ehkä se siitä vielä paranee. Ja monille taitaa olla ihan normaalia perhe-elämää herääminen klo 06 aikaan.

Miten teillä Ninni menee, saatiinko EEG hyvin otettua?
 
Neiti syö tällä hetkellä vain maitoa ja koko ajan jännittää itseään ja kuoristaa kivusta. Mahalleen kun laittaa kääntyy heti selälleen kivun vuoksi. Lisäksi flunssa on tullut myös tänne, viime yö "nukuttiin" sohvalla sylikkäin.

Tänään oli vatsan uä mutta ei siellä mitään kummenpaa näkynyt, se on jo tehty joulukuussa, etten kyllä uskonutkaan että siellä mitään oisi. Huomenna taas mehiläiseen, tällä kertaa vaadin tähystys lähetteen, mä en jaksa tätä enään. Ikää on kohta 7kk ja pari hyvää päivää on ollut. Kaikki rahat ja energia on tähän laitettu...
 
Ninni12345: ei voi muuta kun toivoa teille lisävoimia jostain! Ihan varmasti alatte olemaan poikki. Onko sulta karsittu ruokavaliota? Yhdellä kaverilla, jolla on superallerginen tyttö jäi karsinnan jälkeen jäljelle 8 ruoka-ainetta jossa mukana mm suola, rypsiöljy. Oli ihan kauheata kun mikään ei käynyt eikä korvikekaan. Lopulta kun vierotettiin tissiltä, tehtiin se vesikalkkiseoksella.
 
Voi teitä Ninni :| Mitättömiltä tuntuu omat ongelmat kun tuollaista lukee. Toivottavasti teillä on saatavilla joskus lastenhoitoapua niin saatte tuulettaa päitänne. Luulisi kuitenkin että jossain vaiheessa ongelmien perimmäinen syy selviää ja vyyhti lähtee aukeamaan. Jaksamista ja voimia teidän perheelle!
 
Taas tulossa lääkäriltä, molemmat korvat tulehtunut.. Loppukuussa töölön mehiläisessä tehdään tähtykset molemmista päistä ja korvat putkitetaan jos kirurgit suostuvat tähän tytön pienen koon vuoksi (6kk 6750g)
 
Kunpa kevät toisi teille Ninni paremmat ajat. Toivon teille jaksamista kaikessa.

Meillä on ollut tänään taas tällainen päivä että päiväunia on nukuttu 3 x 40min ja pikkumies on koko ajan kiukkuinen ja väsyneen tuntuinen, ihanaa.. Onneksi kohta saa jo laittaa yöunille, toivottavasti edes ne sujuvat.

Ja hih, me ollaan nyt naimisissa ;)
 
Onnea Rouva Bosch!

Ninni toivottavasti kevätaurinko tuo teille vähän lisää voimia ja selvyyttä tytön vaivoihin.

Meillä maha vaivaa vauvaa kovasti. Päätin tänään antaa levolacia taas kuurina kun kakka tulee olemattomina kivikovina papanoina ja hän lopetti lusikalla tarjottavien ruokien syömisen lähes täysin (vähän niitä on muutenkin mennyt) lauantaina. Tämä tietenkin voi johtua myös siitä jos on tulossa uusi hammas. Nokkamukin ideaa hän ei hokaa ollenkaan kun olen yrittänyt vettä tarjota. Vesi ei kelpaa myöskään lusikalla. Muutenkin vauvalle kelpaa maito enää vain tissistä eli samaan imetysjumiin jouduin kuin esikoisen kanssa vaikka tuttipulloa on yritetty pitää alusta asti kuvioissa mukana.

Kävittekö lapsimessuilla? En ole aiemmin ollut, mutta olin vähän pettynyt uutuuksien tarjontaan. Tuntuu, että tilaisuus oli vaan kaikenlaisen myymistä varten ja hullua nyt sellaista varten ostaa liput. Esikoiselle oli kyllä paljon ihmeteltävää pienoismalli puolella :)

Vauva vihdoin kääntyy mahalleen monta kertaa päivässä. Saa nähdä koska hoksaa toiseen suuntaan kääntymisen.

Kutiaako teidän vauvan herkästi? Tämä neiti on niin mahdoton kutiamaan, että kainaloiden pesut yms päättyvät aina mahdottomaan naurukohtaukseen. Samoin navan seutu kutiaa välillä niin, että vaipaa ei meinaa saada päälle.

Vauva heräilee päiväunilta (vaunuista) moneen kertaa kitisemään ja hyssyttelemällä nukahtaa uudestaan. Pääasia, että nukkuu nyt sen verran ettei herää väsyneen itkuisena vaan ihan hymy nassulla. Se miten mun pihahommat ja kotityöt täällä etenee kun saa jatkuvasti juosta vaunujen luona onkin sitten eri juttu...
 
