Millainen turvaistuin autoon 2-vuotiaalle lapselle, joka ei enää mahdu istumaan Gracon Cosmic Comfortiin?

  • Viestiketjun aloittaja ap.
  • Ensimmäinen viesti
ap.
Tuosta Cosmicista on otettu pääntuki pois, mutta turvavyön hihnat on liian alhaalla (ei mene olkapään kohdalla, vaan jossain alempana, painaa siis hartioita alas) ja leveydessäkin istuin on liian pieni.

Meillä olis yksi Gracon Junior Basic istuin, mutta se on ilmeisesti vasta 4-vuotiaasta alkaen.

Kellään ehdotuksia?
 
Offtopic
Meillä istuu viisivuotias vielä cosmic comfortissa! Eikä tee tiukkaakaan mahtuminen. 110 cm ja 17 kg on mitat, jos joku ihmettelee.

Ootko säätänyt ne olkavyöt oikein, tulemaan ylimmistä koloista?
 
"Marje"
Eikös lapsi voi istua tuossa istuimessa autonkin turvavöissä? Meillä oli kakkosautossa sellainen ja muistelisin ohjeissa olleen, että kun lapsi ei enää mahdu istuimen vöihin niin auton vyöllä kiinni.
 
ap.
Meillä istuu viisivuotias vielä cosmic comfortissa! Eikä tee tiukkaakaan mahtuminen. 110 cm ja 17 kg on mitat, jos joku ihmettelee.

Ootko säätänyt ne olkavyöt oikein, tulemaan ylimmistä koloista?
Meidän 5v istuu pelkällä korokkeella (125cm ja 28kg) ja tämä 2v ei enää sovi tuohon cosmiciin, vaikka ne olkavyöt on ylimissä koloissa. Ja leveydessä ottaa myös kiinni. 2v mitat on 103cm ja 18kg.
 
"Joo"
[QUOTE="Marje";28822459]Eikös lapsi voi istua tuossa istuimessa autonkin turvavöissä? Meillä oli kakkosautossa sellainen ja muistelisin ohjeissa olleen, että kun lapsi ei enää mahdu istuimen vöihin niin auton vyöllä kiinni.[/QUOTE]

Samaa mäkin muistelisin.
 
"Vieras"
Jos viittsit lukea käyttöohjetta niin siitä Kyllä selviää että tuola ei saa käyttää ilman pääntukea eli laittakaa nyt ihmeessä se takas paikoilleen.
Ei sitä oo kielletty käyttämästä vaikka turvavyöt jäis vähän hartiatason alapuolelle. Selkö menosuuntaan painoraja on 25kg, tuskin lapsesi vielä niin paljon painaa?
 
ap.
[QUOTE="Vieras";28822709]Jos viittsit lukea käyttöohjetta niin siitä Kyllä selviää että tuola ei saa käyttää ilman pääntukea eli laittakaa nyt ihmeessä se takas paikoilleen.
Ei sitä oo kielletty käyttämästä vaikka turvavyöt jäis vähän hartiatason alapuolelle. Selkö menosuuntaan painoraja on 25kg, tuskin lapsesi vielä niin paljon painaa?[/QUOTE]

Päätuen kanssa lapsi ei ole mahtunut tuoliin enää puoleen vuoteen. Ei siis voi käyttää sen kanssa tai lapsi istuu kaksinkerroin. Lisäksi tämä lukee ohjeissa, että päätuen voi ottaa pois kun lapsi kasvaa! Ja istuinta ostaessa myyjä sanoi Lastentarvikkeessa, että lapsen kasvaessa istuin kasvaa ottamalla päätuen pois. Sehän on vain muutamalla tarranauhalla kiinni.
 
"vieras"
Eikö tuoli ole auton vyöllä käytettävissä? Britax multitechiä ei saa ainakaan käyttää tietyn kilomäärän jälkeen 5-pistevöillä vaan se muuttuu tavalliseksi turvavyöistuimeksi. Sillojn pääntuki nousee ylemmäs.
 
