Milloin lapsi oppi pyöräilemään?

  • Viestiketjun aloittaja adfasdfs
  • Ensimmäinen viesti
adfasdfs
Milloin lapsesi on oppinut ajamaan pyörällä ja millaisella pyörällä?

Meillä 5-vuotias (poika) on oppinut ajamaan jo ihan tavallisella pyörällä ilman apupyöriä 3,5-vuotiaana ja parhaillaan menee karmeaa vauhtia ulkona uudella pyörällään... Olisko parivuotiaana ajellu potkupyörällä.

3-vuotias (poika) menee lujaa potkupyörällä (meni jo 2-vuotiaana) ja pysyy hyvin tasapainossa, mutta ei osaa polkea.

3-vuotias (tyttö, edellisen kaksossisko) osannut polkea 2-vuotiaasta, mutta tasapaino on huonompi ja tarvitsee apupyörät. Muutenkin varovaisempi ja pelkää kaatumista.
 
vieras..
Meidän kolmi vuotias haluais kyllä pyöräillä, mutta itku ja kiukku tulee heti, kun pitäis alkaa polkemaan. Ei taida olla vielä kovin kypsä pyöräilyyn, ei tahdo edes opetella tai yrittää. Sen verran lyhyen läntäsiä nää mun lapset, ettei ole polkimiin vielä viimekesänä ylettänyt, ei ois ylettänyt nytkään työntötangon ollessa kiini, ellei paappa ois vähän lyhentänyt putkea. Nuorempi 1v 7kk puolestaan istuksii mielellään pyörän kyydissä vaikkei todellakaan ylety polkimiin, polkutraktorilla yrittää kovasti polkea (ei kyllä yllä tässäkään kunnolla). Potkupyörä on ollut ajatuksissa hankkia.
 
"Nelli"
Esikoinen oppi 5-vuotiaana. Ei ollut kovin kiinnostunut pyöräilystä ja todella arka harjoittelemaan. Lopulta lahjonnalla ja puoliksi pakottamalla sain treenaamaan ja nopeastihan se tasapaino löytyi. Nyt 6v ja pyöräilee jo todella sujuvasti ja pitkiä matkoja.

Keskimmäinen oppi nyt 4-vuotiaana. Olisi tykännyt potkupyörällä vaan pistellä menemään, mutta lahjonnalla suostui harjoittelemaan myös polkemista. Potkupyöräilyn ansiosta oppi todella nopeasti ja nyt mennään jo pitkiäkin matkoja pyörällä.

Kolmonen nyt vajaa 3v ja menee potkupyörällä, ei ole vielä edes kokeiltu pyörälläajoa.
 
"emo"
Kaikki viisi alkaneet ajamaan neljävuotiaina. Esikoinen ollut erikoisasemassa ja saanut aina uuden pyörän. En kuulema epistä. Nyt on hankittava tytöille omat. Piha on sekaisin fillareista.
 
Esikoinen innostui pyörästä vähän reilu 2-vuotiaana. Osasi polkea nopeasti appareiden avulla, mutta arka ajelija. 6v oppi ilman appareita. Keskimmäinen ei oikein tykännyt pyöräilystä ja lahjonnalla 6-v:na oppi ilman appareita ajelemaan. Kuopus taas vouhotti leveäpyöräisellä potkupyörällä jo 1,5 v:na ja seuraavana kesänä apupyöräisellä pyörällä. Ilman appareita oppi ajamaan juuri 4v täytettyään.
 
"lapset"
Vanhin pika oppi ilman apupyöriä ajamaan n 4v ja tyttö oppi 2,5v, ei suostunut apupyörillä ajamaan ollenkaan. Nuorin poika nyt 3v ja ajelee apupyörillä, mut huomenna ne otetaan pois ku itse haluaa koeilla ilman.
 
ssss
Meillä poika oppi ajamaan ilman apupyöriä 12 tuumasella pyörällä 3,5v. Ja tyttö oppi ajamaan ilman apupyöriä 16 tuumasella 4v. Ja nuorin nyt 2v huristelee potkupyörällä kovaa vauhtia eteenpäin! :)
 
pallero*
Pian 5v ajaa vielä appareilla. Kun ostettiin isompi pyörä, niin ajaminen muuttui vaikeammaksi. Pienemmällä pyörällä siis treenasi viime kesänä jo ilman appareita.
Meillä otettiin pienempi pyörä (12") takaisin käyttöön, kun harjoiteltiin ajamaan ilman appareita. Kun saa jalat tarvittaessa kunnolla maahan, saa lapsi lisää rohkeutta kokeilla löytää tasapainon. Kun tajusi jujun, siirryttiin heti takaisin isompaan pyörään ja sillä ajoi heti sujuvasti.
 

Yhteistyössä