Boch onnea onna, ihanuutta <3

Voi Ninni, voimia teille. Meidän naapurilla hiukan samanlainen tausta esikoisen kanssa.
Ja sielläkin äidiltä karsittiin lähes kaikki niin kauan kun oli tissillä. Nyt pojalla edelleen gluteeniton, maidoton, pähkinätön ja ties mitä muuta, ruokalista pojalla todella suppea.
Poika on siis jo ekalla ja ihana energia pakkaus, luonnetta löytyy kuin pienestä kylästä. Itse tietää hyvin mitä saa syödä ja mitä ei missään nimessä (osa allergioista on hänelle jopa hengenvaarallisia). Puolet on pienempi kun meidän eskarilainen, 18kg vs 30kg mutta kaikessa muussa täysin ikätasolla :)
Jaksamista teille nyt todella paljon <3

Täällä edelleen yöt katkonaisia, huoh :/
Muuten kaikki ihan huipusti mutta nuo 2tunnin unipätkästä alkaa hiukka rassaamaan.

Muuten täällä jo pakitetaan, nostetaan yläkroppa todella ylös suorille käsille makuulta, samoin peppu alkaa nousemaan. Satunnaisesti puörähdetään masulla takas selälle.
Kova jokellus (välistä kuulen ihan varmaan "äiti" ;) ) ja nauraa rätkättää <3
Pian alkaa lihojen ja kalojen syönti, muuten menee kaikki.
Syöttötuoli hankittiin, Verkkokaupassa oli hypertarjous, musta TripTrap 99€ :D
Ja nyt siis harjoitellaan siinä istumista.
Niin ja terkkuja junasta, taas matkalla mummolaan poikien kanssa.
Hei matkarattaista otetaan vinkkejä vastaan!!!

Tässä vielä meidän "pikku"herra syöttötuolissa <3 Vaatekoko on jo 74/80, tuskin maltan odottaa 6kk mittoja ;)
Hurjaa ajatella että vuosi sitten oltiin just ylitetty riskiraja ja kaveri oli ravun kokoinen <3
 
Viimeksi muokattu:
Tässä meidän bebe



Meillä 1krt hieman levotonta. Alhaalla nuo kaksi hammasta nököttää eli tekisikö sitten ylähampaita vai mitä. Ongelmana nukkumaan meno eli kun ennen aina teki tuon yhden ns varmistuksen niin nyt niitä on useampi, tänään päikkäritkin olleet ihan surkeat ja aamuisin alkanut heräämään klo 7, apua?! Nyt testaan, että koko talossa kaihtimet kiinni ja kaikissa makuuhuoneissa pimennysverhot ja toivotaan parasta!
 
ninni Tulokset varmasti jännittävät. Teille kyllä jo toivoisi helpotusta. Paljon olette joutuneet jaksamaan tähän mennessä.

bosch Onnea paljon Rouvalle :flower:

koiruuz Meillä ei varsinaisesti tyttö kutia mutta tykkää kovasti kaikenlaisesta pelleilystä ja nauraa räkättää kovasti kaikenlaiselle kutittelulle, kukkuu -leikeille yms.

malttamaton ja Chocolatebox Ihania isoja vauvoja teillakin jo! Uskomatonta kun just olivat sellaisia pieniä rääpäleitä ja nyt ovat jo isoja tyttöjä/poikia siihen verrattuna :)

Me ostettiin käytettyinä Z-line matkarattaat tulevia reissuja varten. Muutaman kerran niissä jo ollut kun ovat niin kätevä autossa kuljettaa kun menevät niin pieneen tilaan.

Meillä oli muutaman päivän kestävä nuha ja pientä lämpöä. Onneksi levolla taitaa olla menossa ohitse. Täällä syödään jo reippaasti soseita monta kertaa päivässä ja hyviä annoksiakin. Kovasti olisi halu liikkeelle päästä mutta vielä ei tahdo peppu nousta tarpeeksi :D
 
Kiitos onnitteluista :)

Täälläkin tuntuu olevan enää päivistä kysymys tuon liikkeelle lähtemisen kanssa. Yläkroppa nousee tosi korkealle ja jalka on jo työntöasennossa takana mutta vielä ei loksahda silti palaset kohdalleen. Ja sekös pikkumiestä ärsyttää :D Selällään ei pysy enää yhtään hetkeä vaan heti kääntyy mahalleen jos on selälleen johonkin asetettu ja saman tien alkaa se sätkiminen ja liikkumisen yritys. Nyt vasta tajuan mitä tarkoittaa "kala kuivalla maalla".. Ikävää vaan kun sängyssäkin pitää vääntää itsensä mahalleen, varsinkin iltaisin kun maha on täpösen täynnä puuroa ja maitoa :x