"vieras"
Meidän 5v istuu pelkällä korokkeella (125cm ja 28kg) ja tämä 2v ei enää sovi tuohon cosmiciin, vaikka ne olkavyöt on ylimissä koloissa. Ja leveydessä ottaa myös kiinni. 2v mitat on 103cm ja 18kg.
Eikös noin pitkälle (jos ei mahdu selkä menosuuntaan) ja painavalle melkein ainoa vaihtoehto ole turvavyöistuin. Meillä ei tosin edes 6v ole tuon kokoinen :eek:
 
"vieras"
Onpa roteva lapsi. Kyllä 2-vuotiaan pitäisi vielä istua turvaistuimessa (mielellään selkä menosuuntaan). Käykää kokeilemassa lastentarvikeliikkeissä mihin lapsi mahtuu (eikä pieni painonpudotus tekisi pahaa mikäli on ns. normilapsi).
 
"lilli"
Jos tarkoitus on ostaa uusi istuin, niin osta cybex pallas tms palkki-istuin. Meilla siina palkin kanssa menee viela reilu 3v (noin metrin/15kg) ja kun ei palkki enaa mene, niin sittenhan kaytetaan turvavyoistuimena. Olisi siis pidempi kayttoaika kuin perinteisilla turvaistuimilla enaa.

Eiko nama istuinten ikasuositukset perustu lahinna siihen, minka kokoinen lapsi yleensa on sen ikaisena? Eli kun aloittajan lapsi selvasti on ikaisekseen isokokoinen, voi han jo istua isommalle lapselle tarkoitetussa istuimessa? Siis, etta ei kai silla ialla itsessaan niin suurta merkitysta ole?
 
"Mariska"
Mut palkki-istuimissakaan ei saa käyttää sitä palkkia kuin 18kg asti. Kyllä 2v on aika pieni olemaan turvavyöllä kiinni, mutta aloittajan lapsi taitaa olla tosi isokoinen ikäisekseen, joten ehkäpä se on ainoa järkevä vaihtoehto.
 
[QUOTE="lilli";28823187]Jos tarkoitus on ostaa uusi istuin, niin osta cybex pallas tms palkki-istuin. Meilla siina palkin kanssa menee viela reilu 3v (noin metrin/15kg) ja kun ei palkki enaa mene, niin sittenhan kaytetaan turvavyoistuimena. Olisi siis pidempi kayttoaika kuin perinteisilla turvaistuimilla enaa.

Eiko nama istuinten ikasuositukset perustu lahinna siihen, minka kokoinen lapsi yleensa on sen ikaisena? Eli kun aloittajan lapsi selvasti on ikaisekseen isokokoinen, voi han jo istua isommalle lapselle tarkoitetussa istuimessa? Siis, etta ei kai silla ialla itsessaan niin suurta merkitysta ole?[/QUOTE]

Enemmän merkkaa monesti lapsen koko joo. Meilläkään ei mahtunu gracoon enää vailla 3v pituuden puolesta. Leveys riitti mutta lasta ahdisti liikaa vaikka vyöt oli korkeimmalla niin hartiat painu. Pituus ja kilot riitti reippaasti vyöistuimeen vähän alle 3v. Lihava tuo ei oo ollu koskaan ja pituus/painosuhde ok, enemmnkin hoikka ja pitkä ikäsekseen.
 
ap.
[QUOTE="vieras";28823152]Lasten ruokavalio kuntoon! Aivan järkyttävää ylipainoa.[/QUOTE]

Jos tässä nyt tarkoitetaan ap:n lapsia, niin kyllä kaikki lapseni ovat ihan normaalipainoisia ja hoikkia vartaloltaan. Ylipainoa ei ole kiloakaan, näin siis ihan neuvolan mukaan. Ja ovat pitkiä mutta hoikkia. :)
 
"Vieras"
Jos tässä nyt tarkoitetaan ap:n lapsia, niin kyllä kaikki lapseni ovat ihan normaalipainoisia ja hoikkia vartaloltaan. Ylipainoa ei ole kiloakaan, näin siis ihan neuvolan mukaan. Ja ovat pitkiä mutta hoikkia. :)
No ei nyt kovin hoikka, jos painoa 18kg. Pitkä ikäisekseen kylläkin. Meidän 4v poika on pitkä n. 108cm ja painaa hiukan alle 16kg.