Yöt on edelleen melko levottomia, on syöttöjä (yleensä 2kpl) ja on "turhia" herätyksiä. Enimmäkseen kuitenkin nukutaan, kai siihen pitää olla tyytyväinen. Nukahtaminen on ottanut jostain syystä takapakkia, niin yö- kuin päiväunillekin nukahtaminen. Kuukausi sitten nukutti itse itsensä unilaululla noin viidessä minuutissa mutta nyt ainakin pari-kolme viikkoa on pitänyt silitellä ja sylitellä parikymmentäkin minuuttia ennen kuin rauhoittuu nukkumaan. Tänään nukahti pinnikseen aamupäivätorkuille noin viiden minuutin itkeskelyn ja lohduttelun jälkeen, toivottavasti alkaa taas sujua paremmin.

Kääk, arvatkaa mitä, me ruvetaan ensi kuussa yrittämään toista pikkuista! Ensimmäistä tehtiin kuitenkin yli puoli vuotta niin ajateltiin aloitella nyt näin "ajoissa" koska emme haluaisi lapsosille liian isoa ikäeroa. Jätin jo minipillerit pois jotta kroppa saisi niistä palautua jonkin aikaa. Imetys jatkuu vielä noin 4-6 kertaa vuorokaudessa, uskoisin että alkukesästä rupean lopettelemaan kokonaan, ei vain hedelmöittymisen takia vaan muutenkin.

Tällä viikolla tuleekin puoli vuotta täyteen pikkumiehelle, uskomatonta! Perjantaina on neuvola, jännä nähdä mitä vaaka taas sanoo. Nyt lounashommia miettimään.
 
Täälläkin on hieman jo toinen vauva ollut mielessä, mutta ilmeisesti miekkonen ei ole ihan samalla aaltopituudella. Jonkin verran ollaan puhuttu ja mies on vähän että "ahaa, aijaa" -linjalla tällä hetkellä. Meillä on koeputkihedelmöitys tämän vauvan kanssa ja suurella todennäköisyydellä myös toisen kohdalla on varmaan sama, ei kovin suuria todennäköisyyksiä luonnolliselle hedelmöittymiselle ole. Eli meillä on sitten kun molemmat olemme sitä mieltä tehtävä se päätös ja lähdettävä hoitoon uudelleen.

Imettämisen olen kuitenkin ajatellut myös kesän aikana lopetella vaikka mielelläni jatkaisin niin pitkään kun vain jaksaa, mutta töihin pitäisi ainakin osittain elokuussa palata.
 
Lullaby89: raskaus voi myös korjata tilannetta hedelmöityksen suhteen. Tietty edellytyksenä ettei vika siittiöissä tmv. Meillä 1. yritettiin todenteolla ja kesti yli vuoden, mutta sen raskauden jälkeen kaikki raskaudet lähteneet 1. yrityksestä ja viimeinen ihan yrittämättäkin :)
 
  • Tykkää
Reactions: lullaby89 ja Elli-
Täällä ei tule enään ikinä yhtään lasta. Miehelle ehdotin just piuhojen poikkasua.

Tänään ollaan oltu jo fysioterapiassa ja neuvolassa. Fyssan mukaan tyttö on istumisen osalta 8kk tasolla ja ei luultavasti tule koskaan ryömimään vaan siirtyy suoraan konttaamisesta kävelyyn. Käätymisen osaisi mutta ei halua tehdä sitä koska mahallaan olo sattuu niin paljon. 7kk neuvolamitat oli 6745g ja 64,5 cm, ollaan varmaan ryhmän pienempiä?

Töölön mehiläinenkin ilmoitti että tähystys ja putkitus on peruttu, lääkärit ei suostu ja välineet ei ole tarpeeksi pieniä. 8-10kg vähintään pitäisi olla paino tai 1v. Iltapäivällä mehiläiseeen taas juttelemaan lääkärin kanssa mitäs sit keksitään..
 
Ninnille ja koko perheelle tsemppiä!

Meillä tavallista tössötystä.... Neiti menee satunnaisesti mahalta takas selälleen, (mahallaan on heti kohta kun on lattialle laitettu) ja pyörii akselinsa ympäri, kerran punkesi konttausasentoon pieneks hetkeks. Vieläkään ei näy hampaita, vaikka kuvittelin niiden tulevan, kun oli kiukkuinen ja kalvoi niin kovin leluilla ja sormin ja kuolan määrä suuri. No eipä niillä kiire.

Puuroja oon antanu kasvissoseiden lisäksi, kauraa ja riisiä. Nyt on tullut hassu "taantuma", nimittäin kakka yöllä?? :D Viime viikolla kolmena peräkkäisenä yönä ja viime yönä taas, ihme juttu, kellään muulla ollu vastaavaa? Yöt on muutenkin aika rikkonaisia, useaan kertaan syö yöllä tissiä. Ehkäpä olis joku vaihe kumminkin vaan. Lihan antamista suunnittelen vasta, kanaa aattelin tehdä.

Pari päivää sitten pikkuinen oppi taputtelemaan lattiaan / pöydän pintaan käsillään niin että matkii toisia :) Oli kovasti innoissaan itsekin uudesta taidostaan.

Onnea Boshille!!!

Hauskaa, että uusia vauvoja jo osa suunnittelee =) Itsekin olen nähnyt unta, että olisin raskaana, puhuttu ollaan kyllä, että nämä riittävät, ikääkin jo alkaa olla, varmuudella en kyllä sano mitään enää :D

Elli ja Linda 5,5kk <3
 
Täällä kova surffailu ja vertailu matkarattaiden osilta jatkuu...
Nyt ovat vastakkain Geslewin Swif ja Quinny Zapp XTRA2... Onko kellään kummastakaan kokemusta??? Tai itsellä on ekasta (esikolla oli ja hyväksi todettiin) mutta ovat nyt jo tuosta ajasta muuttuneet..

Meillä on kyllä lapsiluku nyt täynnä :) Tai kyllähän noita mutta ikä taitaa nyt olla vastassa :)
 
Ninni12345: superhieno juttu, onneksi olkoon! Meillähän nämä on saman ikäisiä eikä meilläkään ryömitä. Syynä kyllä se, että on niin äärettömän tyytyväinen ettei välitä liikkua minnekään kun kaikki käy. Osaa istua, istualtaan mennä makuulleen, mahallaan pyörii navan ympäri ja pakittaa jonkun verran. En usko, että aikoo ryömiä vaan lähtee konttaa suoraan. Kun lattialle laskee konttausasentoon niin siihen jää hengaa ja keskikropan hallinta kunnossa.
 
Ninni hienoa vaikka tietenkin se refluksitauti pitää saada hallintaan. Älä murehdi liikaa tytön kokoa, vaivoihin nähden tyttö on kasvanut ihan hyvin (ainakin näin pienehkön kirpun äidin näkökulmasta) ja kasvamaan ehtii sitten kun löytyy ne hänelle sopivat ruoat.

Malttamaton ihanat nappisilmät tytöllä! Meilläkään ei enää yksi iltavarmistus riitä ja olen ihan antanut periksi ja olen nytkin täällä sängyssä koneen kanssa ja välillä katselen telkkaa. Ongelma vaan yrittää ehtiä käydä suihkussa kun eka herätys voi tulla 10 min nukahtamisen jälkeen. Herätys nykyisin 6.30 niin toivottavasti ei tästä enää aikaistu. Nykyisin sentään vauva välillä nukahtaa jo 20-21 välillä eikä aika kymmeneltä kuten aiemmin.

Chocolatebox
voi kun hän on niin ison pojan näköinen syöttötuolissa :) Tai iso poikahan hän on... Syökö hän päivällä yhtä usein kuin yöllä? Meillä tyttö pinnistää niin kovasti itseään istuma asentoon syöttötuolin vauvakaukalossa, että on aika kaivaa istuinosat esiin.

Meidän vauvalla ei ole hajuakaan miten pääsisi eteenpäin. Erityisesti veljen huoneessa heittää kyllä omat lelut kaaressa pois ja kääntyy mahalleen tähyilemään mitä saisi napattua käteen. Tosin kun palvelu pelaa hokemalla agu-gu-gu niin liikkeelle ei ole kiire päästä.

Bosch ja lullaby toivottavasti saatte haavevauvat toteen :)

Imetyksestä Pääsiäisen aikaan tuli selväksi, että tämäkin tyttö on päättänyt ettei pullosta kelpaa maito. Aikamoinen epätoivo iski, mutta nyt sitten tulin järkiini ja jos vauva haluaa/imetys toimii jatketaan tissittelyä ensi vuoden kesään. Pitää vaan menot sopia sen mukaan, että neiti tissiäinen on mukana tai jos en ole imettämässä illalla varautua imettämään sitten koko yö.
 

Yhteistyössä