Mutta tosi on että, tuossa istuimessa ne vyöt painaa hartioita kasaan, vaikka olisivat ylimmässä reiässä. Meillä ostettiin pojalle gracon nautilus (?) siitä saa turvavyöistuimen ja lopulta pelkän korokkeen. Pikkuveli 2,5v istuu vielä tuossa comfortissa.
 
ap.
[QUOTE="Vieras";28824629]No ei nyt kovin hoikka, jos painoa 18kg. Pitkä ikäisekseen kylläkin. Meidän 4v poika on pitkä n. 108cm ja painaa hiukan alle 16kg.

Mutta tosi on että, tuossa istuimessa ne vyöt painaa hartioita kasaan, vaikka olisivat ylimmässä reiässä. Meillä ostettiin pojalle gracon nautilus (?) siitä saa turvavyöistuimen ja lopulta pelkän korokkeen. Pikkuveli 2,5v istuu vielä tuossa comfortissa.[/QUOTE]

Ihan miten vaan, sinä et ole nähnyt lapsiani.

Neuvolan käyttämän painoindeksilaskurin mukaan sinun 4v poikasi on alipainoinen, ei sekään hyvä. (Mutta en tosiaan ole nähnyt lastasi.)

Ketjun tarkoitus ei ollut kinastella siitä kuka on läski ja kuka ei.
 
"vieras"
Jos lapsi on 2v. pitkä ja hoikka, niin silloin palkki-istuin kuten Cybex Pallakset on oikein hyvä vaihtoehto. Siihen mahtuu pitkäkin lapsi. Uudessa turvaistuinstandardissa, josta jostain luin tulee muutos, että lapsen pituus ja ikä ovat tärkeämpiä kriteerejä kuin paino. Silloin saadaan toimivampi turvaistuin eri kokoisille lapsille.

Miksihän jotkut suosittelevat näitä pieniä turvaisiutimia kuten Be Safea pitkälle lapselle? Luulenpa, että tämä kaksivuotias, joka ei mahdu Gracoon tuskin mahtuu sen enempää muihinkaan 9-18 kg istuimiin tai mihinkään selkä menosuuntaan laitettaviin istuimiin. Niissä paino- ja ikäsuositukset kun tuntuvat olevan ihan huuhaata.

Lisäksi viime vuosina on todettu, että siirryttäessä isompaan istuimeen ja kasvot menosuuntaan, nin 5-pistevyöt ovat kaikkein vaarallisimmat lapselle. Näin osoittavat mm. Autoliittojen testit. Palkki-istuimet ovat noista ylivoimaisesti ollet parhaita testeissä.
 
"Vieras"
Niiden olkaimien kuuluukin tulla olkapäiden alapuolelta, mutta ei toki kiristää lasta lyttyyn. Lapsen mittojen perusteella ihmetyttää kyllä suuresti miten istuin voi olla liian pieni missään suunnassa. Oletteko varmasti lukeneet ohjeet oikein? Asettaneet oikein? Kävisin ensimmäiseksi jossain istuinta myymässä lastentarvikeliikkeessä näyttämässä istuinta ja varmistamassa istuimen säädöt.
 
"yksi"
Ihan typeriä tommoset ruokavalio/laihdutusjutut! Meillä poika 2-vuotias ja mitat 94cm/15,9kg. Sama ruokavalio koko perheelle ja silti junnun mitat samat kuin toisella lapsellani oli 3-vuotiaana. Lapset ovat erilaisia, eikä 2-vuotiaan ja 4-vuotiaan ruumiinrakenne ole lainkaan samanlainen. Meilläkin syödään terveellistä ruokaa, paljon lämpimiä vihanneksia kuten parsakaalta ja vihreitä papuja, eikä todellakaan mitään einesmoskaa mitä kaupat ovat pullollaan.

Cosmiciin poika mahtuu nipin napin, kun vielä ei tarvitse paksuja ulkovaatteita. Talvella vaihdetaan varmaankin Cybexin turvavyöistuimeen.
 

Yhteistyössä